Cum să curățați irigatorul?

Cum să curățați irigatorul?

Informații despre modul de curățare a irigatorului (dispozitivul pentru igiena orală) este întotdeauna indicată de producător în manualul de instrucțiuni, dar unele aspecte în acesta sunt abordate foarte superficial. Între timp, fondurile de la scară sau pentru a elimina un deputat de var la părăsirea dispozitivului la domiciliu este pur și simplu necesar. Este utilă pentru proprietarii de irigare, informații despre cum să le clătiți din interior sau curate în afara, deoarece puritatea igienică în acest caz este de o importanță capitală – toate aceste aspecte ar trebui examinate în detaliu.

Cauzele poluării

În procesul de exploatare a irigatorului, acesta în contact cu apa, soluțiile pe bază de plante, alte lichide, care, în condiții favorabile, pot duce la creșterea și dezvoltarea microflorei patogene. Acesta este motivul pentru care toate sistemele de instrumente necesită periodic dezinfecție. in afara de asta, În interior (pe piese metalice), scala se va acumula treptat, înrăutățirea conductivității electrice, ducând la supraîncălzire și ieșire irigator.

Piese în aer liber atunci când se utilizează apă tare sunt acoperite cu o floare de var – costă, de asemenea, ștergerea.

Ce ai nevoie?

Curățarea irigatorului la domiciliu începe cu alegerea mijloacelor care pot fi utilizate în proces. Toate acestea sunt împărțite în substanțe chimice specializate și în compoziții sigure disponibile în bucătărie pentru fiecare amantă. Fiecare dintre aceste opțiuni merită o atenție deosebită.

Instrumente cu șurub

În lupta împotriva scalei și a matriței pe suprafețele interioare ale irigatorului, sunt utilizate toate substanțele cunoscute.

  1. Oţet. Ajută la dezinfectarea elementelor metalice, distruge efectiv mucegaiul și ciuperca. Pentru spălare, se utilizează o soluție de oțet de 7% într-un volum de 100 și 400 ml de apă.
  2. Lemon Acid. Cea mai bună măsurare de casă. Puteți utiliza un concentrat din sucul de lămâie și 500 ml de apă sau dizolvați în același volum de lichid de 25 g din substanța pulbere utilizată în gătit.
  3. Bicarbonat de sodiu. Un alt remediu caustic cu o acțiune de dezinfectant suplimentară. 1 pulbere de lingură de linguriță dizolvată în 0,5 litri de apă.

Nu urmați recomandările care oferă să se toarnă apă dulce de apă dulce. O astfel de compoziție va duce la ieșirea irigatorului.

Soluții speciale

Mijloacele specializate pentru curățarea irigării pot fi achiziționate în magazine medicale, farmacii. Cele mai populare sunt compozițiile de la Brands Revyline, „Dr. Elephant”. Fondurile se luptă în mod efectiv cu țipătul, împiedică supraîncălzirea motorului.

Soluțiile medicale pot fi utilizate pentru dezinfecție: clorhexidină, peroxid de hidrogen.

Pregătirea irigatorului

Înainte de a curăța părțile interioare, trebuie să dezasamblați cu siguranță dispozitivul, altfel nu va fi posibil să efectuați procesarea de înaltă calitate. Ordinea de dezasamblare poate varia în funcție de modelul tehnicii. Recomandările generale vor fi astfel:

  • Dezactivați aparatul din rețea, așteptați până când părțile sale rotative își opresc mișcarea+
  • Eliminați cu capacul rezervorului+
  • Scoateți rezervorul din carcasă, poate fi necesar să aveți nevoie de un efort+
  • Scurgeți lichidul în recipient+
  • Deconectați duza.

După aceasta, puteți trece la procesarea sanitară a dispozitivului.

Ordinul de curățare

Pentru a curăța irigatorul la domiciliu, este necesar să se efectueze o serie de manipulări. După fiecare utilizare, producătorii sunt recomandați să clătească rezervorul din interior, mai ales dacă au fost utilizați lichid cu arome și coloranți.

Curățarea dispozitivului este să o porniți cu ciclul standard folosind aditivi speciali. De asemenea, în funcție de tipul de poluare, se poate utiliza tratamentul de suprafață.

De la scară

Suprafețele interioare ale irigatorului suferă de formarea de depozite de săruri minerale. Pentru a curăța dispozitivul dintr-o astfel de placă, este umplut cu un fluid special dizolvat în apă în proporții recomandate de producător. După aceea, rămâne doar să rulați un irigator de lucru și apoi să scurgeți lichidul și să-l clătiți cu apă curată.

Trebuie să repetați procedura de cel puțin o dată în 2-3 luni.

De la mucegai

Ciuperca se dezvoltă pe pereții irigatorului în cazurile în care este stocat în baie sau în altă cameră interioară, cu un schimb de aer perturbat. Temperatura și umiditatea ridicată asigură formarea unui mediu favorabil pentru creșterea coloniilor de mucegai. Puteți să le ștergeți numai cu ajutorul dispozitivului Sigur pentru dispozitiv: peroxid de hidrogen, oțet sau sodă.

În funcție de amploarea problemei, curățarea suprafeței se efectuează sau se spală.

  1. Curățarea suprafeței. Dispozitivul este tratat cu soluție acetică, uscat, frecat o perie. Apoi este suficient să clătiți cu apă filtrată curată.
  2. Spălat. În acest caz, soluția este turnată în rezervor. Dispozitivul cu duza începe să funcționeze pentru un ciclu complet. După finalizarea curățării, reziduurile soluției se îmbină, toate elementele sunt spălate, așezate pentru uscare pe un prosop sau șervețele de hârtie.

De la calcar

Când se utilizează apă rigidă, floarele de var se poate acumula pe corpul irigatorului și pe pereții lui. În acest caz, este de obicei suficient să ștergeți elementele rănite cu o cârpă moale fără a utiliza produse speciale abrazive sau de curățare. Cu o îngrijire regulată adecvată, problema nu va apărea prea des.

Ca măsuri de prevenire, vă puteți recomanda utilizarea apei distilate sau filtrate, pre-fierberea acestuia înainte de umplerea în rezervor.

Masuri de precautie

Când lucrați cu lichide, produse de curățare cu realimentare, irigatorul trebuie să fie deconectat de la rețea. Nu puteți spăla dispozitivul cu apă de sub robinet sub presiune.

Nu utilizați pentru umplerea fluidelor care conțin iod, înălbitor de clor. Acestea vor duce la daune ireparabile sistemelor sale.

Despre cum să curățați irigatorul, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: