Pastă de dinți pentru copii cu fluor

Pastă de dinți pentru copii cu fluor

Din primii ani ai copilului ar trebui să fie obișnuiți să aibă grijă de cavitatea bucală, pentru că sunt folosite paste de dinți speciale. Ridicându-le, mulți părinți se întreabă – cu fluor sau fără ea? Pe de o parte, este un produs util, pe de altă parte, cu utilizarea sa excesivă, se poate dezvolta o boală gravă. Cum să faceți – Vom vorbi despre acest lucru în articolul nostru.

Avantaje și dezavantaje

Fluorina este unul dintre cele mai importante elemente care joacă un rol special în lupta împotriva țesutului dentar. După curățarea dinților cu paste conținând fluor, concentrația elementului de urme în salivă crește timp de câteva ore. Ca urmare, un mediu care promovează protecția smalțului dentar se formează în cavitatea bucală. Dar, dacă aceste condiții sunt potrivite pentru copil? Desigur, Fluor are avantajele sale:

 • Împreună cu calciu, el ia parte la întărirea smalțului dinților+
 • Normalizează procesele de formare a sângelui+
 • Promovează creșterea completă a părului și unghiilor+
 • Afișează săruri ale metalelor grele din țesuturi și radionuclizi.

Prezența fluorului în mijloacele de dinți vă permite să prevină apariția unui set de patologii ale cavității orale și rezolva deja disponibile, și anume:

 • Găsirea în structura smalțului, Fluor elimina cariilor În etapa a „petelor albe“ și împiedică dezvoltarea sa+
 • Cu o reacție de fluor cu componente de smalț, se formează hidroxiapatita fluor – Aceasta reface sare smalțului și lansează remineralizarea suprafața dinților+
 • Fluorina este responsabilă pentru blocarea sintezei acidului lactic, este esențială Reține reproducerea microorganismelor patogene în cavitatea orală+
 • Deficiența de fluor conduce la slăbirea smalțului dentar, determină defectele sistemului osos.

De aceea, atunci când alegeți primul agent de igienă pentru copil este necesar Asigurați-vă că consultați un dentist. Prezența fluorului în pasta de dinți pentru crumbs este de mare importanță, dar concentrarea sa ar trebui să fie întotdeauna vârsta, starea de sănătate a copilului și nevoia actuală a organismului în asigurarea remineralizării depline.

Soiuri

Prin acțiune

Fluorina din pastele de dinți se aprinde sub formă de mai multe tipuri de compuși.

 • Monofluorofosfat de sodiu – nici o eficiență deosebită, deoarece începe să acționeze numai la al patrulea cincea de procesare.
 • Fluorură de sodiu – are o acțiune puternică de regenerare și antimicrobiană. Componentele sale active reduc capacitatea microflorei patogene de a traduce zahărul în acid lactic, creează o protecție maximă a smalțului.
 • Aminofluorura – Este considerat cel mai eficient compus pentru prevenirea cariilor.
 • Olov fluorură – are o eficiență suficientă. Dar, în același timp, se manifestă efectele sale secundare: un astfel de compus fluor mai întâi luminează toate secțiunile restaurate de smalț, și apoi le provoacă o întunecare vizibilă.

Pentru copii au recomandat paste cu aminofluoride.

Gust

Pentru a ascunde ingredientele fără gust ale pastei de dinți, aditivii de gust sunt introduși în compoziții pentru copii. Datorită acestui fapt, procedurile igienice devin mai plăcute pentru copil. De obicei, eucalipt, menta, anason și portocaliu sunt folosite ca îndulcitori. Mai ales pentru băieții au creat o serie de produse cu gustul înghețată, caramel, cireșe și căpșuni. Este foarte important ca toți coloranții și îndulcitorii să aibă origine de legume – toate componentele neîmplinite sunt capabile să provoace carii.

În funcție de vârstă

După vârstă, semnul tuturor copiilor poate fi împărțit în mai multe grupuri.

0-4 ani

În acest moment, pasta de dinți trebuie să facă dinții la fel de ușor ca fiind ușor Ar trebui să utilizați o compoziție minimă abrazivă. Este optim că instrumentul este comestibil, deoarece copiii din primii ani ai vieții lor nu știu cum să clătească gura și să înghită compoziția. Preferința este mai bună pentru a oferi fonduri fără Fluorină, prezența sa este permisă numai în nevoia terapeutică. În această situație, concentrația componentei active trebuie să fie minimă.

4-8 ani

În această perioadă, copiii încep tranziția de la dinți de lapte la un nativ. Prin urmare, este necesar ca pasta de dinți să fie responsabilă pentru prevenirea bolilor și, în același timp, a redus disconfortul asociat schimbărilor dinților. Abrazivitatea fondurilor de la această vârstă nu ar trebui să depășească 50 de unități, din moment ce smalțul în această perioadă de timp nu a reușit încă. Prezența Fluorul este permisă în 500 ppm.

8-14 ani

La băieții din această grupă de vârstă, toți dinții sunt deja în principal indigene, deoarece conținutul de fluor pot fi mărite. Abrazivitate nu ar trebui să fie mai mare de 50 de unități.

Cât de mulți ani se poate utiliza?

Reprezentanții Asociației Europene a Dentiști pentru copii sfătui să folosească pasta cu Futor tuturor, chiar copii, deoarece contribuie la prevenirea agenților patogeni la primele stadii de dezvoltare. Cu toate acestea, ar trebui să fie luate în considerare caracteristicile ageal ale copiilor:

 • mai puțin de 4 ani – până la 200 ppm, numai prin numirea unui medic+
 • 4-8 ani – până la 500 ppm+
 • mai mult de 6 ani – 1000-1400 ppm.

Aceste sfaturi sunt concentrate asupra persoanelor care trăiesc în regiuni în care concentrația de fluor în apa de la robinet este moderată. Cu un conținut extins sau redus, parametrii componentei active ale pastei de dinți pot fi ajustate. De obicei, toate informațiile necesare despre concentrația elementelor minerale în apa fiecărei așezări particulare pot fi găsite pe site-ul intervalului de tensiune regională a apei.

Cum de a alege?

Astfel, sunt recomandate pastele de dinți cu prezența fluorurilor de la 4 ani. În caz de focare carioasă, poate fi folosit în al doilea an de viață. Preferința este mai bună pentru a da formulări cu aminofluorură în doze minime.

Unele specii de pastă de dinți pentru copii conțin simultan atât fluor cât și calciu. Este recomandabil să le evitați – într-un singur pachet, aceste substanțe reacționează și formează fluorură de calciu. Această sare insolubilă nu are nicio influență medicală asupra dinților.

Dacă copilul din cavitatea mucoasă apare adesea în stomatită – preferința este mai bine să renunți la compozițiile în care, în plus față de fluor, un complex de enzime (lactoferină, lactoperoxidază, precum și lizozimul și oxidaza de lizozim și glucoză). Acest lucru contribuie la creșterea imunității locale.

Pasta de dinți este considerată un agent de bază igienică pentru dinții pentru copii. Cu toate acestea, rolul său în prevenirea bolilor la copiii mici este exagerat. O mare parte din gura cavității orale la copii, se observă profile periodice la medic și nutriție echilibrată.

Încercați să ridicați o pastă pentru capătul dvs. cu machiaj natural, trebuie să îl cumpărați într-o farmacie sau în magazine specializate.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: