Scaune de bucătărie: Tipuri, Materiale și dimensiuni

Scaune de bucătărie: Tipuri, Materiale și dimensiuni

Prezența unor mobilier în cameră este o condiție necesară pentru funcționarea acestuia. În ceea ce privește bucătăria, atunci nu numărul de locuri de aici, pur și simplu nu se poate face, în lumina care astfel de produse sunt prezentate într-o mare varietate de. Printre această listă este de a oferi scaune, notabile pentru caracteristicile sale individuale.

Avantaje și dezavantaje

Un astfel de mobilier pentru o lungă perioadă de timp folosit în amenajarea unor bucătării în zonele rezidențiale, deci cu trecerea timpului a fost în măsură să aloce caracteristicile sale pozitive și negative.

Astfel, un avantaj de scaune trebuie să includă următoarele puncte.

 • Funcționalitate. Scaune ocupă spațiu minim în cameră, în lumina a ceea ce aceste opțiuni pot fi achiziționate pentru zona de bucătărie mică. Mai mult decât atât, după utilizare acestea pot fi plasate în stocarea pe balcon, glisați sub masă pentru a ascunde într-un dulap, scaune pliate unul la altul, nu este întotdeauna posibil de a face cu scaune. Merită evidențiază scaunele moderne de pliere ca cele mai ilicite și funcționale mobilier.
 • Practicitate. Astfel de opțiuni vor deveni o descoperire reală pentru acele bucătării, unde numărul de persoane care adună oameni de la masă se întâmplă adesea diferit. Îndepărtați unul sau mai multe scaune pot fi destul de repede și fără a perturba integritatea interiorului general al camerei.
 • Opțiuni de varietate. Astăzi producătorii produc scaune potrivite pentru diferite design. Produsele sunt reprezentate de diferite tipuri, pot fi realizate din materiale naturale sau sintetice, evidențiază o varietate de soluții de culoare.
 • Fiabilitatea construcțiilor. Scaunul pentru bucătărie este o versiune fiabilă a dispozitivului său, majoritatea modelelor sunt prezentate sub formă de produse pentru 4 picioare, care le furnizează o stabilitate maximă în timpul funcționării.
 • Universalitate. mobilier de bucătărie similare vor fi întotdeauna relevante și la modă. Astfel de opțiuni sunt bine combinate cu alte elemente de interior, pot acționa, de asemenea, ca o unitate independentă în aranjamentul camerei.
 • Costul disponibil. Majoritatea scaunelor prezentate în vânzare au mai multe costuri bugetare comparativ cu scaunele convenționale sau de bar. În plus, această opțiune pentru aranjamentul de bucătărie poate fi făcută independent.

  Dar, în ciuda numărului mare de caracteristici pozitive inerente unui astfel de tip de mobilier, nu este lipsită de unele minusuri.

  • Scaune, în special opțiuni elegante pentru ultima generație, vor fi confortabili nu pentru toți oamenii. Efectuate de diferențe semnificative între distracție pe un scaun moale, cu un spate înalt și utilizarea scaunului obișnuit.
  • Pentru a face unele modele de astfel de mobilier sunt mai convenabile, poate fi necesar să echipeze în plus scaunul cu căptușeală moale.

  Vizualizări

  Astăzi, puteți găsi o întreagă gamă de scaune de bucătărie, care sunt clasificate în funcție de configurația lor.

  soiuri clasice

  Astfel de produse sunt reprezentate de produse cu scaune moi, șapte-dimensionale și rigide. Această opțiune rămâne cel mai popular recent.

  Fecalele acestei specii sunt de obicei realizate din lemn, dar consumatorul poate alege nici un mobilier mai puțin atractiv și practic din plastic sau metal, în orice culoare.

  Pliere

  scaune pliante sunt alocate prin funcționalitatea lor, deci este prezent nu numai în apartamente și case de țară, dar, de asemenea, sunt adesea folosite în Gril. Cele mai multe materiale comune pentru eliberarea de mobilier sunt aliaje metalice ușoare, din lemn si plastic. Selectarea materiilor prime se realizează, luându-se în considerare stilisticii general al camerei.

  Scaune tip bar

  Apărut pe piață nu atât de mult timp în urmă, dar au reușit deja să câștige o reputație bună. Ca o regulă, astfel de mobilier de bucătărie vor fi necesare pentru a organiza zone de luat masa cu cremalieră de mare. De obicei, scaunele din această specie sunt fabricate Pe cadru metalic, există modele de lemn.

  Destul cererii forjate scaune cu un stand rotund și capacitatea de a regla înălțimea.

  Scaune-scaune marginile drepte

  Foarte original, dar până în prezent o versiune low-utilizare, care va servi ca o componentă mai decorativă a interiorului. model interesant și funcțional Taberet, care va face față cu sarcina sa principală. in afara de asta, O astfel de mobilier va fi utilă dacă este necesar, pentru a obține ceva de la dulapuri și rafturi situate la partea de sus.

  Dimensiuni și formulare

  Producătorii fac scaune în diferite variante de forme. Printre cele utilizate cel mai des este în valoare de subliniind modelele:

  • rundă+
  • Pătrat+
  • Triunghiular+
  • Dreptunghiular+
  • Drept+
  • concav.

  scaune rotunde pot fi realizate din materii prime diferite, bazate pe orientarea stilistică a interioarelor. Cel mai adesea vă puteți întâlni opțiuni din metal cu scaune moi realizate din piele sau din materiale textile.

  Modelele pătrat sunt o opțiune clasic, care este în cerere mai. În ciuda conservatorismului toasterul pătrat, producătorii de astăzi oferta de modele interesante realizate din diferite tipuri de materii prime, în plus, ele pot fi suplimentate cu picioare curbate forjate, diferite variante ale spatelui și scaunului.

  Triunghiulara, modele semi-pereți dreptunghiulare, drepte și concave nu sunt atât de des. De obicei, acestea sunt realizate sub interior specific bucătăriei, alegând soluțiile de culoare și configurația picioarelor, în unele cazuri, și spinarea.

  În ceea ce pentru picioare, scaunele sunt pe una, două, trei sau patru picioare.

  În ceea ce privește dimensiunile, scaune de bucătărie pot fi:

  • Înalt+
  • Scăzut+
  • Standard.

  Prima opțiune se face astfel încât proprietarul mobilierului în funcționare să poată ajusta înălțimea tobabei. Astfel de mobilier aparține unei categorii universale, poate fi folosit în diferite părți ale bucătăriei, în plus, aceste modele sunt recomandate pentru a achiziționa la bar.

  De regulă, opțiunile din lemn, metal sau plastic sunt evidențiate de fiabilitatea și stabilitatea lor, rezistă la sarcini mari.

  Modelele mici reprezintă o opțiune ușoară care nu poate fi utilizată ca scaun principal pentru scaunul la masă datorită înălțimii minime. În majoritatea cazurilor, astfel de mobilier achiziționează pentru funcționare într-o casă în care există copii mici, în plus, este folosit ca un suport în hol, bucătărie sau chiar în baie. De regulă, este făcută din lemn sau polimer.

  Opțiuni standard pentru a dobândi împreună funcționare cu mese convenționale. Dimensiunile lor nu se disting prin orice deviere de la înălțimea obișnuită de scaune în bucătărie, de obicei, este de 40-50 de centimetri.

  Materialele

  Ca principalele tipuri de materii prime pentru fabricarea de mobilier, producătorii de astăzi sunt utilizate în mod activ Trei opțiuni:

  • lemn+
  • metal+
  • plastic.

  Există construcții combinate care pot combina două sau mai multe tipuri de materiale. Fiecare materie primă are caracteristici individuale.

  Mobila din lemnEste considerat cel mai scump, în plus, este mult mai estetic și un prieten al mediului. În cele mai multe cazuri, producția utilizează un PAL și o matrice. Paleta de culori este, de asemenea, destul de extinse, astfel încât scaune din lemn va fi capabil de a alege, practic, pentru orice interior.

  De regulă, acestea sunt scaune sub arin, stejar, pin, de culoare închisă sau piuliță de lumină și t. D.

  Produse din metal pentru cea mai mare parte sunt un cadru metalic cu un scaun fabricat din alte materii prime. Aceste opțiuni sunt, de asemenea, disting prin puterea, va fi capabil să reziste la solicitări serioase din cauza bazei. De obicei, aliaje de aluminiu sunt utilizate pentru fabricarea de scaune, care sunt puse în evidență prin rezistența la coroziune.

  Plastic va necesita o selecție mai atentă a interiorului camerei. Astfel de produse vor avea un cost mai mic, dar poate fi folosit nu numai ca temporar, dar, de asemenea, mobilier permanent în bucătărie. Gama de scaune din plastic prezintă modele transparente interesante, care sunt foarte populare în designul interior modern.

  Scaunele fac de obicei, rezistent la umiditate și rezistente la uzură textile, piele, eco-piele, imitație de piele. Tapițerie, de regulă ,, dacă este necesar, foarte simplu înlocuiți.

  Opțiuni de proiectare

  Este demn de evidențierea principalelor direcții în designul de interioare cu scaune.

  Clasic

  Cel mai adesea, mobilierul din lemn sunt achiziționate cel mai adesea pentru decorațiuni în acest stil, iar soiurile cu picioare sculptate și curbate sunt deosebit de populare.

  Culoarea acestor scaune poate repeta nuanțele naturale ale diferitelor soiuri de lemn, există produse de culori strălucitoare, nuanțe calme bej.

  High Tech

  Pentru astfel de bucătării utilizați cel mai adesea scaune metalice cu șurub cu o spate sau fără ea, opțiuni din plastic pentru forme non-standard, soiuri de contrast luminoase, scaune de bare cu spate și fără ea.

  Stilul țării

  De regulă, în bucătării se află o combinație de lemn și textile. Scaunele pentru astfel de spații pot fi masive. De regulă, au o formă standard pătrată sau rotundă.

  Pop art și grunge

  Pentru ideile ultramoderne, modelele de plastic pliabile luminoase sunt potrivite, precum și scaune de înaltă bar.

  Sfaturi pentru alegerea

  La bucătărie interioară a fost cat mai armonios, La selectarea scaunelor este necesar să se apropie bine, luând în considerare următoarele caracteristici.

  • Dimensiunile scaunelor trebuie să corespundă zonei camerei în sine. De regulă, înălțimea standard a mobilierului este de 45 de centimetri, în timp ce diametrul scaunelor va fi în decurs de 50 de centimetri. Astfel de valori pot varia într-o parte mai mare sau mai mică, în funcție de înălțimea mesei sau a rack-ului.
  • O nuanță importantă este rigiditatea foarte reazem. Pentru a păstra o poziție bună, merită să se abține de la exploatarea scaunelor prea moi, dacă este necesar, o acoperire pe mobilier poate fi cusută independent. Textile nu este întotdeauna practic, deoarece este șters destul de repede și vine în stare proastă. Cel mai bine este să luați în considerare opțiunile de la leaterette.
  • Materialul din care se va face scaunul, trebuie să selectați pe baza designului general al bucătăriei sau a finisajului camerei.
  • Cel mai bine este faptul că suprafața scaunelor este un pic concav sau rotunjite, care va fi mult mai confortabil atunci când sunt utilizate.
  • Produsele din lemn pot servi în bucătărie destul de mult timp, deoarece va fi capabil să se repare în orice culoare, astfel încât scaunele să fie combinate armonios cu noi reparații sau capete de mobilier, o masă de luat masa.
  • În cazul în care se utilizează scaune nu numai în bucătărie, aceasta este în valoare în considerare opțiunile de pliere, precum și mobilier cu componente deșurubarea. Astfel de modele vor fi foarte convenabil pentru bucătării în case particulare, la Gril.

  Exemple frumoase

  Caracteristica principală a scaunelor este combinația lor cu orice cartelă de bucătărie. Prin urmare, zona de luat masa într-un stil simplu, cu o canapea de colț poate fi completat în mai multe locuri pentru locuri în formă de scaune, care creează o atmosferă armonioasă în jurul mesei.

  formă simplă și corectă în camera unde nu este nimic de prisos, va fi posibil să se completeze confortabil, precum și arbori clasice elegante din lemn, realizate într-o singură gamă de culori cu restul de mobilier.

  opțiuni similare sunt evidențiate prin funcționalitate, în plus, ocupă un loc minim.

    Zona de luat masa în cameră cu scaune moi din paleta delicată poate fi o adevărată zonă de recreere, și mobilier confortabil va ajuta să facă distracție la masă cât mai plăcut posibil.

    Despre modul de a alege scaune pentru bucătărie, a se vedea următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: