Programe în bucătărie peste masa: soiuri și consiliere cu privire la locație

Programe în bucătărie peste masa: soiuri și consiliere cu privire la locație

Bucătărie – acesta este locul în care am ajuns în timpul zilei pentru a mânca. Pentru gazda această cameră este, de asemenea, un loc de muncă. Prin urmare, este important ca acesta a fost confortabil să fie. Un rol important în organizarea locului de muncă joacă iluminat dreapta.

Articolul va vorbi despre modul de a alege corect și aranja dispozitive de iluminat de deasupra mesei de bucătărie.

cerinţe primare

Pentru a face procesul de gătit convenabil, aveți nevoie pentru a alege metoda de iluminare, care va îndeplini anumite cerințe.

 • Confort. Așa că ochii nu sunt obosit, iar lucrarea a fost confortabil, lumina în bucătărie ar trebui să fie naturale, moale și caldă. În plus, iluminarea ar trebui să fie destul de luminos, deosebit de important lampa luminos pentru bucătărie de deasupra tabelului.
 • Economisire. Bucataria este camera in care arde de lumină aproape în jurul ceasului. Prin urmare, este important să selectați lămpi cu LED-uri economice care consumă puțină energie și să servească lung.
 • Simplitate. În bucătărie și așa prea multe detalii diferite, prin urmare, trebuie să alegeți lămpi în stilul de minimalismul. Nu exagera în cantitatea și luminozitatea instrumentelor.
 • Zoning. Multe bucătăria este combinat cu sala de mese, ceea ce înseamnă că este necesar să se aranjeze lămpile astfel încât să fie lumină în fiecare zonă. Adică, este important să existe iluminat și peste mese și peste tocare, și peste principalele mese de bucătărie.
 • Tipul de suprapunere plafon. Sistemul de iluminare în mare măsură depinde de materialul de finisare a plafonului. De exemplu, un plafon din lemn necesită o atenție specială, deoarece copac absoarbe lumina. În acest caz, puteți aranja suspendat sau spoturi luminoase scobiturii. Stretch, gips-carton și papură plafoane sunt compatibile cu aproape toate tipurile de lămpi.

Dar plafonul pictat limitează alegerea de iluminat cu candelabre, iluminat panouri și acolade de perete.

Privire de ansamblu asupra dispozitivelor de iluminat

Astăzi, există un număr mare de tipuri de dispozitive de iluminat. Deci, ca să nu se confunda, ia în considerare fiecare tip separat.

 • Candelabru pandantiv – corp de iluminat cele mai comune care este folosit pentru a ilumina, nu numai în bucătărie, ci și în alte camere. Candelabre sunt diferite în formă, cel mai adesea ei fac triplu, cu o mulțime de lămpi. În funcție de mărimea și designul bucătărie, ar trebui să alegeți în mod corect un candelabru. Deci, pentru o bucătărie cu un plafon scăzut, un candelabru aplatizată va veni. vă Dacă dimensiunea camerei permite să achiziționeze o mai voluminos agățat candelabru.

Principalul lucru, stick la simplitate în alegerea suspensiei, astfel încât să nu supraîncărcați interior cu detalii. Dacă doriți să înmoaie lumina, utilizați candelabre cu lampsure. Cel mai adesea, candelabrul acționează ca dispozitiv de iluminat principal, acesta poate fi suplimentat cu corpuri de iluminat de puncte.

 • Dispozitive de iluminat anvelope – Acestea sunt lămpi mici, situate pe o carcasă de metal încorporat în tavan. Uneori, lămpile pot fi mutate de-a lungul anvelopei, care vă permite să setați lumina așa cum ar trebui.

 • lampă Reylingovy este o lampă lungă și îngustă, care este de obicei plasat deasupra desktop pentru a evidenția zona locală. Acest dispozitiv ușor este ușor de instalat și consumă mai puțină energie.

 • Punctul de iluminare Este folosit pentru distribuirea uniformă a luminii în zonele care aveți nevoie. Recent, aceste lămpi sunt câștigă din ce în ce mai populare, deoarece acestea nu ocupă loc, economic și eficient.

 • Loc – Un alt dispozitiv interesant de iluminat contemporan. Are o formă de cilindru pe o bază în mișcare, care vă permite să trimiteți lumină la direcția aveți nevoie. Lampa poate fi atât de solide și amplasate în grupul bazat pe.

 • Panoul de lampă – joacă rolul dispozitivului principal de iluminare. Dimensiuni sunt diferite, dar chiar și cel mai mare dispozitiv nu va lua o mulțime de spațiu, deoarece are o formă aplatizată.

 • Iluminat de plafon – O soluție de design interesantă, nu are loc deloc. Acest lucru se face în acest fel: lămpile sunt fixate pe tavanul însuși, iar canvasul de sărituri. Datorită acestui fapt, lumina moale este disipată uniform în întreaga cameră.

 • Lămpi locale. Adesea dispozitivul de iluminare central nu este suficient, deoarece iluminarea suplimentară a bucătăriei și deasupra desktop-ului este necesară. În acest scop servesc lămpi mici. De exemplu, lămpile de scabie sau panglici LED, dulapuri, dispozitive montate pe perete, puteți găzdui direct la locul de muncă – pentru a construi un perete sau în dulapuri montate. Și dispozitivul de iluminare locală poate servi ca lampă, dar merită să ne amintim că această lampă nu este potrivită pentru bucătării mici.

Opțiuni de localizare

Este important să știți că bucătăria poate fi împărțită în zone cu lumină. Lumina este un instrument foarte important în interiorul care va ajuta la aranjarea corectă a accentelor, precum și împărțirea camerei. Cu utilizarea greșită a iluminării, puteți face erori, ceea ce va face în bucătărie cu incomod.

În primul rând este necesar să se determine tipul de lampă pentru mesa de luat masa, deoarece focalizarea este cea mai des făcută în zona de luat masa. Există mai multe opțiuni.

 • Candelabru de volum peste masa de mese. Această opțiune este potrivită numai pentru bucătării mari. În acest caz, se concentrează asupra zonei de luat masa, puteți adăuga lumini de puncte.

 • Mai multe lămpi pe o suspensie lungă. Această metodă oferă iluminarea completă a zonei de luat masa, împrăștierea luminii moi. În plus, candelabrele de pe suspensie, dacă doriți, puteți extinde sau scurta, adăugând sau reduc legăturile lanțurilor.

 • Panou de iluminat, care repetă forma mesei de luat masa, evidențiază excelent zona de luat masa.

 • Spotlights Cu locația corectă, să devină o opțiune economică și interesantă. Mai ales această opțiune locație este potrivită pentru bucătărie mică. Alegeți lămpile corespunzătoare stilului de bucătărie, precum și luminozitatea care aveți nevoie.

 • Spoturi și anvelope Becuri. Dacă nu doriți să faceți un accent constant pe zona de luat masa, apoi utilizați lămpi mobile pe un pneu sau pete. Acest lucru vă va permite să alegeți spațiul pe care doriți să evidențiați, și trimite lumina în direcția nevoie.

 • Sutien. Și, de asemenea, pentru a face lumina în bucătărie este moale și confortabil, va ajuta la lămpile de sconium, fixate pe perete, în cazul în care masa este aproape de acest zid.

Așa că munca în bucătărie a fost confortabil, este necesar să se plaseze în mod corespunzător dispozitivele de iluminat deasupra părții de sus de masă. Zona de lucru, la rândul său, este, de asemenea, împărțit în mai multe zone: zona de chiuveta, montat și dulapuri de podea și blatul. Luați în considerare mai multe moduri de lumină.

 1. LED Strip Light. O astfel de lampă poate fi plasat de-a lungul întregii suprafețe de lucru, asigurarea benzii de pe dulapurile cu balamale, care va asigura o distribuție uniformă a luminii.
 2. LOC. Așa cum am menționat mai devreme, acest tip de lămpi vă permite să direcționați lumina oriunde aveți nevoie. Adică, poți face întreaga pereche de lămpi, orientându-le spre zona pe care este folosit. Ele pot fi plasate atât pe dulapuri cortina, iar sub ele.
 3. Spotlights. Aceste dispozitive de iluminat pot fi încorporate în mobilier de bucătărie, datorită cărora este posibil să se evidențieze toate suprafețele necesare: rafturi în dulapuri, zona chiuveta si blatul mesei în sine.
 4. lampă de Balustradă. Această lampă poate fi poziționată numai deasupra mesei, așa cum este destul de volum, dar lumina de la o astfel de lampă este valabilă pentru întreaga suprafață de lucru.

La plasarea dispozitivelor de iluminat, este important să se ia în considerare înălțimea plafoanelor.

Pentru tavane joase, amplasarea lămpilor de podea este de la 1,5 m, Lemnul trebuie sa fie plasat mai sus, astfel încât să nu orbi. În cazul în care plafoanele sunt ridicate, atunci corpurile de iluminat pot fi de 1,6 m de la podea.

Cum de a alege o lampă?

Pentru a achiziționa o lampă, trebuie să decidă cu privire la tipul și mărimea lămpii. Aceasta este, pentru zona de luat masa: lampa suspendată, sconium, lămpi sau scafe anvelope. Pentru Zona de lucru: LED bandă, SPOT, Balustrada sau punct de lumini. Selecția depinde de preferința dvs.

Și, de asemenea, ar trebui să decidă cu privire la tipul de montare lumină.

 1. Valută. În acest caz, lampa este încorporat în tavan în sine, în timp ce corpul său nu este vizibil.
 2. Deasupra capului. Aceste lămpi sunt foarte ușor de instalat, cazul rămâne vizibilă, dar lampa nu ocupă mult spațiu.
 3. La suspensia. Aceste lămpi sunt fixate în autobuz sau pe lanțul. Este demn de remarcat faptul că astfel de lămpi ocupă mai mult spațiu, dar acționează ca un accent interesant.

Cu dimensiunea dispozitivelor de iluminat pentru a decide destul de ușor.

În cazul în care bucătăria este mic, apoi alegeți o canapea, iluminat panouri sau spoturi pentru a economisi spațiu. În cazul în care bucătăria este spațioasă, puteți alege orice lămpi pe care le gust.

Exemple frumoase

În interior modern, există multe exemple de iluminat dreapta, ceea ce face bucătărie frumos și viu. Luați în considerare mai multe exemple frumoase de bucătării.

 • Soft împrăștiate lumină în bucătăria întunecată, datorită lămpilor cu un abajur cu model deasupra desktop. De iluminat se completează cu spoturi luminoase de-a lungul cutii atașate și peste ea însăși suprafața de lucru.

 • lumină uniformă datorită localizarea corectă a lămpilor: lămpi mici pe suspensia pe masă, precum și candelabre, situat peste tot în zona. În rolul de iluminat suplimentar – canapea peste suprafața de lucru și în dulapuri.

 • În acest caz, lumina în bucătărie este reprezentată printr-o varietate de lumini punctiforme.

 • Foarte frumos și design de bucătărie ușor. Banda LED Reprezentari de bază de iluminat, lumini suplimentare – Dot.

 • Exemplu de iluminat combinat. Panoul de iluminat – sursa de lumina principala, surse secundare – benzi cu LED-uri și o canapea.

Sfaturi pentru amplasarea lămpilor în bucătărie, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: