Ce este o imagine termică și cum să-l aleagă?

Ce este o imagine termică și cum să-l aleagă?

Imagistica termică este convenabil, compact și foarte funcțional. Acest dispozitiv reacționează la radiația termică a oricărui obiect având o temperatură de plus. Este folosit pentru vânătoare, în scopuri militare, în timpul patrulelor, un monocular poate fi instalat pe armă înainte de vedere.

descriere generala

Imagistica termică este un dispozitiv optic care vă permite să recunoașteți un obiect în radiația infraroșie la o distanță de până la 900 m sau mai mult (dacă sunteți înzestrat cu un interval laser). Imagerul termic se referă la echipamente profesionale. Ele pot fi folosite în orice moment al zilei, în ceață densă, în vreme ploaie și zăpadă. El urmărește obiectul în păduri de tufișuri și iarba mare. Imagerul termic-monocular nu numai că indică prezența unui obiect cald, dar îl identifică, astfel încât vânătorul nu confundă vaca cu elk. Omul cu ajutorul dispozitivului va fi capabil să-și găsească câinele pierdut, partenerul, să vadă focul și să meargă corect la tabăra de transbordare.

Un monitor strălucitor devine o sursă bună de lumină pe timp de noapte. Dispozitivul funcționează după cum urmează: radiația infraroșu prin caderul cade pe matrice, este transformat într-un semnal care transportă o imagine pe afișaj. Imaginea este în principal monocromă sau cu o funcție „roșu caldă”, adică, dă o imagine în roșu pe fundal întunecat.

Cea mai valoroasă parte a dispozitivului este matricea. Calitatea imaginii, respectiv, și costul echipamentului depinde de mărimea sa și de posibilitățile de contrastanță. Prețul afectează marca aparținând.

Prezentare generală a modelelor populare

Pe piața internă, dispozitivele sunt distribuite, produse în țările europene, SUA, China, Belarus și Rusia. Puteți achiziționa atât echipamente scumpe de branduri bine-cunoscute și a violorii termale din China. Produsele IWT, Infratech, FLIR sunt organizate în clasament. Cele mai bune aparate din punct de vedere al prețului și conformității calității se referă la Bradul Belarusului Pulsar Firm Yukon.

Citește mai mult  Telescoapele de la producător Meade

Pulsar helion xq50f

Vânătoare imagistică termică monoculară cu dimensiuni 235x55x58 mm cântărește doar jumătate din Aologram. Dispozitivul are o creștere optică mare (4.1x), detectează țintă la o distanță de 1800 m, identifică – de la 5 m. Produsul conține matrice microbolometrică de înaltă frecvență (50 Hz), afișaj AMOLEd rezistent la îngheț și caz rezistent la apă. Bateria funcționează fără încărcare suplimentară până la 8 ore. Recunoașterea obiectului are loc în orice moment al zilei, în condiții meteorologice nefavorabile.

Fortuna General 50m6

Imagerul termic scump este conceput pentru vânătoare. Afișajul AMOLED conține o rezoluție de 800×600 pixeli. Dimensiunea crescută a ecranului (60 mm) reduce sarcina asupra viziunii în timpul observării pe termen lung. Intervalorul vă permite să găsiți un obiectiv la o distanță de un kilometru. Rezoluția înaltă a imaginii infraroșii face posibilă identificarea obiectului la o distanță considerabilă față de aspect. dispozitiv gestionat utilizând un meniu digital și butoanele de pe caz. Echipamentul funcționează în tăcere, oferind secrete de vânători.

Iray xeye e2n

Buget monocular imagine termică cu lentile Germania și focalizare are o matrice de rezolutie mare in fabrica. Tehnica este pregătit pentru lucru în câteva secunde. Dispozitivul conține o frecvență de actualizare ridicată, o interfață ușoară și ușor de înțeles, răspunde rapid la fluctuațiile de temperatură.

Iwt Scout

Scumpe echipamente profesionale în valoare de 1.350.000 de ruble complet automatizate, destinate pentru observarea și explorarea de teren. Looksides țintă în întuneric, în vreme rea, pe peisaje complexe, în parțial ascunse, locuri deghizați.

Echipament IWT Scout conține imagini termice, telemetru cu laser, navigator, calculator balistic, construit în stația meteorologică, are dimensiuni minime și greutatea.

Dispozitivul este aplicat în scopuri militare și civile – cu acțiunile operative ale forțelor speciale, în operațiunile de căutare și salvare, în timpul dezastrelor naturale.

Nuanțele pentru copii

Atunci când alegeți un monocular termografie, trebuie să acorde o atenție la sensibilitatea de căldură și multe alte momente.

  • Matrice. În primul rând, este necesar să se ocupe de caracteristicile matricei – cu atât mai mult are permisiunea, cu atât mai bine. Important frecventa de actualizare cadru, densitatea pixelilor. Claritatea imaginii va depinde de acești indicatori, detaliu imaginea obținută la distanțe diferite de la obiect.
  • frecvență cadru. actualizare a imaginii ar trebui să apară cu o frecvență mai mare de 25 de cadre pe secundă (25 Hz). În aceste condiții, ochii nu vor fi obosit în timpul observației. Astăzi producem instrumente cu o frecvență de 30-50 Hz. Cu cât sunt mai active, se mută de animale, cu atât mai mare frecvența va trebui să-l respecte, în caz contrar, imaginea va fi neclară.
  • dimensiune Lens. Depinde de locul de vânătoare. Eliminarea animalelor pe teren plat, este suficient pentru a avea un obiectiv cu un diametru de 40 mm, în munți este mai bine să echipamente de achiziție, cu un diametru de lentile 70-120 mm.
  • Cadru. Cumpara termoviziune mai bine într-un caz impermeabil rezistent la socuri. Dacă vânătoare de iarnă se practică, trebuie să acorde o atenție la capacitatea de funcționare continuă a echipamentelor în condiții geroase.
Citește mai mult  Telescoape ale companiei Levenhuk

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: