plafoane din gips-carton în dormitor: soiuri si design

plafoane din gips-carton în dormitor: soiuri si design

Design-ul plafonului în dormitor joacă un rol important în formarea de decorațiuni interioare finalizate. Vreau o buna impecabil, de acoperire fiabile și durabile, numai în același timp, nu foarte scump. Toți parametrii desemnați corespund cel mai bine gips carton – cunoscut materialul de finisare sub formă de foi de carton umplut cu un strat de tencuială. Este surprinzător de practic și foarte simplu de procesat, oferind posibilitatea de a implementa rapid orice noutate în design.

Avantaje și dezavantaje

Utilizarea plăcii de gips-carton pentru designul acoperirilor de tavan din spațiile rezidențiale se datorează atât caracteristicilor materialului de construcție, cât și celor care prevede întruparea evoluțiilor extraordinare de designer. GLK – Foarte plastic, care vă permite să creați structuri complexe multi-nivel și cifre ale celei mai diferite forme:

 • Cercuri și ovale+
 • Pătrate și dreptunghiuri+
 • non-standard, de exemplu, sub forma unei inimi.

Avantajele utilizării foilor de gips-carton pentru placarea plafonului în dormitor sunt factorii:

 1. Siguranța ecologică a materialelor de construcție, ca fiind făcute din gips de origine naturală+
 2. Fără mult efort, este tăiat, prin urmare, optim adecvat pentru implementarea unor facilități dificile de design+
 3. Aliniază defectele, creează un plan complet neted+
 4. Imbricate în munca de asamblare+
 5. Durabilă, durata funcționării până la 60 de ani+
 6. menținută, curăță doar din praf+
 7. Facilitează în mod semnificativ stabilirea sistemelor interne de comunicații, de exemplu, cum ar fi cablarea electrică și ventilația+
 8. Disponibil la cost.

Principalul avantaj al plafoanelor realizate din gips-carton este faptul că sunt combinate cu alte materiale, de exemplu, cu tapet, film din PVC pentru plafoane întinse, componente de decorare.

Avantajele similare ale utilizării într-o asemenea măsură sunt excelente încât acestea se suprapun anumite imperfecțiuni în material, cum ar fi:

 • Fabricarea plafoanelor din GLC din dormitor este tăierea înălțimii camerei timp de 12-15 centimetri, deoarece este montată pe suspensie, prin urmare, nu trebuie utilizată în apartamente la scară mică+
 • Chiar și gips-carton rezistent la umiditate este frică de umezeală+
 • Cu ușurință acoperită de fisuri, în legătură cu aceasta, în casele de lemn, instalarea plafonului poate fi efectuată numai după contracția casei.

Vizualizări

Material de gips-carton, ușor de instalat, care poate lua orice configurație în mâinile unui specialist și transformă în structuri multi-nivel, formând compoziții neobișnuite de plafon. Conform execuției structurale, bazate pe complexitatea și combinația de forme, plafonul pe bază de gips-carton sunt împărțite în 3 tipuri.

Unică nivel

O structură cu un singur nivel este cea mai ușoară în implementare. Astfel de modele de la gips-carton sunt elegante, exquisite și concise.

Trebuie să spun asta O astfel de înregistrare nu poate oferi oportunități foarte mari pentru a acoperi gânduri. Prin structuri cu un singur nivel de configurații complicate, nu veți face. Cu toate acestea, ele sunt în detrimentul propriului lor concis, se pot apropia perfect conceptul de stil minimalist în interiorul dormitorului.

Citește mai mult  Totul despre pat

Stilul lor rafinat, farmecul specific, nici un design inutil este perfect pentru premise servind pentru odihnă și somn. Și, în special, dacă camerele nu diferă în înălțimea semnificativă a tavanului.

Multi-nivel

Structurile de gips-carton multiple sunt selectate pentru dormitoare având plafoane înalte. De numărul de pași, nivelurile 2 și 3 sunt deosebit de comune.

  Două-nivel

  Proiectele duble au capacitatea de a crea impresia unui spațiu mare. Prin aceasta poate fi făcută din cele mai dificile idei. Cea mai populară formă este în prezent designul concav. Instalarea competentă adaugă cameră la câțiva centimetri în înălțime.

  Astfel de facilități de tavan din gips-carton sunt dotate cu principalul punct pozitiv – dați maestrului capabilități enorme pentru proiectarea plafonului. Organizarea de soluții de culori complicate calificate, configurații, materiale și elemente de iluminat, puteți obține rezultate uimitoare.

  În plus, plafonul cu două niveluri face posibilă zonarea cu succes a spațiului dormitorului.

  De exemplu, alocarea spectaculoasă a zonei de pat. Și dacă ați bătut facilitățile structurii în configurația sa, puteți obține atât o creștere vizuală, cât și o scădere a camerei.

  Trei niveluri

  Astfel de plafoane nu sunt o structură geometrică ușor de implementat, pot fi utilizate pentru camere mari. Activați câștigarea dormitoarelor zonale spațioase, eliberați-vă de la un sentiment de vid.

  Combinate

  O selecție imensă de materiale orientate fac posibilă practicarea unor varietăți de decorare pe tavan. De exemplu, puteți lua combinația tradițională de încadrare a panourilor de gips carton și tensionarea în centru.

  Nu există o aplicare mai puțin relevantă în proiectarea unor oglinzi combinate de plafoane, vitralii, tapet foto, tencuială venețiană sau alt decorativă în combinație cu structurile de gips-carton.

  Și, de asemenea, plafoanele din foile de gips-carton arată foarte mult cu lemn, dar numai dacă este și în celelalte elemente ale decorului interior.

  Opțiuni de proiectare

  La crearea designului dormitorului, este necesar să se țină seama de faptul că plafonul montat ar trebui să facă parte din întregul design interior și să interacționeze în mod constant cu restul elementelor.

  Prin urmare, gândirea la design, trebuie să acordați atenție tuturor subtilităților și acesta este:

  • Vedere de ansamblu a construcției atașate, numărul de nivele, localizarea lor și configurația+
  • Proiectatul Acoperirea de finisare pentru tavan, ținând seama de amplasarea componentelor montate, luând în considerare combinația de materiale combinate pentru înregistrarea+
  • Paleta de culori în stilul general+
  • De iluminat și de iluminare, conceptul general și locație de iluminat.

  Decorul din dormitor ar trebui să ofere armonie în duș și pace, pentru că atunci când construirea unui plafon în dormitor, este de asemenea necesar să se urmeze și câteva reguli generale:

  • Paleta de culori calde afectează nu numai pașnic, dar, de asemenea, crește vizual cameră+
  • Pentru a forma un volum suplimentar într-o cameră mică, este necesar să se utilizeze un plafon colorant alb+
  • Culorile inchise vor fi la locul pentru designul camerei cu tavane înalte+
  • Utilizarea liniilor netede în formarea de niveluri va oferi confortul dormitor.
  Citește mai mult  Idei de decor frumos de rafturi peste patul din dormitor

  Cu toate acestea, diversitatea de direcții în design modern permite utilizarea diferitelor compoziții de culoare pentru proiectarea dormitor, inclusiv culori saturate, iar valoarea decisivă, desigur, va fi dorințele personale ale proprietarului camerei. Este clar că nu există nici un cadru rigid, și oricine are capacitatea de a alege propria opțiune. Cu toate acestea, anumite specifice ale stilului trebuie să fie luate în considerare.

  Deci, în cazul în care dormitorul este realizat în stilul Art Deco, atunci absolut normal va fi GLC proiectarea de culoare neagră, cu componente de decor argintiu.

  Roșie în decorarea dormitorului în formă pură, nu este utilizat, de preferință. Acesta poate fi înlocuit cu visiniu sau vin roșu, optim pentru decorarea spațiilor baroce.

  Selecția de dimensiuni și nișe plafon de configurare și cifrele sunt, de asemenea, datorită stilului. De exemplu, plafoanele curbate ale formei geometrice corecte cu colțurile rotunjite și stucul vor fi o soluție excelentă pentru stilul clasic.

  În dormitor, în stil baroc sau rocial Este mai bine să aplicați un design în mai multe etape cu iluminare de fundal și repetarea articolelor de decorare, Postat în conformitate cu regulile de simetrie.

  Dormitorul modern este perfect combinat cu structuri asimetrice dintr-o gamă largă de culori și nuanțe, în timp ce constructivismul în design implică utilizarea unor forme geometrice exacte cu o zonă de zonare indispensabilă prin intermediul unui dispozitiv literat al unui plafon multi-nivel.

  Efectuat pe camere roiului moderne Stilul de înaltă tehnologie este perfect combinat cu plafoane monocrome și iluminare extraordinară. Chiar și atunci când este un dormitor foarte mic, nu trebuie să uitați de aruncarea accentului coloanei – componenta necesară a acestei direcții.

  Împreună cu tencuiala tradițională mată, Pe stil plafon aplicații decente neoclasică dobândesc și structuri suspendate. În același timp, suprafețele pot fi complet chiar și în multe etape, dezvăluind oportunități uriașe de înregistrare a iluminării neobișnuite.

  Design de plafon pentru stil scandinav sau direcțiile de țară sunt adesea reprezentate prin combinarea filmului de gips carton și tensionarea filmului. Aceasta adaugă sofisticarea. Rezultatul va avea cu siguranță gust, deoarece există multe variații pentru selecție.

  Suprafețele reflectorizante: oglinzile, materialele compozite transformă percepția spațiului. Combinația de planuri de oglindă cu GCL și iluminat din spate convertește camera și nu pare atât de mic.

  Modele de acoperire a plafonului de la GLC în mai multe nivele sunt compoziții arhitecturale întregi în stilul futurismului sau postmodernismului. În cazul în care camera are tavane joase și a instala un design cu 2 nivele, este imposibil de a alege un plafon cu model frumos din GLCs Aș dori să taie cifra dorită de gips carton, și pur și simplu lipici la montat pe tavan.

  Citește mai mult  Oriental Soft Canapele: Caracteristici, Tipuri și alegere

  Selecție de iluminare și iluminare

  În plus față de candelabru de obicei și surse de lumină direcțională (SPOT), există încă o serie de metode de a aplica. Există mai multe varietăți de evidențiere.

  • lumina de fundal cu LED-uri. Este excelent că poate fi dirijată și îndoire, ca un suflet. Prin aceasta se formează același plafon creșterea. Pentru aceasta, banda dioda este plasată într-un cornișă special creat. Nu sunt sursa de lumină vizibilă, și se pare că plafonul în sine strălucește peste zona. Și, de fapt, observați doar o fâșie îngustă de lumină.

  Un alt plus incontestabil al iluminării de fundal LED-uri este abilitatea de a schimba colorarea și saturația a fluxului de lumină prin telecomandă.

  • Iluminare din spate ascuns pentru întindere, are loc plafoane destul de des combinate în. Se pare foarte atractiv. Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de faptul că lămpile au o caracteristică de a abandona. Deci, este necesar să se prevadă posibilitatea de înlocuire ușoară și rapidă.

  Acum să vorbim despre sistemele de iluminat obișnuite.

  Cu reziduuri

  Vei primi o puternică sursă principală de lumină. Candelabru în puterea de a servi lămpi mai puternice sau cele interzise pentru instalarea în tavanul suspendat. Petele sunt practicate sub formă de iluminare auxiliară pentru formarea semițiului moale.

  Există mai multe opțiuni pentru localizarea candelabruului.

  • Candelabru în centrul plafonului. În raport cu aceasta și o altă compoziție este construită. Este simetric sau asimetric, dar candelabrul va fi invariabil punctul său de plecare.
  • Două candelabre sunt potrivite pentru camere mari. Uneori candelabrele pe o suspensie lungă înlocuiesc sconturile aproape de pat.

  Fără candelabru

  În acest caz, va trebui să adăugați numărul de puncte pentru a avea 200 LC-uri necesare, indicate de standardele sanitare.

  Luați în considerare mai multe opțiuni.

  • Surse de lumină direcțională de-a lungul conturului camerei. În colțuri, sub formă de figuri geometrice și așa mai departe. Toate luminile axate pe conturul plafonului.
  • In centru. Poate fi o bandă plată, inclusiv una sau mai multe rânduri de lămpi. Sau un „șarpe” înfășurat. Leitmotiva este singura: lumina centrul camerei.
  • In colt. În dormitoare mici, uneori este suficient să plasați surse de lumină direcțională într-un colț și iluminat dispersat în direcții diferite.
  • Matrice. Ornament de construcție din surse de lumină (mici diamante, cercuri și altele asemenea), puteți face o umplutură chic de nișă într-un design multijar.

  Cum se face un plafon de gips-carton, veți învăța din următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: