Totul despre saltelele poliuretanice

Totul despre saltelele poliuretanice

În fabricarea saltelelor, producătorii moderni utilizează o varietate de materiale de umplutură pentru a asigura o recreere maximă de confort. Anterior, conținutul cel mai popular al dormitorului a fost cu toate acestea, cu timpul, dezavantajele sub formă de absorbție a mirosului, deteriorarea umidității și a brienității făcute un astfel de produs mai puțin solicitat.

În prezent, saltelele mai moderne, sigure cu umplutură poliuretanică au venit să înlocuiască instanțele de bumbac. Din acest articol veți afla ce este spuma poliuretanică, care este principalele sale caracteristici, precum și avantaje și dezavantaje.

Ce este?

Poliuretan (PPU) – Acesta este un material umplut cu gaz realizat din materiale plastice poliuretanice. În funcție de metoda de fabricație, se disting două tipuri de produse: rigide și elastice. Pentru producția de saltele, se folosește poliuretan elastic, care este mai cunoscut numit „Porolon”. Cu siguranță, fiecare persoană este familiarizată cu cauciucul de spumă, deoarece este folosit nu numai pentru a umple atributele de dormit, dar și pentru fabricarea de mobilier, scaune auto, jucării pentru copii, bureți de baie și bucătărie, filtre și alte lucruri de rutină.

Materialul umplut cu gaz este foarte moale, ușor îndoit la presiunea și revine la forma inițială din cauza fin text. Toate celulele mici sunt umplute cu dioxid de carbon, nivelul său de conținut în PPU poate ajunge la 85-90%.

Producătorii fac material spongios de diferite forme, în funcție de parametrii produsului. materiale de umplutură de producție pentru saltele, fabrici crea blocuri din poliuretan de diferite dimensiuni, înălțimea și densitatea. Saltele din spuma de cauciuc caracteristici ca respirabilitate, moliciune si elasticitate. Atunci când spuma poliuretanică a intrat doar pe piața de masă, proprietățile sale nu au fost prea bune – materialul finit a fost de scurtă durată și distrus de contactul cu aerul. În timpul creării unui material umplut cu gaz pe tehnologii moderne, catalizatori speciale se adaugă la substanța.

Adaosului de elemente noi crește în mod semnificativ durata de viață a produselor din UPP în comparație cu cele care au fost fabricate anterior.

Avantaje și dezavantaje

umplutură din poliuretan este creat în principal din produse petrochimice coborârii, atât de mulți oameni se tem de astfel de produse. Uneori, saltele produse din componente naturale, de exemplu: uleiuri din floarea-soarelui, soia sau rapiță. Cu toate acestea, crearea unor astfel de bunuri este neprofitabilă punct de vedere economic, iar produsele finite sunt incredibil de scumpe. Componentele de origine naturală nu a devenit utilizat pentru producția de masă, datorită costului ridicat al acestora.

Atunci când alegeți un atribut pat de spumă din componentele de origine artificială, este necesar să se evalueze cu atenție toate argumentele pro și contra. Ia-o decizie de a cumpăra o saltea numai după familiarizarea cu avantajele și dezavantajele PPU. Va oferim să ia în considerare mai multe aspecte pozitive și negative ale utilizării saltele cu umplutură din poliuretan.

Multe persoane aleg facilități de dormit cu spuma de cauciuc, bazându-se pe următoarele criterii:

 • Material Tight susține în mod convenabil corpul unei persoane de dormit+
 • O saltea moale celulară permite coloanei vertebrale și a mușchilor să se relaxeze, repetând coturile corpului+
 • Substanță de umplutură hipoalergenă+
 • În interiorul celulelor nu se pot dezvolta microorganisme dăunătoare sau căpușe+
 • Produsele pline de gaz nu acumulează praf+
 • Greutatea produsului este foarte mic+
 • Cauciucul de spumă este ușor pliat în rulou, deci este ușor să o transportați+
 • durată de viață mare+
 • Costul disponibil+
 • Ușor de îngrijit.

Cumpărătorii pot observa saltele cu materiale de umplutură din poliuretan pentru următoarele motive:

 • Materialul de origine artificială+
 • Noua saltea poate avea un miros neplăcut („chimic”) în primele câteva zile după cumpărare+
 • Deține umiditate+
 • Pericol de foc+
 • Cu lumina solară constantă, materialul umplut cu gaz se usucă și se îmbină.

Unele defecte pot fi atenuate. De exemplu, puneți pe saltea un caz special care împiedică pătrunderea razelor de soare și asigură siguranța de la o aprindere ușoară.

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra de cumpărare, asigurați-vă că pentru a aprecia toate avantajele și dezavantajele produselor PPA, astfel încât nu există nici o surpriză neplăcută în timpul funcționării.

Comparație cu alte materiale de umplutură

După citirea proprietăților filtrului de filtrare din spumă poliuretanică, este necesar să le comparați cu caracteristicile altor materiale. Cunoștințe de funcționare despre mai multe tipuri de materiale de umplutură, va fi mai ușor să decideți cu privire la alegerea atributului de pat. Avantajele și dezavantajele PPU sunt descrise mai sus, propunem să luăm în considerare proprietățile materialelor cum ar fi Holcon, Hollofiber și Batting.

 • Hollofiber. Material sintetic nețesut, durabil și în condiții de siguranță pentru sănătatea umană. Hipoalergenic Hollofiber are o durată lungă de viață: cu utilizarea corespunzătoare, se poate servi de până la 30 de ani. Produsul cu o astfel de umplere o va usca rapid după spălare, nu mucegai, nu devin microorganisme dăunătoare în ea. Este considerat sigur pentru persoanele de orice vârstă și se referă la categoria de preț mediu. În timpul funcționării, Hollofiber este bătut în bucăți, dar această problemă este rezolvată ușor prin spălare sau distribuirea de material de umplutură manual.
 • Holcon. Acest material este realizat din hollofiber prin prelucrarea termică și fibre răsucire. Holcon nu provoaca alergii, nu miroase si absoarbe umezeala bine. Spre deosebire de PPU, produsul de la Holkov tolerează cu ușurință efectele razelor solare. Cu toate acestea, materialul are dezavantajele sale: nu absoarbe umezeala si are costuri prea mari.
 • Bate. saltea de bumbac are un preț destul de scăzut, este ușor să se răsucească într-o rolă, nu se teme de expunerea la razele soarelui. Cu toate acestea, este imposibil să spunem că este mai bine produsele din spumă poliuretanică, pentru că vatelina este un mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor dăunătoare, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată. În plus, el nu este capabil să repete curbele corpului unei persoane de dormit și are un termen destul de scurt de funcționare.

Puteți compara următoarele caracteristici, cu o descriere a avantajelor și a dezavantajelor umpluturii din PPU. Studiul proprietăților diferite așternut vor ajuta în mod independent, face alegerea unei saltele adecvate.

Ce sunt acolo?

Saltelele luate în considerare sunt împărțite în specii în funcție de gradul de rigiditate și, de asemenea, produse într-o gamă largă de dimensiuni. Pentru a achiziționa un accesoriu de dormit care vă va potrivi în ceea ce privește densitatea și dimensiunea, trebuie să vă familiarizați cu acești parametri înainte de a cumpăra. Luați în considerare mai multe detalii despre saltele în funcție de gradul de rigiditate și clasificare a dimensiunii atributelor de pat.

În ceea ce privește densitatea

Pentru a îmbunătăți proprietățile accesoriilor pentru somn, multe întreprinderi produc saltele cu mai multe materiale de umplutură. Produsul cu două și mai multe materiale de umplutură se numește multistrat. Saltea de foaie PPU completează foarte des cu Coconut Coir. Saltea de spumă poliuretanică moale îmbunătățește confortul în timpul somnului, iar corul de cocos Hard suportă coloana vertebrală, oferind un efect ortopedic. Numărul mare de proprietăți pozitive are, de asemenea, micul dejun care conține straturi PPU și blocuri de izvoare independente.

În întreprinderile creează saltele, umplutura care constă numai din poliuretan – astfel de produse sunt numite un singur strat. Facilitățile de dormit de acest tip sunt împărțite în mai multe niveluri de densitate: umplutura mai strictă, cu atât sunt exprimate proprietățile sale ortopedice mai puternice.

În plus, densitatea materialului depinde în mod direct de cât de mult va dura saltea.

Luați în considerare citiți mai multe niveluri de densitate a produsului cu PPU Filler.

 • Densitate – 22-25 kg / m3. Saltea mai blândă care este făcută din spumă poliuretanică. Utilizate în principal pentru producerea atributelor pentru dormitor pentru copii sau produse de adulți ieftin. O astfel de spumă este marcată de abrevierea „st” și are o viață de serviciu destul de scurtă. Toate materialele PPU care au un nivel de densitate sub 22 kg / m3 nu sunt utilizate pentru producerea de saltele.
 • Densitate – 28-30 kg / m3. Material destul de durabil, bine coloana vertebrală. Poropaone o astfel de densitate marcată cu semnul „EL“, iar durata sa de viață – o medie de 5-6 ani.
 • Densitate – 40-45 kg / m3. Material dur folosit pentru producerea de mobilier premium. Saltea cu acest nivel de densitate sunt marcate cu „HR“ sau „VE“. Proprietățile ortopedice mari sunt păstrate timp de 10-15 ani de la data achiziționării.

Atunci când alegeți un produs cu o umplutură de spumă, verificați cu atenție eticheta. Unii producători indică parametrul în cauză nu în kg / m3, dar în kg / m2, astfel încât numerele pot induce în eroare cu privire la calitatea materialului.

La dimensiune

Gama de dimensiuni de saltele într-adevăr merită o atenție separată, pentru că alegerea este destul de mare. În dimensiunea produsului, prima cifră indică lățimea, iar al doilea – lungime. Condițional dimensiuni de produse sunt împărțite în patru tipuri principale:, singur, o singură dată pentru copii și dublu. Luați în considerare mai mult în fiecare tip de produse de dormit.

 • Copiii. Cea mai mică dimensiune a saltelei UPP este 60×120 cm – acest produs este perfect pentru un pat standard de. Pentru un nou-născut, este mai bine pentru a alege o saltea subțire, deoarece copiii au nevoie să doarmă pe o suprafață rigidă, astfel încât centrifugatorului este formată corect.

 • Singur. Înguste și lungi modele destinate pentru paturi de o persoană standard,. Următoarele dimensiuni sunt cele mai populare: 70×200 cm, 80×200 cm si 90×200 cm.

 • Deasupra capului. Saltea de dimensiuni medii, parametri pot varia în intervalul de la 120×200 cm la 140×200 cm. Produsele 140×200 cm folosesc cea mai mare cerere în familiile cu copii adolescență.

 • Dubla. Modelele mari ale căror parametri standard – 160×200 cm, 180×200 cm si 200×200 cm. Densitatea produselor mari trebuie să fie ales de bazându-se pe greutatea umană. Cu cat mai multe din urmă cântăririlor – mai gros și mai dur trebuie să existe o saltea.

Varietatea de parametri luați în considerație de produse completează înălțimea, care variază de la 4 la 10 cm în saltele pentru copii și de la 10 la 25 cm, în produsele pentru adulți.

Modele populare

Tehnologiile moderne sunt utilizate în producția de saltele Mulți producători. Va oferim să ia în considerare mai multe modele populare de la producători de încredere.

 • dormitor spuma de la fabrica Ivanovo. sortiment Compania are trei tipuri de produse PPU diferite în înălțime: 6, 8 și 10 cm. Ivanovo saltele, de asemenea, diferă în funcție de parametrii – puteți alege mărimea potrivită sub pat, fără probleme inutile. Costul produselor este, de asemenea, foarte variat – în diversitatea de bunuri există atât simple și ieftine opțiuni și modele cu cost ridicat și calitate.

 • saltea din spumă poliuretanică Malvik. Compania creează o gamă largă de accesorii pentru dormitor poliuretan, distins prin proprietăți de înaltă calitate și ortopedice. Principalul avantaj al modelelor din fabrica Malvik este prezența unui capac de pe fermoar detașabil. Datorită unui detaliu atât de confortabil, îngrijirea unui atribut confortabil al dormitorului va fi cel mai simplu posibil. Produse din „Malvik“ fac parte din categoria de preț mediu.

 • UPP saltea cu efectul de memorie de la compania „Martand“. Produsele acestei companii sunt realizate din două straturi de poliuretan. Stratul inferior este lat, din material de densitate medie, superioară – mai subțire, dar din cauciuc spumă de înaltă densitate. Material cu un nivel de densitate mare are un efect de memorie, astfel încât asigură confortul maxim de persoane de dormit. Stratul inferior moale oferă produsul de elasticitate și oferă suport suficient pentru un somn plăcut. Datorită cazul amovibil, lenjerie de pat este ușor de curățat. Produsele din Martand sunt legate de probe scumpe.

Cum de a alege?

Pentru a alege corect accesoriile de dormit, trebuie să ia în considerare mai mulți factori importanți: înălțimea umană și greutatea, înălțimea produsului, duritate de umplere. Luați în considerare mai mult din fiecare criteriu de alegere.

 • Gradul de rigiditate. Există trei niveluri de densitate PPU: joasă, medie și înaltă. rigiditate scăzută asigurată de strat de spumă de latex, cel mai adesea pentru a alege un copil în vârstă de 6-14 ani sau o persoană în vârstă. Produsele cu un nivel mediu de densitate folosesc cea mai mare cerere, deoarece acestea sunt cea mai bună opțiune pentru orice persoană. Produsele cu un grad ridicat de rigiditate sunt făcute pentru acei oameni care au boli ale coloanei vertebrale sau osteochondrosis. saltele dure sunt foarte specifice: acestea sunt potrivite numai pentru cei care sunt folosite pentru a dormi pe o suprafață solidă și cărora le-a fost prescris la spital.
 • uman de creștere și greutatea. Caracteristicile figurii umane depind de modul în care încărcătura din organism va fi distribuită peste saltea. Pe dormitor, de obicei este notat care greutatea maximă PPU rezistă. Excesul de indicator nu este recomandat – este mai bine să lăsați un stoc în cantitatea de 10-20 kg. Salteaua, destinate persoanelor cu o greutate de 70-90 kg, va fi prea moale pentru persoanele cu excesul de greutate (de la 100 kg), iar pentru subțire (40-50 kg) – se dovedește a fi prea solid. Creșterea este, de asemenea, foarte importantă atunci când alegeți – distribuția încărcăturii pe paturi depinde de ea. Cu cât este mai mare persoana – cea mai moale ar trebui să fie o saltea.
 • Înălţime. Pentru copii, acesta nu trebuie să fie mai mare de 4-5 cm pentru a nu avea un impact negativ asupra coloanei vertebrale incomparate. Când bebelușul ajunge la 4 ani, este necesar să se schimbe salteaua subțire a copiilor la un model mai înalt.

Adulții cu umplutură din poliuretan trebuie să fie într-o înălțime de cel puțin 14 cm, în special în cazul în care acestea nu sunt echipate cu un bloc de arc.

Cum să vă îngrijiți?

Pentru ca produsul spumă poliuretanică până lumină, atâta timp cât posibil, este necesar să se respecte normele de îngrijire și depozitare. Va oferim pentru a vă familiariza cu recomandările utile în ceea ce privește îngrijirea saltelei.

 • Pentru a preveni apariția de poluare, purta o saltea specială pentru dormit.
 • Temperatura de lumina solară directă strică structura materialului celular, astfel încât nevoile saltea să fie depozitate într-un caz sau să acopere în mod constant foaia etanșă. În cazul în care apa a lovit suprafața produsului, este necesar să-l curățați imediat folosind servetele, un burete sau amidon.
 • Un cuplu de ori pe lună, este necesar pentru a curăța salteaua cu un aspirator pentru a elimina posibila poluare.
 • Dacă achiziționați o saltea pentru a scroafă la canapea, – prefera modele de duritate medie. Ele sunt destul de greu pentru a-și păstra forma lor pentru o lungă perioadă de timp, și nu prea fragilă, ca modele de înaltă densitate.
 • Păstrați totul curat de lângă saltea: Pavel sub pat, noptieră, pat cadru. Acesta vă va ajuta să păstreze aspectul inițial al echipamentului de dormit mai mult.
 • Schimbarea lenjerie de pat regulat si curatati-perne de mai multe ori pe an.

Examinați recenzii

Cei mai mulți cumpărători converg pe gânduri pe care saltele PPU sunt accesibile, confortabile și ușor de transportat. Spuma de cauciuc este ușor de pliat într-o rolă elegant, care poate fi transportat în mașină. Mulți oameni accentuează faptul că modelele cu poliuretan de umplutură sunt foarte bune pentru copii, în plus, un cost mic vă permite să modificați produsul imediat ce copilul creste.

Unii oameni se lasă feedback cu privire la faptul că, în primele zile după achiziționarea de saltea, de ceva timp emană un miros neplăcut chimic. Din acest motiv, cel mai bine este de a cumpăra un dormit care aparține în timpul verii, astfel că a existat o oportunitate de a aerisi camera.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: