Totul despre igiena orală pentru copii

Totul despre igiena orală pentru copii

Există o iluzie că dinții de lapte nu au nevoie de îngrijire profesională. Dar studiile au arătat că lipsa de îngrijire adecvate cu privire la cavitatea bucală va afecta starea de dinți constante și țesuturilor moi. Prin urmare, este important să se familiarizeze cu normele de igienă, care ar trebui să fie vaccinate de copil încă din copilărie.

Caracteristici de îngrijire

Algoritmul pentru îngrijirea dinților copiilor include mai multe principii.

 1. Pentru fiecare copil nevoie Programul de îngrijire individuală Luând în considerare particularitățile corpului său.
 2. Până la patru ani Toate procedurile de igienă sunt efectuate strict adulți din cauza daunelor de risc. În epoca preșcolară, copiii își pot spăla dinții cu adulții. Procedura de performanță independentă este permisă de la șapte ani.
 3. Curățarea cavității orale se efectuează Pentru a elimina poluarea alimentelor, care devin cauza bacteriilor și ciupercii de reproducere. Prin urmare, este important să se acorde atenție zonelor care se află în zona de risc ridicat.
 4. Îngrijirea pentru dinții pentru copii implică formarea de obiceiuri sănătoase. Pentru a face acest lucru, primele proceduri trebuie efectuate într-un formular de joc ușor pentru a elimina dezvoltarea fricii de îngrijire obișnuită, precum și vizitarea biroului stomatologic.

Când alegeți unelte pentru îngrijirea dinților, trebuie să vă concentrați asupra vârstei. Cerințele privind igiena orală până la un an diferă de procedurile necesare pentru elevii și adolescenții.

Cum să ai grijă de gingiile nou-născutului?

Deși bebelușii nu au dinți, cavitatea gurii are nevoie de îngrijire. Lipsa igienei adecvate va duce la un grup de reziduuri alimentare după ce a primit lapte sau jerking pe gingii, obrajii interiori, limbaj. A format astfel un mediu favorabil pentru dezvoltarea de ciuperci a candidatului genului. În exterior, acest lucru se manifestă printr-un flare albă, ceea ce va provoca disconfort la copil, și poate provoca tulburări intestinale. În plus, cu igienă incorectă, dinții de lapte vor începe să fie acoperite cu un raid și negru.

De aceea, Deși purjarea cavității orale la sugari nu este ținută în fiecare zi, verificarea este necesară zilnic. Unele mame pentru procedură continuă să folosească mâna mysilinei înfășurată în tifon. Alții folosesc atacuri și șervețele care sunt vândute în farmacii.

Principalul lucru este că servetele selectate și alte accesorii au constat din componente ale plantelor și au fost sigure pentru copil.

La curățarea cavității orale, este important să acordați atenție:

 • Partea inversă a gingiilor+
 • Suprafața de mestecat în cazul în care dinții vor crește în viitor+
 • limba+
 • Partea din spate a obrazului.
Citește mai mult  Periuțe de dinți electrice pentru copii oral-b

Odată cu apariția semnelor de giriei de igienă, gura este efectuată de trei ori pe zi. Pentru proceduri, o soluție de sodiu poate fi utilizată într-o concentrație de o linguriță de 250 ml de apă sau o compoziție profesională recomandată de medic.

Pentru o protecție suplimentară Este important să împiedicați obiceiurile dăunătoare din nou-născut, inclusiv dezosarea limbă, precum și suge un deget sau obiecte străine. Nutriția joacă un rol important.

Deci, reducerea proporției amestecurilor dulci din dietă reduce impactul agresiv asupra gingiilor și dinților viitori.

Reguli de igienă pentru dinții de lapte

Deși astfel de dinți sunt considerați temporari, ei nu sunt necesari pentru a-și neglija îngrijorarea. Ca și permanent, pot suferi de carii, parodontită, pulpită sau flux. În starea lansată, aceste patologii:

 • Distrugeți smalțul, gingiile și oasele maxilarului+
 • a lovit în primul rând un dinte constantă, din cauza căruia poate apărea cu abateri sau nu cresc deloc+
 • Vom provoca o încălcare a discursului și a mușcării+
 • va provoca dificultăți cu a avea alimente, care dezvoltă ulcere, gastrită și constipație.

Ar trebui să înceapă să aibă grijă de dinți, fără a aștepta până la toate. Suprafața dinților deja de tăiere are nevoie de curățare regulată. În plus față de protecția împotriva cariilor, dependenta la manipularea în cavitatea orală.

În primii ani, este recomandabil să folosiți jucăriile sau alte dispozitive care distrag atenția copilului de acțiunile de neînțeles ale adulților. Atunci procedurile ar trebui să fie mai semnificative. Copilul tinde să mențină gura deschisă, care este necesară atunci când vizitele la dentist.

Până la doi ani, curățarea dinților seara se practică. Așa că cavitatea orală rămâne curat, părinții sunt recomandate de acest timp pentru a feedings de noapte a deșeurilor. Și după procedura de eliminare sucuri, compoturi, ceaiuri și produse fermentate. Este necesar să se protejeze împotriva smalț distruge acidul. rația de noapte în cazul în care copilul continuă să se trezească, este acum limitat la apă curată.

Citește mai mult  Totul despre pastele dentare pădure balsam

Pentru vârsta preșcolară treptat, norma ar trebui să fie norma de dinți de curățare de două ori pe zi: dimineața și seara. Durata de manipulare este de 3 minute. Pentru a face acest lucru, acestea ar trebui să fie prevăzut cu propriul său set de pastă de dinți și o perie.

În cazul în care dinții sunt deja în picioare bine, firul este introdus în folosință. Dacă este necesar, fonduri suplimentare sunt achiziționate.

Pentru elevi, este important să învețe cum să curățați dinții de înaltă calitate. Dacă abilitatea nu este dezvoltată până la sfârșit, puteți utiliza jocul cu agenți de colorat. După procedură, copilul este invitat să crească tableta. Pigmentul va rămâne numai pe taxă și va arăta clar ce zone nu sunt afectate de perie. Apoi re-curățați cu dezvoltarea mișcărilor corecte.

De la șapte ani au permis să utilizeze adulții dentari, dar în cantități mici. Puteți cumpăra o perie cu rigiditate standard cu 12 ani când formarea dinților se termină.

Alegerea periei și a pastei pentru copii

Din cauza diversității pastelor copiilor, părinții pot confirma. Cu toate acestea, puteți alege un instrument adecvat, ghidat de anumiți parametri.

 1. În epoca preșcolară, abilitățile de atingere și clătire a gurii nu sunt elaborate până la capăt. Prin urmare, sunt necesare compoziții naturale, în siguranță pentru stomac.
 2. Până la patru ani în paste prioritară Fără coloranți, fluor și arome, La copil nu le confunda cu alimente.
 3. Deși Fluorina este o componentă importantă pentru dinți, excesul său pauză smalț structural. Prin urmare, în perioada 4-8 ani, conținutul său nu trebuie să depășească 500 ppm.
 4. Substanțele abrazive se purifică efectiv de la. Cu toate acestea, carbonatul de calciu și bicarbonatul de sodiu sunt considerate prea agresive pentru smalțul copiilor. Acestea sunt înlocuite cu acid siliconic sau dioxid de titan. Agresivitatea substanțelor abrazive este determinată de scara ADR. Până la 4 ani, indicatorul este de 20 de ani. E, după ce puteți crește valoarea de până la 50 de ani. E.
 5. Substanța de spumare Laurilsulfat sodiu este capabilă să usuce membrana mucoasă și provoacă alergii. Deci, este considerat toxic pentru copii. Când alegeți o pastă, este important să vă asigurați că această componentă lipsește.
 6. Paste antibacteriene cu conținut de clorhexidină, se aplică triclozan sau metronidazol Numai în prezența mărturiei medicale (stomatită sau gingivită).
Citește mai mult  Descrierea Lacalut RINS și utilizarea acestora

Atunci când alegeți o pastă, este important să se acorde o atenție la termenul de valabilitate. În cazul în care compoziția păstrează proprietățile pentru o lungă perioadă de timp, se vorbește despre un număr mare de conservanți, ceea ce este inacceptabil pentru o grădiniță.

o atenție specială este acordată aditivilor gustative. Este demn de dat preferință compoziția cu adaos de componente naturale, inclusiv menta, vanilie sau eucalipt. Dar din îndulcitorii sintetici, medicii stomatologi recomanda refuzare.

Selecția periei este determinată de dimensiunile capului și mânerul conform tabelului:

Vârstă

Marimea capului (cm)

Lungime Pen (cm)

1-2

2-5

5-7

Pentru copii, dispozitivele sunt adecvate cu moi sau peri ultrabasy. Mâner cu silicon sau inserție de cauciuc va exclude slide-. Și un design luminos, cu un personaj preferat va crește interesul în cadrul procedurii.

Utilizarea de fonduri suplimentare

îngrijire cavitate completă nu se limitează la peria și pasta. Aici este o listă de fonduri care vor avea nevoie în plus pentru copii, adolescenți și la o vârstă mai înaintată.

Dentar

Aparatul vă permite să scapi de reziduuri alimentare blocat între dinți. Este permisă să-l folosească de la 4 ani, dar sub controlul părinților. Utilizarea independentă a firelor, poate, de la vârsta când riscul damageing gingiilor scade.

Clătirea

Aceste compoziții sunt aplicate pentru a dezinfecta cavitatea bucală, eliminarea mirosurilor neplăcute sau a inflamației elimina. Acestea sunt necesare după primirea produselor alimentare, în cazul în care nu există nici o cale să se spele pe dinți. Ele sunt cumpărate la vârsta atunci când copilul a învățat să scuipe.

Penki

Aceste fonduri sunt, de asemenea, posibilitatea de a înlocui o periuță de dinți într-o situație de urgență. Dar alegerea acestora, de preferință, sub îndrumarea unui medic stomatolog.

Recomandări

Că dinții rămân puternici și sănătoși, nu trebuie să neglijeze următoarele sfaturi:

 • Planul de o vizită la dentist de mai multe ori pe an+
 • ține sub control numărul de dulciuri consumate+
 • Formarea obiceiul de a se clateste gura dupa fiecare masa+
 • da mai multe fructe si legume pentru a forma un obicei de mestecat+
 • adaugă fluor la formarea unui email puternic, prin numirea unui medic pentru a lua pastile cu fluor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: