Totul despre perne anatomice

Totul despre perne anatomice

Mulți cred că orice pernă va fi folosit pentru o perioadă de odihnă completă – ai nevoie de ea doar pentru a fi moale. Cu toate acestea, această concepție greșită eronată, o perna incorect selectat poate provoca dezvoltarea osteocondrozei la nivelul coloanei vertebrale cervicale. De aceea, medicii recomanda sa acorde prioritate modelelor anatomice, acestea împiedică nu numai boli ale sistemului musculo-scheletice, dar, de asemenea, le vindeca.

Ce este?

perna anatomică este un dormitor, creat cu caracteristicile fiziologice ale unei persoane. Se adaptează la curbele corpului restul și exact repetă linia superioară a coloanei vertebrale. Acest lucru vă permite să se asigure un sprijin sigur și confortabil pentru cap.

role Anatomic sunt recomandate pentru oameni:

 • cu osteocondrozei cervicale+
 • se confruntă cu amețeli frecvente și migrene+
 • Cu patologii ale sistemului nervos, nevralgiile sau tonusul muscular ridicat.

Perna poate fi folosită în vene varicoase – în acest caz, acesta este plasat sub picioare, oferind fluxul de sânge din dreapta. Pentru adulți, o pernă anatomică realizează predominant funcția profilactică, vindecarea poate fi realizată numai în faza inițială a bolii. Dar atunci când sunt utilizate pentru nou-nascuti, un succes considerabil poate fi realizat chiar și cu patologii grave. De obicei, o perna anatomice devine una dintre principalele componente ale terapiei complexe pentru copii cu astfel de probleme:

 • Consecințele leziunile generice ale coloanei vertebrale+
 • diagnosticat Krivoshoye+
 • hipotalamus+
 • format incorect oasele craniului+
 • semne Rakhita.

Important! Atragem atenția asupra faptului că atunci când se utilizează perna anatomice pentru nou-născuți, consultare preliminară cu medicul este necesar.

Multe anatomice si ortopedice confunda role, considerând că acest lucru este același produs. Ambele tipuri de facilități de dormit sunt recomandate pentru a preveni bolile coloanei vertebrale și a gâtului. Cu toate acestea, acțiunea perna anatomice este îndreptată spre repetarea exactă a tuturor curbe din partea de sus a spatelui și a gâtului.

Se adaptează la pozeze care se află corpul unei persoane de odihnă.

perna ortopedice în mod necesar dur și elastic. Design-ul său oferă una sau două role dense de o anumită formă, asemănătoare curbarea coloanei cervicale. Și, de fapt, și într-un alt caz, alegerea trebuie făcută cu privire la avizul medicului curant.

Avantaje și dezavantaje

Printre principalele avantaje ale dum anatomice sunt astfel.

 • Hipoalergenicitate. Pentru fabricarea de facilități de dormit folosite dovedit numai, materiale ecologice. Datorită acestui fapt, produsele pot fi cumpărate chiar și pentru nou-născuți. Aceste perne nu provoacă iritații pe piele și nu provoacă boli alergice.
 • proprietăţi medicale. Perna rezolvă o serie de probleme. Acesta este afișat atunci când probleme cu coloana vertebrala. Utilizarea unor astfel de perne îmbunătățește calitatea somnului și ameliorează oboseala.
 • Universalitate. Pernele anatomice nu au contraindicații. Ele sunt optime pentru persoanele de diferite vârste, un complex și de sănătate.
 • Utilizarea pe termen lung. După somn, produsul revine rapid forma sa inițială, care se extinde în mod semnificativ resursele lor operaționale. Cu îngrijire adecvată, acest pat de pat poate servi drept proprietari de 5-10 ani, fără a-și pierde aspectul și parametrii funcționali.
Citește mai mult  P în formă de bucătării cu o fereastră: caracteristici și metode de planificare

În ceea ce privește minusurile, utilizatorii notează rigiditatea excesivă a unor astfel de perne. Cu toate acestea, disconfortul însoțește somnul doar în primele 7-10 zile, apoi corpul se adaptează la noi condiții, iar somnul devine plăcut. Alternativ, puteți căuta modele cu un grad redus de rigiditate. Prin contra include, de asemenea o gamă restrânsă de nuanțe și modele. În plus, mulți producători au apărut neloiale. Acestea oferă suficiente bunuri de înaltă calitate care nu dau niciun efect de vindecare vizibil.

Vizualizări

Piața modernă prezintă perne anatomice de diferite specii. Ele diferă în propriul lor material de execuție, mărime și forme.

Prin materialul de suprafață

Cazurile de perne anatomice coase cea mai mare parte din tesut dens, vă permite să dețină forma necesară. În funcție de execuție, capacul poate fi unic sau dublu. Stratul interior este de obicei făcut din policotton, satelit. Extern – din microfibră cu adaos de fibre de capron.

capace unice coase, de obicei, din velur, bumbac sau tricotaje belgian. De regulă, aceste pînzele oferă un efect de răcire.

În ultimii ani, popularitatea de material Outlast este câștigă popularitate, vă permite reglarea temperaturii corpului uman în zona de contact cu perna.

În funcție de tipul de umplutură

În funcție de varianta de umplere, se disting aceste opțiuni.

 • role efect de memorie. Bazat pe utilizarea de umplutură din poliuretan – acesta este un material accesibil și în condiții de siguranță, care are cele mai mari parametrii de funcționare și un preț democratic. Această umplere se adaptează la curbele gâtului persoanei de dormit, și apoi se întoarce din nou la forma inițială.

 • cu microsfere. Această umplutură include un număr mare de componente de pulberi în vrac. Conținutul lor se caracterizează prin fluiditate ridicată, astfel încât produsul este ușor de adaptat la curbele corpului. De obicei, perna anatomic cu umplutură din microsfere constau din mai multe secțiuni, 6- și produse 8-modulare sunt deosebit de populare.

 • cu EcoGel. substanta Heliu este absolut sigur pentru oameni. Role cu umplutură similară cu ușurință sunt reglate sub forma unei persoane de dormit, iar după a revenit la normal. Perna de dormit sunt recomandate pentru utilizatorii care au nevoie de sprijinul zonei gâtului în timpul somnului. Gel are caracteristici de răcire, astfel încât utilizarea de perne este deosebit de confortabil în vreme sufocant. Acestea contribuie la relaxarea completă, îndepărtarea de tensiune în mușchi și de a reduce transpirația.

În anii anteriori, pernele au fost cusute din latex. Dar astăzi acest lucru este inferior restului umpluturilor.

De destinație

În magazinele vă puteți întâlni perne anatomice ale o varietate de modificări. De exemplu:

 • cu lichid de răcire+
 • cu efect de memorie+
 • cu spumă sau gel de susținere a temperaturii la nivelul camerei de mai jos+
 • cu inserții magnetice care îmbunătățesc respirația celulară și circulația sângelui.

Distribuția mai mare a primit perne octogonale – contribuie la ajustarea creierului.

Perne produse separat sub formă de potcoavă pentru femeile și produsele gravide pentru nou-născuți.

La dimensiune

În plus, rețineți că greutatea mai corporală – cu atât mai mare ar trebui să fie perna.

Când cumpărați o pernă anatomică, trebuie să vă concentrați asupra dimensiunii dormitorului. Este important ca umerii în timpul somnului să nu intre în contact cu suprafața sa. Pentru a evalua cât de mult dimensiunile sunt potrivite pentru dvs., chiar în magazin stagnați pe pernă.

Citește mai mult  Dressers în hol: soiuri și recomandări pentru alegerea

În mod tipic, oamenii de fizic de dimensiuni medii sunt modele potrivite cu o înălțime de 10-12 cm. Grăsime mai bine opri alegerea lor pe role înălțime 13-15 cm.

Evaluarea celor mai bune mărci

În zilele noastre, există destul de puține întreprinderi care oferă facilitățile de dormit anatomice ale celei mai diferite tipuri de producție și de calitate. Cel mai pozitiv feedback-ul primit în rândul utilizatorilor următoarele mărci.

 • Askona. Timp de mai multe decenii, această companie deține pe poziția lider în segmentul său. Facilitățile de sânge combină o gamă largă de produse pentru somn sănătos. Costul produselor începe de la 3 mii. freca.

 • „Ormaytek”. perne cu forme anatomice fiziologice, posibilitatea de reglare pe înălțime și efectul de memorie. Acestea sunt produse scumpe, în funcție de modelul ales, ele pot fi cumpărate pentru 5-7 mii. freca.

 • „Asony”. alegere de succes pentru oamenii care apreciază somnul de restaurare. Aceste perne contribuie la relaxarea maximă, spasme de eliminare din mușchii spatelui și a gâtului, normalizeaza activitatea nervoasă, în plus, pentru a îmbunătăți memoria. Produsele de acest brand sunt în special în cerere în rândul persoanelor care suferă de boli nervoase si patologii ale sistemului musculo-scheletice. Ele sunt recomandate pentru oameni maturi. Costul mediu în magazine este 6,000. freca.

 • Mediflex. perne unice care se pot apropia cineva în timp ce odihna. Prezentat în cea mai largă gamă la un preț de 3 mii de. freca. Prin urmare, fiecare utilizator poate alege modelul optim, în conformitate cu nevoile sale și capacitățile financiare.

 • Dormeo. Perne acest brand sunt afișate persoanelor care suferă de stropirii cronice, spate și gât. Acestea sunt realizate din materii prime hipoalergenice, prietenoase cu mediul. Suprafața pernei contribuie la distribuirea uniformă a sarcinii corpului pe suprafață și face special confortabil. În medie, eticheta de preț este de 3 mii de. freca.

De asemenea, în magazine puteți găsi produse ale brandurilor „Dr. Bobyry“, „Aelita“, „Slip profesor“, precum și „Uslad“ și „Alsaria“.

Cum de a alege corect?

selecție de perne competente devine cheia pentru somn sănătos. Prin urmare, atunci când cumpără, trebuie să fiți atenți la următorii parametri.

 • Dimensiuni – Acestea trebuie să fie de etanșare ținând cont de ipostazele în care persoana doarme – astfel încât rola de lățime corespunde cu lățimea umerilor. Cea mai comună opțiune pentru utilizator cu un fizic mediu este considerat perne 70×70 m.
 • rigiditate Filler – În acest caz, puteți recomanda ascultarea la propriile sentimente și selectați opțiunea care după testarea va părea cel mai convenabil pentru tine.
 • Calitatea de umplutură – Trebuie să fie confecționate din materiale hipoalergenice, ecologice, precum și în condiții de siguranță pentru copii și adulți.
 • Calitatea Cehă – Cazul trebuie să fie respirabil, natural și plin de tact plăcută.
 • Marca – Medicii recomanda pentru a da preferință produselor achiziționate de la firme cu reputație de încredere. Acestea oferă produsele lor în puncte de vânzare specializate.
Citește mai mult  ORMATEK perna de dormit

O atenție specială trebuie acordată formei.

 • Modele rectangulare și pătrate – Acestea sunt perne clasice, familiare pentru fiecare utilizator. Pentru caracteristicile anatomice în ele corespunde materialului de umplutură. Astfel de produse pot fi utilizate atât pentru copii cât și pentru persoanele în vârstă.

 • Ondulat – Aceste perne sunt recomandate pentru adulți, copii și femeile gravide. Toate modelele constau dintr-una sau perechi de role în care este prevăzută depresiunea. Produsele bilaterale devin o varietate separată. Acestea prevăd două role – unul mare, este potrivit pentru dormit pe o parte, iar cealaltă, chiar mai jos, sprijinindu-se pe spate.

 • Pentru iubitorii, puteți restaura Wave în formă de perne, cu un cos de gunoi mic sub umăr. Capului și gâtului pe astfel de paturi sunt situate într-o poziție confortabilă fiziologic.

 • Modelul universal este considerat perne sub formă de os. Din cauza îngustarea în centrul rolei, acestea pot fi folosite pentru a dormi în toate pozițiile – pe partea din spate, precum și pe stomac și pe partea.

 • Femeile gravide se va potrivi cu modelele tradiționale, precum și produse osteo-out. Copiii iau de obicei dums pătrată sau dreptunghiulară. Principalul lucru este că acestea sunt ecologice și hipoalergenic.

Cum se utilizează?

Atunci când se utilizează o rolă anatomice, ar trebui să adere la mai multe reguli.

 • Nu-l așezați sub umeri. Roller trebuie distribuite în mod egal între pat și gât. Umerii trebuie doar atingă ușor marginile produsului.
 • Dacă ați achiziționat o pernă cu role mici, somn pe ea cel mai bine pe stomacul sau din spate.
 • Perne cu role suprasolicitate Conceput pentru odihnă pe partea.

Atenție la faptul că nu perne, inclusiv anatomice, nu pot fi folosite pentru copiii care nu au ajuns la o vârstă de două săptămâni.

În toate celelalte cazuri, produsele sunt situate sub cap, astfel încât rola de largă este la coroana, și înguste – sub gât.

Îngrijire

Pentru a prelungi durata de viață a unei perne anatomice, ar trebui să fie atent de îngrijire.

 • Pentru aer perna de cel puțin două ori pe lună.
 • După fiecare utilizare, ar trebui să se agită ușor facilități de dormit.
 • Este important să nu permită o vacanță permanentă pe o parte.
 • Nu este nevoie să acopere anatomice perna cu o cuvertură și carouri.
 • Ștergerea perne în mod delicat fără a apăsa strict în conformitate cu instrucțiunile.
 • Uscarea petrece în mod natural.

Review-uri de revizuire a efectului

Utilizatorii dau cele mai mari estimări de perne anatomice. Oamenii sărbătoresc că acestea sunt confortabile să se întindă pe ele, ele sunt plăcute la atingere și nu provoacă iritații. Calitatea de recreere pe astfel de paturi este mare, iar dimineața persoana se trezește forțele viguroase și complete.

Perna poate fi pus sub cap cu osteohondroză sau sub picioare. Cu durerile de spate pe care le puteți pune când. Perna îndepărtează disconfortul în partea superioară a spatelui și a zonei de col uterin.

Singurul dezavantaj al acestor produse este un preț ridicat. Cu toate acestea, costul suplimentar înseamnă o serie de avantaje care măresc nivelul de confort și oferă un somn plin de viață.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: