rafturi turnante din camera de zi: soiuri și opțiuni de proiectare

rafturi turnante din camera de zi: soiuri și opțiuni de proiectare

Raftul este cu adevărat un design indispensabil într-o casă în care vă puteți plasa de porțelan și cristal feluri de mâncare, fotografii de familie, vaze cu flori și cărți. Cu toate acestea, astăzi, din ce în ce rafturile sunt utilizate nu doar ca un fel de sistem de stocare, dar, de asemenea, ca element elegant al interiorului.

Particularități

Pentru interioare moderne, designerii oferă o mare selecție de rafturi cu o varietate de forme, dimensiuni și tipuri de fixare. Ele pot crea un accent destul de spectaculos în interiorul camerei de zi, cameră pentru copii, hol și chiar dormitoare. Acest punct culminant va fi mici rafturi pe mai multe niveluri care conectează modulele individuale de mobilier. Designerii folosesc adesea o astfel de soluție pentru a atinge orice efect neobișnuit și creativ.

Cel mai adesea, atașamentele sunt plasate în camere pătrate sau dreptunghiulare folosind ele pentru zonarea spațiului. Datorită acestui fapt, separarea funcțională și stilistică a spațiilor este ușoară și discretivă.

Distinge mai multe tipuri de rafturi.

  • Modular – ele sunt efectuate sub formă de două planuri și sunt instalate pe un perete cu un cap.
  • Colț – aceste modele sunt atașate la pereții adiacenți, unde se umple compact și ergonomic întregul spațiu.
  • Opțiuni deschise orizontale – Design, designul este combinat cu stilul comun de cameră.

Rafturile pot fi închise și deschise, perete și suspendate, unice și multi-nivel. Din materialele care sunt utilizate pentru fabricarea rafturilor, puteți apela lemn, metal, sticlă, plastic, policarbonat, PAL și laminat. Acesta din urmă, de regulă, este destul de popular – modele de la ea arata elegant.

Scopul rafturilor

Dar, la urma urmei, cu toată semnificația rafturilor în stilul designului spațiilor, nu uitați de destinația lor directă.

Pentru cărți

În viitorul apropiat, majoritatea întâlnirilor de eseuri au fost păstrate în biblioteci mari sau biblioteci speciale. Astfel de module de mobilă au ocupat destul de o mulțime de spațiu, dezordonate și vizual redus de spațiu.

În finisarea interioarelor moderne, sarcina de umplere a camerei cu aer și lumină iese, astfel încât opțiunile anterioare de stocare ale cărților nu sunt la toate rafturile elegante, au venit să le înlocuiască.

Cele mai des utilizate structuri metalice sau de lemn, combinația acestor materiale este permisă în același timp. Formele pot fi oricăreia – de la standard la neobișnuit, ceea ce conferă camerei individualitatea, evidențiază, subliniază în mod avantajos soluția stilistică a interiorului.

Modelul cel mai popular este considerat a combina mai multe cruci situate în unghiuri drepte în raport între ele.

Alte modele interesante includ:

  • Modele multi-tier+
  • cu colțuri rotunjite+
  • situat vertical sau orizontal+
  • Masiv unic.

Pentru plante

Cel mai adesea pe rafturi postate cărți, suveniruri și alte elemente de decor practic. Cu toate acestea, pentru iubitorii de floră de acasă, rafturile pot deveni recipiente excelente pentru plantele de interior. Această soluție este optimă dacă ferestrele de pe ferestre nu sunt plasate sau lumina zilei este blocată. Plantarea plantelor pe rafturi poate urmări un alt scop – în acest fel puteți ascunde în siguranță unele defecte de perete, de exemplu, pete sau fisuri pe suprafață.

Structurile metalice sunt utilizate, de obicei, pentru plante. Ele sunt destul de durabile și stabile, pot rezista cu ușurință greutății florii, substratului și vasului. În plus, metalul are o rezistență mai mare la umiditate decât, de exemplu, lemn.

Module decorative în nișă

În ultimii ani, a devenit la modă pentru a aranja nișe în pereți. Ele devin adesea o măsură forțată concepută pentru a ascunde unele caracteristici structurale ale camerei. Este posibilă transformarea lipsei de finisaje în avantaj pur și simplu – setarea rafturilor în nișe. Proiectarea rafturi ar trebui să respecte pe deplin cu designul general stilistică a interiorului înconjurător.

Un tip separat de astfel de rafturi sunt considerate module de rack – o soluție funcțională care se întâmplă în mod armonios în orice interior.

Opțiuni neobișnuite

Astăzi, designerii sunt din ce în ce se deplasează departe de stereotipuri și de a crea compoziții de mobilier individuale pentru interior folosind rafturi. De aceea Cele mai multe opțiuni extravagante au apărut în vânzare. De exemplu, compozițiile de pe un raft de mai multe nuante sau modele care descriu contururile unei anumite forme geometrice.

Astfel de soluții în mod constant arată elegant și eficient, cu toate că nu întotdeauna practic.

Unde să postați?

Și, deși tendința din ultimii ani este minimalismul și o abundență de spațiu liber, pereți goi cel mai adesea atribut dorul și nu arata foarte frumos. Asa de, Peretele din spatele canapelei, de obicei, este lipsit de orice module de mobilier. În vremuri mai devreme atârna de multe ori picturi. Astăzi, o astfel de decizie o nu este atât de importantă, astfel încât designerii recomanda să stea acolo un raft mic. Ele pot partaja fotografii de familie, sau unele elemente de decor frumos inima care face camera mai confortabilă și familiară și caldă confortabilă.

rafturi de perete pot fi plasate pe orice perete gol. De exemplu, un raft sub televizor este plasat în fața canapea. Principalul lucru – să respecte moderație și să se asigure că spațiul nu era aglomerat cu detalii inutile, inclusiv rafturi. În caz contrar, acesta va apărea pur și simplu murdar, ceea ce este inacceptabil în mai multe stiluri moderne.

Stiluri

Modulele pot fi montate decorate într-o varietate de stiluri. Estimăm numărul lor.

High-Tech – acest domeniu implică sticlă sau metal rafturi, realizate într-o formă în zig-zag. Rețineți – nu ar trebui să pună prea multe elemente decorative pe ele. Este suficient va fi o fotografie într-un cadru sau o vază cu flori mici, deoarece astfel de module de sine sunt deja un obiect de artă separată.

Modern este cea mai ușoară opțiune de agățat rafturi dreptunghiulare. Acestea ar trebui să se facă distincție prin geometria laconică, nuanțe retinuta si decoratii. În ceea ce privește umplutura, nu va fi destul cuplu de cărți și un element decorativ mic.

Provence – În acest stil, rafturile sunt rareori folosite, cu atât mai mult nu este permis să le folosească pentru depozitarea de articole. Design-ul trebuie să fie realizată din lemn vopsit în alb. Pe rafturile pot fi plasate o vază sau porțelan statuetă.

Țara este un stil care implică utilizarea de motive rustice. Rafturile trebuie să fie confecționate din lemn, cu toate că elementele ajurata forjat sunt permise. De obicei, elemente decorative pe ele sunt plasate în cantități mari, complet completând tot spațiul liber.

Baroc – un stil pompos, în care rafturile devin o adevărată operă de artă și decorațiuni interioare. De obicei, acestea sunt realizate cu tot felul de detalii din stuc si elemente sculptate, un aurire este în mod necesar prezentă în soluția de culoare, tipic de acest stil.

Despre modul de a face rafturi cu balamale cu propriile mâini, puteți vedea în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: