Scobitori cu fir

Scobitori cu fir

Igiena cavității orale de înaltă calitate nu se limitează la curățarea regulată a dinților în dimineața și seara. Este necesar să se completeze procedura de utilizare a clătirii dentare. Dar această abordare nu garantează purificarea completă a tuturor suprafețelor de contact ale dinților și intervalelor interdentale. Întotdeauna se întâmplă întotdeauna la taxă, care în timp se descompune și devine cauza dezvoltării cariilor și a parodontitei. Prevenirea unor astfel de probleme poate fi utilizarea filamentului dentar – FLOSS.

Caracteristică

Fiecare dinte are cinci suprafețe. Peria este capabilă să curățească părțile din față, de mestecat și păgâne. Pentru a purifica suprafețele laterale de contact rămase, trebuie să utilizați firul dentar. Ea mai bine elimină raidurile, așezându-se în liniile jocului, împiedicând astfel dezvoltarea gingivitei și a inflamației țesuturilor parodontale.

Un fel de amestec amestec cu un fir, realizat sub formă de praștie, se numește ață. Cu ajutorul unui fir întins, este convenabil să coaseți locurile greu accesibile pentru curățarea efectivă a acestora. Un produs similar este mult mai convenabil să se aplice decât filetul obișnuit: nu este necesar să se facă manipulări lungi cu firul, eliberarea și vântul pe degete, dezvăluindu-se maxilarul pentru mai mult acces la dinții îndepărtați.

Filetul dintelui pe un baston este convenabil pentru curățarea dinților, dar nu fără defecte – atașamentul din scobitor nu reușește întotdeauna prin apăsarea strânsă a suprafeței dintelui, așa cum se face la manipularea cu firul „Manual” din cutie.

Există mai multe soiuri de fire cu suportul. Există fire specializate pentru curățarea protezelor și plăcilor ortodontice. Un astfel de fir are un capăt fibros larg cu una dintre părți, ceea ce vă permite să procesați în mod eficient suprafața protezelor. De la celălalt capăt al firului este impregnat cu baza de ceară și a arătat, ceea ce îi permite să fie utilizat în locuri înguste, greu accesibile. Cei care transportă bretele, pur și simplu au nevoie de fire de acest fel. Peria standard este dificil de curățat complet o astfel de suprafață.

Pacienții care au decis mai întâi să profite de un astfel de dispozitiv, de preferat încep să curățească cu o versiune mai slabă a unui ateu cu filament al unei secțiuni transversale plane. Pentru o eficiență mai mare, filamentul dentar de pe pradă poate fi impregnat cu diferite compoziții. Pentru dezinfectare, clorhexidina este de obicei folosită ca impregnare, coping cu flora patogenă în cavitatea orală. Și dacă este necesar să se consolideze smalțul dentar, firele, impregnate cu fluorură de sodiu. Există formulări de igienă convenționale pentru îmbunătățirea mirosului de gură.

Flosserul este eficient și curăță în siguranță spațiul interdental, numai dacă îl alegeți corect. Dacă cumpărați o scobitoare cu fir, particularitățile locației dentare din dentiție nu sunt luate în considerare, există o posibilitate de rănire a gingiilor. În plus, există o serie de contraindicații la utilizarea unor astfel de mașini dentare:

 • pulpiță+
 • Prezența cavităților carioase+
 • Perodontoză+
 • Sânge de sânge al lui Dysen.

Înainte de a cumpăra un astfel de produs necesită o consultare a unui dentist pentru a determina caracteristicile mușcăturii, forma și starea dinților. Cu utilizarea incorectă sau insuficientă a FLOSS, pot apărea complicații nedorite.

Vizualizări

Filamentele dentare sunt diferite tipuri și diferă în formă.

 • Rundă. Cross tăiat realizat sub forma unui cerc. Din punct de vedere vizual, această opțiune este similară cu firul obișnuit, doar un diametru mult mai mic. Pacienții sunt arătați cu intervale interdentale mari. În același scop, sunt recomandate footurile de bandă. Firele dentare volumetrice sunt similare cu runda, dar diferă în funcție de capacitatea de a crește ușor în dimensiuni într-un mediu umed, atunci când contactează saliva în cavitatea orală. Astfel de flosi sunt recomandate pentru bolile parodontale, recesiunea gingiilor, distrugerea sânului și rădăcinile dinților.
 • Apartament. Folosit cu un aranjament dens de dinți (încoronat). Filetul secțiunii transversale capabile să pătrundă între dinții bine situați pentru o curățare eficientă.

De asemenea, Flosors sunt împărțite în calitate de prelucrare.

 • pădure. Mai fină, cu fibre adiacente unul cu celălalt. Acestea sunt prelucrate în plus de ceară, din care stratul subțire oferă o ușoară alunecare și penetrare în cele mai inaccesibile locuri. Dar această specie are un dezavantaj constând din o putere relativ scăzută. În plus, forța scăzută a frecării nu permite curățarea completă a spațiului interdentar cu astfel de flosi. Stomatologii recomandă utilizarea lor către cei care au o mulțime de dinți cu umpluturi, iar dinții sunt strâns presați unul de celălalt.
 • Neacoperite. Au o structură fibroasă pentru îndepărtarea dentară eficientă. În procesul de curățare, suprafața este plasată pe fibre separate, ceea ce contribuie la prelucrarea zonei mai mari a suprafeței dentare.

Pentru fabricarea firelor dentare, utilizați diferite materiale. Scădurile de scobituri reutilizabile sunt fabricate din Plastic. Acest material este optim potrivit în acest scop, deoarece este mic și ușor de îngrijit. Scrierile de dinți din plastic sunt cu una și două fire potrivite pentru copii sau adulți, pentru a purifica bretele și implanturile de prelucrare și t. D.

Firele dentare pot fi de asemenea alese de tip.

 • Silkova. Mătase este un material natural. Se pare că scutoare robuste și subțiri, una dintre cele mai căutate.
 • Nailon. Nylonul sintetic nu este mai puțin calitativ decât mătasea. Astfel de flori sunt mai accesibile și distribuite.
 • Teflon. Teflon de înaltă calitate are o suprafață glisantă și este capabilă să pătrundă în cele mai greu accesibile locuri.
 • Konron. Fibre de poliamidă sintetică puternică, potrivită departe de toate.

Alegere

Ce frecvență va fi mai potrivită? Nu există un răspuns fără echivoc la această întrebare, deoarece alegerea firelor dentare sunt destul de mari. Fiecare vizualizare are anumite avantaje și deficiențe. Când cumpărați o scobitoare cu un mâner, este important să respectați recomandările dentistului și să luați în considerare propriile dvs. nevoi.

Determinarea cu o mașină adecvată pentru curățarea unui spațiu interdental, trebuie să luați în considerare caracteristicile dvs. dentare față de grosimea firului:

 • Pentru decalaje între dinți, o ață panglică plană este adecvată+
 • Filtrați intervale interdentare sunt mai bine de curățare cu accente de flossors, care sunt mai ușor de diapozitiv în spațiul restrîns+
 • Pentru călătoresc mai comod de utilizat flossors de unică folosință sau fire, porțiunea ambalate.

fire dentare de pe mâner sunt potrivite pentru a fi utilizate pe călătorii de afaceri și în stațiune, confortabil la domiciliu.

Acestea sunt potrivite pentru persoanele în vârstă și a tuturor pentru care să efectueze fire din Macurile într-un container standard. Cele flossors de pe mâner sunt opțiunea perfectă pentru cei care nu au posibilitatea de a cumpăra scobitoare electric cu filet. Și să toate manipulările trebuie să se facă, dar este disponibil, igienic și convenabil.

Declanșatoare sunt disponibile cu un suport flexibil, pe un mâner lung și scurt, forma simpla si sub forma unor figuri de animale, în special pentru copii. Cu îngrijirea complicată a dinților, în prezența structurilor ortodontice și a protezei de punte, este prezentată utilizarea unui superfloss – o varietate specială de scobitori de filament cu secțiuni de diferite structuri.

Termeni de aplicare

Apa cu un fir în rolul de scobitori pe un suport din plastic este ușor de utilizat de destinație. Chiar și un copil va face față acestei sarcini.

 • Mânerul deține într-o mână.
 • Mișcările în direcții diferite sunt făcute fără efort și împingeți. Apă de apă în sus în jos într-o ordine zigzago cu același principiu ca și atunci când utilizați un ață cu degetele proprii.
 • Firul nu este presat între dinți, astfel încât să nu răniți băieții, mașina de curățare se deplasează de la și de-a lungul gingiilor.

În ceea ce privește modul în care este mai bine să utilizați un fir – înainte sau după curățarea unei periuțe de dinți – opiniile dentiștilor diferă. Unii experți cred că înainte de a trebui să scoateți rândul principal la perie și după îndepărtarea părții rămase cu firul. Iar alții sunt încrezători că este posibil să procedăm în mod corespunzător, contrar, altfel puteți scoate fluorurile rămase pe suprafața dinților după tratamentul pastei dentare – ori de câte ori oferă prevenirea cariilor. Potrivit celor mai recente cercetări, a doua opțiune este mai eficientă. În același timp, asociațiile dentare sunt recomandate să vină pe baza preferințelor proprii, deoarece este mai bine să utilizați un fir în principiu decât să nu o utilizați.

Dacă aplicați corect o mașină manuală cu fir, igiena zilnică de cavitate orală va fi mult mai eficientă, ceea ce va afecta în mod pozitiv starea dinților. În plus, această abordare va oferi mai multe respirații mai proaspete și un zâmbet deschis.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: