Proiectarea din sala de 16 kV. M

Proiectarea din sala de 16 kV. M

Zona pentru camera de zi din 16 metri pătrați nu poate fi numită mare. Dar acest spațiu este suficient pentru a dota o zonă confortabilă pentru serile familiale plăcute, primind oaspeți și mese comune. Cel mai important, se apropie competent aspectul și ia în considerare partea funcțională.

Caracteristici din camera de zi

îmbunătățirea camera de zi trebuie să fie puse în aplicare pe baza datelor sursă. Deși piața spațiilor este același, ele pot avea o formă diferită și numărul de ferestre și uși. De exemplu, în cazul în care camera de zi este dreptunghiulară și o singură fereastră, zonarea și amplasarea mobilierului va fi realizată de un scenariu, Dacă aceasta este o cameră de trecere pătrat, scenariul identic al acordului va fi imposibil.

 • Cu un balcon. În cazul în care camera este ușa la balcon, va trebui să pună mobilier de-a lungul celor trei pereți rămase. În primul rând, în apartamente tipice, ușa la balcon este combinat cu fereastra, ceea ce înseamnă că ia tot peretele. În al doilea rând, a pus o canapea sau scaun direct lângă ușă este dificil, deoarece va fi un inconvenient pentru a trece pe balcon.

 • Cu două ferestre. De obicei, acestea sunt situate pe două ziduri adiacente. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care apartamentul este unghiular, t. E. Pereții camerei fac parte din pereții exteriori ai casei. Pe de o parte, acesta este un mare plus, deoarece nu va fi întotdeauna suficient de lumină în camera. Dar dacă aveți nevoie să organizați un set de mobilier mare (mobilier tapițat și rafturi), atunci pot apărea probleme.

 • Trecere. Sarcina Designer – pentru a elibera interiorul camerei astfel încât să nu fie create de impresia că acesta este un coridor sau o cameră care trece. Ar trebui să fie o cameră de zi cu drepturi deplină. În ciuda prezenței mai multor uși și cel puțin o fereastră, aici puteți aranja în continuare toate elementele de interior necesare pentru a salva atât funcționalitate și design rafinat.

 • Cameră de zi. Uneori, camera de zi poate începe imediat de la ușa de intrare. În aspectul obișnuit, acesta este precedat de o sală de intrare sau de coridor. O astfel de soluție vă permite să împărțiți aceste zone, dar nu este întotdeauna necesar. Prin combinarea camera de zi si hol, proprietarii au crescut suprafața utilizabilă.

Singura problema pe care trebuie să se gândească – cum să-l păstrați curat și ordonat, în timp ce intra în pantofi de stradă direct la camera de zi.

 • Bucătărie-living. Această opțiune este câștigă popularitate. El are o mulțime de avantaje. Camera arată o singură entitate, spațiul vizual devine mai mare, deoarece nu există pereți și partiții. Un alt avantaj este abilitatea de a petrece timp împreună ca o familie. Hostess poate găti o cină delicioasă, capul familiei – lucru pe calculator sau privitul la televizor, și copii – joacă sau bucurați-vă de desene animate preferate.

Metode de zonare

Condiții de viață poate îndeplini mai multe funcții. Aceasta este zona în care familia își petrece cea mai mare parte a timpului liber, precum și o zonă de luat masa, precum și locul de recepție. Așa că totul părea armonios, este necesar să spațiu zonate. Puteți face acest lucru în mai multe moduri.

 • Partiții. Una dintre cele mai evidente tehnici. Foarte adesea folosit dacă camera de zi este combinată cu bucătăria. Partițiile nu pot separa pe deplin o zonă de la cealaltă, ci doar denotă această separare. De exemplu, puteți instala o mică partiție numai lângă un perete. Acest lucru va continua unitatea spațiului. În același scop, fac de multe ori transparente, răchită sau alte partiții care nu seamănă cu un perete surd.

În același scop, adesea efectuați partiții transparente, răchite sau alte partiții care nu seamănă cu un zid surd.

 • Mobila. plasarea competentă de mobilier, de asemenea, bine poate organiza spațiu. Puteți aloca în mod clar zona de agrement, plasând un mobilier moale și o masă de cafea acolo, precum și echiparea unei zone de luat masa cu o masă și scaune. Betonate cu rolul rafturilor și dulapurilor de partiții. În acest caz, acest lucru va fi elemente destul de funcționale și nu doar elemente decorative.

 • Iluminat. Designerii acordă o atenție deosebită luminii. Dar pentru majoritatea lucrărilor cu iluminarea se limitează la alegerea unui candelabru principal. Un script de iluminare considerat competent vă va ajuta să faceți interiorul interesant și expresiv. Cu aceasta, nu numai că evidențiați zonele individuale, ci și să oferiți o existență confortabilă.

 • Paul și designul plafonului. Pentru o cameră de zi cu bucătărie și un hol, utilizarea diferitelor acoperiri de podea pentru diferite secțiuni ale camerei este destul de acceptabilă. Dacă podelele sunt deja acoperite cu laminat sau parchet de o singură culoare, atunci zonarea poate fi făcută folosind un covor sau alte elemente decorative (piei de animale, covor).

 • Coloane. Foarte interesant și neobișnuit de a zona camera. Și dacă credeți că coloanele pot fi doar sub formă de obiecte semicirculare mari cu stuc și candelabras, ele sunt greșite. Acestea pot fi efectuate aproape în orice stil, este în valoare de doar pentru a arăta fantezie.

În eco-stil, ele pot fi decorate cu bambus tulpini, în industriale, acestea vor fi converated în conducte sau cutii metalice. Și în minimalismul poate fi absolut netedă și alb, ascunzându-se în sine rafturi și spațiu de stocare.

Soluții în stil

Repararea și crearea unui interior unic – cazul este întotdeauna costisitor și supărător. Dar acest lucru nu înseamnă că merită să-l abandonează deloc. Puteți găsi opțiuni foarte bugetare pentru decorațiuni de perete sau tavan, merită doar să abordăm problema creativ. Și apoi chiar și cele mai obișnuite apartament va avea propriul său stil și caracter.

 • Clasic. Adepții clasici susțin că niciodată nu va ieși din modă. Este greu de argumentat cu el, dar totuși este imposibil să nege faptul că în timp și ea suferă schimbări. Proporțiile proporțiilor, reținerea în alegerea schemei de culori și concisness sunt caracteristici distinctive ale direcției. Dar chiar și un astfel de interior strict poate fi foarte elegant. Materialele și deciziile moderne subliniază doar starea interiorului în stilul clasic.

 • Minimalism. Creați o cameră de zi funcțională în stilul minimalismului este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Pe de o parte, ar trebui să aibă un minim de articole (cu atât mai decorative), pe de altă parte, ar trebui să fie funcțională și confortabilă pentru viață. Acest obiectiv este soluții non-triviale pentru crearea de mobilier cu module ascunse sau obiecte de transformare.

 • Loft. Stil modern care și-a dobândit popularitatea nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o încercare de a se îndepărta de la canoanele general acceptate în designul camerei de zi. La urma urmei, era imposibil în apartamentul sovietic pentru a vedea zidul de cărămidă și chiar cu elementele tencuialui colapsat. Astăzi, aceste tehnici sunt folosite de mulți designeri pentru a crea interioare ultra-moderne.

 • Țară. Confortabil și foarte stil familie. Abundența materialelor naturale, elemente decorative umplute cu căldură și, desigur, textile. Acest stil a venit de la vest și se traduce ca „rustic”. Dar este în valoare de înțelegere că este foarte diferit de stilul nostru rustic. Țara sunt caracteristice perdelelor de bumbac alb (dar nu pline de peretele peretelui), mobilier de răchită și lemn.

 • Mediterana. Interioarele în acest stil distinge luminozitate și seninătate. Se pare că oceanul este stropirea în afara ferestrei, iar perdelele se umflă briză ușoară. Realizarea unui astfel de efect în condițiile metropola nu este ușor, dar este foarte posibil. Preferați asieta monocrom de pereții camerei de zi, se adaugă textile lumina pe ferestre, selectați mobilier adecvat și nu uitați despre accente luminoase în culori aproape de nuanțele mării.

 • High-tech și industriale. stiluri moderne potrivite pentru tineri și obraznic nat. Pentru reprezentanții generației mai în vârstă, poate părea inconfortabil, ciudat și chiar non-rezidențiale. Tinerii simpatizează astfel de soluții non-triviale. Aici se pot exprima pe deplin și întrupeze toate cele mai îndrăznețe idei.

Cum de a alege o gamă de culori?

De la alegerea culorii primare (sau culori) va depinde atât de mult. Dar este necesar să se construiască nu numai cu privire la preferințele personale. Cu ajutorul competent nuanțe selectate, puteți ascunde dezavantaje, crește vizual spațiul și ajusta proporțiile.

 • nuanțe luminoase. Le este că cei mai mulți oameni aleg alterării propria lor camera de zi. Luminoase și culorile pastelate sunt foarte blând și umple camera cu aer și lumină. Și acest lucru este foarte important pentru camere mici și mijlocii în dimensiune. În plus, este ușor de a ridica mobilier.

accente luminoase de culoare pe aspectul lor fundal deosebit de expresiv.

 • soluţii monocrome. La crearea unui interior în gama monocrom, ar trebui să contactați designeri. Ei vor ajuta să înțeleagă ce nuanțe aparțin unei singure scheme de culori. Monocrom de design nu înseamnă că întreaga cameră va fi o singură culoare. Este permisă, și chiar trebuie să utilizați diverse nuanțe de o gamă de culori.

 • Camere de zi luminoasă. Crearea unui proiect de o cameră de zi într-o casă panou regulat, vreau să-i dau luminozitate și unicitate, deoarece clădirile tipice nu diferă în design special și varietate de forme. Dar nici un vă împiedică unul de la crearea unei atmosfere speciale în interiorul. În acest scop, saturate culori vesele de aproape orice gama de culori sunt cele mai bune.

 • Tonuri întunecate. Aici trebuie să fie extrem de prudenți. Dacă întunericul va fi prea mult, camera riscă să se transforme într-un spațiu sumbru și incomod. Atunci când alegeți o nuanță de negru ca cea principală, trebuie să se gândească de iluminat. Nici o zonă nu ar trebui să rămână în întuneric.

 • O varietate de amprente. Le-au enumerat aproape imposibil. Acestea pot fi motive florale, și abstractizare, precum și desene și modele etnice. Totul depinde de preferințele dvs. Printurile pot fi utilizate atât în ​​decorarea peretelui, cât și în textile și mobilier. În ultimul caz, va fi mult mai ușor să schimbați interiorul, înlocuind simplu aceste elemente textile.

Alegerea mobilierului

Este imposibil să vă imaginați o cameră de zi confortabilă fără mobilier. Acesta poate fi foarte la modă și moderne, și poate fi realizată într-un stil vechi.

Plasați un număr mare de mobilier pe 16 m2 va fi problematic. Prin urmare, este necesar să se gândească la dimensiunea și stilul său în avans.

In mod traditional, camera de zi este asociat cu prezența de mobilier tapitat. Aceasta este o canapea, bufe si fotolii. Dimensiunea lor vă permite să găzdui întreaga familie.

Dar, dacă trăiești unul sau doi, acesta va fi de ajuns și o canapea mică.

Pe scurt, înainte de a furniza camera de zi, cred ce elemente cu adevărat nevoie. Nu urca și fără acel spațiu mic.

În plus față de soluțiile finite care pot fi găsite în magazine, multe firme oferă servicii de fabricație mobila la comanda. Aceasta este o opțiune mare, deoarece, în acest caz, vă decideți care de colorat, stil și dimensiuni face mobilier, și nu alege ceea ce este.

Pentru fiecare zonă în camera de zi va fi nevoie de mobilier separat. Am spus deja că, odată cu aceasta, puteți spațiu competent zonate. Dar totuși aspectul principal rămâne funcționalitatea. Deci, pentru zona de lucru, un birou și un loc pentru depozitarea lucrări vor fi necesare, zona de recreere nu se poate face fără mobilier moale sau modular, iar masa de mese se va colecta în jurul vetrei de familie.

Iluminat

Sala de design în 16 kV. M. ar trebui să fie gândită nu numai în săculețul de stilul de stil și funcționalitate, dar în termeni de iluminat. În plus față de alocarea zonelor individuale, aduceți confort și confort către interior cu dispozitivele de iluminat. Deci, o mică planificare deasupra desktopului nu va interfera cu gospodăriile, dar vă va permite să lucrați cu hârtii. Iar lampa frumoasă a podelei va permite citirea unei cărți preferate, fără a orbi pe cei care se odihnesc lângă canapea.

Dar nu toată lumea înțelege ce corpuri de lumină pot fi plasate în aceeași cameră.

 • iluminat de bază plafon. Acesta este un candelabru tradițional care este de obicei localizat în centru. Dar, în cazul în care camera este împărțit în două zone (de odihnă și de luat masa), atunci fiecare dintre ele poate fi instalată o lampă de plafon separat.

 • Supe de perete. Lumina doar un mic lot. Acestea sunt concepute pentru a evidenția obiecte individuale (imagini, fotografii de pe perete) sau pentru a crea o lumină moale, în întuneric.

 • Lumini cu leduri. Imperceptibil în după-amiaza, ea se manifestă în seara. O strălucire moale este creat, iar designul camerei este transformat radical.

 • Vatră. Nu fiecare cameră de zi, în 16 pătrate poate lăuda prezența șemineu. Dar, dacă decide cu privire la acest pas, apoi confort acasă și călduros sunt furnizate.

 • lămpi în aer liber. Se poate servi nu numai o sursă suplimentară de lumină, dar, de asemenea, obiectul interior. Cadourile pe piață o gamă largă de modele care pun accentul și decorează interiorul tău.

Idei frumoase

Camera de zi a făcut în eco-stil atrage simplitatea și sentimentul de puritate sale. Este plăcut să fii în ea, situația calmează și configurează într-un mod pozitiv.

Loft cameră de zi – una dintre tendințele din ultimii ani. Zidul tradițional de cărămidă nu creează un sentiment de disconfort, ci doar subliniază un bun gust al proprietarilor săi.

Lipsa elementelor decorative și a modulelor ascunse – trăsături caracteristice ale minimalismului. Rămânând funcțional și confortabil, o astfel de cameră de zi va fi umplută cu aer. Datorită unor soluții de design interesante, camera de zi pare din ce în ce mai spațioasă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: