Selectarea și utilizarea periuțelor de dinți electrice

Selectarea și utilizarea periuțelor de dinți electrice

Pe piața instrumentelor de îngrijire a cavității bucale, pozițiile de conducere au periuțe de dinți electrice lungi și ferme. În revizuirea noastră vom vorbi despre modul în care sunt aranjate astfel de perii, spune-mi ce sunt utile și ceea ce este dăunător.

Caracteristici, Pro și Contra

Pentru a începe o mică poveste. Primele evoluții privind crearea unei periuțe de dinți electrice au apărut în anii pre-război, dar situația grea din lume nu a permis această problemă să fie îndeaproape. Numai în 1954. Inventatorul Philip-Giwarm din Suedia a reușit să creeze și să implementeze primul model al mărcii în producția de masă Broxo. Aceasta periuta de dinti a fost destinat persoanelor cu handicap, ea a fost destul de greoaie și avea nevoie de o conexiune permanentă la rețeaua de curent alternativ.

De atunci, posibilitățile de fonduri de igienă au fost modernizate în mod repetat și au apărut îmbunătățite, perii mecanice, rotative, modele silențioase cu un cap de filare și multe alte dispozitive.

periuță de dinți electrice moderne este un dispozitiv igienic funcțional pentru îngrijirea zilnică a țesăturilor orale solide și moi. Mișcarea capului de curățare se face din cauza fluxului de curent – sursa servește ca o baterie sau baterie. Aparatul are următoarele funcționalități:

 • Eliminarea adăpost pe dinții+
 • Polizarea suprafeței dinților+
 • Masaj Deaven+
 • Curățirea suprafata limbii.

  popularitate în masă Acest aparat a primit datorită ergonomia, multifuncționalitatea, ușurința de funcționare și creșterea eficienței de curățare. Rezultatul tratamentului cavității orale îndeplinește toate standardele de curățare profesionale produse în cadrul Clinicii dentare. Datorită mișcării progresive a părului rigid, flaconul dentar este eliminat, piatra de demnitate scade, reziduurile de alimente sunt curățate de spațiul interdental, bacteriile patogene sunt neutralizate. Utilizarea regulată a cazanului electric vă permite să iluminați smalțul cu 2-3 tone.

  Cu toate acestea, împreună cu avantaje evidente, electroliții au dezavantajele lor. Costul principal este costul ridicat – prețul acestor produse este de zece ori mai mare decât prețul pe instrumentul tradițional pentru prelucrarea cavității bucale.

  Este foarte dificil să alegeți periuța de dinți dreapta fără consultarea dentistului participant, Frecvent remarcat atunci când utilizatorul este incomod pentru a păstra mânerul sau nu se potrivește cu dimensiunea capului de curățare. Dacă acesta din urmă a fost ales greșit – nu va da curățătorie de înaltă calitate, în timp ce înlocuirea unor astfel de echipamente în farmacii nu este produsă.

  Pentru alte minusuri includ:

  • Nevoia de încărcare constantă a bateriei sau achiziționarea de baterii noi+
  • Costurile suplimentare cauzate de necesitatea de a achiziționa duze înlocuibile.

   Important: Există contraindicații pentru utilizarea unei periuțe de dinți electrice:

   • Procese inflamatorii acute în cavitatea orală+
   • Creșterea smaltului dentar+
   • Gingii de sângerare peste două sau mai multe săptămâni+
   • pete albe sau defecte în formă de pană de pe email.

   Nu a recomandat utilizarea periilor de periuțe de dinți electrice cu proteze, implanturi și coroane. Sub acțiunea vibrațiilor, ieșirea lor.

   De asemenea, ar trebui să fie consultat anterior cu un medic despre fezabilitatea unei astfel de prelucrări la viitoarele mame și persoanele cu probleme cu sistemul cardiovascular.

   Vizualizări

   Clasificarea electrolates pentru dinților și a cavității orale include mai multe tipuri de dispozitive.

   Normal

   În cazul unei puteri electrice convenționale, un motor electric este încorporat. Acesta activează mișcările două tipuri.

   • Întoarcere-rotative – Vile se mișcă în jurul circumferinței. În acest caz, este necesar să se transfere dispozitivul de dinte la dinte și curățați fiecare dintre ele separat.
   • Sus jos – Mișcările sunt similare cu ceea ce sunt comise la curățarea dinților cu o perie tradițională.

   ionic

   Nu cu mult timp în urmă, dispozitive wireless de ioni a apărut pe piață, se hrănesc de la baterii sau din energia Soarelui. Sursa de alimentare este conectat direct la o placă din dioxid de titan. Când este activat, se formează un flux de ioni încărcați negativ. În ciuda o astfel de structură complexă, această perie arata absolut de obicei.

   Avantajele aparatului ionice sunt evidente.

   • Atunci când se aplică o perie similară Aciditatea cavității orale revine la normal mult mai repede, mai degrabă decât atunci când procesează modelele tradiționale.
   • La formarea ionilor, electronii sunt de asemenea disponibili în paralel. Ele contribuie la pătrunderea maximă a pastei de dinți într-o bază de dinți și, prin urmare, sub acțiunea de ioni, formațiunile cristaline încep să se prăbușească, astfel încât peria ionică împiedică apariția unei pietre dentare.

   În același timp, medicii sunt sceptici cu privire la efectul antiinflamator declarat al dispozitivelor ion.

   Utilitatea acestui dispozitiv se referă numai la cursuri terapeutice scurte, utilizarea pe termen lung este plină de deteriorarea stării cavității bucale.

    Utilizarea unei periuțe de dinți de ioni are o serie de contraindicații grave. Nu este recomandat pentru utilizarea fumătorilor. Faptul este că nicotina are un efect patologic asupra mucoasei orale. Cu o expunere regulată a ionilor, care afectează și membrana mucoasă, riscul de procese inflamatorii crește în multe privințe.

    Sunet

    Perii de sunet sunt foarte populare. Spre deosebire de standard Ei dau un flux de aer de mare viteză. Determină amestecarea aerului și a suportului lichid (apă și pastă de dinți) și aplicarea ulterioară a dinților și acțiunea fluxului de aer.

    Pur și simplu, pentru a obține un efect optim, nu este nevoie să apăsați pe părul la suprafața emailului – va fi suficientă distanță în 1-2 mm.

    Viteza de funcționare a unui astfel de aparat este atât de mare încât în ​​timpul curățării puteți auzi sunetele părului. Acesta este modul în care dispozitivul și a primit numele său. Valurile sonore au o proprietate pentru a pătrunde în spațiul interdental, unde se acumulează un număr mare de bacterii și alimente. Pe minut o astfel de perie face 10-30 mii. oscilații.

    Avantajele dispozitivului includ:

    • risc minim de deteriorare a gingiilor și a smalțului dentar+
    • Eliminarea tătar moale, laid și solide.

    Din dezavantaje pot fi alocate preț mare. Costul unui astfel de dispozitiv este un mult mai mare decât soluțiile tipice. Prin minusuri includ utilizarea limitată – perii de sunet nu sunt recomandate pentru a utiliza persoanele cu coroane, fatete si umpluturi.

    Ecografie

    Cea mai modernă Varietatea și progresivă a aparatelor electrice pentru prelucrarea cavității orale este modele cu ultrasunete. Peria Primul patentat a fost prezentat în SUA în 1992. și de atunci nu este inferior la pozițiile lor de conducere de putere.

    Inițial, prelucrarea cu ultrasunete a fost efectuată numai în cabinetele de medicină dentară.

    Potrivit funcții, astfel de dispozitive sunt aproape nu diferă de sunet, diferența este de intensitate. De exemplu, periile sonore pot efectua 10-30 de mișcări pe minut, opțiunea cu ultrasunete este capabilă să ofere până la 2 milioane de mișcări în același timp. Prin urmare, Peria electrică cu ultrasunete poate fi numită un instrument profesional unic care oferă o puritate fără precedent chiar și cele mai greu accesibile secțiuni ale cavității bucale.

    Dezavantajele perii cu ultrasunete sunt aceleași ca sunetul. Aceasta este cea mai scumpă opțiune pentru uz casnic. Prețul acestor produse este de până la 10 mii. freca.

    Metoda de lucru

    Ușurința de funcționare a dispozitivului depinde în mod direct de durata de viață a bateriei. De aceea Nu ignorați ce produs funcționează pe sursa de energie. Electrokerii se acumulează și bateriile.

    Reîncărcabilă

    Pentru a asigura funcționarea continuă în periuța de dinți electrică, bateria este construită. Inclus baza pentru reîncărcare, conectarea la rețeaua de curent alternativ. Produse reîncărcabile înainte de utilizare trebuie să fie încărcate, În medie, costul încărcării este de 10-20 ore. Controlul nivelului de încărcare este realizat de un indicator special.

    Pe baterii

    Cel mai ieftin model de perii dentare funcționează pe elemente de putere detașabile. După descărcare, acestea sunt supuse înlocuirii. Costul total al achiziționării bateriilor poate fi turnat într-o sumă considerabilă, astfel încât achiziționarea de modele de baterii este considerată mai practică.

    Cum de a alege?

    Pe piața modernă puteți găsi mai multe modele de periuțe de dinți electrice de diferite producători. Magazine prezintă modele americane, germane, chinezești, coreene și japoneze. Perii au diferite caracteristici tehnice și operaționale și design.

    La alegerea modelului optim, este necesar să se țină seama de setul de factori care afectează funcționalitatea energiei electrice.

    • Rigiditatea părului. Pileul flexibil – cu atât mai calitativ va curăța zonele greu accesibile. Dar, în același timp, este important ca periile să rămână dure, altfel nu vor fi îndepărtate și depozite solide. Prin urmare, pentru gingii și dinți sănătoși, modelul optim va deveni un model cu o duritate medie de păr.
    • Parametrii capului. Dimensiunea spațiului de lucru este importantă: cu cât este mai mică dispozitivul, cu atât mai mari posibilitățile se vor deschide pentru procesarea completă a fiecărui dinte individual, spațiul interdental și buzunarul gingiei. Universal este considerat a fi dimensiunea de 18 până la 30 mm, parametrii exacți sunt determinați pe baza vârstei utilizatorului. Deci, pentru adulți este preferabil la dimensiunea maximă a capului de 30 mm, iar pentru copii este mai bine un model de cap 20-25 mm.
    • Densitatea părului. Când alegeți o perie electrică pentru copii, aparatele sunt recomandate cu numărul de grinzi de 20-25 bucăți. Când se află în adolescență, va apărea o schimbare completă a mușcăturii, puteți trece la modele cu numărul de grinzi de până la 40 de bucăți. Adulții pot fi luați cu modele cu 50-55 de pachete.
    • Principiul de funcționare. Diferitele modele de perii oferă moduri de viteză variabilă și natura mișcării capului de lucru. Unele duze fac mișcări pulsante, altele – reciproc. Pulsarea efectiv îndepărtează raidurile și se luptă cu sedimentele, dar pot răni smalțul sensibil și nu sunt recomandate pentru membranele mucoase inflamate. Mișcările recurente oferă o curățare mai atentă, vor deveni o soluție bună pentru copii, seniori, de asemenea pentru persoanele cu smalț sensibil.
    • Posibilitatea de ajustare a presiunii. Cele mai moderne perii electrice sunt echipate cu un senzor de presiune și pot regla independent viteza capului. Atunci când se produce o presiune activă asupra smalțului, o astfel de perie curbează ușor zona de lucru și, prin urmare protejează de vătămare corporală și daune.

    Și, bineînțeles, merită să vă acordați atenție proiecta Dispozitiv. Deci, pentru adulți este un model alb sau negru adecvat. Pentru copii, probe roz, albastru, portocaliu și alte culori sunt preferate.

    Modele populare

    Dintre toate varietățile de dispozitive dentare prezentate pe piață, se pot distinge mai multe modele, ceea ce merita feedback-ul cel mai pozitiv de la utilizatori și dentiști.

    Oral-B Îngrijire profesională 700

    Oral-B – una dintre cele mai importante firme din producția de noi generații electrice boosters. Acest model are o formă de cap rotunjită, care permite curățarea alternativă a fiecărui dinte. Pachetul include o duză suplimentară cu o grămadă pictată – este un indicator ciudat al calității neplăcerii periei. Odată ce vopseaua coboară, duza este supusă înlocuirii. Acest dispozitiv produce 9 mii. regizat și 20 de mii. mișcări pulsate pe minut.

    Kolibree v1

    Pălăria unei astfel de perii fac fluctuații cu amplitudine reduse – până la 15 mii. mișcări pe minut. Dispozitivul oferă doar un singur mod de funcționare. Cu toate acestea, se confruntă cu 100% cu sarcina sa principală.

    Setul include două duze de rezervă cu duritate medie de brânză. Baterie, Timer încorporat, Bluetooth și abilitatea de a se conecta la un smartphone pentru a colecta statistici privind costurile temporare ale procedurilor igienice și calitatea tratamentului cavității bucale.

    Oral-B SMART 6 6000N

    Un alt dispozitiv wireless de la oral-B pentru întreaga familie. Are trei duze rotunde destinate prelucrării fiecărui dinte individual prin mișcări de rotație și progresivă. Pregătit pentru a înălța duzele.

    Dispozitivul funcționează în mai multe moduri: masaj, delicat, standard și albire. Mișcarea capului combinat: până la 48 mii. pe minut și regizat până la 11 mii. pe minut. Kitul include încărcarea reîncărcabilă, Bluetooth cu un smartphone și senzor de presiune.

    Cum se utilizează?

    Tratamentul cavității orale este ocupat de o periuță de dinți convențională 3-5 minute. Acționează cu mult mai rapid – salvează în mod semnificativ timpul și efortul de utilizator. Cu toate acestea, că procedura nu este numai eficientă, ci și în siguranță, este necesar să amâne procedura corectă pentru utilizarea echipamentului.

    Pentru a începe, ar trebui să fie umezită cu o perie cu apă și să aplice pasta de vindecare – Pentru a curăța eficient cavitatea orală va fi suficientă minge cu un diametru de 4-5 mm.

    Porniți modul de viteză. Poate fi blând sau maxim. După aceea, puteți începe să curățați partea exterioară a dinților.

    Secvența de prelucrare a dinților nu contează. Puteți să ștergeți mai întâi maxilarul superior și apoi să mergeți la partea de jos sau să faceți celuilalt dimpotrivă – este non-nativ. Mișcările trebuie să fie netede, un dinți se evidențiază timp de 1-2 secunde. Peria este ținută la un unghi de 45 de grade.

    După curățarea externă, puteți trece la procesarea părții interioare a dinților. Principiul operațiunii aici este un similar – peria cu mișcări netede se deplasează de la un dinte la altul. Pentru curățarea dinților din față, peria este rotită în direcția verticală.

    O atenție deosebită trebuie plătită Curățarea dinților de mestecat. Ele sunt mai expuse riscului de dezvoltare a pulpitei și a cariilor. Acestea ar trebui curățate pe fiecare parte foarte atent. În cursul acestei prelucrări, este permisă o presiune ușoară asupra periei – acest lucru vă va permite să curățați complet spațiul interdigabil.

    După curățarea țesuturilor dure, puteți trece la explozie și limbă. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un tip de duză specială de masaj sau puteți procesa dispozitivul dezactivat.

    După finalizarea procedurilor igienice, aveți nevoie Spălați duza cu apă curentă bine. Cei mai cunoscuți producători produc cazuri speciale de dezinfecție pentru dispozitivele lor – vă permit să livrați complet peria din microflora patogenă. Este necesar să se depoziteze perii în baie pe stand într-un caz special – aceasta va extinde în mod semnificativ durata de viață a dispozitivului.

    Când utilizați o periuță de dinți electrică cel puțin una sau de două ori pe săptămână, trebuie să fie alternantă cu tradiționalul. Stomatologii susțin că, în acest fel, veți reduce sarcina pe smalț.

    Examinați recenzii

    Comentariile utilizatorilor despre instrumentele electrice dentare sunt cele mai pozitive. Proprietarii lor susțin că utilizarea unor astfel de dispozitive simplifică în mod semnificativ procedura de curățare și economisește timp. În cazul utilizării corecte, procesarea crește durata de viață a dinților, vă permite să vă îmbunătățiți evident starea și vizualizarea.

    Marele avantaj este luat în considerare Asigurarea unei igiene orale eficiente și de înaltă calitate la domiciliu. Cumpărarea unei astfel de perie elimină necesitatea vizitelor regulate a unui dentist pentru curățarea profesională.

    Puterea electrică va deveni cea mai bună soluție pentru persoanele cu patologii de motilitate și coordonarea deprecierii mișcării. Mecanismul este programat să comită mișcări de curățare, iar utilizatorul nu are nevoie să le facă. În același timp, curățarea nu necesită și disponibilitatea competențelor speciale de lucru cu dispozitivul.

    Dacă achiziționați mai multe duze înlocuibile, atunci o astfel de perie poate fi utilizată ca o familie. Este potrivit pentru copii și pentru utilizatorii de vârstă matură. Cel mai important lucru – Corectați dispozitivul.

    Utilizarea unei periuțe de dinți electrice, în funcție de cumpărători, este Bună prevenire a bolilor orale, a proceselor inflamatorii de atrofie de țesuturi solide și moi. În general, utilizarea unei astfel de perie împiedică dezvoltarea problemelor dentare și îmbunătățește tipul de dinți, vă permite să vă îngrijiți în mod cuprinzător pentru ei. Cu toate acestea, procedura are o mulțime de contraindicații, deci înainte de a cumpăra un stivă, trebuie să obțineți recomandări ale medicului de dentist.

    Chiar mai multe informații interesante despre periuțele de dinți electrice, veți învăța din următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: