Plafonul de tavan din coridor: Pro, minusuri și variații

Plafonul de tavan din coridor: Pro, minusuri și variații

Plafonul este adesea un element independent al designului și se potrivește organic în imaginea de artă a camerei. Producătorii moderni oferă o cantitate imensă de materiale pentru proiectarea plafoanelor, dintre care cele mai populare sunt considerate în mod corect că este de gips carton.

Avantaje și dezavantaje

Prima cameră, în care persoana ajunge la intrarea în casă este o sală de intrare sau un coridor, care poate fi numit o carte de vizită a spațiilor rezidențiale. În funcție de starea și decorarea lor, se formează impresia generală a apartamentului și a proprietarilor săi. Plafonul din gips -ll poate fi numit soluția optimă atunci când proiectați spațiu, deoarece acest material vă permite să dați rapid și ieftin camera un aspect unic. Cererea ridicată a consumatorilor pentru plafoanele de gips carton se datorează Avantaje care distinge aceste structuri practice din structuri realizate din alte materiale.

 • Plafonul de plăci de gips carton suspendat Perfect masca defecte și nereguli ale suprapunerii tavanului și face ca suprafața să fie perfect netedă. Acest lucru este deosebit de valoros atunci când terminați spațiile din vechile case de lemn, unde plafoanele se sparg în timp, iar fasciculul de tavan trece adesea în mijloc.
 • Datorită GLK-ului cu greutate redusă, Construcția de plafon este foarte ușoară și nu are o sarcină tangibilă pe suprapunere. Deci, un pătrat de suprafață plafon gips-carton nu mai are o greutate de 10 kg, inclusiv un profil de metal și elemente de organe de asamblare. De exemplu, chiar și un strat de 10 mm de tencuire aceeași zonă cântărește mult mai mult.
 • Gips-este atât de simplu și supliment în prelucrarea că construcția de proiectare plafon poate fi efectuată în mod independent,, În același timp, trebuie să înceapă cu structuri de nivel unic. Plafoanele de o configurație mai complexă este mai bine să se amâne asupra cazului, iar experiența dobândită ar trebui să fie la versiuni simple.
 • În prezența componentelor necesare, instalarea unui plafon gips-carton nu va dura prea mult timp. de masterat profesionale sunt capabile de colectare de cadre în timpul zilei, să-l dezbrace cu gips-carton și ascuți. În absența experienței privind instalarea plafonului poate lăsa 2-3 zile, care este, de asemenea, un pic mai mult pentru un astfel de lucru pe scară largă.
 • GLC low cost Vă permite să economisiți în mod semnificativ repararea holului, primind un plafon elegant și practic.
 • Datorită prezenței unui cadru, există întotdeauna un spațiu mic între foile de GCC și plafonul. Vă permite să ascundeți comunicațiile acolo, ceea ce elimină necesitatea unei suprafețe de beton STROBH.
 • Carton de gips este absolut sigur pentru oameni și pot fi utilizate în spațiile rezidențiale. ușurința sa de mediu se datorează compoziției în care, în plus față de ipsos și hârtie obișnuită, nu este nimic mai mult. Principalul lucru este de a folosi aceleași materiale inofensive ca și acoperirea de finisare, precum și plăci de gips carton și numai înlocuiri certificate dobândesc numai.
 • Și din moment ce plafoanele din plăci de plăci sunt ignifugă, atunci Ele pot monta orice surse de iluminare, fără teama de supraîncălzire a suprafeței și contactul acestuia. Pentru comparație, plafoanele fabricate din PVC pot fi instalate becuri incandescență cu o capacitate de cel mult 60 W și lămpi cu halogen – nu mai mult de 35 W.
 • Carton de gips este foarte bine tăiat și mănâncă, Ceea ce îi permite să-i dea orice formă, încorporată cele mai îndrăznețe soluții de design.

Adevărat, dezavantajele desenelor de la GLCS au de asemenea. Listează-le.

 • Suprafețele plăcilor de plăci au nevoie de un finisaj de finisare, din cauza căruia instalația lor necesită mult mai multe costuri ale forței de muncă în comparație cu plafoanele de întindere și rack.
 • Plafoanele GLC nu sunt recomandate pentru utilizarea în clădiri noi, care se datorează unor posibile programe care apar din cauza unei contracții a casei.
 • Datorită necesității de a monta un cadru metalic, sistemele de gips-carton fura spațiul util și a coborât vizual plafoanele.
 • Instalarea imposibilă singură. Acest lucru este explicat printr-o lungime mare de material de foaie, care, fără puncte de sprijin suplimentare, se poate rupe cu ușurință.

Revizuirea speciilor

Clasificarea plafoane din gips-carton sunt realizate în mai multe semne, cu toate acestea, principalul tip de ele este tipul de construcție. Conform acestui criteriu, mai multe soiuri de sisteme de tavan diferă, și principalele lor caracteristici sunt discutate mai jos.

Unică nivel

Aceste plafoane sunt o suprafață netedă și dreaptă sunt instalate în holuri mici. Ca o acoperire de finisare, puteți folosi vopsea, tapet, folie autocolanta si tencuiala decorativa. Plafonul direct este perfect pentru orice interior și este foarte ușor de montat.

Pentru a le instala, este suficient să fixați un cadru metalic la tavan și să consolidați HCI.

Două-nivel

Astfel de modele sunt o soluție populară pentru tavan modele în holuri și să ofere premisele un aspect elegant. Posedând o decorativă ridicată, astfel de modele sunt capabile să răspândească vizual pereții coridoarelor înguste. Acest lucru poate fi realizat prin combinarea liniilor arcuite și drepte, care sunt selectate ținând cont de dimensiunea holului.

În plus, proeminențele de gips-carton grijuliu și cu grijă deasupra dulapurilor, umeraselor și rafturilor ajută la accentuarea meritelor mobilierului și atrage atenția asupra lor.

Multi-nivel

Astfel de sisteme de plafon de la GLCS se uită perfect în holuri spațioase și hale, pot include trei sau mai multe niveluri. Astfel de construcții se disting prin varietatea de forme geometrice și posibilitatea de a implementa modele artistice îndrăznețe, cu toate acestea, datorită numărului prea mare de elemente, au o mulțime de greutate și în spații mici arată voluminicul. in afara de asta, Datorită multiplelor combinații curbilineare, doar un specialist trebuie montat un astfel de plafon.

Maestrul Novice va fi foarte greu să se potrivească perfect elementelor unul altuia, din cauza cărora partea se poate sparge.

Combinate

Această opțiune este o combinație de design de gips carton cu tavan stretch. Datorită unei mari varietăți de filme PVC, puteți crea capodopere reale pe tavan. Plăcile de gips-carton în astfel de structuri joacă rolul cutiilor sau cadrelor curl, iar cea mai mare parte a sarcinii decorative cade pe panza stretch. Cu ea, puteți obține reconstrucția cerului înstelat, saturați camera cu nuanțe luminoase ale soarelui în creștere. Combinația dintre GLC cu sticlă arată foarte eficient, În cazul în care sticla poate fi utilizată sub formă de inserții transparente și matte, ecranul, peste care va fi „rulează” norii sau pomii de vârf.

Pentru aceasta, elementele laterale ale design-gips-carton, situate deasupra sticlei, sunt acoperite cu folie decorativa cu imprimare foto și spectaculos evidențiată din interior.

Opțiuni de proiectare

Design de tavane gips-carton alege în funcție de mărimea și interiorul hol. În camerele mici este mai bine pentru a instala un simplu plafon cu un singur nivel. În cazul în care zona vă permite să suspende un design mai interesant, atunci munca de designer ar trebui să fie început cu schițe schițe. In imaginea pe care ar trebui să afișeze fundalul dorit și a vedea dacă acesta va fi armonizat cu pereți și mobilier.

În cazul în care plafonul ar trebui să aplice un desen, apoi pentru holuri mici ar trebui să fie cât mai simplu posibil.

Pentru o creștere vizuală în spațiu, este necesar să se planifice lumina de fundal în așa fel încât să umple coridorul cât mai mult posibil, dar nu a bătut în ochi. În ceea ce privește soluțiile de culoare, atunci În camerele mici, este mai bine să utilizați nuanțe deschise, deoarece culorile inchise se va face vizual spațiul chiar mai puțin.

Atunci când alegeți un design plafon pentru vestives spațioase, stilul general al camerei și combinația de culori ar trebui să fie luate în considerare. În aceste spații, structuri buclat multi-nivel, combinate cu pînzele întinse și sticlă. Este interesant să se uite design plafon cu o versiune a plafonului sălii în sala în camera de zi. Astfel de modele sunt proiectate într-un singur stil, dar geometria plafonului culoarului poate diferi de geometria în sala.

Design decorative de gips carton și alegerea de acoperire de finisare depind în totalitate de stilul de cameră. Prin urmare Stilul scandinav, țară, Provence și minimalismul se potrivesc bine pe suprafețe netede de lumină cu o cantitate mică de niveluri curbilinii. V stiluri rustice și ecologice Gips-completează grinzile sub copac naturale, cât și pentru Clasic Instrucțiuni Utilizați frontiere frumoase, embossing, baghete și stuc.

Caracteristici de iluminare

Unul dintre principalele avantaje ale structurilor de plafon din gips carton este capacitatea de a instala lămpi încorporate. Pentru aceasta, este desenată o pre-schiță, care marchează numărul de lămpi, locația lor și locul de intrare a cablurilor.

Cele mai potrivite opțiuni de gips-carton sunt LED-uri și panglicele neonice capabile să „ridice” în mod vizual plafonul dacă au dispersat în jurul perimetrului holului. De la panglicile flexibile cu diverse inscripții, bucle și figuri.

Lămpile punctuale arată, de asemenea, bine pe sistemele de gips-carton. Cele mai populare dintre ele sunt LED-uri care nu cauzează iritarea ochilor și să împrăștie ușor lumina. În plus, ele consumă un minim de energie electrică, au o durată lungă de viață și sunt emise într-o gamă largă. candelabre clasice în combinație cu plafoane din gips-carton pot fi văzute rar. Acest lucru se explică prin greutatea lor ridicată și riscul de a deteriora designul de gips fragil. În cazul în care proiectarea necesită instalarea candelabrelor – acestea sunt montate strâns la tavan principal, și numai atunci, ținând cont de amplasarea lor, desene sau modele GLC.

Exemple frumoase

plafoane din gips-carton transforma vizibil în cameră și sublinia Speecually stilul general al hol.

 • Un plafon simplu cu aspectul cu iluminare din spate originale se extinde foarte punct de vedere estetic și vizual spațiul.

 • Un design gips-carton pe două nivele repetă armonios textura de lemn a ușilor și arată foarte nobil.

 • Multi-nivel de sistem GLC – o soluție pentru spații spațioase.

 • Combinația de succes de benzi cu LED-uri și lumini punct vor umple hol si dau un aspect futurist.

 • Design-ul combinat de gips carton si intindere panza va face note de lux chiar și în cel mai simplu hol.

Despre ceea ce este mai bun decât gips-carton sau plafon stretch, uita în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: