Placi de pe podea, în baie: soiuri și sfaturi pentru alegerea

Placi de pe podea, în baie: soiuri și sfaturi pentru alegerea

Placi de ceramica a fost mult timp cel mai popular material de finisare podea în baie. Pe de o parte, acest lucru se datorează faptului că dala se caracterizează prin bogăția de soluții de proiectare. Și pe de altă parte, nu este doar un material frumos. Țigla se distinge prin caracteristici calitative speciale, care sunt ideale pentru pardoseli în baie. Cititi mai multe despre modul de a crea un interior frumos, cu acest material, veți învăța din articol.

Vizualizări

Tile este adesea folosit pentru stabilire a podele. Există multe soiuri ale acestui material. În funcție de tehnologia de fabricație, 2 tipuri de plăci de podea sunt evidențiate în baie.

 • Presat – Este fabricat din masa de plastic, care include aditivi speciali si materiale de legare. Amestecul este turnat în forme și presat. Următoarele, produsele finite sunt trimise la ardere.
 • extrudat – plăcile brute sunt obținute ca urmare a extrudării unui amestec de plastic. Apoi, semifabricatele sunt tăiate și ard, apoi aplică glazura.

Materialul acestor două specii este folosit pentru a termina podeaua, deoarece ambele au caracteristici adecvate. Cu toate acestea, opțiunile extrudate sunt mai frecvente pe piață.

În plus față de această clasificare, există altul. Luați în considerare principalele tipuri de podele sub formă de plăci.

 • Ceramografie. Porțelan Stoneware se distinge prin durabilitate și durabilitate, soi de design. Astfel de modele au o structură omogenă, care seamănă cu o suprafață de sticlă.

 • Cauciuc. O astfel de țiglă este destul de rar în interiorul baie. Cu toate acestea, ea are o buna rezistenta la uzura si perfecta pentru baie. Astfel de modele sunt fabricate din cauciuc reciclat și colectat cu compuși speciali. Placi de cauciuc are o mare varietate de paleta de culori.

 • Ceramică sau țiglă. Aceasta este una dintre cele mai comune acoperiri care au o durată lungă de viață și un aspect atractiv. Țigla este destul de diversă în variante de design și este potrivit pentru camere de design în diferite direcții stilistice.

 • Clincher. Acesta este un fel de placi ceramice, care are o suprafață aspră și rosturi inegale. De regulă, astfel de opțiuni au o culoare naturală și design clasic.

 • Piatră. Astfel de modele produc din piatră naturală sau artificială. Ele arată întotdeauna nobili și inteligenți.

 • Cotto. O astfel de plăci se caracterizează printr-o suprafață poroasă, deoarece nu acoperă cu glazură. În ciuda costului scăzut, aceste modele sunt rareori utilizate pentru a termina băile.

 • Sintetic. Astfel de plăci sunt fabricate din PVC, se distinge prin rezistența la uzură și conductivitatea termică scăzută. Astfel încât nu este potrivit pentru spațiile reci sau prost încălzite.

 • Cuarzinil. Aceasta este o țiglă subțire curată ecologică. Se caracterizează prin simplitatea stabilirii datorită bazei sale adezive.

 • Flexibil. Acestea sunt opțiuni de la ceramică sau piatră naturală. Pentru producția sa, sunt folosite cele mai noi tehnologii care vă permit să păstreze tipul de material inițial, dar în același timp, face flexibil. Opțiunile flexibile sunt bine rezistente la temperaturi ridicate, astfel încât acestea sunt adesea folosite pentru podelele calde. Și rezistența la apă le face în cerere pentru proiectarea podelelor în baie.

Dimensiuni

Placile în aer liber sunt produse diferite dimensiuni. Mai mult decât atât, poate fi o formă pătrată, dreptunghiulară sau non-standard. Obișnuit, Modelele în aer liber sunt produse în dimensiune 10×10, 25×25, 30×30, 40×40, 50×50 și 60×60 cm. Cu toate acestea, piața apare din ce în ce mai mult opțiuni și alte dimensiuni, De exemplu, 25×12,5 și 33×33 cm. Grosimea minimă a acoperirii podelei este considerată a fi de 0,9 cm, deoarece modelele mai subtile nu au puterea necesară.

Citește mai mult  Figurine din tencuiala

Astfel, o țiglă mare este cea mai căutată. Acest lucru se datorează faptului că procesul de stabilire a acesteia este destul de simplu, ceea ce reduce timpul de lucru. În plus, cusăturile dintre plăci pot fi făcute luminoase fără temei că podeaua va arăta prea mult și aia.

Placile mici și mijlocii apar nu mai rar. Opțiuni de mărime medie sunt mai potrivite pentru spații de mici dimensiuni, deoarece acestea nu fac vizual spațiu îngust. Și dala mică vă permite să creați un mozaic uimitor, care întotdeauna arată relevante și elegant. Cu toate acestea, mozaic necesită o stabilire atentă, care crește în mod semnificativ costul lucrărilor de instalare.

Spectrul de culori

Alegerea schema de culori este foarte important, deoarece culorile au un impact diferit asupra psihicului și starea de spirit a persoanei. Cu toate acestea, de asemenea, depinde de preferințele personale și gustul unei persoane: de exemplu, pentru o singură persoană galben strălucitor poate fi asociată cu bucurie și căldură, iar pentru altul – aceasta va deveni prea luminos și enervant.

În plus, culorile în moduri diferite afectează punctul de vedere al camerei, în funcție de dimensiunea sau de iluminat.

Placi de podea negru Este destul de rar folosit ca strat exterior, deoarece orice poluare, fisuri și praf sunt clar vizibile.

Tigla bej Este considerată o soluție optimă, deoarece divorțul nu este practic vizibil pe el. Culoarea bej arată ușor și calmă. Se utilizează în aproape toate stilurile existente.

Culoarea verde va ajuta la crearea unui interior luminos și vesel. Verdele afectează starea de spirit. Se combină bine cu alte flori luminoase sau neutre.

Culoare gri – Aceasta este o nuanță practică și nonsens, care este în esență universală. Poate fi folosit în orice stil, deoarece combină bine cu culori diferite.

Nuanțe maro Arătați întotdeauna nobil și profund. Puteți folosi ambele nuanțe întunecate și lumină. Întotdeauna frumos combinația mai multor nuanțe de maro arată.

Țiglă roșie Arata luminos. Alege persoana îndrăzneață. Această culoare este mai potrivită pentru plasarea băilor spațioase. Culoare roșii bogată combinată cu culoarea albă, aurie, negru sau bej. Cu toate acestea, sunt posibile și alte soluții.

Si aici Placi roz Destul de rar apare atunci când baia este curățată. Această culoare este adesea folosită pentru a implementa soluții neobișnuite de design.

Frumos arată ca un podea decorat cu două culori contrastante. Poate fi o combinație clasică de culori albe și negre și poate combinația de roșu cu negru sau negru cu gri.

Proiecta

De regulă, acoperirea cu un singur fotoni arată monotonă și destul de plictisitoare și, prin urmare, se plictisește rapid. Placile monofonice sunt utilizate în principal pentru proiectarea designului, unde atenția principală trebuie atrasă de pereți sau mobilier. Dar pentru restul soluțiilor de proiectare există mai multe opțiuni non-standard pentru designul plăcilor.

Neobișnuit și interesant arată ca modelele cu imitație de lemn natural. Culoarea poate fi atât maro deschis, cât și întuneric, practic negru. Este important să știți că textura lemnului arată mai bine pe suprafețele mai întunecate.

Neobișnuit soi este Placi de sub piatra. Există o varietate de opțiuni din zidărie de cărămidă la textură de marmură.

Citește mai mult  Ce umplere este mai bine pentru canapea: bloc de primăvară sau de spumă poliuretanică?

De dala puteți posta un modul special. Pentru aceasta, modele de diferite forme sunt folosite sau cu diferite desene. Împreună, ele alcătuiesc un desen neobișnuit. Astfel de modele pot fi emise atât întregul etaj și a părților sale.

În plus, există Mată și suprafață lucioasă. Modelele cu o suprafață mată necesită îngrijire mai atentă, dar ele arata mult mai interesant și non-standard. Dar textura lucioasă are întotdeauna o strălucire neobișnuită, ceea ce face camera vizual mai larg și spațioasă.

Arată originalul mozaic. Acesta este creat din țiglă de aceeași dimensiune. Pentru a crea un mozaic, puteți utiliza mai multe nuante de o singură culoare sau culori diferite.

Placi de ceramica pot fi decorate diverse desene și modele. Potrivit designeri, pentru acoperirea sexuală este preferabil să se aleagă desene mari. Soluția tradițională este de a utiliza același desen pentru proiectarea întregului etaj. Cu toate acestea, o combinație de plăci cu diferite modele într-o singură schemă de culori va arăta mai atractivă și mai interesantă.

Cum de a alege?

Atunci când alegeți o țiglă, mulți să acorde o atenție lor numai pe design. Dar este o greșeală teribilă care poate costa nervii, timpul și banii. Este important să examinați cu atenție caracteristicile calitative ale modelului care vă place.

De regulă, toate caracteristicile importante ale plăcilor sunt aplicate în caseta de ambalare ca o etichetă specială. De exemplu, o palmă pe fundal negru denotă modelele pentru pereți și de la picioarele – plăcile de podea.

Atunci când alegeți, ar trebui să acorde o atenție la un număr de factori.

 • Rezistenţă la uzură. În mod ideal, materialul pentru podea trebuie să aibă un indicator crescut pentru a asculta un singur deceniu și nu-și pierde proprietățile externe. O astfel de cerință a se datorează faptului că diferite contaminanți sunt adesea apar în podelele de baie, care sunt spălate cu compoziții chimice destul de agresive. Mai mult decât atât, în baie folosesc adesea diverse produse cosmetice, spray-uri și parfumuri.
 • Rezistența la acizi și alcalii. Acest indicator are etichetarea „A” și „AA”. Ca o acoperire în aer liber pentru baie, este mai bine pentru a alege opțiunile de etichetare cu „AA“.
 • Putere. Placa de podea ar trebui să fie durabilă, altfel crăpăturile vor apărea pe ea și pe gropi.
 • Suprafață non-alunecare. Această caracteristică ar trebui să acorde o atenție deosebită, deoarece acoperirea din baie devine adesea alunecoasă ca rezultat al apei sau aburului.
 • Proiecta. Desigur, acest factor nu este mai puțin important, deoarece aspectul baie depinde de ea. Dacă nu vă place designul, nu veți putea să vă relaxați pe deplin în baie.
 • Materialul Paul. Este necesar să se ia în considerare materialul pe care va fi pus țiglă. Acesta poate fi PAL, beton si alte materiale. Toate acestea au propriile lor proprietăți distincte, prin urmare, pentru montarea placilor există diferite cerințe.

  Metode de așezare

  În plus față de diferite opțiuni de design, există mai multe modalități de a depun dale.

  • Clasic. Aceasta este cea mai comună și mai ușoară cale. Tile stivuite cu rânduri paralele. Această metodă este folosită pentru opțiuni pătrate și dreptunghiulare.

  • Diagonal. Această metodă este considerată cel mai frumos, dar procesul depunerii ei este destul de complicată. Acest lucru se datorează faptului că este necesar să se poziționeze axa corectă. Principalul avantaj al acestei specii este faptul că este în măsură să ascundă toate abaterile de podea și vizual extinde spațiul. Pentru o metodă diagonală, o cantitate mai mare de dale va fi necesară decât pentru opțiunea clasică.
  Citește mai mult  Rating-ul dintre cele mai bune saltele ortopedice

  • cu deplasare. Această metodă are același desen ca zidăria. Pentru el perfect potrivit pentru o țiglă dreptunghiular. Deși uneori folosesc opțiuni pătrate.

  • Brad de Crăciun. O astfel de stabilire a imita model de parchet. Acesta folosește o țiglă low-dimensiuni rectangulare. În ceea ce privește culoarea și modelul, acest lucru este de obicei modele-un singur foton de orice culoare sau nuanță. Există două opțiuni pentru această zidărie. Primul este tradițional pomul de Crăciun. În al doilea rând – pom de Crăciun cu atașament. Pentru el, sunt necesare mici inserții pătrate. Ele pot fi de aceeași culoare ca și țiglă dreptunghiulară, și pot diferi. Este cel mai bun pentru un astfel de model de stabilire, cu imitație de lemn natural.

  • cu schimbare. Pentru stivuirea cu o utilizare schimbare variante de forma pătrată a două dimensiuni. Micul țiglă stivuite între mare, umple spațiul liber. Această metodă este similară cu zidărie cu un pom de Crăciun cu atașament.

  Cum să vă îngrijiți?

  Astfel încât țiglă nu este stricată și servită de mulți ani, are nevoie de îngrijire atentă și îngrijită.

  Nu puteți șterge țigla cu un burete metalic, deoarece poate deteriora suprafața și poate lăsa zgârieturi pe țiglă. Cel mai bine este să aplicați detergent pentru a utiliza un burete moale sau o perie de duritate medie. Și pentru ao elimina, trebuie să utilizați o cârpă umedă sau un alt burete.

  A doua interdicție este utilizarea clorului. Această substanță este destul de agresivă care afectează suprafața. În plus, sub expunerea sa, țigla își poate pierde culoarea și poate străluci. Pentru plăci, puteți folosi orice detergent lichid, chiar și un detergent de spălat vase. Deoarece elimină petele de grăsime. Din fondurile tradiționale pot fi utilizate sifon.

  Pentru a străluci, este necesar să ștergeți în mod constant ragul microfiberului.

  Exemple frumoase în interior

  Pentru proiectarea interiorului clasic, utilizarea unui modul mare în centru. gresie Tender în tonuri de bej combinat bine cu modele maro.

  imitație Noble și costisitoare din lemn natural. Iar biserica de stabilire a face interiorul mai interesant.

  șah alb-negru diagonală de stabilire completează perfect interior clasic alb-zăpadă. Iar accentele roșii vor face proiectarea baie mai luminos.

  arată calm și nobil țiglă mare maro. Deoarece camera este împărțit în două zone, cu un podium mic, atunci puteți utiliza două metode de zidărie: clasic și diagonală.

  Pentru interior alb-zăpadă, soluția ideală va fi țiglă albă lucioasă, cu un design neobișnuit.

  Luminos și elegant arată o combinație de plăci cu diferite modele.

  Din țigla unei dimensiuni neobișnuite puteți crea un mozaic interesant.

  Datorită utilizării de culori bej și maro, puteți crea o imitație covor. Acesta va face design mai interesant, și să aloce zone funcționale importante.

  Interiorul clasic este nobil, în care pereții și podeaua sunt decorate cu marmură imitarea materiale.

  O soluție neobișnuită va fi utilizarea de țiglă având un fel de pietre mici.

  Despre modul de a pune gresie pe podea în baie în mod corect, a se vedea următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: