Spirulina în cosmetologie: Ce proprietati si modul de utilizare?

Spirulina în cosmetologie: Ce proprietati si modul de utilizare?

Există un număr suficient de motive care explică popularitatea în creștere a spirulină în cosmetologie – atât interne cât și externe. Mai presus de toate, acestea includ proprietățile utile pe care le posedă produsul și versatilitatea, permițând să-l folosească pentru a rezolva o varietate de probleme, indiferent cât de greu ar putea fi. Spirulina este sprijină nu numai sănătatea pielii și a părului, dar, de asemenea, restabilește frumusețea lor a pierdut, care își găsește în mod regulat confirmarea practică.

Eficienţă

Pentru a începe, trebuie remarcat faptul că Spirulina – este un termen comercial, mai degrabă decât numele plantei. Acesta combină două tipuri de cianobacterii: Arthrospira Platensis și Arthrospira Maxima, foarte utilă pentru oameni, dar rareori întâlnite în habitatul lor natural.

Având în vedere acest fapt, spirulina crescute în bazine speciale, crearea unor condiții favorabile pentru aceasta: apa alcalina, suficientă căldură și lumină bună.

În ceea ce privește compoziția produsului descris, presupune că 2 milioane de ingrediente simple și complexe, dintre care multe sunt necesare pentru a menține sănătatea și frumusețea. În special, următoarele componente ale Spirulina au proprietăți utile.

 • Proteine. Să promoveze formarea colagenului – baza țesutului conjunctiv. De asemenea, demn de remarcat este cantitatea conținută în spirulină proteină, în valoare de 70% din greutatea uscată.
 • Acid gamma-linolenic. Stimulează procesele metabolice in celulele, care afectează în mod pozitiv rata de reîmprospătare a stratului exterior al pielii. Rezultatul legislativ al acestei este de a scăpa de acnee și de vârstă modificări patologice.
 • retinol. Face pielea netedă și elastică, reduce pigmentarea, accelerează producția de colagen și stimulează modernizarea țesăturilor de acoperire.
 • B. Vitamine B. Normalizați respirația celulară, contracarează efectiv erupția de acnee și prelungește semnificativ tinerii pielii.
 • Vitamina C. Fiind un antioxidant de primă clasă, reduce efectul dăunător al radicalilor liberi. De asemenea, acesta returnează umbra naturală a pielii.
 • Vitamina E. Combaterea eficientă a îmbătrânirii, elimină capacul de pe peeling și restabilește echilibrul lor de apă-lipide.
 • Macro și microelemente. Spirulina este bogată în potasiu, fosfor, siliciu, bor, magneziu, zinc, fier, calciu și sodiu. De asemenea, merită menționat despre iod, seleniu, crom, cobalt, molibden și Germania.
 • Pigmenți. Produsul descris conține clorofilă, ficotină și carotenoizi, contribuind la sinteza accelerată a enzimelor.

Chiar și în mod individual, componentele enumerate mai sus sunt extrem de utile pentru piele, iar combinația lor vă permite să obțineți rezultate cu adevărat impresionante. Din același motiv, spirulina este inclus în produsele cosmetice pentru păr, oferind hrana lor deplină și consolidarea. Recent, acest produs este, de asemenea, în procedurile corpului care implică utilizarea amestecurilor pentru Wraps.

Contraindicații

În ciuda faptului că Spirulina poate folosi marea majoritate a celor care doresc, în unele cazuri, este necesar să refuzați. Se datorează cel mai adesea sensibilității crescute a corpului la una sau mai multe componente ale acestui produs pentru care sunt caracteristicile următoarelor manifestări:

 • mâncărime puternică+
 • Roșeața pielii+
 • Aspectul erupțiilor.

Pentru a exclude probabilitatea dezvoltării unei reacții alergice, este necesar să se testeze amestecul preparat pe pielea sensibilă a încheieturii mâinii. Dacă, după un sfert de oră de la data depunerii, simptomele negative nu vor apărea, Spirulina poate fi utilizată fără temeri.

O altă circumstanță care face ca utilizarea produsului în cauză, este imposibilă, este prezența daunelor și a iritațiilor bine pronunțate pe piele. În ceea ce privește sarcina și alăptarea, atunci în astfel de perioade de utilizare a spirulinei trebuie tratate cu prudență. Acest lucru se datorează concentrației de ingrediente ale acestui fond – inofensive pentru mamă și destul de ridicată pentru făt sau copil.

Caracteristicile aplicației

Una dintre principalele condiții a căror conformitate vă permite să numărați utilizarea cu succes a spirulinei, este regularitatea procedurilor. De asemenea, este necesar să se țină seama de următoarele recomandări.

 • Spirulina dobândi, de preferință, într-o farmacie pentru a minimiza probabilitatea de a cumpăra un produs de o calitate scăzută.
 • Înainte de a aplica o masca, trebuie să curățați cu atenție fața pentru o mai bună asimilare a componentelor sale.
 • Prepararea amestecurilor pe baza spirulină implică utilizarea de preparate pure din material nemetalic.
 • Durata procedurii terapeutice nu trebuie să depășească un sfert de oră. Această valoare poate fi crescută în situații cu măști pentru piele legate de vârstă, dar ușor – pentru a se evita apariția arsurilor ușoare.
 • Compozițiile pe bază de Spirulina nu ar trebui să fie aplicat pe zona de sub ochi și buze.
 • După timpul alocat pe procedura, rămâne să se spele masca cu apă caldă și se aplică crema nutritivă pe piele.

În ceea ce privește frecvența cu care aveți nevoie pentru a face masti din spirulină pentru față, ar trebui să fie săptămânal. Excesul de această valoare poate duce la formarea de pete pe piele și alte probleme provocate de un exces de substanțe benefice. Bandajele poate fi efectuată o dată la fiecare 3 zile – precum și proceduri terapeutice pentru scalpului si a parului.

Rețete populare

Practica arată că spirulina este perfect combinat cu o varietate de alte mijloace, care afectează în mod pozitiv pielea și părul. Aceasta înseamnă că fiecare reprezentant al podelei amenzii poate profita de exact rețeta care se potrivește ei ca este imposibil.

Lista celor mai populare masti de piele este prezentat mai jos.

 • hidratante: 1 C. L. Spirulins se amestecă cu 15 ml de apă, după care se adaugă 2 st. L. castraveți piure de cartofi, în care nu ar trebui să fie nici coji de fructe și semințe, și totul este în regulă.
 • Pentru tenul gras: 2 C. L. Spirulins se amestecă cu 30 ml de apă. O astfel de combinație este considerat un clasic, și, prin urmare, nu prevede prezența altor componente.
 • De la erupții cutanate acnee și acnee: 1 Art. L. Spirulinele se diluează în 20-25 ml de mușețel Ragger și se adaugă aproximativ 2 g de sodiu alimentar la amestec.
 • Întinerire: 1 C. L. Spiulinele se amestecă cu aceeași cantitate de miere lichidă, ulei de măsline de înaltă calitate, apă și brânză de grăsime bogată în grăsimi.
 • Nutritive: 2 C. L. Spirulinele se diluează în 30 ml de apă, după care se adaugă la amestecul de 2 st. L. smântână piure de legume și nu prea gras.
 • Tonifiere: 2 C. L. Spiulinele se amestecă cu 30 ml de apă și aceeași cantitate de miere pre-topită.
 • Pentru pliurile nazolabiale. Pregătiți 2 secunde. L. Gelatin, golful cu apă și lăsând umflarea timp de o jumătate de oră. În continuare, trebuie încălzit la dizolvarea finală, se răcește și se amestecă cu combinația, care include 2 ore. L. Spiruline, 30 ml de apă, câteva picături de vitamina A și 5 ml de suc de lămâie proaspătă.

Pentru a îmbunătăți semnificativ aspectul părului și a le face cu adevărat sănătoși, este suficient să profitați de următoarele rețete.

 • Consolidarea masca: 1 C. L. Spirulins se amestecă cu 30 ml de suc de morcov, după care se adaugă un cuplu de ouă bătut cu 2-3 picături de suc de lămâie. Apoi, trebuie să se amestecă totul bine, se aplică compoziția pe păr, le acoperă cu un film, închis un prosop și se lasă timp de o jumătate de oră.
 • Şampon: 1 C. L. Spirulins se amestecă cu 15 ml de lapte și 1 ou (în cazul în care parul este uscat, în mod rațional folosi numai gălbenușul). Puteți adăuga, de asemenea, câteva picături de ulei esențial orice într-o combinație. Șampon trebuie să fie aplicată pe păr bine humidized, și ar trebui să se grăbesc încet pentru a obține un rezultat optim.

mențiune decentă și un amestec pentru organism a cărui înfășurare vă permite să obțineți victoria asupra celulitei. Pentru a pregăti un astfel de instrument, aveți nevoie de:

 • ia 100 g de argilă albastru sau alb zdrobit în praf+
 • se amestecă cu apă pentru a obține o consistență în formă de smântână+
 • 1 Art. L. Spirulins Se diluează în 15 ml de apă+
 • Se amestecă toate ingredientele bine.

Masa preparată trebuie aplicată secțiunilor afectate de celulită, întorcându-se strâns de filmul alimentar și care acoperă îmbrăcămintea sau pătură caldă timp de 35-40 de minute.

Recenzii

După examinarea recenziilor de la Spirulina, prezentate pe Internet, se poate argumenta că sunt pozitive în majoritatea absolută. În primul rând, utilizatorii notă următoarele avantaje ale produsului descris:

 • Întoarcerea delicatei, prospețimea, peria naturală și strălucirea pielii sănătoase+
 • Scapă de riduri situate în colțurile ochilor, pe frunte, gât și alte site-uri+
 • Eliminarea peelingului pielii+
 • Lipsa de probleme în timpul fabricării măștilor (fiind gătite corespunzător, nu se răspândesc)+
 • Probabil minim de iritare+
 • Eficiență ridicată de înfășurare cu mijloace relativ mici+
 • Minimizarea fragilității părului și pierderea prematură.

În ceea ce privește feedback-ul negativ, mirosul de spirulină este cel mai des menționat: este destul de specific, și mulți nu se pot obișnui.

Astfel, produsul descris nu este doar ușor, dar, de asemenea, arme foarte eficiente, care să permită să câștige un război pentru sănătate și atractivitate. Avantajele spirulină confirmă atât cumpărătorii obișnuiți și cosmetologi cu experiență, ceea ce justifică pe deplin aplicarea acesteia.

Cum sa faci o masca de la spirulina pentru întinerire și îngrijire la domiciliu, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: