Compozitia pastei dentare

Compozitia pastei dentare

Compoziția corectă a pastei de dinți nu ar trebui să promoveze numai de înaltă calitate de curățare a periuței de dinți, dar, de asemenea, pentru a menține sănătatea ei. Pentru a face acest lucru, înainte de cumpărare, este necesar să se verifice care stau la baza componentelor produsului.

Privire de ansamblu asupra substanțelor sintetice

Compoziția de pastă de dinți, de regulă, include un număr de singur și aceleași substanțe de origine sintetică. Aceste elemente contribuie la purificarea profundă și prevenirea apariției plăcii.

Lauril sulfat sodiu

Detergentul Laurilsulfat Sodium, care apare adesea în compoziția chimică ca SLS, se găsește în cea mai mare parte a pastă de dinți, șampoane și băi pentru băi. Funcția sa principală – Formarea spumei, permițându-vă să distribuiți compoziția de curățare pe întreaga suprafață a dinților, inclusiv în intervalele interdentale. Din păcate, substanța, în special în cantități mari, afectează negativ starea țesutului dintelui, provocând reacții alergice (ardere și mâncărime) și uscarea puternică a epidermei și a membranelor mucoase.

Există, de asemenea, o creștere a sensibilității gingiilor la acizii alimentari și la alți stimuli. O cantitate mare de laurii sulfat de sodiu poate duce la o distrugere foarte tangibilă a smalțului. Chiar și experimentul a fost efectuat, ale cărui participanți au verificat viziunea după curățarea dinților pastă cu SLS. În mod surprinzător, indicatorii au scăzut destul de semnificativ.

Cocosulfat de sodiu

cocosulfate de sodiu este numit analog de laurii sulfat de sodiu. Această substanță caustică făcută dintr-un întreg amestec de acizi grași de ulei de nucă de cocos natural (principal acid lauric) este adăugat, de asemenea, pentru a forma o spumă. Cu toate acestea, la fel ca și analogică sa, cocosulfate spumare devine toxic atunci când interacționează cu alte substanțe: acid sulfuric și carbonat de sodiu.

Dioxid de titan

Multe paste conțin dioxid de titan. Acest colorant alimentar betres substanța unui abajur alb. Efectul final al componentei asupra sănătății umane nu a fost studiată. Experimentele efectuate pe șobolani a dus la formarea tumorilor maligne la rozătoare, dar sa întâmplat cu introducerea unei cantități mari de substanță. În principiu, mulți oameni de știință sunt de acord că dioxidul de titan este cancerigenă.

Fluor

Micul pastă se face fără fluor. Acest element este capabil de a consolida smalț, saturarea cu minerale, crește puterea periuței de dinți, și, de asemenea, prevenirea apariției cariilor. Cu toate acestea, concentrația acestuia trebuie să fie minimă, deoarece într-o cantitate mare de fluor devine toxic, capabil de a provoca o tulburare a tractului alimentar, până la otrăvirea. Printre efectele secundare se disting prin apariția unor probleme comune, formarea de pietre în rinichi și distrugerea țesutului osos. Mulți specialiști consideră că rata de zi cu zi de fluor va cădea în corpul uman, pur și simplu de mere, care consumă ceai, apă minerală și unele mai multe produse.

Citește mai mult  Cum de a face o diapozitive de pastă de dinți?

Că cantitatea de substanță depășește limita admisă, poate fi ghicind pe formarea de pete albe pe suprafața dinților, cu timpul, avem o tentă maronie, precum aparitia sangerarea gingiilor. Nu uitați că fluor este incompatibil cu componentele sintetice de mai sus. Atunci când reacția, ea scade pur și simplu precipitată, ca urmare a tuturor beneficiilor posibile sunt eliminate. Faptul că pasta de dinți conține fluorură, nu este întotdeauna confirmată printr-o indicație directă a „Fluorinei” pe ambalaj. Adesea, acest element este ascuns sub numele: „monofluorofosfat”, „fluorură de sodiu sau staniu”, „aminofluorid”.

Pasta de dinți poate fi cu un conținut crescut al componentei sintetice, cu o medie, scăzută sau fără ea.

Elemente abrazive

Elementele abrazive conținute în compoziția pastelor dentare, vă permit să curățați suprafața din placă și să împiedicați formarea unei pietre dinte. În ciuda beneficiului tangibil al acestei componente sintetice, concentrația sa mare distruge smalțul. Produsele ieftine conțin de obicei abrazive brute – carbonat de calciu, este creta obișnuită. Această componentă va zgâria considerabil smalțul și chiar protejează gâtul dintelui. În plus, cu atât costul este mai mic al pastă, cu atât este mai mare calibrul carbonat de calciu și, prin urmare, dăunează. În plus, bicarbonatul de sodiu se găsește destul de des în paste, este sifonul de produse alimentare. Abrazivă agresivă este capabilă să funcționeze și chiar să smulgă suprafața dinților, dar impactul său asupra smalțului nu este deosebit de sigur.

În plus față de elementele de mai sus, pirofosfații de sodiu și potasiu pot fi prezenți în compoziția pastă de dinți (capabilă să prevină apariția unei pietre dentare), hidroxiapatită de calciu (sensibilitate redusă a emailului) și un carbamidă responsabilă de albirea. Ca înlocuitor artificial de zahăr, este obișnuit să se adauge sare de sodiu.

Oxidul de siliciu ajută, de asemenea, la îmbunătățirea tonului smalțului, îndepărtându-vă de la suprafață atât raid solid, cât și moale.

Principalele componente naturale

Cercetarea profesională a substanțelor de curățare arată că există întotdeauna un conținut mare plus în compoziția componentelor naturale.

Vegetal

Componentele plantelor sunt concepute pentru a distruge ciupercile și bacteriile, reduc iritarea și ia inflamații. De exemplu, poate fi musetel, calendula, coltsfoot și alte ierburi, precum și aloe și echinaceea.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale posedă multe proprietăți utile, de la accelerarea regenerării țesuturilor deteriorate înainte de a pierde inflamația. În plus, uleiurile asigură hidratantele necesare și chiar accelera procesele metabolice. Cu fabricarea independentă de pastă de dinți, uleiul esențial este adesea înlocuit cu hidroclate – lichid obținut în timpul distilării cu abur a materiilor prime. Are toate proprietățile benefice ale uleiurilor, dar pot fi utilizate într-o concentrație mai mică.

Citește mai mult  Totul despre pastele dentare fără fluor

Uleiurile esențiale acționează, de asemenea, ca amortizoare sigure. Poate fi răcoritoare ulei de mentă, ulei de brad, ulei de lamaie sau alte soiuri. Extractul de arbori de ceai contribuie la emailul de albire, uleiul de cimbru funcționează ca un antiseptic, rozmarin accelerează regenerarea, iar garoafa creează un efect ușor de pictura.

Vitamine, minerale, microelemente

Conținutul de vitamine și alte elemente utile de urmărire din compoziție vă permite să accelerați procesele de schimb care, la rândul lor, întărește atât gingiile, cât și smalțul. Mineralele îmbunătățesc, de asemenea, circulația sângelui și accelerează procesele metabolice în membrana mucoasă. Cele mai multe ori vitaminele A și E sunt adăugate la pastă.

Antiseptica

Antiseptica fac posibilă combinarea bacteriilor patogene și a ciupercilor, totuși, influența lor asupra corpului nu este atât de ambiguită. Cu fabricarea independentă a produsului în acest scop, este obișnuit să utilizați miere de albine.

Enzime

Enzimele vă permit să împiedicați apariția unui tartar, precum și să scăpați de raid. Adăugarea acestora la produs face posibilă reducerea proceselor inflamatorii. Acest lucru este cel mai des despre papaină – un produs de origine vegetală, face față cu eliminarea placii dentare si nicotina si asigurarea de curatare profunda.

Glicerol

Glicerina face posibilă reducerea uscarea membranelor mucoase și asigură umiditatea necesară. Versiunea organică se obține prin hidroliza legumelor. Această componentă vă permite să îngroșa pasta, precum și accelera vindecarea ranii.

Ce fac copii pasta de machiaj?

Ce paste pentru copii este, este foarte important pentru materialul periuță de dinți de formare. În ciuda curățare proprietățile fluor, acest element, precum și soiurile sale, trebuie să lipsească. Este important să ne amintim că mulți copii mici nu știu cum să mosor pasta, și acumularea de fluoruri în organism provoacă intoxicații lui. Dimpotrivă, arome de fructe adăuga arome de fructe, a caror dulce miros permite copilului să se obișnuiască cu procedurile de igienă. Astfel de componente sunt absolut sigure pentru sănătate, astfel încât, chiar dacă copilul înghite substanța, nu va exista nici un prejudiciu de construcții.

Este ideal pentru a da un schi dulce la gust, obținute din legume, fructe sau scoarță de mesteacăn, precum și produs ca sorbitolul din frunze de plante.

pastă de dinți pentru copii trebuie să conțină o cantitate mică de componente abrazive, astfel încât să nu distrugă smalțul în curs de dezvoltare. Este important ca ADR Paste index pentru un copil de la un an la patru nu poate fi mai mare de 20 y. E., Și pentru băieți mai mari, amestecuri cu ADR egală cu 50 y. E. După cum a fost deja mai sus, adăugarea de fluor este posibilă numai în cazul în care copilul a învățat deja să scuipe. Pentru copii de la un an la patru, se consideră o concentrație de nu mai mult de 200 ppm, de la patru la opt ani – de la 200 la 500 ppm și de la 8 la 14 concentrații adecvate de la 500 la 1400 ppm. Avantajul va fi conținutul enzimelor de lapte sigure, care, pe de o parte, vor putea avea loc, iar pe de altă parte, pentru a preveni dezvoltarea infecției. Un alt element necesar este calciu, ale cărei avantaje este de a consolida țesutul și protecția împotriva cariilor și a pulpitei.

Citește mai mult  Pastă de dinți pentru copii R.O.C.S.

Ce nu ar trebui să fie parte?

Ca parte a unei pastă bune, nu numai componentele de mai sus (laurii sulfat de sodiu, cocosulfat de sodiu, dioxid de titan), dar și o serie de alte substanțe nocive. De exemplu, ingredientele de pericol includ propilen glicol – un solvent utilizat în industrie. Dacă fragmentele sale se încadrează în organism, vor cădea în rinichi și ficat și vor afecta negativ starea lor. Verificați substanța urmată și pe conținutul triclozanului – un antibiotic, care, fără îndoială, ucidem microorganismele patogene, dar afectează negativ plămânii și rinichii.

Medicii recomandă utilizarea acestei componente numai pe prescripția medicului și numai într-o concentrație aprobată de un specialist.

Paraben este un conservant capabil să prelungească durata de viață și depozitarea produsului. Este obișnuit să adăugați la o altă chimie internă, de la gelul de duș la șampon, dar unii experți consideră că acest element contribuie la dezvoltarea tumorilor maligne. Pastă nedorită și polifosfat, scopul principal al căruia este atenuarea apei. Componenta face parte din aproape toate pulberile de spălare, dar lovind cavitatea bucală, poate provoca inflamație. De asemenea, medicii recomandă evitarea compozirilor cu clorhexidina, capabili să distrugă orice microflora și să provoace disbabilioza cavității orale.

Dioxidul de siliciu cu caracteristici abrazive este, de asemenea, solid, precum și smalțul dentar, ceea ce indică faptul că nesigur la utilizarea sa. Lactatul de aluminiu cu proprietăți antiinflamatorii este capabil să reducă sângerarea gingiilor și să reducă sensibilitatea suprafeței.

Cu toate acestea, acumularea unui element din organism poate continua să afecteze activitățile multor organe, precum și reducerea acumulării de calciu în organism, care, la rândul lor, reduce rezistența țesuturilor osoase.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: