Toate fitile despre pentru lumânări

Toate fitile despre pentru lumânări

Orice lumânare nu va arde în cazul în care nu există nici un fitil în ea. Acest element este achiziționat în magazinele specializate sau se face personal.

Particularități

Lumânare fitilul – partea centrală a acesteia, asigurând ardere. Acesta poate fi realizat din materiale diferite. Este de la ea că depinde de modul în care de înaltă calitate și de lungă dispozitivul va funcția de iluminare, și va începe de fumat. Sarcina principală a produsului devine ceara de livrare la locul de ardere. Gabarities fitilului determina cât de mult combustibil poate fi „transportat“. Această parte, în cele mai multe cazuri, este format dintr-un fascicul de fibre, răsucite, asociată sau împletite împreună. Este absorb ceara lichidă sau o altă masă lumânare, și apoi trageți-l într-o lumină sub influența forțelor capilare.

Așa că fitilul a permis lumânarea să ardă, este impregnat în mod necesar cu o soluție specială. De exemplu, poate fi Un amestec de 0,5 litri de apă, 10 grame de borax, 5 grame de clorură de amoniu, aceeași cantitate de azotat de sodiu și clorură de calciu. După amestecarea componentelor, fitilul este înmuiat în soluția rezultată cu cel puțin un sfert de oră și apoi uscat 5 zile.

O combinație de 700 mililitri de lichid, 1 grame de clorură de amoniu și aceeași cantitate de azotat de sodiu și, de asemenea, un amestec de 30 de grame de var de crăpături, 8 grame de azotat de sodiu și 500 mililitri de apă. În absența componentelor speciale ale piesei de prelucrat, este posibilă impregnarea cu o soluție de 1,5 litri de apă potabilă, 2 linguri de sare de bucătărie și 4 linguri de boos.

Dacă fitiile sunt recoltate de viitor, după uscare, li se recomandă să scadă de trei ori în ceară topită.

Descrierea speciilor

Zeci de diverse tipuri și dimensiuni ale lui Wicks. Bumbac se referă la cea mai înaltă calitate și cea mai comună. Partea fibrelor naturale legate într-un anumit mod contribuie la arderea calmă și liniștită.

De răchită Firia din firele de bumbac are o structură durabilă și are perfect forma, dar Curat Firmul din același material este caracterizat de mai puțină densitate și, în consecință, cea mai proastă calitate. Apropo, fitiile răsucite sunt folosite mult mai rar decât tricotate sau răchită, deoarece din cauza designului lor arde mai repede.

Woody Wick se distinge de natural și de securitate. El păstrează perfect forma și face un parfum plăcut, dar este o crackle și produce o flacără mai intensă. În producția industrială, preferința este adesea dată la fibrele care nu arde din fibră de sticlă.

Apropo, este posibil să se folosească în munca dvs. și de labiile colorate, de exemplu, create din Moulin de roșu sau galben.

Apartament

Plat numit wicker sau fabrici tricotate, colectate din partea de sus a grinzilor fibroase. Ele ard în mod constant și, prin urmare, cele mai des utilizate produse de iluminat conice, în vrac sau cilindrice.

Pătrat

Phytylts pătrat sunt, de asemenea, obținuți prin țesut sau tricotat. Spre deosebire de plat, ele se dovedesc mai rotunjite, precum și mai complexe în fabricație. Pătrat Phytil interacționează perfect cu ceară de albine.

Armat

Plotul și piesele tricotate pentru lumânări pot fi întărite. Componentă solidă suplimentară (zinc, staniu, hârtie sau fibră ceramică) este țesută în fire de țesut, astfel încât fitilul să stea în timpul utilizării lumânărilor. De regulă, astfel de fiți cu o secțiune transversală rotunjită sunt folosite pentru a produce lumânări cu o teacă de sticlă.

Special

Phytilitele speciale sunt create în cazul în care este imposibil să nu utilizați nici detalii armate sau pătrate, nici plante. De exemplu, putem vorbi despre lămpile de ulei sau despre dispozitivele care sperie insectele.

Sfaturi pentru alegerea

Foarte importantAlegeți fitilul pe diametrul lumânării. Pentru probele subțiri (grosimea de până la 3 centimetri), fitiile subțiri sunt potrivite pentru modelele cu un diametru de 3 până la 7 centimetri – mediu și pentru o largă se recomandă utilizarea componentelor groase. Dacă vorbim despre fitilul de bumbac, atunci pentru cele mai mici lumânări, va dura aproximativ 15 fire răsucite, pentru probele de dimensiune medie – 24 de fibre și pentru mare – mai mult de 30 de ani. De asemenea, merită menționat acest lucru Lumanările de ceară sunt mai potrivite pentru apele de țesut liber, create din fire de bumbac cu răcire lentă.

Pentru dispozitivul de iluminat din alt material, este mai bine să alegeți o soartă ferm imposibilă.

Pentru produsele din ceara de albine necesită un fitil din fibre groase sau fire. Lumînări de parafină sunt mai potrivite fire subțiri, răsucite strâns. Pentru modelele de gel și în vrac, se recomandă să se pregătească fitil ranforsată cu impregnare din ceară, parafină și stearină. produse de război necesită un phytylka de lemn, cum ar fi soia. Acesta din urmă va veni și piese de cablu standard de.

Este necesar să menționăm acest lucru Dacă dispozitivul se ridică periodic și formează o băltoacă în apropierea bazei luminii, aceasta înseamnă că se aplică fitil prea subțire. În cazul în care ceara sau o altă substanță se topește rapid, bogat colorat, iar wicking este fumat și se transformă pe capătul unui nod sau buclă, problema este prea gros articole.

Ce te face să-l faci singur?

Asigurați fitilul în sine poate fi de mai multe materiale de iubita. De obicei, maeștrii implică fire de bumbac, spanks din lemn, țesături Loskutka, panglică, tifon și bandaj. La domiciliu, este mai bine să faci o componentă cheie a lumanarilor din fire naturale de bumbac, de exemplu, Moulin. Nu trebuie să uităm că materialele sintetice ard rapid, dar în același timp fumează, crack și miros neplăcut. Determinați este destul de simplu sintetice: nevoile de fibre la foc la vârful și să vedem ce se va.

Formarea unei bile rigide și a unui fir de topire indică faptul că materialul are origini artificiale.

Firia în sine este după cum urmează: Moulin este înmuiat într-una din soluțiile de mai sus sau într-un amestec de pahar de apă, o lingură de sare și o pereche de linguri de acid boric. În acest caz, procedura se efectuează până la 12 ore, iar materialul succesează, de asemenea, câteva zile. Firele pregătite sunt răsucite cu flăcări sau panglică de panglici.

Firele de bumbac sunt lăsate să înlocuiască bandajul sau panglica. Dacă la domiciliu există un bandaj îngust, este mai bine să o alegeți și să tăiați piesa existentă. Este necesar ca lungimea acestei piese de prelucrat să corespundă înălțimii lumânărilor. Partea inferioară a binetului este legată de un nodul, iar restul răsucește hamul. După înmuiere în impregnare și uscare completă, fitilul este introdus în lumânare cu fir. Când se utilizează panglică ca o fitil pentru lumânări subțiri, va fi necesar să fie tăiat de-a lungul și pentru a lăsa fără a fi neschimbate. Capătul inferior este asociat cu un nod sau imediat fixat pe un suport special.

Utilizarea în loc de fire poate decide și lemnul. Lemnul este folosit pentru a tăia bastonul, lungimea căreia corespunde lungimii lumânărilor. După uscarea piesei de prelucrat, este înmuiat în ulei de măsline timp de 20 de minute cu întoarcerea periodică. Prin timpul de mai sus, bagheta este îndepărtată din ulei, șervețele și se află într-un geam scăzut într-o poziție verticală. În lumânare, fitilul finit este introdus numai după uscarea finală.

Conform schemei similare, componentele lumanarilor sunt create din scobitori, spampers pentru canapes sau dispozitive sushi. În timpul impregnării semifabricatelor, acestea ar trebui să fie transformate de mai multe ori. Uleiul trebuie inundat astfel încât abia să acopere bastoanele. Depozitarea fitili gata realizată este, de asemenea, necesară într-o poziție verticală.

Foarte pur și simplu format firmă de casă de la iută. Cablul lungimii necesare este coborât în ​​aceeași ceară topită, care este umplută de bază pentru lumânări. De îndată ce substanța începe să producă bule sau o spumă foarte mare, un fir gros va trebui să tragă, să se îndrepte și să se înmoaie în apă. După uscare pe o suprafață curată, elementul va fi gata.

Unii meșteșugari preferă totuși să scufunde piesa de prelucrat în ceară de mai multe ori până când apar bule de aer. Depozitați ca fitilul necesar într-un loc răcoros, părea subțire pe straturile de hârtie și hârtia căptușită. Eșantioane cu impregnare, de obicei, înfășurate în ziare uscate.

Clasa de masterat detaliată pe fabricarea lui Wick poate găsi în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: