Pardoselile din bucătărie: specii, alegere, soluții interesante

Pardoselile din bucătărie: specii, alegere, soluții interesante

Pardoselile din bucătărie – cea mai importanta componenta de finisaje de înaltă calitate, depunerea de confort și un fel de carte de vizită de designer. Este podeaua care acoperă că oaspeții sunt văzuți, mai întâi venind în casă, iar oamenii care locuiesc în apartament. Bucătărie modernă permite o varietate de soluții stilistice, dar pentru a termina etaj sunt propriile sale cerințe de siguranță care să asigure facilitarea de curățare și care să permită durabilitatea decorului selectat.

Alegerea de opțiuni disponibile vă permite să facă practic orice buget. Scurgerea, plută, combinate din gresie și laminat, polimer și marmură, podele din lemn și opțiunile lor din alte materiale au un aspect atractiv și în anumite condiții, sunt adecvate pentru utilizare în sala de bucătărie. Cum de a face o soluție finală și să aleagă cea mai bună opțiune de acoperire? Pentru început, aceasta este în valoare în considerare toate caracteristicile lor cât mai mult posibil.

Opțiuni de acoperire

Podeaua din bucătărie ar trebui să aibă un anumit set de proprietăți care să-i permită să reziste cu ușurință contactului cu obiecte calde și reci, daune mecanice și încărcături intensive. Acoperirea perfectă este că rezistă cu ușurință temperaturii și umidității, este ușor de curățat, servește mult timp. În plus, estetica materialului selectat este importantă – trebuie să fie armonizată cu stilul interior comun, posedă un aspect prezentabil, creați o anumită dispoziție în spațiu.

În vrac

Podelele lichide sau polimerilor au reușit să câștige popularitate în interiorul comercial pentru care au fost inițial dezvoltate și în spații rezidențiale de case și apartamente. În loc să stabilească acoperirea pe motive pregătite în acest caz, materialul este umplut. Poate fi epoxid sau polimer poliuretanic, metacrilat de metil sau compus acrilic de ciment.

Acoperirea finită este transparentă, dar poate fi colorată utilizând componente suplimentare în compoziție. Podelele sunt făcute cu imprimare foto și ornamente originale, decorul poate fi atât fantezie, de exemplu, cu umplerea în interiorul învelișului materialelor naturale sau a altor elemente – de la monede și cochilii la culori artificiale. Deci, puteți obține un decor complet unic.

Singurul minus – tehnologia de fabricare a sexului este complexă, necesită o abordare profesională și un timp considerabil.

Combinate de la țiglă și laminat

Printre podelele pentru bucătărie, o combinație de plăci și laminate este cea mai populară. Această opțiune se distinge prin fiabilitate și funcționalitate ridicată, merită acest lucru, vă permite să zonezi în mod eficient spațiu atunci când creați interioare complexe. Placile rezistente la umiditate este de obicei montate în zona de bucătărie „umedă”. Materialul folosește ceramică sau gresie de porțelan stivuită de sector de-a lungul căștilor dulapuri.

Este foarte important să folosiți opțiunile de țiglă care nu sunt cu o suprafață aspră.

Din zona sanitară, etajul laminatului este montat. Ar trebui selectate acoperiri cu niveluri ridicate de rezistență la uzură. Printre avantajele unei astfel de soluții, este posibilă observarea lipsei de probleme cu topirea podelei mai moi cu mobilier cu picioare, funcționalitate, ușurință de curățare. Joncțiunea dintre diferitele părți ale elementelor podelei este închisă cu o scândură decorativă sau o suprapunere, puteți, de asemenea, să dotați podiumul din această zonă. Combinate pot fi contrastante sau fără probleme într-o singură gamă de culori și texturi.

suberic

Podeaua tubului a încetat deja să fie exotică în interiorul bucătăriei moderne. Această opțiune de finisare arată spectaculoasă, are o textură plăcută, durabilă și durabilă. Ecologic materiale prietenoase nu evidențiază substanțe periculoase în atmosferă, are un desen unic, dar are nevoie de un strat de lac protector. Cork stejar din care se face podea, are un efect antistatic, potrivit pentru camere în care trăiesc persoanele cu astm sau alergii.

lamele gata pe care o matrice este reutilizabil, se potrivesc cu ușurință, o astfel de podea nu necesită izolație suplimentară. Acoperirea are un nivel ridicat de izolare fonică, care este important pentru bucătărie.

Cu manipulare corespunzătoare, materialul nu absoarbe mirosurile.

Linoleum

Natural sau pe bază artificială (PVC) Materialul este utilizat pe scară largă în finisaj de bucătărie în căsuțe și apartamente clasa economic. practic sa este foarte apreciat, iar varietatea de opțiuni de design vă permite să atinge armonia în designul camerei. Dar aceasta nu funcționează fără minusuri. Linoleumul, în special artificial, este bine luminat, atunci când contactați un meci căzut, urmele vor rămâne cu siguranță pe ea. Este destul de moale, deci în timp, suprafața va vedea puțin sub severitatea mobilierului. În plus, în funcție de gradul de abraziune, majoritatea acestor materiale sunt puternic inferioare altor opțiuni – laminate, bord, piatră, țiglă.

Bambus

Designul unic de designer în aer liber. Podelele de bambus pentru podea astăzi sunt disponibile în trei versiuni – sub formă de panouri, parchet sau plăci. Caracteristicile materialului sunt astfel încât să fie adecvate pentru camere cu diferite niveluri de pasiditate. Pardoseala durabilă din această acoperire naturală se caracterizează prin rezistență crescută la uzură, nu este frică de umiditate, refractare, arată spectaculos.

Pentru fabricarea plăcilor de bambus, parchet sau fibre lipite și presate, formând o bază care nu este inferioară în caracteristicile sale de matrice din lemn. Schema de culori a materialului are o gamă de la galben-pai la cafea. Scandura de pe podea sunt montate în canelura, a produs cu o conexiune de blocare finit, care vă permite să rapid și de acoperire de înaltă calitate.

În general, bambus poate deveni o bună alternativă la lemn natural în finisaj bucătărie.

Marmură

marmura naturala este dificil de a apela o alegere bună pentru bucătărie. Dar, în anumite condiții, acest material poate fi montat în interiorul camerei cu umiditate ridicată. Dar marmura absoarbe cu ușurință murdăria, instabilă la efectele acizilor. Material, mai ales în culori vii, pot pierde rapid atractivitatea inițială. Dar dacă petreci un timp de procesare în timp util, protejând marmura de umiditate, puteți utiliza o piatră naturală magnific în interior bucătărie fără dificultăți inutile.

Lemn

Lemnul natural este potrivit pentru utilizarea în designul unei bucătării casei de țară. În combinație cu pereții dintr-un jurnal, lemn, clapă, acest material arată natural și atractiv. Stimate și specii de lemn valoroase sunt potrivite pentru utilizarea în interioare premium. Bucătăria a stârnit de obicei o placă de parchet cu un compus de castel sau o bobină, acoperită cu ulei sau lac pentru a crește rezistența la umiditate.

Podeaua din lemn nu este prea bine potrivită pentru camerele cu umiditate ridicată, picături de temperatură. Când statul se schimbă, materialul natural poate falsifica, schimba geometria, crack. Acoperirea de protecție va trebui să se actualizeze în mod regulat, protejând de umiditate și murdărie. În plus, masivul de lemn este dificil de combinat cu alte materiale.

Parchetul este chiar mai capricios, necesită umiditate și temperatură constantă, deci nu este recomandată pentru bucătărie.

Ţiglă

Țiglă pentru podea poate fi ceramică, bazată pe lut și stalongina de porțelan, de materiale compozite. Această opțiune are o masă de beneficii. Puteți găsi un decor pentru fiecare gust, stil și buget. Podeaua de țiglă este cea mai practică, durabilă și fiabilă, care nu este frică de diferențele de temperatură, umiditate și poluare.

Acoperirea poate fi selectată cu imitație de aproape orice material, pus într-o tablă de verificare sau în alte opțiuni de instalare. Textura de suprafață este, de asemenea, lăsată să fie diferită – lucioasă, jumătate, mată. Un astfel de flacăm de podea are o durată lungă de viață.

Porțelanul de porțelan nu este, de asemenea, frică de sarcini mecanice sau de șoc.

De la laminata

Vinyl laminat – una dintre cele mai populare opțiuni pentru acoperirea în aer liber. Materialul este durabil, practic, are un decor diverse, potrivit pentru camere cu umiditate ridicată. O astfel de podea a se face prin stabilirea unor module individuale, necesită o bază netedă, izolație de suprafață preliminar. Laminat multi-stratificat, pe baza este cel mai adesea un amestec din PVC și cuarț, are o clasificare diferită. 31-43 clase, semi-comerciale și comerciale, rezista la abraziuni intensive sunt potrivite pentru bucătărie.

În funcție de executarea laminat pentru podea poate fi:

 • Classic – cu strat texturat de sus și de blocare sau de jos sub compus adeziv+
 • autoadezive – cu bandă de protecție detașabil+
 • Contesse – cu un stil principal castel, incombustibile, rezistente chimic.

panouri dreptunghiulare strat de vinil, cel mai adesea imita textura si culoare de copac naturale. face pătrat de piatră naturală.

Tipuri de structuri

La crearea de sex în bucătărie, este foarte important să se ia în considerare exact ce tip de construcție vor fi create în interior. Dacă o singură cameră este separată, puteți face fără formarea unor elemente arhitecturale suplimentare. Cea mai ușoară opțiune este o podea cu un singur nivel având o înălțime egală față de întreaga zonă de bucătărie. Acesta este plasat pe un șapă de ciment plat sau turnat în conformitate cu tehnologia selectată.

Etajul duplex – o soluție bună pentru spațiile combinate. Camera de zi cu bucătărie sau sala de mese cu bucătărie poate fi zonată cu podium modern. Dar pentru creația sa în interior este foarte important să luați în considerare parametrii inițiali ai camerei. Nu efectuați podele cu mai multe niveluri în bucătării cu înălțimea tavanului mai mic de 2,7 m. În plus, înălțimea podiumului în sine nu trebuie să fie mai mare de 150-170 mm, va trebui să toarnă un șapă suplimentară sau să facă o altă bază, să formeze un strat de izolare fonică, să calculeze modificarea încărcării pe suprafață.

Soluție de culoare

La alegerea unei soluții de culoare în camera de interior bucatarie, este foarte important să se respecte anumite reguli. În primul rând, va trebui să decidă dacă va fi sau contrastante pentru a tonifia restul elementelor interioare. Dacă doriți efecte neobișnuite, o podea bucătărie transparent poate fi utilizat cu un efect 3D sau imprimare foto originale.

Cea mai simplă soluție este mediul de imprimare finit cu un strat transparent de mai sus, în zona de luat masa. Dar nu este recomandat să-l loc în imediata apropiere a suprafețelor de lucru și surse. podele vrac o singură linie de aspect oarecum sfidător și combinate cu un high-tech sau stil modern, dar este mai bine de a alege negru laconică, soluții alb, gri.

La alegerea unei decizii de culoare, se recomandă să ia în considerare următoarele recomandări.

 1. Tonuri de lumină și reflectă lumina, ajuta extinde vizual spatiul interior. Dar, în interior, cu un headcard alb poate crea o senzație inutilă de monotonousness, luminozitate. În plus, în bucătărie, podeaua de lumină nu este prea practic în uz.
 2. tonuri întunecate creează un contrast luminos, să servească drept un accent în interior. Ele sunt mult mai convenabil de a folosi în sala de bucătărie, dar necesită o iluminare bună.
 3. Culorile luminoase suculent bine sublinia soluții geometrice în setarea. Ele pot fi menținute prin tavane intinse, distinge în mod eficient designul podium. pardoseli gresie de culori luminoase arata bine în bucătărie în stil țară sau în interior avangardist. suculent Squelted, verde, albastru, galben podele uite spectaculos, bine combinat cu o bucătărie spațioasă de lumină la ecostel.
 4. nuanțe pastelate sunt utilizate în principal în finisarea bucătărie cu materiale naturale. Lemn, marmura, gresie aici arata destul de eficient, în timp ce nu izbitoare.

Selectarea podelei podelei este recomandată cu un set cu cască, pereți, plafon și stil de design.

Numai în acest caz se poate obține o soluție interioară cu adevărat armonioasă.

Proiecta

Printre opțiunile de design cele mai la modă pentru podeaua bucătăriei Pot fi distinse următoarele soluții:

 • 3D cu efecte vizuale+
 • Într-o cușcă – cu panouri de așezare și contrast de șah+
 • Natural și ecologic, sub copac, piatră+
 • cu efectul compilației, periajului, iluminarea+
 • în monocrom lucios (vrac sau țiglă)+
 • Patchwork Style Reminiscent de Patchwork Balket+
 • De la blocarea traficului cu conservarea texturii naturale+
 • Cu modele geometrice în stilul artei Deco+
 • Sub betonul gol, care este caracteristic al mansardei+
 • cu ornamente florale+
 • Cu fotografii 2D (vrac).

Aceste opțiuni de design la modă arată interesant și elegant în designul bucătăriei, vă permit să aduceți o noutate la interior sau să vă simțiți confort și confort.

Cum de a alege?

Atunci când alegeți un material de finisare podea în interior bucătărie Necesitatea de a lua în considerare următoarele puncte.

 1. clădiri de aranjare. În apartamentul de la primul etaj și în casă de țară baza podelei va necesita lucrări mai complexe, izolație termică suplimentară. Este mai bine de a utiliza materiale naturale – un copac sau un dop.
 2. Practicitate. Ușor de curățare este un avantaj important atunci când vine vorba de materiale de finisare bucătărie.
 3. Rezistență la umiditate. Pavel în bucătărie nu ar trebui să absoarbă umezeala. Toate celelalte opțiuni sunt mai bine să plece pentru spații rezidențiale.
 4. Durabilitate. de viață Material înseamnă foarte mult, mai ales în cazul în care reparațiile dificile sunt realizate cu construirea podium sau combinația de living și bucătărie.
 5. Bugetul pentru reparații. În cazul în care banii pentru podea este un pic în bucătărie, puteți lua în considerare opțiunile pentru aplicarea de linoleum sau placi ceramice.

Idei frumoase

 • Un bun exemplu de o combinație de gresie și laminat în interior bucătărie. Limitele acoperirii trece prin nivelul de diviziune a zonelor funcționale.

 • podea vrac elegant, cu ornament floral. Rafinat și soluție practică pentru bucătăria modernă.

 • bambus de podea în bucătărie – neobișnuite și la opțiunea de finisaj tradițional același timp.

Cum sa faci podea în bucătărie cu propriile mâini, puteți afla din clipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: