Sockets în bucătărie pe șorț: ce să pună și cum să aranjeze?

Sockets în bucătărie pe șorț: ce să pună și cum să aranjeze?

Este imposibil să ne imaginăm o bucătărie modernă, fără un număr mare de aparate de uz casnic. Este nevoie de energie electrică, respectiv, este necesar să se gândească la modul în care să plaseze un număr suficient de puncte de vânzare, astfel încât să nu iasă din proiectul de ansamblu și adecvată uitat. În prezent, mufele au de multe ori pe șorț. Privind caracteristicile și complicațiile instalării de prize în care se pregătesc alimentele, să vorbim în articolul nostru.

Cum să definiți cantitatea?

În ceea ce privește numărul de puncte de vânzare, nu există un răspuns universal la această întrebare. Totul depinde de cât de bucătărie spațioasă și de câte aparate de uz casnic sunt pe ea. Cu toate acestea, experții recomandă plasarea pe șorț cel puțin 3 ieșiri. Puteți monta prizele de 2 sau 3 bucăți în locuri diferite.

Consumatorul trebuie să fie luat în considerare faptul că astfel de dispozitive ca o aragaz, suprafață de gătit, cuptor, spălare și extractorare trebuie să aibă prize autonome. În ceea ce privește restul, într-o singură sursă poate fi conectată la mai multe dispozitive care au o putere mică.

Înălţime

Sockets se recomandă să fie amplasate la o distanță de 10-30 cm de blatul mesei. Acesta este un fel de înălțime standard. Dacă există o oportunitate, este mai bine să rămâneți la indicatori mai înalți. Acesta va fi foarte convenabil atunci când tacletele vor fi amplasate pe masă sau va pune produsele care vor bloca accesul la priză, plasate prea scăzut.

Există câteva reguli care trebuie să urmeze la instalare. De exemplu, prizele destinate aparatelor de bucătărie mici trebuie să fie de 1,1-1,4 metri de podea. Dacă se oferă evidențierea, sursele de alimentare sunt de 20 de centimetri din partea de sus a tabelului. Prize pentru hote sunt situate la 50-60 de centimetri de dulapuri.

Regulile Montaja

Primul lucru de acordat atenție instalării este respectarea tehnicilor de siguranță atunci când lucrați cu energie electrică. Dispozitivul care este inclus în priză, trebuie să fie plasate la o distanță de cel mult 1,5 metri despre asta. Sursa de alimentare este setată la o înălțime de la 1 la 1,5 metri de podea. Este necesar să urmăriți toate contactele și firele pentru a fi impenetrabile pentru apă. Din aceste considerente, nu merită să plasați ieșirile din zona chiuvetei și în apropierea plită.

În ceea ce privește procedura de instalare direct, aceasta constă în mai multe etape. Instalarea nu poate fi numită prea complicată din punct de vedere tehnic, însă există subtilități care trebuie luate în considerare în timpul lucrărilor. O persoană nepregătită nu ar trebui să atribuie o misiune similară.

Lucrul cu energie electrică este mai bine să încredințeze profesioniști dacă nu există încredere solidă în propriile lor.

Trebuie remarcat faptul că prizele deasupra capului sunt mai ușoare. În cazul lor, adesea nu este necesar pentru pereții pereților sub fire. Astfel de modele pot fi instalate peste acoperire, menținând în același timp integritatea sa. În plus, aceste surse de energie au un cost destul de accesibil. Dacă prizele vor să se ascundă, puteți utiliza opțiuni ascunse speciale.

Aceasta este o tendință nouă, totuși, totuși, mai des apare pe rafturile magazinului. Astfel de surse de alimentare sunt puncte ascunse sub un mecanism special care le dezvăluie atunci când este apăsat. Când prizele sunt închise, aproape nu este vizibilă. Peste există o copertă care protejează împotriva murdăriei și a apei.

Alegerea acestei opțiuni, trebuie să examineze cu atenție această problemă. Faptul este că indicatorii nominali reprezintă un dezavantaj semnificativ.

Valoarea curentului în astfel de prize din majoritatea covârșitoare este 6a, ceea ce nu este absolut potrivit pentru tehnici puternice. În bucătărie se recomandă utilizarea elementelor din 10a. Dacă această nuanță nu se sperie, ar trebui să selectați modelele realizate în carcasa oțelului.

Greșeli comune

Pentru cei care nu au experiența de a instala surse de putere, este important să aveți o idee despre cele mai frecvent admise erori. Rețineți principalul lor. Există o șansă ca numărul de prize instalate nu se va potrivi cu nevoile reale. Acest lucru poate apărea deoarece aparatele electrice noi sunt achiziționate, respectiv, punctele puterii necesită mai mult.

Instalarea trebuie făcută înainte de instalarea setului de bucătărie. Nu trebuie să uităm despre perforarea de shortfold, dacă este necesar. Eroarea este instalarea unei ieșiri pentru o evacuare în cazul în care acesta va fi localizat.

Este interzisă plasarea punctelor de putere în imediata apropiere a aragazului sau a chiuvetei de bucătărie. Modelele trebuie să fie rezistentă la umiditate. De asemenea, nu iau în considerare dimensiunea plinta de pe suprafața de lucru. Poate fi confundat și în secțiunea transversală a cablajului.

Cum să instalați?

În cazul în care locul de surse de alimentare este gata, este necesar să se plaseze în mod direct suprafața șorțului. După aceea, găurile sunt pregătite. Cum anume se face depinde de ceea ce a făcut un material șorț. Cel mai adesea suficient pentru a fora o nișă. În această etapă, trebuie să se asigure că desenul nu este rupt. În cazul în care șorț este confecționat din sticlă, acesta nu va funcționa în mod independent,. Măsurătorile trebuie efectuate, care sunt apoi transmise către producătorul care va pregăti șorț. Aceasta este singura opțiune pentru a face găuri pentru mufa de pe panza de sticla.

Perforatorul furtunurile locul sub orificiul de evacuare. În cazul în care se presupune a fi instalat în locul în care sursa de alimentare este deja disponibilă, versiunea anterioară este demontat. În seturile de zona specificată caseta de distribuție. Ieșirile sunt plasate în cuiburi finite, conexiunile lor sunt răsucite, atașate și izolate. Aceste manipulări sunt în ordine necesară pentru a elimina supraîncălzirea în procesul.

Nu trebuie să uităm că firele fazelor și zero trebuie să fie divorțat.

Procesul de instalare

În ceea ce privește procesul de instalare în sine, este necesar să se facă după cum urmează. În primul rând, camera în care se desfășoară lucrarea, trebuie să dezactivați. După aceea, un șorț este atașat la perete cu găuri și cabluri preparate. În continuare trebuie să instalați cutiile de ieșire. Cablajul este plasat în cursa și se fixează acolo.

În etapa următoare, trebuie să conectați o priză la cabluri. În cursul lucrării va fi necesar să se asigure că firele sunt conectate atât la priza, cât și la cutia de distribuție a alimentării. Apoi, conexiunile sunt verificate și, dacă nu există comentarii, obloanele trebuie încorporate de compoziția clădirii, pe partea căreia Putty. În etapa finală, prizele în sine sunt înșurubate. Electricitatea este furnizată în cameră, iar funcționalitatea surselor de alimentare este verificată.

Clasa Master la instalarea ieșirilor pe șorțul de bucătărie vă așteaptă mai departe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: