Cum sa faci o țeavă de pick-up cu propriile mâini?

Cum sa faci o țeavă de pick-up cu propriile mâini?

Tevi, cum ar fi binoclu, spre deosebire de un telescop și microscop, este mult mai ușor de fabricat. Aceasta va necesita orice lentile – plastic sau sticlă. Acesta din urmă a obține mai mult dificilă, iar acestea sunt mai scumpe.

Opțiunea pentru copii

Pentru a face o țeavă de piniură pentru a fi utilizată de copii și adolescenți ai vârstei școlare tinere, părinții delicat se aplică cu aceeași abordare ca și pentru binocluri. Diferența în comparație cu binoclul este că este utilizată într-o pereche de lentile și oculare, în timp ce doar un singur ocular și lentilă sunt folosite pentru a alege conductele și telescoapele. Tubul de țeavă realizat cu propriile mâini la domiciliu poate fi realizat conform următoarei instrucțiuni.

  • Carton sau watman rulați un tub. Asigurați-l cu capetele patch-urilor (cum ar fi cloturile) în două locuri cu fiecare dintre părți, astfel încât să nu funcționeze. Imprete cu lipici (de exemplu, epoxid). Este important ca adezivul penetrează grosimea materialului de hârtie din care sunt fabricate foile și le-a adus. Este chiar mai bine pentru dur, hârtie mată – are o suprafață care se creează ambreiajul necesar cu. Așteptați până când cleiul sa întărit hârtia – acesta va câștiga putere. Puteți folosi mâneci gata făcute din role tapet, hartie igienica, servetele laminate, agrofiber sau prosoape de hârtie.

  • Se acoperă suprafața interioară a tubului cu machiaj negru. Poate fi rimel, acuarelă negru sau vopsea sintetică industriale. În cazul în care un copil sau un adolescent totul colecte cu propriile sale mâini sub conducerea dumneavoastră, aveți grijă ca materialele sunt adeziv, vopsea – au fost necasatorit, în legătură cu care este mai bine să abandoneze unele vopsele industriale. Suprafața neagră absoarbe razele de lumină, refractate de lentile ale țevii stâlp de înaltă tensiune, care nu permite obiectului obiectiv să fie neclară și agățate în ochii tăi.

  • Folosind stiva termică de lentile. Cel mai simplu tub constă dintr-o lentilă de difuzie într-un ocular și de colectare – în obiectiv. Fixarea lentilelor, puneți-le astfel încât centrele optice să coincide – este important să păstrați viziunea prin reducerea oboselii oculare.

  • În afara capacului țevii vopsea altă culoare. utilizarea opțională negru.

Cel mai simplu tub de cules este gata. O opțiune oarecum mai complicată se face folosind două tuburi, dintre care unul este în cealaltă datorită unei mici diferențe în diametru. Rezultatul este o creștere a obiectului observat al obiectului de mai multe ori (în imagine).

țeavă de preluare pentru copii nu conține lentile suplimentare, dar oferă același raport ca și cele mai simple creștere binoclu.

Făcând țevi pentru adulți

Țeava „Adult” conține îmbunătățiri semnificative: un tub de țeavă PVC, până la mai multe lentile din lentile, o lentilă suplimentară care transformă imaginea suprasolicitată mărită, eșantionate între mai multe mărci focale, precum și o diafragmă. Filtrele și sticlă întunecată sunt folosite pentru a observa Soarele, a redus luminozitatea luminii solare în termen de 95-99%. tub Pissor în care obiectivul este suficient de mare, poate fi folosit pentru a monitoriza luna și soarele, în acest din urmă caz, sub rezerva de siguranță. O astfel de conducte de asemenea, vă permite să vedeți clar ce se întâmplă, de exemplu, în casa opusă (cu ferestre deschise), este de asemenea folosit pentru video de la distanță, cum ar fi piese de șah de la o distanță mare.

Posibilitățile pentru o asemenea țeavă o, și într-adevăr, multe altele – este folosit de marinari, astronomii amatori să observe luna, oceanografi și topographs pentru fotografierea zonei și așa mai departe. Pentru a face aceasta, urmați instrucțiunile următoare.

  • Selectați conducta de plastic din diametrul interior optim pentru lentilele. Instalația sanitare (mică) nu este potrivită aici – lentilele sunt prea mari aici, se utilizează numai pentru fabricarea microscoapelor, „camerelor” pentru smartphone-urile utilizate în scopurile biologice biodeh. Pentru o conductă de preluare, conductele sunt mai potrivite pentru canal de canalizare din mai multe centimetri.

  • Difuzați de la țeavă un diametru mai mic și ușor mai mic. De exemplu, acestea sunt două bucăți de 25-30 cm.

  • Dacă conducta nu este negru, acoperiți-o din interior cu lac negru, vopsea. Utilizați o rășină, grundul de bitum și alte produse petroliere nu sunt recomandate – acestea se vor evapora în căldură, devenind toxici pentru oameni. Vopseaua trebuie să fie uscată în aer.

  • Calculați desenele pe care le-ați luat ca o instrucțiune și tăiați amortizorul cu gaura din mijloc. Acționează ca o diafragmă. Introduceți-l în interiorul uneia dintre bucățile de țeavă și fixați cu un adeziv termoclaud, „moment-1” sau „epoxid”.

  • Mod similar pentru a fixa lentilele (oculare, obiective, intermediare). Numai mărirea (lentilele de colectare) sunt aplicate în conducte profesionale de culegere – locația lor este exact indicată în desen. Încercați să observați exact distanța dintre ele, în caz contrar imaginea se poate dovedi fuzzy, nu suficientă și / sau supraestimată.

A face o țeavă de pilă de casă în versiunea mai „avansată”, nu va fi, de asemenea, o problemă.

În comparație cu versiunea „a copilului”, acest lucru este mult mai durabil, oferă o creștere de 10-20 de ori, va fi potrivită pentru oricine se îndreaptă adesea în drumeție sau chiar călătorește în jurul lumii, frunze pentru natură – pentru a observa de departe orașe și peisaj.

Recomandări utile

Lentilele introduse în țeavă trebuie să fie amplasate astfel încât planul care trece prin marginile lentilelor convexe (Bico) s-au dovedit a fi perpendiculare pe pereții țevii (în proiecția în lungimea din urmă). Cea mai mică abatere va duce imediat la imagini „lubrifiant“. Este util să se prezinte lentile oculare, atunci când există o lentilă de mărire industrială de lângă, în tubul de care sunt detașate propriile lentile (expuse) la fabrica.

Nu te uita la soare fără filtre de lumină și de reglare a intensității luminoase. În caz contrar, puteți obține leziuni oculare ireversibile (arde retina), până la pierderea completă a vederii. Și, de asemenea, interzise fără reglarea intensității luminoase, de exemplu, să respecte o țeavă sau binoclu pentru sudura electrica, descărcătoare industriale, lămpi de cuarț și alte dispozitive care emit raze ultraviolete greu.

Apoi, a se vedea clasa de master pe fabricarea unei țevi pentru cules jocuri pentru copii.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: