Totul despre Perdele din sticlă pentru baie

Totul despre Perdele din sticlă pentru baie

Practicalitatea și frumusețe în baie trebuie să fie interconectate. Acest loc cu un microclimat special, în care în fiecare zi, toți membrii familiei petrec o mare cantitate de timp. Mai ales acest lucru se referă la zona de duș. Multe perdele de vinil astăzi refuza, dând preferință ecrane de sticlă elegante. Ne vom ocupa de ceea ce sunt bune proiectează astfel și cum să aleagă opțiunea corespunzătoare.

Avantaje și dezavantaje

Sticla perdele pentru baie – inovație în design-ul interior, care devine din ce în ce mai popular în fiecare zi. Shirma de sticlă pus nu numai ca un gard al sufletului de restul camerei. Este folosit și în loc de perdele pentru o baie regulat.

Avantajele paravanul de sticlă sunt evidente.

 • Durabilitate. Modele sunt realizate de ochelari speciali superproof. Acestea rezista la sarcini, lovituri mici. În plus, materialul este rezistent la picături de umiditate și temperatură. În condiții de utilizare normală, produsul poate servi 10-15 ani.
 • Securitate. Spre deosebire de sticla conventionala, ecranele pentru baie nu poate fi numit fragile. Datorită stratului special de acoperire de film, ei nu se împrăștie în fragmente mici și nu dau seama pe laturile chiar și în caz de deteriorare gravă a produsului.
 • Practicitate. În cazul în care ecranul ia toate podeaua de la podea sau marginea băii la tavan, restul camerei este fiabil protejat de stropire.
 • Igienic. Sticla nu contribuie la dezvoltarea ciupercilor și a mucegaiului. Acesta este un punct important, pentru că baia este un loc cu umiditate ridicată în mod constant.
 • Usor de intretinut. Ai nevoie doar pentru a șterge proiectarea după adoptarea procedurilor de apă cu o cârpă uscată. Aceasta va ajuta pentru a evita formarea de plăci de calcar și petele de pe suprafata. Puteți spăla periodic geamul la ferestre la ferestre. Unii aplică compoziția „anti-strat”, produsă pentru mașini.
 • frumusetea. Datorită transparenței designului, situația pare mai ușoară și aerul. Acest lucru este deosebit de valoros în spații mici. În plus, o astfel de perdea se poate potrivi armonios în orice interior – de la clasici la High-Tek.
 • Opțiuni de varietate. Puteți achiziționa un ecran de la materiale transparente, mat, colorate sau colorate. Și este posibilă, de asemenea, fabricarea unor partiții cu un model sau o textură volumetrică. Deci, veți selecta opțiunea, perfect potrivită pentru baie.
 • Abordare individuală. Chiar dacă printre varietatea de forme și dimensiuni nu veți găsi produsul dimensiunilor de care aveți nevoie, puteți contacta compania care va face designul comenzii dvs. Astfel de companii de astăzi mulți.

  În ceea ce privește deficiențele, pot fi observate doar două puncte.

  1. Partițiile din sticlă sunt mai scumpe decât perdelele de vinil. Cu toate acestea, dacă numărați câte perdele convenționale trebuie schimbate de-a lungul câtorva ani, costul ecranului durabil va părea deja atât de mare.
  2. Instalarea sticlei necesită anumite abilități profesionale. Dar această nuanță poate fi considerată nesemnificativă, deoarece instalarea este produsă la fiecare câțiva ani.

  Tipuri de desene

  Unul dintre beneficiile suplimentare ale perdelelor de sticlă poate fi numit o varietate de specii lor.

  Leagăn

  Ecranele transparente cu una sau două uși sunt considerate tradiționale. Astfel de modele sunt simple și fiabile. De obicei ușile deschise spre exterior. Aceasta este o opțiune mai sigură și mai convenabilă.

  Avantajele acestei decizii:

  • Ușurința de purificare din cauza lipsei de părți suplimentare caracteristice mecanismelor complexe de deschidere+
  • Prețul mai mic comparativ cu alte tipuri de structuri.

  Minus principal al modelelor swing este nevoia de a avea spațiu liber pentru deschiderea ușii. Prin urmare, atunci când alegeți, este important să se ia în considerare dimensiunea camerei. Pentru băi spațioase, astfel de produse sunt destul de potrivite, dar pentru o baie de mici dimensiuni este mai bine să cumpere o altă opțiune.

  Alunecare

  Astfel de modele deschise ca un dulap. Pânza mișcare în același plan pe un ghid special. Structuri glisante sunt doar mai scumpe decât leagăn, dar ergonomia și ușurința de operare aici sunt mult mai mari. Astfel de modele sunt potrivite pentru sediile orice zonă.

  Sistemele care ocupă tot spațiul la tavan asigura o protecție interioară etanșeitate și de încredere de la stropirii. Astfel, este posibil să se obțină un analog al hydrobox care vă permite să ia orice proceduri de apă, inclusiv un duș tropical. Principalul lucru este de a utiliza pentru a sigila mijloacele cu efecte anti-apucare și, dacă este necesar, actualizați stratul de etanșare.

  Structurile glisante sunt adesea alese ca o perdea pentru băi tradiționale dreptunghiulare. Dacă aveți o baie de formă non-standard (unghiular, pătrat, semicircular, asimetric), această opțiune va fi, de asemenea, o soluție excelentă.

  Puteți găsi produse la vânzare cu alunecare inferioară și superioară. În primul caz, panza se mișcă pe caneluri speciale. În al doilea – pe rolele instalate în partea de sus a perdelei.

  Mai convenabil, practic și mai fiabil considerat un sistem de role. Modele cu alunecare inferioară mai complexă în instalare. În plus, astfel de produse sunt adesea „blocați” atunci când conduceți, ceea ce necesită anumite eforturi pentru a le deschide. Ei bine, în cele din urmă, merită remarcat faptul că Poluarea pe astfel de sisteme se acumulează mai repede și mai mult.

  Pliere

  „Harmoshka“ nu este prea popular astăzi, dar pe piață astfel de opțiuni sunt încă prezente. Deci, numit un sistem alcătuit din mai multe părți înguste. Deschiderea are loc atunci când pânza falduri ca Shirma.

  Demnitatea astfel de modele este doar un singur lucru – se deplasează de-a lungul arcului. Datorita acestui design, vă permite să închideți baia atât ordinare și raza. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că modelele moderne glisante sunt, de asemenea, capabile de a face asta.

  Neajunsurile acestei versiuni mult depășite:

  • Cadrul este destul de voluminoase și grele+
  • Deschiderea de sistem necesită un efort+
  • Datorită caracteristicilor mecanismului sistemului rupe de multe ori.

  Fix

  Structuri staționare nu închide complet zona de duș. Ei nu se mișcă, de aceea este necesar să se lase spațiu pentru accesul liber la suflet.

  Avantajele acestei decizii:

  • Produsul poate fi instalat fără a avea aptitudini speciale+
  • Design ușor de cauze preț redus+
  • Din cauza absenței accesoriilor și șipci de legătură, cortina se dovedește aproape în umbră+
  • Grija pentru produsul cât mai simplu posibil.

  Cu toate acestea, există un dezavantaj foarte important – stropirii poate zbura în afara zonei de proceduri de apă. Excepțiile sunt situații în care un perete de sticlă fix dimensional este instalat într-o baie foarte spațioasă. În astfel de cazuri, pentru a merge în duș, aveți nevoie pentru a ocoli zona „umed“ pe partea. În mici, băi cu o partiție îngustă transparentă, apa intra in podea este inevitabilă.

  soiuri de sticlă

  După cum sa menționat deja, perdele de sticlă pentru baie sunt realizate din sticlă nu destul de obișnuit.

  CaleaNe

  Cel mai adesea, acest material este utilizat în producția de partiții de duș. Aceasta este o sticlă cu un strat special, care mărește rezistența acesteia, precum și prevenirea apariției divorțurilor. Un astfel de material de care nu este ușor de a sparge. În care Chiar și cu leziuni severe, nu împrăștie pe fragmente, ceea ce reduce riscul de rănire.

  Organic

  Acesta este un polimer sintetic. arata din plastic transparent, cum ar fi sticla, dar este mai ieftin. De asemenea, are mare rezistență la impact, rezistență la salturi de umiditate și temperatură. În plus, acesta poate fi vopsit, tonifiat. Prin tratament termic, materialul poate fi dat diferite forme. Cântărește Plexiglas mult mai puțin decât de obicei analog.

  Triplex

  Așa numitul material având o structură cu mai multe straturi. Două sau mai multe foi de sticlă organice sau silicat lipite împreună, formând un strat rezistent la șocuri.

  Grosimea materialului dublă sau triplă variază de la 6 mm. Produse cu o grosime mai mare de 13 mm sunt considerate antiglonț. Baie ia, de obicei, nu foarte gros de sticlă. Cu toate acestea, ea va rezista la efecte mecanice. În cazul unui impact foarte puternic, materialul numai fisuri superficial „cowkin“.

  În ceea ce privește proiectarea, nu există, de asemenea, există restricții. Triplex poate avea orice culoare. Acesta poate fi mat sau transparente, au un desen. Flexibilitatea materialului este, de asemenea, la înălțimea. Prin urmare, nu numai modele cu linii drepte pot fi fabricate din ea, dar, de asemenea, produse non-standard.

  Proiecta

  Transparent din sticla fara decor – Winning opțiune universală. Partiția concis va fi dizolvat în spațiu, permițând alte elemente ale interiorului să atragă atenția în sine. În cazul în care camera este amenajata cu gresie, cu un model, mobilat cu mobilier colorat și numeroase elemente minore, astfel de soluție va fi un optim.

  Relevant o astfel de perdea va fi în cazul în care proprietarul casei prefera minimalismul stricte.

  Dacă există mai multe persoane în familie, puteți salva zona de confidențialitate a procedurilor de apă. Aceasta va ajuta sticlă mată. Acest lucru va permite o persoană să ia un duș, în timp ce celălalt, de exemplu, se va spăla și curăța dinții. Puteți face nu mat întreaga suprafață a ecranului, ci doar o parte. În acest caz, se dovedește a crea o practică și de stricte, dar în același timp, design-ul original.

  Dacă intenționați să cumpărați o partiție cu accesorii, este necesar să se ia în considerare stilul de interior. În baie clasic se potrivesc perfect designul cu un mâner de epocă (sau două mânere). Metal poate imita aur sau bronz. În baie modernă armonios, crom accesorii de un formular simplu va arăta.

  Colorat de sticlă colorată (Verde, albastru, violet și altele) astăzi sunt folosite rar. Aceasta este o soluție destul de îndrăzneț, care este dificil să dau seama în interior. Dar, în cazul în care baia este decorată în tonuri neutre, o astfel de perdea poate deveni o camera rayminel.

  Mă întreb gardurile de sticlă cu un pronunțat interesant textura aspect. O versiune chiar mai original – o perdea de legat la ochi. Acest lucru poate fi sablat, în care modelele de mată (sau invers), sunt evidențiate pe geamul transparent), sau aplicarea unei imagini color pe produs.

  Imaginile pot fi orice: motive florale, figuri abstracte, teme marine și multe altele. Astfel de produse sunt făcute la comandă, astfel încât totul depinde de gustul și fantezia ta.

  Dimensiuni

  Dimensiunile structurilor sunt diverse. Lățimea produselor finite variază 50-180 cm. Există ecrane de ecran 60, 70, 100, 120, 150, 170 cm și așa mai departe. Înălțimea minimă este de 140 cm, maxim este de 160 cm, în cazul în care design-ul este instalat pe baia.

  Pentru garduri din zona de duș fără paleți parametrii Altele. Astfel de structuri pot avea o înălțime, similar cu înălțimea podelei de la podea la tavan. Lățimea de produse diverse.

  Ca menționat mai devreme, Dacă nu există nici un design terminat potrivit pentru baie, puteti comanda individual. În acest caz, partiția va avea dimensiunile de care aveți nevoie. Și puteți alege forma și designul ei.

  Sfaturi pentru alegerea

  Alegerea unui obturator pentru o baie de sticlă, ar trebui să ia în considerare mai multe puncte principale.

  Materialele

  Astăzi, în magazine prezentate modele cu metal și cadru din plastic. Prima opțiune este considerată mai durabile și de încredere. Cu toate acestea, astfel de structuri sunt adesea destul de severe și voluminoase. Produse cu baza din plastic mai ușor și mai ieftin.

  Ambele opțiuni necesită îngrijire atentă, între sticlă și elementele de susținere a lungul timpului se acumulează murdăria care trebuie îndepărtată. Și este de asemenea important să se monitorizeze în locuri în care sistemul este atașat la perete, matrița nu a fost prezentă.

  Puteți alege un model fără cadru. Produsele realizate de o astfel de tehnologie mai luminos și aer. Pentru interioare minimaliste, astfel de modele sunt cele mai potrivite. Dar pentru designul băilor în retrostilă, cadrele sunt încă utilizate.

  Forma

  Dacă perdeaua va fi instalată pe o baie acrilică dreptunghiulară, în picioare în nișă, Puteți să o închideți prin ecranul direct obișnuit. Etanșeitatea va fi furnizată. Dacă baia stă la peretele lung, Închideți-l cu sticlă din toate părțile, organizând similitudinea unei hidroboxe mari. Dar puteți monta ecranele de sticlă pe ambele părți. Dacă preferați un design deschis, Limitați o mică partiție care acoperă acea parte a băii, de la care se află dușul.

  Dacă instalațiile sanitare are o formă rotunjită sau de undă, puteți alege și oricare dintre opțiuni(Închideți complet zona de duș sau puneți protecția parțială a sticlei). Diferența se află numai sub formă de sticlă, care în acest caz va fi o rază.

  Metodă de deschidere

  Alegerea dintre sistemele glisante și swigning, este important să luați în considerare dimensiunea camerei, locația zonei de duș și alte nuanțe. După cum sa menționat deja, mecanismul umflat necesită un anumit spațiu. Ușa trebuie să se deschidă liber, nu răniți mobilierul sau unele elemente de interior. În caz contrar, puteți deteriora sticla, fitingurile sau mediul.

  Dacă baia este combinată, iar în familie există mai mulți oameni, spargerea ușii poate deveni periculoasă și pentru oameni, la urma tuturor, lăsând sufletul, puteți răni pe cineva cu sticlă. Poate părea că problema va rezolva deschiderea ușii. Cu toate acestea, această decizie nu este recomandată. Acest lucru, la rândul său, poate fi periculos pentru cine iese din baie, deoarece mișcările suplimentare pe o suprafață alunecoasă pot duce la o picătură.

  Mecanismul de alunecare este o opțiune mai sigură și mai convenabilă în toate privințele. Dacă vi se pare că, în stilul clasic astfel de design va fi inadecvat, te înșeli. Puteți crea cu succes iluzia clapele care se deschid larg și pe un astfel de sistem de. Suficient pentru a instala pe sticlă spectaculos mânere de epocă.

  Proiecta

  Design-ul trebuie să se încadreze armonios în conceptul interior al baie. manere buclat de aur va fi nepotrivit într-o atmosferă modernă și accesorii minimaliste laconice va fi ciudat să se uite în baie de lux decorate în stil baroc. Culorile pieselor metalice a fost deja menționat mai devreme (aur și bronz – retro, crom – direcții moderne). Separat, este în valoare de a vorbi despre material plastic.

  cadru din plastic alb, în ​​orice opțiune arată rustic. Este demn de ea în minte. În interior modern puteți utiliza această opțiune, dar este mai bine de a alege modele cu mai puține secțiuni și piese din material plastic. De asemenea, este de dorit ca albitatea cadrului să armonizeze nu numai cu instalații sanitare, ci și cu decorațiuni (de exemplu, cu groapa albă de plăci ceramice). În retrodii, utilizarea plasticului este inacceptabilă.

  Dacă doriți să creați un interior elegant și „drag”, alegeți un model fără rame sau o variantă cu o cantitate mică de metal. Unele modele pe cadrele metalice sunt destul de elegante. Trebuie doar să plătiți timp de căutare și să inspectați gama mai multor producători.

  Calitate

  La primirea produsului, inspectați cu atenție nu numai sticla în sine, ci și componentele. Funcționarea sistemului, durabilitatea și securitatea utilizatorilor. Verificați calitatea elementelor de fixare, a rolelor, a ghidurilor (dacă modelul este alunecător).

  Asigurați-vă că suporturile sunt impermeabile.

  sa nu uiti asta Setul trebuie să fie garnituri prezente din polimer sau cauciuc. Aceste părți nu permit aspectul de tensiune între sticlă și ghid. Dacă nu există, designul se poate sparge.

  Examinați recenzii

  Judecând după comentarii care apar periodic pe Internet, majoritatea cumpărătorilor evaluează înlocuirea de sticlă a unui pozitiv convențională pentru perdele. Utilizatori preferă și estetica și ușurința utilizării produselor în timp ce iau proceduri de apă.

  Singura nuanță care face ca unele să refuze inovația și revenirea la perdelele de vinil obișnuite – nevoia de spălare periodică a designului. Nu există probleme cu Windows, mai ales dacă este dobândit un model cu prelucrare specială care împiedică apariția divorțurilor. Dar ghidurile sunt curățate de la poluare. Probleme apar și dacă nu ștergeți în timp util cu piese.

  Datorită apa rigidă pe plasticul alb, apare raidul galben. Cu toate acestea, dacă respectați regulile simple de igienă și ștergeți în mod regulat sistemul, acesta păstrează un aspect minunat de mult timp și vă place cu frumusețea sa.

  Exemple în interior

  Câteva exemple frumoase vor demonstra în mod clar confortul și frumusețea perdelelor de sticlă din baie.

  Concept Minimalism Reflectă în mod ideal un ecran de sticlă laconic fără decor. Modelul glisant – cea mai populară opțiune.

  Clasic în lectură modernă – Stilul pe care mulți îi place. Stricte, dar interiorul rafinat este completat armonios de o partiție staționară cu modele. Coincidența perfectă a unui mixer de epocă și a unui cadru de design din sticlă vorbește despre gustul perfect de designer.

  Desen neobișnuit pe sticlă transformă interiorul original de două culori originale. Baia dobândește imediat o personalitate și caracter luminos.

  Forma rotundă a ecranului fix – Soluție perfectă. În ciuda lipsei de desene, zona de tratare a apei devine original și elegant.

    Dar, un exemplu de modul în care se poate izola o baie de picioare la un perete lung. Sticla se închide din toate părțile, care vă permite să stropească din suflet, fără să se teamă de dunk interioarelor de podea.

    Baie Bloc de sticlă Prezentare generală vedea videoclipul următor.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: