Rafturi de colț pentru bucătărie: specii și caracteristici de utilizare

Rafturi de colț pentru bucătărie: specii și caracteristici de utilizare

rafturi unghiulare deschise se va potrivi bucătăria de orice dimensiuni, dar pentru camere mici acestea sunt deosebit de bune. Spre deosebire de cutiile închise suspendate, rafturile nu pierd spațiul, colțurile sunt zdrobite, păstrează ușurința și volumul camerei.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele și dezavantajele unor astfel de modele vor găsi întotdeauna suporterii și adversarii lor. Pentru o viziune completă a modelelor unghiulare, luați în considerare mai multe avantaje și contra. Avantajele includ următoarele criterii.

 1. Decorați și ascundeți un unghi de neegalat gol.
 2. Orientarea funcțională și decorativă uzată – utilă în orice caz.
 3. Designul ocupă puțin spațiu, spre deosebire de dulapurile superioare, nu urcă în spațiu.
 4. Ușile cutiilor închise unghiulare atunci când sunt utilizate interfera între ele. Acest lucru nu se întâmplă cu rafturile deschise.
 5. Produsele sunt atât de simple în fabricarea că pot fi făcute cu propriile mâini.
 6. Alegerea modelelor de configurare și a culorii este destul de mare, ceea ce vă permite să le alegeți la orice setare stilizată.
 7. Open Review face posibilă să nu pierdeți timp de căutare a timpului.
 8. Costul acestor produse este mai mic decât cel al dulapurilor cu balamale închise.

Rafturile de colț sunt bune în multe feluri, dar au și propriile lor cons.

 1. Praful se acumulează pe ele.
 2. Elementele de pe raft ar trebui să fie întotdeauna în ordine perfectă. Astfel de rafturi sunt deschise la revizuirea fiecărei părți a bucătăriei.
 3. Ei nu vor pune vechile ustensile inestetice, precum și articole mari – aparate de bucătărie sau tigăi.
 4. Dacă colțul este o sobă sau spălare, rafturile vor primi pete de grăsime și stropi.

Tipuri de structuri

Rafturile de colț sunt împărțite din locație (podea, perete, montate), prin materiale, destinație și caracteristici constructive. Locația afectează proiectarea produselor în sine. Modelele în aer liber pot fi opțiuni mult masive de desktop.

Rafturile suspendate produc dimensiuni diferite.

Simplu

De fapt, format din placi si copertine, o astfel de mobilier este ușor să te facă. Modele simple pot fi diversificate de numărul de rafturi, distanța dintre ele, mărimea și materialul. rafturi unghiulare simple sunt uneori vândute cu un tabel, care pot fi ascunse pentru accesorii economice și a pus condimente, cupe și alte trivia pentru spațiu deschis.

Grident

Acestea sunt realizate din plăci de lemn, dar cel mai adesea acestea sunt produse metalice care sunt fixate deasupra chiuvetei unghiular. Astfel de modele servesc la uscat feluri de mâncare. În proiectarea unor zone moderne, în cazul în care este necesară prezența crom metalic, rafturi cu zăbrele pot fi plasate în orice colț al bucătăriei, fără cravată la spălare. Ele sunt concise, fără decor în exces, vizual sprijini interior ușurință și spațiu.

Complicat

Mai multe modele complexe de rafturi unghiulare pot avea sertare pentru condimente sau alte lucruri mici. Complica proiectarea ușii, care acoperă secțiunile selective ale unei structuri de colț, cu mai multe niveluri.

Cu iluminare

rafturi de colț sunt adesea echipate cu iluminare din spate. În cazul în care acestea sunt destinate pentru decor, lumina este scoate în evidență avantajoase Cazurile de expoziție. În cazul în care regimentul se află în zona de lucru, zona funcțională primește iluminare suplimentară, ceea ce este foarte convenabil în timpul gătirii.

Se aplică diferite tipuri de dispozitive de iluminat, de exemplu, în zona de luat masa pe o canapea confortabilă pe rafturi, puteți rezolva o pereche de tranșee pentru a crea o atmosferă romantică. Folosind banda de LED-uri, este necesar să se aleagă produse cu iluminare slabă, astfel încât să nu orbească, ci doar a atras atenția asupra decorului. Ei bine evidențiate, dar nu orb off luminile punctiforme plasate corect în părțile inferioare ale rafturilor.

pentru flori

interioare în stil rustic, Shebbi Chic, Provence folosi verdeață suculent proaspete în decorarea lor. Rafturile de colț proiectate pentru culori pot fi efectuate din lemn sau fier forjat. De multe ori au zboruri, astfel încât vasele cu verdeață nu coboară în jos.

Raftul unghiular cu plantare florală face ca setarea în bucătărie, acasă confortabilă.

Materiale de fabricație

Fiecare material este bun în felul său, și nu neapărat ar trebui să fie un copac, PAL sau MDF. Mai multe materiale rezistente la umiditate sunt relevante pentru bucătărie, astfel încât în ​​interiorul unor astfel de camere puteți întâlni rafturile din sticlă, plastic, metal și piatră.

Sticlă

Rafturi elegante și aerului din lumină de sticlă, sunt ușor și frumoși. Decorul pe ele este vizibil aproape din toate părțile, lumina de fundal moale face unghiul pur și simplu „magic”. Pentru rafturi se aplică sticlă Calen cu o grosime de 8 mm.

În cetate nu poate fi comparat cu un copac sau metal, dar este relativ durabil, rezistă în mod liber mai multe zeci de cărți culinare groase. În contra minelor structurilor de sticlă includ capricii în îngrijire. Ele sunt ușor de colectare a prafului, ci o încercare de a-l elimina cu o cârpă umede capete cu divorțuri. rafturi de sticlă va decora bucătărie vStilul Fusion, minimalismul, neoclasică.

Metal

În articolele mari, întregul rafturi metalice nu se găsesc atât de des. De obicei, instalați crom suporturi sau întregul cadru pentru care sunt plasate panouri din lemn. Dar există structuri elegante mici zăbrele, acestea sunt complet realizate din oțel și acoperit cu crom. rafturi frumoase din fier forjat poate consta dintr-un ansamblu de metal sau lemn combinat. rafturi metalice protejează cu un strat special care salvează coroziunea. Astfel de produse pot fi potrivite pentru technostiles moderne – high-tech, minimalism, loft.

Lemn

Lemn pentru fabricarea de mobilier aplicat întotdeauna. Ea are o mare varietate de culori și un desen unic al fiecărui produs. Arborele este un material ecologic, radiază o atmosferă caldă și sănătoasă, cu atât mai mult lemn în interior, bucătăria este mai confortabilă și mai calmă. Pentru utilizare, lemnul este tratat cu o impregnare specială din insecte, acoperită cu vopsea rezistentă la umiditate și lacuri.

Lemnul durabil și durabil, rafturile unghiulare pot rezista la aparatele de bucătărie și un număr mare de feluri de mâncare. Se folosește în stiluri clasice, istorice, rustice, precum și în direcții de mediu și etnice. Chiar și interioarele moderne, preferând sticla, metalul și piatra, nu pot face fără lemn. Materialul este ușor de manevrat, astfel încât este adesea folosit pentru fabricarea rafturilor realizate manual.

Unii meșteșugari decorează produsele în fire deschise, iar rafturile iau un aspect fabulos, ca și cum ar fi luat de la o căldură veche.

PAL și MDF

Panouri de lemn – o alternativă minunată la un copac scump. Ei sunt amândoi de la ei, având un cost democratic, poate decora fiecare casa. Plăcile sunt acoperite cu furnir, roci imitarea orice, chiar arbore exotic. Pentru rafturi colț din bucătărie este mai convenabil pentru utilizare PAL, căptușite cu plastic (metoda post-formare). Acesta este un material durabil, ușor de curățat, acesta poate dura destul de mult.

Ar trebui să știe că În utilizarea de origine a plăcilor MDF sunt mai sigure decât PAL, care sunt impregnate cu amestecuri adezive toxice. Această compoziție este în măsură să se evapore în condiții de creștere a temperaturii mediului ambiant, ceea ce se întâmplă adesea în bucătărie.

Piatră

Rafturi din piatră naturală sau artificială îmbogăți surprinzător de colț inestetice. Acestea pot fi masive în aer liber sau compact, ca și în cazul lipit de perete. Piatra este utilizat în interioarele techno moderne și în aproape toate tipurile de țară. Este bine pentru clasicism, baroc, ampi și alte stiluri istorice. Dezavantajul acestor rafturi poate fi costul ridicat și greutatea ridicată a materialului.

Aplicație în diferite stiluri

Rafturile de colț au un număr mare de modele fabricate din material diferit, cu o gamă bogată de culori, ceea ce face posibilă alegerea unui produs pentru orice bucătărie stilizată. Să vedem cum pot fi emise interioare în diferite stiluri.

 • Bucătărie Provence au culoare albă sau nuanțe delicate de menta, albastru, măsline, cremă. Rafturile sunt simple și naturale, pictate în culoarea înconjurătoare. Deși sunt suficient de funcționale, ele sunt adesea folosite ca decorative, expunând mâncăruri de probe vechi.

 • Colțul desktopului mic Stil de înaltă tehnologie Metal realizat și complet lipsită de decor, care este caracteristică acestei direcții.

 • Compact raft de lemn ciudat poate să se potrivească oricui Direcția rustică.

 • Clasic structuri suspendate combinate Tip deschis și închis – un bun exemplu pentru bucătărie mică.

 • Decorativul unghiular decorativ se potrivește perfect în stil Țara rusă.

 • Expoziția de raft unghi deschis potrivit pentru stil Rustic sau american.

 • Bucătărie ușoară în stil scandinav Fără cabinete de vârf echipate cu rafturi confortabile și steaguri drepte.

 • Deschideți rafturile unghiulare în stil minimalism De obicei, elaborează corpurile de iluminat.

 • Stelaje decorative din sticlă pentru bucătării mici pot fi utilizate în orice Direcția istorică.

Ei sări peste lumină și arata elegant și aer.

 • Rafturi deschise situate în cel de-al doilea nivel, facilitează interiorul, îl fac vizual. Astfel de opțiuni sunt adesea utilizate Stilul de mansardă.

Opțiuni de cazare

Rafturile de colț pot fi instalate pe podea, pe masă sau stau pe perete. Pentru ei, oricare dintre cele 4 colțuri de bucătărie se va potrivi. Luați în considerare mai multe opțiuni de cazare.

Deasupra blatul de lucru

Locația perfectă a rafturilor, deoarece în timpul de gătit de gătit și alte elemente necesare pentru bucătărie sunt literalmente la îndemână.

Peste spălare

În această parte a zonei de lucru este convenabil de a folosi rafturi Grid. Ele pot fi sub formă de produse mici suspendate pe șine, acestea sunt umplute cu fleacuri. Și ele pot fi fixate pe perete sau instalat pe masa de deasupra chiuvetei și se aplică feluri de mâncare de uscare.

În zona de luat masa

rafturi frumoase din zona de luat masa sunt bine armonizate cu mobilier și de a crea o atmosferă de confort.

Idei pentru înregistrare

Prezența rafturi unghiulare în bucătărie facilitează în mod semnificativ durata de viață a gazdei. Pentru a face colț chiar mai funcțională și spectaculoasă, puteți folosi mai multe idei dovedite.

 • Acesta este convenabil plasat în colțul de mai sus tăblia mesei rafturi în mișcare pentru condimente, ei sunt capabili să-și schimbe poziția pe doi pereți adiacenți, la cererea gazdei.
 • rafturi rotative practice în colțul setului cu cască de nivel inferior. În cazul în care nu au fost pentru ideea de rotație, apoi la lucruri situate într-un astfel de loc o, ar fi foarte dificil de a obține.
 • Idee interesantă – set suporturi rotunde cu element de rotație, la intersecția dintre rafturi adiacente. Acesta acoperă un unghi și de acces mai ușor la ea.

  Lucruri pe care trebuie să aibă acces ușor și rapid (ceai, cafea, condimente, cereale) se pot obține în mod convenabil un loc de muncă pe rafturi deschise. Dacă lucrurile mici sunt plasate în bănci frumoase, un astfel de unghi va fi decorativ și funcțional, în același timp, acesta va fi screamet placut cu un mediu de lucru în bucătărie.

  Vezi mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: