Tot ce trebuie sa stiti despre multiplicitate de lupei

Tot ce trebuie sa stiti despre multiplicitate de lupei

Aproape toată lumea acasă va avea cel puțin Lupa gospodărie obișnuită cu o ușoară creștere. Poate că acest dispozitiv optic simplu este rar folosit, dar uneori devine un lucru extrem de necesar.

Cu toate acestea, puțini oameni cred în mod serios despre multiplicitatea cristalinului. Cu alte cuvinte, cât de mult mărire elemente crește, de multe ori proprietarul este necunoscut, cu toate că cunoașterea unor astfel de mărci caracteristice permit utilizarea mai eficientă a dispozitivului. Totul despre multiplicitate de lupei va spune acest articol.

Ce este?

Diametrul lentilei și multiplicitatea este caracteristicile imaginii cum clar și extins poate da o lupă. Pentru a înțelege expresia „Multiplicitatea Lupe“ ar trebui să fie cunoscut faptul că Distanța cea mai acceptabilă pentru o mai bună vizionare a lucrurilor sau a inscripțiilor pe ele cu un ochi uman este de 25 cm (250 mm). Cu un aranjament prea strâns de obiecte (de exemplu, până la 5 cm), ei vor considera greu, deoarece contururile lor sunt suflate.

Lens Loupes este proiectat special pentru a ajuta la vizualizarea ochilor obiecte (Focus) aproape de distanțe. De exemplu, o lentilă cu Focus 2.5 cm va ajuta la a lua în considerare lucrurile la aceeași distanță de ele (2.5 cm). În acest caz, calitatea imaginii nu va fi mai rea decât atunci când se uită la subiectul la o distanță de aceeași 25 cm. Există o „creștere a” subiectului. Multiplicitatea unui astfel de produs va fi egală cu 10 unități.

Care este multiplicitatea și cum să o determinați?

Multiplicitatea lupiului este, de asemenea, numită multiplicitatea creșterii, capacității crescânde efective sau pur și simplu o creștere a. Aflați această valoare este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de valoarea de 250 (despre care am vorbit mai sus) împărțită în lungime focală în milimetri. În același timp, valoarea din această formulă se numește „mărire” și, notată cu literele deputate (amplificarea măririi). Lungimea focală are o abreviere FL (Lungime focală). Valoarea obținută este indicată de numărul cu adăugarea unui semn de multiplicare „X” (de exemplu, 10x).

Citește mai mult  Toate Lups despre goi

Există o versiune mai simplă Verificați distribuția lentilei. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți Dioptia. Decât sunt mai mult, cu atât mai mult va fi o creștere. Această metodă este potrivită pentru acele cazuri în care valoarea exactă nu este atât de importantă. Cu toate acestea, nu este întotdeauna valoarea care poate fi credincioasă. Teoretic, este posibil să se calculeze totul corect, dar în practică rezultatul nu va fi destul de așteptat.

Unul dintre motivele poate fi prezența caracteristicilor umane (de exemplu, miopie sau hiperopie). Cu o locație neobișnuită a lupă, multiplicitatea calculată nu va coincide cu realitatea.

Care e mai bun?

După cum sa menționat deja, multitudinea de lupă depinde direct de lungimea focală. Acesta din urmă este determinat Produs de curbură. Decât este mai mult, cu atât mai puțin se concentrează. Cu cât este mai mică, atenția, cu atât mai multă multitudine. Cu cât este mai mic diametrul lentilei, care este în vânzare, cu atât mai mare valorile curburii sale și, desigur, multiplicitate. Astfel, dacă curbura este mai mică, diametrul produsului va fi mai mare, iar multiplicitatea este mai mică. Pur și simplu, o lupă largă vă permite să vedeți o zonă mare, dar cu o ușoară creștere. Mugănirea puțin în diametru crește bine, dar acoperă spațiu limitat.

Lupii mici de obicei distorsionează subiecții. Când alegeți o lupă simplă de magie, va trebui să faceți o alegere sau în favoarea spațiului acoperit sau în favoarea calității. Produsele lentile duble sunt considerate cea mai bună opțiune. În cazul cumpărării ulterioare a unui produs cu mai multe lentile draga, problema choting între calitatea și lățimea de acoperire de calitate dispare. Astfel de instalații pot oferi atât o înaltă claritate și o acoperire largă. Dar ele se disting prin dimensiuni mari și greutate impresionantă.

Cele mai multe materiale de înaltă calitate pentru lentile sunt sticlă și polimer optic. din material plastic acrilic este utilizat pentru modelele mai ieftine.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: