Placi de baie albastru: argumente pro și contra, soiuri, alegere, exemple

Placi de baie albastru: argumente pro și contra, soiuri, alegere, exemple

Efectuarea baie, mulți proprietari preferă un design în nuanțe de albastru. Acest lucru se datorează faptului că de culoare albastru calmeaza, vă oferă posibilitatea de a se relaxa, dar acest lucru este exact ceea ce aveți nevoie de o persoană de a lua o baie după o zi de muncă grea. În plus, această culoare este subconstient asociată cu apă și, prin urmare, este una dintre cele mai căutate atunci când decorarea baie. Posibilitatea de a folosi placi ceramice albastre este destul de mare.

Avantaje și dezavantaje

În utilizarea de gresie albastră în baie multe avantaje.

 • Culoarea albastră are aproximativ 30 de nuanțe, ceea ce înseamnă că, chiar și cele mai exigente cumpărător va selecta cu siguranță cel mai potrivit pentru materialul de colorat baie sale.
 • În psihologie, culoarea acestor nuanțe atribuie pofta de rezoluție diplomație și conflict, după vizita la baie în dimineața.
 • tonuri mai deschise de albastru poate mări spațiul vizual, iar acest lucru este relevant, de exemplu, pentru băi în Hrușciov și alte camere mici.
 • Potrivit unor oameni de știință, de culoare albastru este scareding pentru bacterii, ceea ce înseamnă că baia, decorată cu gresie de un astfel de ton, are un efect anti-frecventa, reduce riscul de boli.

Înainte de a merge la magazin pentru albastru cu gresie pentru baie, este important de a explora și dezavantajele sale:

 • Unele nuanțe de albastru pot acționa oarecum apăsător pe o persoană, mai ales emoțional discret+
 • În cazul în care întreaga baie este separată în mod excepțional în albastru, atunci ea poate de asemenea afecta în mod negativ starea psihologică a gospodăriilor+
 • Placi ceramice de o astfel de umbră este oferit în cele mai multe magazine de construcții, dar este problematică pentru a alege un instalator în tonul.

Cu toate acestea, toate aceste minusuri pot fi eliminate Prin selectarea competentă a plăcilor. De exemplu, pentru baie, este mai bine să nu alegeți produsele mari. Se recomandă, de asemenea, să diluați pătrate albastre cu alte tone și nuanțe și să nu terminați în albastru complet. Sanitare, ideal coincide pe schema de culori cu decor, poate fi personalizat.

Soiuri

Clasificați plăcile ceramice pe textura.

 • Lucios. Cea mai populară opțiune. Aceasta este o țiglă strălucitoare, reflectând lumina și, prin urmare, este potrivit pentru băi slab luminate. Avantajul este ușurința de îngrijire. Cu toate acestea, cumpărând o țiglă lucioasă, este important să ne amintim că albastrul închis va da o strălucire puternică și poate irita ochii, deci este mai bine să dea preferință să lucreze în tonuri albastre ușoare.

 • Matte. Aceasta este o textură calmă care nu reflectă lumina. O astfel de țiglă este mai des folosit ca în aer liber, deoarece are un strat ușor aspră. Avantajul este o varietate de texturi, de exemplu, puteți găsi imitație de lemn, pietricele, metal. Dezavantajele suprafeței mată ar trebui să includă faptul că urme de la stropilor pe ea sunt vizibile destul de clar.

În plus, țiglă poate diferi și fabricat materialul. S-a întâmplat:

 • Sticlă. opțiune potrivită pentru o baie mică, în creștere vizual spațiu. Compoziția poate fi coloranți albastru, care va da o tentă albăstruie.

Producția utilizează un pahar de rezistență crescută având o structură densă non-poros.

 • vinilin. opțiune de buget practic pentru utilizare în baie. Este deosebit de bun la finisare podea, deoarece are proprietăți anti-alunecare. Și, de asemenea, printre avantajele – simplitatea de instalare, flexibilitate, varietate de design-.

 • Tridimensională. Este în acest grup care plăci ceramice tradiționale sunt incluse. Și, de asemenea, includ aici bambus și panouri din plastic. opțiune foarte estetică pentru tunderea baie.

Cum de a alege?

Unul dintre principalele criterii pentru alegerea unei țiglă baie albastru – dimensiunea sa. Dacă este o baie spațioasă, puteți alege produse mari. Pentru o cameră mică este mai bine să alegeți o dimensiune mică, cu toate acestea, un mozaic complet in miniatura poate crea un efect de spațiu chiar mai redus. Și, de asemenea, nu utilizați într-o țiglă albastru cameră mică cu un model mic sau ornament mare luminos: un astfel de design este potrivit pentru o baie incapatoare.

Cea mai dimensiune adecvată pentru o baie mica – medie. Opțiuni de Classic – 20×20 sau 20×30 cm. Dacă țiglă dreptunghiular este evidențiată pe orizontală, va crește vizual lungimea camerei, iar finisajul vertical va face plafoanele mai mari.

Luați în considerare și gresie grad. Cea mai scumpă opțiune, dar de calitate – clasa 1. Acesta include un maxim de 5% din căsătorie. Cel mai bugetar – 3 clase, este caracterizat de cea mai mică calitate. Cu toate acestea, dacă țigla albastră este achiziționată de la producătorii ruși, nu merită să căutați această etichetare – să studiați informații despre un posibil procent de căsătorie din produsele interne de pe pachet.

Asigurați-vă că integritatea smalțului, precum și în rezistența sa de umiditate: Apa trebuie colectată pe coperta picăturilor. Dacă țiglă este selectată pentru podea, asigurați-vă că nu glisați.

Exemple frumoase

În multe cazuri, este important să combinați țigla albastră în baie cu alte culori. Luați în considerare cele mai interesante opțiuni de conectare în diferite interioare.

 • Frumoasa culoare albastru închis culoare armonizează frumos cu nuanțe luminoase, de exemplu, alb sau bej. Pentru o baie de dimensiuni mici, nu este potrivit, deoarece poate chiar mai mult spațiu.

 • Culoarea valului de mare în interiorul băii este obișnuită pentru a se combina cu alte nuanțe albastre.

În psihologie se crede că o astfel de combinație calmează sistemul nervos și ameliorează tensiunea.

 • Când utilizați plăci în culoarea Indigo, refuzați să vă conectați la alte culori saturate. Numai culorile monocrome sunt potrivite: gri, negru, alb.

 • Dacă țiglă albastră este utilizată în baia de est, trebuie să fie combinată cu materiale galbene, de măsline, de palete negre.

 • Baia de stil deco-stil arata luxos, pe faianta descrisă ornamente florale. Și, de asemenea, în această direcție, modelele geometrice sunt binevenite.

 • Pentru stilul modern, o combinație de contrast de texturi. Această tehnică utilizată în finisare stabilește tonul întregului interior.

Cum să puneți o țiglă în baie cu propriile mâini, puteți afla, privind videoclipul puțin mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: