Plafonul pe balcon: soiuri și opțiuni de finisare

Plafonul pe balcon: soiuri și opțiuni de finisare

La plasarea balcon, este foarte important să se acorde o atenție deosebită plafonului, deoarece el este cel care dă o cameră în plus terminat și aspectul conceptual, subliniind stilul de design interior. În mod corespunzător, folosind materiale de finisare, puteți îmbunătăți în mod semnificativ funcționalitatea spațiului, a crea un microclimat favorabil și o atmosferă confortabilă.

Revizuirea speciilor

În funcție de numărul de niveluri ale plafonului de pe loggia poate fi Un singur nivel sau două niveluri. Prima opțiune este mai frecventă în apartamente tipic urbane, balcoane și loggii în care acestea nu pot lăuda de înălțime și dimensiuni. tavane multi-nivel sunt mai frecvente în clădire casă privată.

Indiferent de design-design tavan pe balcon, la fel ca în orice altă cameră, este de două tipuri – dur și finisare.

Proiectul de plafon include un strat de izolație termică și hidraulică. Hidroizolarea este necesar pentru orice tip de loggii și balcoane, chiar închis. Sunt de acord, un singur lucru, atunci când picăturile de ploaie se luptă în afara, și complet diferite – în cazul în care lichidul curge prin podelele și se infiltrează în cusături față: în acest caz, pereții vor bate joc întotdeauna perete în camera de locuit. Acest lucru agravează nu numai aspectul balcon, dar, de asemenea, contribuie la apariția ciupercilor și a mucegaiului periculoase în cameră.

În cazul în care balconul menționat mai sus este glazurat, va exista Este suficient pentru a procesa pur și simplu îmbinarea dintre aragaz și peretele cu un material de etanșare pe bază de silicon pe, și pe partea de sus a aplica amorsa hidrofob. În cazul în care loggia de vecini este deschis pe partea de sus, pentru a începe cu, starea tehnică a zonei de adjuvant ar trebui să fie estimate. În cazul în care îndeplinește toate cerințele de securitate, puteți acționa în același mod ca și în cazul precedent. În caz contrar, va trebui să conducă mai întâi la balcon la norma, deoarece materialul de etanșare din silicon nu va proteja suprapunerea pentru prea mult timp.

Pentru impermeabilizare, puteți utiliza masticul bitumului care va fi aplicat prin membrană bitum sau PVC.

Ultima opțiune este considerată cea mai durabilă și mai fiabilă, totuși, îl costă mai scump decât cauciucul lichid.

Dacă intenționați să utilizați un balcon, ca un loc rezidențial, este necesar să se insuleze. Conform legilor fizicii, masele de aer cald au o proprietate de a se ridica, astfel încât pentru a evita pierderea de căldură, izolația loggiei va fi necesară din interior. Plafonul poate fi văzut cu o varietate de laminate și slabe. Cel mai adesea se aplică:

 • Spumă de polistiren+
 • Styrofoam+
 • Penoplex+
 • Bazalt Watu+
 • Spumă de polistiren din folie.

Izolația fixează scheletul. Pentru a face acest lucru face o cutie de bare de lemn sau profil metalic. În primul rând, filmul de impermeabilizare este fixat și numai atunci este plasată izolația însăși. Dacă vata minerală este folosită pentru izolarea termică, aburul izolator membrană va fi necesară, care previne acumularea de condens: materialul se distinge prin higroscopicitate ridicată și sub acțiunea umidității, se pierde majoritatea proprietăților sale de izolare termică.

Spumă de polistiren și spumă pot fi instalate atât cu un cadru cât și fără ea – Galerele și foile pot fi pur și simplu lipite pe o suprafață de beton cu adeziv. Metoda-cadru este mai practică dacă se planifică o placă suplimentară a panoului, atunci plăcile stratului izolator termic sunt fixate între șinele sau barele murmurului, iar panourile orientate sunt montate pe partea de sus a acestora.

O altă metodă de plafon de izolație pe balcon – Utilizarea de poliuretan lichid. Acesta nu este un mod bugetar, dar în același timp destul de practic. Compoziția este aplicată prin pulverizare: baza este în mod egal în jos, pătrunde absolut în toate fantele și formează un strat perfect și ermetic. Ca o regulă, tavanul și pereții sunt izolați cu un singur contur – această metodă va permite nu numai pentru a obține izolare loggie de înaltă calitate, dar, de asemenea, crește izolația de zgomot.

Atunci când se utilizează spumă poliuretanică, vaporizolation și impermeabilizare nu sunt necesare, în plus, stratul subțire nu reduce dimensiunea camerei, la toate. Cu toate acestea, materialul are un minus substanțial – el „nu respira“, prin urmare, În plus, va trebui să instalați sistemul de ventilație sau să ofere posibilitatea de ventilare frecventă și continuă.

Finish plafon realizează funcție decorativă – Se separă stratul de plafon cu pânze, tensionați rigips, panouri din plastic, șindrilă și plăci metalice. Unele tencuieli mai mari la suprafață, vopsea și chiar acoperite cu creta – alegerea depinde numai de caracteristicile de design de spațiu suplimentar, preferințele personale și capacitățile financiare ale proprietarului de locuințe.

Opțiuni de finisare

Recent, suprapunerea pe plafon balcoane și loggii este adesea folosit PVC lavete tensiune de film. Aceasta este o modalitate relativ ieftină de placare, în care instalația ocupă literalmente câteva ore, și o selecție largă de nuanțe și texturi vă permite să găsiți o variantă, ca fiind complementare de soluția generală stilistică a camerei. Plafoane întinse ascunde toate neregularitățile și defectele de suprafață, Ele sunt absolut prietenoase cu mediul, nepretentios în îngrijirea și să aibă o durată lungă de viață.

Cu toate acestea, tavane intinse sunt destul de sensibile la temperaturi reduse. Sub influența frigului, ele devin fragile și își pierd caracteristicile lor de performanță, astfel încât astfel de structuri pot fi utilizate exclusiv pe loggii izolate. Pentru balcoane deschise, este mai bine pentru a alege panza tesatura, impregnate cu poliuretan: Aceste plafoane nu se tem de o temperatură scăzută și să-și păstreze proprietățile chiar și în timpul iernii.

Rețineți că plafonul întindere este construit 7-10 cm înălțime, astfel încât atunci când introducerea balcoane reduse de perete este mai bine să rămână pe pînzele lucioase sau de a folosi alte tipuri de finisaje.

Prețul relativ scăzut Rush plafoane. Această opțiune furnir presupune instalarea de șine de lemn sau aluminiu tratate cu compoziții speciale. Aceste materiale sunt potrivite pentru ambele balcoane inchise si deschise. Reiki difera simplitatea de instalare și durabilitate excepțională.

Plafoane de buzunar Utilizați numai pe spații glazurate și izolate, de preferință cu pereți înalți. Gypsumelon arată spectaculos, oferă izolație foundabilă suplimentară, este condiționată de mediul înconjurător și, de asemenea, ușor procesată.

O versiune bună de design a plafonului de pe balcon va fi Panouri din lemn, Astfel de plafoane arata, fără îndoială, elegante și scumpe. Căptușeala este considerată o alegere excelentă pentru proprietarii loggii tipice și balcoane. Dacă construcția are o formă neregulată, de exemplu, rotunjită, atunci este mai bine să coaseți suprafața cu alte materiale.

Principalul avantaj al lemnului – prietenie de mediu. Acoperirea acestor panouri creează un confort și o atmosferă caldă, întorcând balconul într-o zonă de recreere confortabilă.

Pentru a acoperi panoul plafonuluiDin lemnTrebuie să fie sigur de toate părțile sunt procesate de compozițiile care le protejează de insecte, mucegai și ciuperci. Nu uita asta Arborele sub acțiunea de umiditate ridicată și fluctuațiile de temperatură este deformată, astfel încât acest material este optim pe loggii izolate.

Plăcile de plafon din spumele de polistiren, astăzi nu sunt utilizate atât de des, dar pentru înregistrarea loggii pot fi de asemenea achiziționate. Avantajele fără îndoite ale materialului includ costul democratic, greutatea scăzută și ușurința de instalare. Plăcile PPS arată frumos și estetic.

În plus, polistirenul extins are caracteristici de căldură și izolație bună. Meritele materialului includ, de asemenea, rezistență la umiditate, non-cauzatoare, grosime mică și ușurință de prelucrare, ceea ce simplifică în mod semnificativ ajustarea dimensiunilor tavanului. În plus, proprietarii de balcoane și loggia vor fi alegerea nuanțelor și texțelor care vă permit să creați orice design interior în extensie.

Cea mai ieftină modalitate de a decora plafonul este Colorare. Această opțiune poate fi utilizată și pe zonele deschise și pe zonele închise. Pictura poate fi cea mai bună opțiune numai pe acele balcoane și loggii, unde nu intenționați să efectuați izolarea și instalarea cablurilor.

Arderea nu este deloc – Există adesea umiditate ridicată în balcoane, astfel încât în ​​astfel de condiții, acoperirea decorativă vă va dura mult timp. Din același motiv, tencuiala nu este recomandată pe balcoane deschise.

Textură și design de culoare

Pentru finisarea tavanului finisajelor, puteți utiliza o mare varietate de texturi.

 • Matte – un astfel de plafon va reaminti vizual suprafața perfect tencuită și acoperită acoperită. Acoperirea mată nu reflectă lumina, dar în același timp are o proprietate de a sesiza.
 • Lucios – Astfel de opțiuni se caracterizează printr-un efect de oglindă pronunțată, datorită dezvoltării vizuală a camerei. În combinație cu iluminarea competentă a unui astfel de plafon pare deosebit de elegantă.
 • Satinovaya – Are o textura specifică cu microrelief neobișnuit, creând o imitație de succes a țesăturii de satin. Astfel de plafoane reflectă fără îndoială lumina și creează o atmosferă caldă în cameră.

În ceea ce privește soluția de culoare, nu există canoane stricte aici, cu toate acestea, nuanța plafonului trebuie să se încadreze armonios în decorul de ansamblu a interiorului și se combină cu pereții pereții și podeaua.

Cel mai adesea utilizați una dintre următoarele combinații.

 • Lumina plafon, podea de culoare închisă, pereți negri. Aceasta este o versiune clasica a balconului, el presupune trecerea de la întuneric la lumină. O combinație competentă de kernel ajută la echilibrarea sarcinii de culoare între suprafețele orizontale și verticale.
 • Plafonul de lumină, etaj întuneric, pereți luminoși. Acest decor este optim în cazul în care aveți nevoie pentru a ridica vizual plafoanele. De obicei, pentru pereți, în acest caz, culorile saturate sunt utilizate, de preferință, cu un print vertical. Plafoanele într-o astfel de versiune sunt mai des tencuite și vopsite, și de acoperire de culoare închisă sunt plasate pe podea. Ca rezultat, se creează efectul „înălțimii” plafonului alb, iar contrastul cu un podea întunecat oferă camerei o perspectivă și o adâncime interesantă.
 • Tavan închis, podea întunecată, pereți lumini. Opțiune similară este ideală în extensiile cu plafoane înalte. Reduceți vorbind înălțimea tavanului, folosind nuanțe ușoare, dar calde care fac obiectele vizuale mai apropiate.
 • Plafonul ușor, pereții luminii, podea întunecată. Această soluție pare armonios pe balcoane cu dimensiuni mici, cu plafon redus. Pereții luminii creează un sentiment de spațiu de spațiu. Astfel de premise nu ar trebui să iasă în ambreiaj excesul de mobilier.

În general, alegeți umbra plafonului de pe balcon, luând în considerare combinația de tonuri, mărimea balconului și a preferințelor gustului proprietarilor camerei.

Idei de design

Pentru înregistrarea suprafeței plafonului, puteți utiliza opțiuni de decor neobișnuite.

 • Cu iluminare. Utilizarea benzii LED vă permite să creați un design de zână pe balcon. Lumina de fundal contribuie la apariția luminii împrăștiate moale, creează o atmosferă confortabilă și creativă în cameră.

 • Cu grinzi. Decorate cu grinzi decorative de nuanțe contrastante, plafoanele devin cel mai elegante elemente din interiorul loggiei.

Foarte frumos și modern aspect Tavane cu două culori – astfel de soluții vă permit să zonail camera și să o faceți mai luminoasă, însorită și neobișnuită.

Exemple frumoase

În apartamente și case particulare, balcoanele sunt elaborate într-o mare varietate de stiluri. Utilizarea competentă a opțiunilor de proiectare a plafonului vă va permite să accentuați mai bine conceptul direcție stilistică.

Deci, atunci când decorați camera în stil Loft Suprafața plafonului ar trebui să fie căptușită cu deliberat dur. Astfel arată o soluție armonios în interiorul spațiilor panoramice decorate în stil industrial.

Pentru Provence adecvate pentru acoperire din materiale naturale – șine din lemn, panouri de plută sau euro.

Dacă doriți să emită o loggie în stil Cabană, Vei fi ajutat de placi netratate si artificial in varsta, în combinație cu grinzi masive.

Pentru marin și stil mediteranean Cum este imposibil să se potrivească acoperirilor elastice în tonuri de albastru sau albastru.

În interioarele moderne, decorate în stil High Tech sau minimalismul, Tavane extensibile vor fi, de asemenea, adecvate.

Cum sa faci un plafon pe balcon, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: