Robinete pentru baie: descrierea speciilor, cele mai bune mărci și secrete de alegere

Robinete pentru baie: descrierea speciilor, cele mai bune mărci și secrete de alegere

Crane – poate mic, dar unul dintre cele mai importante detalii din baie. Fiecare dintre noi a trebuit să se ocupe de problema alegerii unei noi macarale. Astăzi, în magazinele sanitare este disponibilă pur și simplu un număr mare de modele diverse. Din această cantitate imensă trebuie să alegeți macara potrivită în toți parametrii. În ciuda simplității sale, macaraua are multe soiuri care diferă unul de altul în proiectarea lor, instalarea metoda, forma, dimensiuni, materiale de fabricație, design, și mai mulți parametri mai mult.

În cazul în care capul merge în jurul valorii de la o astfel de soi, consultați articolul. În ea, vom încerca să se descompună totul despre rafturile, care este conectat cu macaralele de baie. Vom spune nu numai despre speciile disponibile astăzi, dar, de asemenea, cele mai multe branduri renumite. Iar la final vom da câteva sfaturi utile cu privire la modul de a alege un bun și macara corespunzătoare.

Revizuirea speciilor

În timpul existenței unui astfel de dispozitiv a, cum ar fi o macara, o mulțime de modele diferă în funcție de reciproc, în multe privințe. Cu toate acestea, combinați-le în mai multe grupuri în funcție de anumite criterii este încă posibilă. Să considerăm principalele soiuri.

În conformitate cu caracteristicile constructive

Acest grup include 4 tipuri de macarale și mixere.

 • O singură bucată – Crane pentru baie, care este de înțeles din nume, este controlată de o pârghie. În interior există un cartuș cu bile care asigură rotirea pârghiei și comutați modurile. Cel mai adesea, astfel de modele sunt echipate cu un element suplimentar de control care comută alimentarea cu apă la udarea dușului. Plus o varietate este confortul și capacitatea de a regla temperatura apei. Prin contra poate fi relevantă pentru îngrijirea atentă.

Dacă apa nu este foarte mare, cartușul va fi înfundat. Va trebui să curățească sau să se schimbe.

 • Cu două supape – Macara tradițională mai tradițională pentru chiuvetă sau baie. Continuă să rămână în cerere de mai multe decenii. Echipat cu două elemente de control, două supape, dintre care unul este responsabil pentru aprovizionarea cu apă caldă, iar al doilea este pentru frig. În interiorul macaranei este o cameră foto pentru amestecarea acestei apă. Acest soi se potrivește perfect în orice interior și are multe opțiuni de proiectare.

 • Cu termostat – Crane capabilă să mențină o presiune dată și temperatura apei, indiferent de presiunea sa. Locuitorii casei cu mai multe etaje rusești ca nici un altul familiarizat cu problema atunci când în timpul recepției sufletului puterea alimentării cu apă scade brusc și devine rece. Provoacă disconfort teribil. Într-o macara cu un termostat, este suficient să se stabilească setările de furt și de temperatură, astfel încât să continue să le sprijine.

În interiorul este o supapă specială care reacționează la diferențele de temperatură.

 • Contactless – macara inovatoare într-o baie modernă. În plus, necesită conexiune la rețeaua de alimentare. Unele modele pot alimenta bateria sau bateriile. În interiorul macaralelor sunt senzori infraroșii sau senzorici care reacționează la mână. Apoi mecanismul automat de alimentare cu apă este declanșat. Ca și în varietatea anterioară, parametrii temperaturii și presiunii pot fi adăugate la macara. Modelele fără contact sunt foarte confortabile și economice.
Citește mai mult  Alegeți o tapet de bucătărie mică

Aspectul este vulnerabil

Crane este un detaliu separat având propriile sale soiuri și caracteristici. Sunt disponibile și 4 tipuri.

 • Cu o expulzare lungă – vedere clasică și convenabilă a macaralelor. Dacă chiuveta și baia sunt situate în apropiere, puteți folosi o astfel de macara. Acest lucru vă permite să salvați finanțele și, de asemenea, facilitează instalarea, deoarece nu trebuie să echipați conductele.

 • Cu expulzare scurt – nu mai puțin varietate populară. Mare pentru cochilii mici, dar pot fi instalate pe baie. Postat, de regulă, chiar pe partea laterală. Structura unor astfel de modele vă permite să creați un flux de apă puternic, cu excepția stropirii.

 • Cu scurgere cascadă – Forma neobișnuită de robinet. Acesta poate fi un decor interior interesant în baie. Prin urmare, o varietate este foarte popular printre designeri. Plat, dar forma largă a glandei vă permite să organizați o adevărată cascadă mică în apartamentul tău.

 • Cu expulzare pivotant – Macara capabil de a se transforma în orice direcție. Este foarte convenabil și eficient în cazul în care mai multe chiuvete sunt situate aproape.

Prin metoda de instalare

Metode de instalare a macaralei a lungul anilor, de asemenea, îmbunătățit și modificat. Ca rezultat, am avut 3 soiuri, în funcție de instalarea.

  • Perete – macaraua este încorporat direct în peretele de deasupra baie sau chiuveta. Opțiunea tradițională pentru clădiri de apartamente din Rusia. Lungimea glandei joacă un rol important, astfel încât apa din toamna nu se toarnă.

  • Podea – locație neobișnuită pentru macara, care este utilizat în dezvoltarea de modele speciale de baie. Se pare minunat atunci când baia în sine este situat în mijlocul camerei și, de asemenea, construit în podea. Cu toate acestea, o astfel de decizie a este foarte costisitoare și consumatoare de timp.

  • Valută – Macara, plasate pe chiuvete și băi, care cel mai adesea au pregătit deja pentru această gaură.

  Acestea sunt toate principalele soiuri de macarale, dar diferențele dintre modele nu sunt limitate la.

  Material

  Materialul are un impact mare asupra calității de ansamblu de instalații sanitare. Fiabilitatea, caracteristici de funcționare, aspectul și durata de viață depind de ea. Prin urmare, merită studia cu atenție avantajele și dezavantajele materialelor atunci când cumpără o macara.

  • Cupru, bronz si alama – Cele mai populare metale. Specialiștii în domeniul recomanda instalatori preferinței pentru a le da. Macarale din aceste materiale au un preț accesibil, durabil, și, de asemenea, diferă în aparență elegant.

  În plus, acestea sunt acoperite cu crom sau nichel, ceea ce le face mai atractive.

  • Oțel inoxidabil – materialul nu mai puțin populare. Este posibil ca acesta nu este la fel de elegant ca și metalele de mai sus, dar încă arată foarte frumos. Acesta costă mai ieftin, iar indicatorii de rezistență sunt mult mai mari.

  Dacă sunt importante pentru tine fiabilitate pentru bani rezonabile, opriți alegerea dvs. din oțel inoxidabil.

  • Silumin si plastic – Materialele care sunt mai puțin utilizate pentru fabricarea de macarale. Acestea sunt cele mai ieftine, dar posedă indicatoare de putere extrem de scăzut. O astfel de instalații sanitare este greu capabil să reziste cel puțin un an de funcționare.
  Citește mai mult  Lenjerie de pat în stil Minecraft

  • Ceramică – materialul cel mai scump pentru cele mai multe interioare de lux. Diferite cu o varietate de forme și modele. De exemplu, un mixer aurit ceramice puțini oameni își pot permite. Dezavantaj de ceramica este fragilitatea sa, la un astfel de preț ridicat. Cu astfel de instalații sanitare trebuie să respecte acuratețe maximă.

  În viața de zi cu zi, macaraua este luată în calcul pentru subiectul, și nimeni nu vrea să eșueze la momentul cel mai nepotrivit. De aceea nu alerga pentru zboruri ieftine.

  Alege modele din materiale de înaltă calitate, dacă doriți un serviciu produs de lungă neîntreruptă.

  Opțiuni de proiectare

  Dacă doriți macara dvs. nu numai convenabil și eficient, și, de asemenea urmărit perfect, ar trebui să-l ridica sub baie. Aici sunt cele mai multe opțiuni adecvate:

  • băi din oțel – combinate cu modele de perete sau mortar, dar la găurire găuri pe lateral, email pot fi ușor deteriorate+
  • bai Fonta – pot fi combinate cu toate tipurile de macarale, cu excepția mortarului, deoarece este pur și simplu imposibil de a face găuri în fontă+
  • căzilor de baie acrilice – cel mai universal în termeni de compatibilitate, dar materialul este ușor de deteriorat, acesta trebuie să fie luate în considerare la instalarea+
  • Baie separată – Plasate în băi spațioase, unde va fi necesar să se pună o macara în aer liber sau plasat pe latura.

   Și acum să aruncăm o privire la exemple de design luminos.

   • Neobișnuit Crane de design Related to Cascade.

   • Stilat alb Macara cu o scurtă mosor.

   • Classic Exemplu Floor Crane.

   • ceramica elegant macara cu aurire.

   • Standard de perete Macara cu manetă.

   Branduri populare

   numele producătorului joacă un rol nu mai puțin ca sanitare. Este mai bine să plătesc suplimentar pentru un bine-cunoscut, dar dovedit de brand decât cheltui bani pe produse ieftine de la firmele necunoscute. Va trebui să alege din modelele importate și interne. Germania produce cele mai multe produse fiabile, „calitate germana“, a fost mult timp sinonim cu produse de înaltă clasă cunoscută în întreaga lume. sunt considerate cele mai renumite producători de instalatori:

   • Hansgrohe+
   • Edelform+
   • Wasserfale.
   Citește mai mult  Built-in dulapuri dormitor: soiuri, selecție și sfaturi Locul de amplasare

   Italia și Suedia produse sanitare, nu mai puțin populare și de înaltă calitate decât germană. Mai ales produsele lor sunt populare în Europa:

   • Geberit+
   • Valencia+
   • Albatros.

   China este cunoscut de mulți dintre ieftine lor, dar produse de calitate scăzută. Cu toate acestea, acest lucru nu este exact opinia corectă. reprezentanții Defined nu sunt inferioare companiilor europene. În plus, cei mai mulți instalatori germani și italieni vor fabricile din China. Consultanță producătorii chinezi:

   • Goldman+
   • Appolo+
   • Baraka.

   În ceea ce privește prețul și raportul de calitate pentru rezident rus, producătorii de pe piața internă sunt cele mai demn de remarcat:

   • Rossinka Silvermix+
   • Acvatic+
   • Arc.

   Alegerea unui robinet de la una dintre aceste firme, cu siguranta nu pierde. Cu toate acestea, toate numele de mai sus, aceasta este doar o picătură în instalații sanitare existente la mare pe piata brandurilor. Pentru a nu se pierde în ea, consultați sfaturile noastre de selecție.

   Cum de a alege?

   Selecția macaralei depinde în primul rând de site-ul de instalare, fie că este vorba de o chiuvetă sau o baie, precum și de parametrii și caracteristicile acestora. Ar trebui să fie luate în considerare și propriile capacități financiare. Dacă camera are o mică zonă, iar baia și chiuveta sunt situate aproape unul de celălalt, merită să alegi o robinet de rotire cu o expulzare lungă, astfel încât, dacă este necesar, a fost posibil să redirecționați fluxul de apă în locul potrivit. Acesta va salva spațiul liber.

   Și în băi spațioase puteți instala orice fel.

   Mai bine să dobândească toate elementele de instalații sanitare ca o macara, poate și mixerul de la același producător. De asemenea, trebuie să fie combinate unul cu celălalt în afară și să intre în interiorul general al camerei. Despre semnificația mărcii pe care am spus-o deja.

   Cumpăra macarale ieftine de la producătorii chinezi necunoscuți nu este atât de profitabil cum pare.

   Dacă practicitatea și confortul pentru dvs. sunt mai importante decât designul și multifuncționalitatea, nu ar trebui să depășiți. Luați un robinet unic dimensional sau tip cu două supape. Același lucru este valabil și pentru materialul de fabricație, Oțel sau alamă – alegere perfectă. În general, acest lucru este suficient pentru a alege macara potrivită pentru dvs. Dar înainte de a vă atrage modelul preferat, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile și cerințele detaliate. Chiar și o mică inconsecvență poate crește considerabil numărul de lucrări și probleme la instalare.

   Cum de a alege mixerul potrivit pentru baie, uitați-vă în videoclipul de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Comments: 1
   1. Roxana

    Care sunt criteriile cele mai importante de luat în considerare atunci când alegem robinetele pentru baie? Există diferențe între specii sau mărci? Ce secrete sau sfaturi ne puteți oferi pentru a face cea mai bună alegere?

    Răspunde
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: