Restaurarea canapelelor la domiciliu

Restaurarea canapelelor la domiciliu

Operarea intensivă este dușmanul mobilierului. Chiar și mobilierul de cea mai bună calitate și-a pierdut caracteristicile: carcasa poartă, tapițeria este spartă, detalii importante sunt deformate. Cel mai simplu mod de a arunca canapea sau fotoliu, cumpara o nouă – și cazul cu sfârșitul. Dar este mai interesant (și mai practic) pentru a păstra ceea ce poate fi utilizat în continuare pentru mai putin de un an. Și nu doar să păstreze, dar renovarea, oferind mobilier o viață nouă.

Caracteristici de auto-restaurare

Restaurarea canapea vechi pot fi diferite. Unele elemente de mobilier au nevoie de restaurare parțială, mulți au nevoie completă. Și chiar aproape toată lumea are posibilitatea de a căuta ajutor de la restauratori profesioniști, tot mai mulți oameni, înarmați cu propriile cunoștințe, un instrument bun și solicitările de pe Internet, sunt luate pentru propriul lor mod.

Actualizarea canapelei vechi poate necesita anumite tipuri de muncă.

 • Curățarea capace. Dacă canapea nu este foarte mare, vă puteți face față. Dar este în valoare de a face acest lucru numai în cazul în care tapițeria este încă într-o stare adecvată, și are sens să curat. În multe cazuri, din păcate, trebuie să schimbați pe deplin tapițeria. Pentru curățare este suficientă pentru a găsi un produs adecvat și pentru a achiziționa noi accesorii de mobilier. Nu este necesar să spălați tapițeria în mod obișnuit – cele mai multe eșantioane de tapițerie sunt nepotrivite pentru spălare, țesătura este răspândită sau comprimată.
 • Înlocuirea completă a cazului. Această opțiune necesită costuri ridicate, dar rezultatul este fundamental diferit. Este posibil ca îndepărtarea tapițeriei, veți vedea că timpul „ucis” și izvoarele că PAL este de asemenea ruptă. Restaurarea va deveni complicată, dar aceasta este o măsură necesară. Pentru a înlocui tapițeria, utilizați țesături durabile moderne – piele (multe opțiuni), nubucă. BRICKED – cea mai preferată opțiune.
 • Pungi de mobilier. Și acest lucru nu mai este doar o schimbare de tapițerie, ci o serie de operațiuni mai grave: repararea carcasei în sine, înlocuind umplutura, înlocuirea încuietorilor și a arcurilor. Acest proces este cel mai consumator de timp.

Când lucrările frontale sunt clare, trebuie să vedeți ce materiale și instrumente pe care le aveți și ce trebuie să achiziționați.

Instrumente și materiale

Selected separat tot ce aveți nevoie pentru o remorcare, va fi necesar un set diferit pentru a coase o copertă nouă.

Pentru uscare, veți avea nevoie de:

 • șurubelnițe, clești – vor scoate paranteze vechi+
 • Set de chei pentru manipulări cu nuci și șuruburi+
 • ruletă+
 • Staplerul clădirii (pneumatic este, de asemenea, potrivit)+
 • capse – dimensiunea lor depinde de densitatea materialului cu care veți lucra+
 • saci de gunoi.

Pentru a coase un nou caz, Trebuie să achiziționați o țesătură pentru tapițerie și o cârpă suplimentară pentru căptușeală.

Veți avea nevoie de foarfece personalizate, fire armate, cretă pentru marcare, riglă, hârtie de hârtie.

Da, și fără mașina de cusut, nu este de asemenea de făcut.

Cum se recuperează?

Restaurarea canapea vechi, cu propriile mâini la domiciliu – un proces care necesită un spațiu de lucru confortabil pentru expertul. Dacă ați jucat restaurarea canapelei sovietice, cel mai probabil pentru a schimba mult. canapea veche are mai multe probleme dictate de timp. De aceea Din punct de vedere financiar, achiziționarea unei noi canapea poate fi mai rezonabil.

Dar dacă vorbim despre mobila de asamblare, care este de valoare, este o familie sau rar, dacă doriți să actualizați, de exemplu, canapea lui Stalin, lucrarea este în valoare de. Și chiar acasă, nu într-o cameră specială, puteți avea succes. Acest lucru este valabil și pentru canapea unghiulară, iar canapea-bancă, și din lemn. Este posibil pentru a rezolva această problemă, dar în conformitate cu un anumit algoritm.

Dezasamblare

mobilier Recuperarea începe întotdeauna cu demontarea. Acest lucru înseamnă că trebuie să deșurubează încuietorile, opriți consolele vechi, care anterior fixat tapițeria pe rama. În acest moment, păstrați pungile pentru gunoi în apropiere, pentru a nu petrece timpul pentru a curăța camera.

De fapt, această etapă este, de asemenea, un fel de diagnosticare. Designul de mobilier dezasamblat, veți vedea că în interiorul canapelei, în măsura în care este intact, ceea ce trebuie schimbat și ceea ce este opțional.

Înlocuind elementele vechi

Aceasta este stadiul principal și destul de laborios. Reparați direct cu înlocuirea elementelor vechi. Dacă, de exemplu, pe grinzile de cadru ați văzut crăpături, este imposibil să o ignorați. Găsiți grinzi dintr-o singură bucată și puneți-le în locul deformării. În acest caz, canapeaua va servi mult timp și nu va fi vândută.

Dacă ați observat alte părți rupte, acestea ar trebui să fie fixate sau imediat puse noi, consumându-le cu un jigsaw.

Și pentru a fixa noile detalii, luați unghiile sau capsatorul pneumatic. Dacă blocul de primăvară a intrat în lipsă, trebuie, de asemenea, să fie schimbat la un model nou, durabil și adecvat.

Înlocuirea materialelor de umplere este, de asemenea, obligatorie. În mod tipic, porolanul este luat în acest scop. Ștergere veche, inserție nouă în locul lui. În continuare merită să faceți înlocuirea încuietorilor.

Limba sau înlocuirea tapițeriei

Acest lucru se poate spune cea mai creativă etapă de lucru. Înainte de a achiziționa o nouă țesătură, măsurați cel vechi (prin acest timp eliminat). Adăugați un stoc timp de cel puțin 50 cm, deci veți lăsa suficient spațiu pentru farmece. Materialul cumpărat trebuie tăiat în elemente separate. Lăsați modelul să fie vechiul tapițerie, doar mai întâi să o agită cooler.

Nu uitați să părăsiți punctele. Dacă tu coaseți cazul, veți avea nevoie de o mașină de cusut bună cu overlock. Dacă nu există nimeni, va trebui să contactați specialiștii. Înainte de fixare, capacele cusute trebuie neapărat să se potrivească. Este posibil ca în această etapă se dovedește că ei vor trebui să tăiați sau SEW. Tapițeria este fixată pe rama cu un capsator paranteze mobilier. Intervalul standard între paranteze – 40-45 cm.

Amintiți-vă că, de exemplu,, tesatura dungate ar trebui să fie vopsite într-o singură direcție. Desigur, costurile de tesatura va crește, și ar trebui să fie cunoscute înainte de cumpărare.

Decor

Uneori este de dragul noii „imagine“, oamenii sunt acceptate pentru restaurarea canapea. Acest lucru este valabil mai ales de canapele sovietice, puternic, gata de a servi pentru o lungă perioadă de timp, dar vizual în nici un fel se potrivesc în interior modern.

Va oferim mai multe idei de decorare canapea.

 • Dacă canapeaua are cotiere din lemn, acestea pot fi revopsite. Cum de a vopsi și partea întreagă din lemn de canapea. Dacă pentru un motiv oarecare culoarea anterioară nu costum, să ia cel care ai nevoie interiorul tau. Opțiunea alb este de multe ori devine o soluție ideală. Dacă nu doriți schimbări radicale, este suficient pentru a lua un voal si schimba un pic doar umbra părții.

 • perne canapea – Opțiunea situată pe suprafața. Ele pot fi realizate din aceeași țesătură, care reprezintă o nouă tapițerie. Puteți alege armonie tesatura cu tapițerie.

 • Capace pentru cotiere și jucării pe canapea. O altă opțiune interesantă: De exemplu, cotiere sunt realizate dintr-un alt material care diferă de la baza. Se întâmplă că cocioabele corpul navei Jacquard, și cotiere – imitație de piele. De leathes sunt predispuse la abraziune rapid, și să-l protejeze de astfel de consecințe, puteți coase capace pentru cotiere. Ele pot fi schimbate – de exemplu, de sezon sau de sărbători. Și, în scopul de a găsi o „companie“ pentru a le, puteți coase din aceeași țesătură jucăriei de interior sau de jucărie-pernă.

 • Pelerină. Ajurata tricotate pelerine – decor de epocă de canapea. Ei nu se vor compara cu același tip de pleduri și cuverturi de pat. În cazul în care modelul de canapea este armonios la un astfel de decor, puteți lega o capă-te sau să cumpere de la artizani. Mobilier care demonstrează stilul unei anumite epoci demn de înregistrare în aceeași estetica.

Foarte des, după restaurarea canapea, doriți modificări suplimentare. Mobilier actualizat necesită o schimbare în situația în care se încadrează. Cel mai simplu mod de a organiza un aliat armonios la canapea vechi este de a reface masa vechi de cafea. Atunci când mobilierul este un set, se pare mai convingătoare în interior.

Există un alt tip de decor – atunci când restaurarea mobilei este minim, doar manipulări mici implică. De exemplu, o canapea are o canapea foarte potrivit. În acest caz, mozaic artistic. Acestea pot fi tricotate elemente care sunt ajurat mesh, modelul este trecut pe mobila – se pare că ar putea arăta inițial.

Uneori, picioarele sunt înlocuite în canapea: în loc de roți vechi de lemn, noi, sau chiar în locul picioarelor sunt înșurubate, datorită căreia devine canapea mobilă.

Restaurarea – procesul de interesant, consumatoare de timp și, așa cum mulți maeștri sunt recunoscute, de strângere. evenimente bune!

Vezi mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: