Ulei de Shea: Proprietăți și aplicații

Ulei de Shea: Proprietăți și aplicații

Dar, ulei de pe continentul african. Există ca lemnul să fie în creștere, sau carti, care este distribuit în întreaga Africa Centrală. La vârsta de 50 de ani, copacul dă fructe care seamănă cu avocații mici. Există o piuliță în interiorul fătului, în care se încheie cea mai mare parte a grăsimilor și a carbohidraților.

În Africa, uleiul Shea este singura sursă de grăsimi vegetale, Prin urmare, acest produs este foarte valoros pentru popoarele africane. Ei o folosesc nu numai în procedurile cosmetice ca rezidenți ai altor continente, ci și în scopuri medicinale și nutriționale.

Datorită faptului că maturarea fructului lemnului SHI este destul de lungă, legea țărilor africane interzice defrișarea acestui valoros și vital pentru locuitorii continentului „Arborelui vieții”.

Caracteristici și compoziții

Uleiul de Shea este un produs bogat în acizi grași, iar grăsimea ocupă o cotă de leu din întreaga compoziție.

Acizii grași din produs sunt reprezentați de următoarele componente:

 • Acid oleic – 55%+

 • Acid stearinic – 45%+

 • Acid palmitic – 7%+

 • Acid linoleic – 8%.

Dar nu numai componenta grasă face ca caritatul de petrol să fie atât de valoros. De asemenea, are multe alte substanțe benefice care au un efect benefic asupra corpului uman. De exemplu, tocoferolii și steroizii care participă la regenerarea și întinerirea celulelor. Triterpetele ajută la saturarea celulelor oxigen, iar polifenolii sunt implicați în lupta împotriva virușilor și a microbilor.

Soiuri

Uleiul SHI în funcție de gradul de prelucrare și metodă de extracție a produsului din miezul fetalului sunt împărțite în 5 clase:

 • Categoria A – Ulei nerafinat extras din kernel cu apă+

 • Categoria B – Produs rafinat+

 • Categoria C – Produs de înaltă curățare+

 • Categoria D – Un produs având în compoziția sa cantitatea minimă de diferite tipuri de impurități+

 • Categorie E – Produs cu impurități.

Au distins, în mod esențial, două tipuri de ulei de carti – rafinate și nerafinate. Datorită faptului că produsul rafinat este supus la curățare, acesta pierde o parte minoră a substanțelor benefice, de exemplu, aceeași vitamina E. Dar instrumentul nu pierde oportunități nutriționale și de umidificare. Produsul nerafinat este stocat mai puțin de timp și are o compoziție bogată, care este foarte importantă pentru tocoferolul de frumusețe feminine sau pentru vitamina E, care este necesară pentru combaterea radicalilor liberi, precum și cu multe boli mai grave.

Uleiul de shea nerafinat poate fi, de asemenea, determinat printr-un miros subțire subțire. Produsul rafinat la procesarea pierde această proprietate.

La domiciliu poate fi, de asemenea, gătit unt biciuit. În ceea ce privește compoziția, este identic cu uleiul nerafinat convențional, dar este superior coerenței, absorbită în piele mult mai rapidă decât produsul original.

Proprietăți utile și rău

În primul rând, uleiul are un efect pozitiv asupra calității pielii. Cu utilizare regulată, uleiul epidermic consumă cantitatea necesară de lichid, obținând astfel hidratantă și nutriție. Datorită vitaminele A și E, pielea trage în sus, ridurile de pe fata sunt din ce în ce mai puțin vizibile, iar inflamația și descuamarea va fi așa. o astfel de acțiune în special relevantă a produsului pe zonele cele mai uscate – coatele, genunchii, picioarele.

Ulei nu are contraindicații atunci când utilizați în timpul sarcinii, Și este foarte important pentru o femeie de așteptare pentru copil, deoarece multe produse cosmetice în acest moment sunt interzise. Shea Oil este un asistent excelent al femeilor gravide în lupta împotriva apariției vergeturilor în timpul uneltei pentru copii.

Ca o regulă, vergeturile apar in 3 trimestru, atunci când faza de creștere fetală activă începe și, respectiv, a abdomenului. Piele, în acest moment se confruntă cu o tensiune mare. Atenuarea și de a crește elasticitatea epidermei în această perioadă dificilă la femeia va ajuta.

Datorită părții din ulei, fitostilațiile nu numai că împiedică acest defect de piele cosmetice, ci și scapă de Strya deja existentă.

Are un efect benefic asupra restaurării pielii după plajă. Este, de asemenea, utilizat ca protecție împotriva razelor UV, deoarece uleiul de Shea are un grad de protecție UVF6.

Produsul ajută la combaterea celulita. Beneficiul său este că dă elasticitatea pielii datorită stimulării sintezei de colagen.

Acest produs a descoperit utilizarea pe scară largă în îngrijirea pielii delicate pentru copii. Se utilizează atât în ​​compoziția cu crema copiilor, cât și în forma sa pură. Se confruntă perfect cu aspectul diametrelor, aplicate, de regulă, sub scutector pentru a proteja copilul de astfel de necazuri.

Uleiul de la Shea nu are aproape nici o contraindicație, excluzând numai intoleranță individuală.

Dacă există îndoieli cu privire la acest element, atunci înainte de a utiliza produsul, merită verificat, aplicând o cantitate mică la suprafața interioară a cotului. Reacția negativă nu se va face să aștepte mult timp. Dacă în termen de 12 ore lipsește, puteți utiliza în siguranță acest instrument pe piele.

Opțiuni de aplicare

Extract de fructe de arbore Shi după ce a venit în Europa și America a primit răspândirea și utilizarea în domeniul cosmetologiei. Fiind un hidratant excelent, este folosit în îngrijirea pielii, corpul, părul. Uleiul este adăugat în producția de șampoane, săpun, cremă împotriva vergeturilor, în loțiuni după bronzare și aproape fiecare produse cosmetice care vizează combaterea uscăciunii și iritației.

Citește mai mult  Producția de petrol hidrofil, cu propriile lor mâini

Pentru corp

Pe corpul fiecărei persoane există secțiuni cu piele uscată și grosieră, care cu siguranță necesită umiditate suplimentară. Unt de Shea poate deveni un instrument indispensabil în îngrijirea pielii uscate a corpului, precum pielea aspră a picioarelor.

Cumpara de extracție de ulei de shea poate fi în orice magazin de cosmetice, specializat în produse de îngrijire corporală. Multe dintre instrumentele disponibile în comerț au deja unt de Shea în compoziția sa, dar poate fi cumpărat în forma sa pură.

utilizat ca un produs rafinat pentru tratamente de acasă și nerafinate. Dar cel mai important efect poate fi obținut din ulei, prin utilizarea acestuia într-o formă Whipped. consistență biciuit perfect absorbit în piele, are o moale, textura aerisit. orice ulei adecvat pentru fabricarea unui astfel de produs a – și rafinat și nerafinate.

Pentru a prepara untul de shea biciuit, veți avea nevoie de:

 • produs rafinat – 80 g+

 • Extract de Jojoba – 18 g+

 • vitamina E – 1 g+

 • orice ester de a alege dintr – 1 g.

Dacă produsul uleiului se află într-o stare solidă, acesta trebuie încălzit până când realizează o textura moale. Uleiul Jojoba, de asemenea, sfătuiește să se încălzească până la 40 de grade. Apoi ingredientele sunt amestecate manual folosind un whin sau un mixer.

După ce se realizează coerența corectă a produsului, se adaugă vitamina E și eter cu un miros favorit, de exemplu, un eter de copac portocaliu.

Dacă produsul final sa dovedit a fi foarte grăsime, situația poate fi corectată amidon de porumb. Adăugând 2-3 g din acest produs, va deveni mai puțin grăsime și mai plăcută la atingere. Aplicați un astfel de produs pe corp în fiecare seară după duș pe un corp umed sau uscat.

Perioada de valabilitate a unui produs biciuit depinde de prezența antioxidanților în el și, în special, vitamina E. Fără aditivi, crema va servi de la 1 la 3 luni, iar cu ele petrol puteți utiliza o perioadă mai lungă.

Crema de iarnă:

 • Ulei de cocos – 20 g+

 • Extract de ulei Shi – 20 g+

 • Ulei de semințe de struguri – 20 g.

Toate componentele sunt amestecate în formă încălzită, apoi masa se lasă puțin rece. După ce o utilizați pe părți uscate ale corpului. Aceeași cremă este recomandată pentru a stoca în frigider pentru a evita deteriorarea produsului.

Puteți găti și mai ușor pe textura cremei, similară cu lapte și o folosiți în primăvară sau la începutul toamnei.

Ingrediente:

 • Ulei de cocos – 20 g+

 • Ulei de carti – 20 g+

 • Extract de cătinătură petrolieră – 20 g+

 • Extract de ulei aloe vera – 20 g.

Un astfel de produs este preparat similar cu versiunea de iarnă a cremei. Ingredientele sunt încălzite într-o baie de apă la o temperatură de cel mult 40 de grade și apoi amestecate într-un container. După răcire, deplasați laptele rezultat într-o sticlă cu un distribuitor, din care va fi convenabil să aplicați produsul pe corp.

În produsele cosmetice, a cărei acțiune este destinată să scape de celulită, uleiul Shea nu joacă ultimul rol. Datorită absorbției sale rapide în epidermă, sinteza fibrelor de colagen apare mai repede, astfel încât rezultatul de la utilizarea cosmeticelor de îngrijire a caritei de scrapă este deja vizibilă din primele aplicații.

Plăcile pe bază de ulei pot fi efectuate la domiciliu fără cheltuieli excesive și drumeții prin saloanele cosmetice.

Împachetarea „Unt în ciocolată”

Ingrediente:

 • Ciocolata 75% – 100 g+

 • Extract de ulei Shi – 20 g+

 • Iaurt natural – 100 g.

Pentru a prepara compoziția, este necesar să transformați ciocolata dintr-o stare solidă într-un lichid cu un cuptor cu microunde. Mills Placi, trebuie să adăugați ulei de unt și iaurt de înmuiere, învârtindu-se amestecul la Cashem omogen. Se aplică secțiunilor cu pielea cu celulită vizibilă și înfășurată cu polietilenă. Momentul procedurii variază de la 20 de minute la 1 oră. Flush amestecul este de preferință în duș cu un gel de burete și corp.

Pentru față

Pielea uscata a fetei are nevoie în mod constant de umiditate. Roșeață și peeling – un semn clar al lipsei de umiditate. Umple echilibrul hydrolypide ajută carite ulei. Când se utilizează pe pielea uscată, epiderma este umezit instantitically datorită texturii de ulei a produsului. După utilizarea produsului de ulei, rămâne pentru o lungă perioadă de timp hidratata, și cu utilizarea sistematică devine mătase, moale și netedă, fără semne de decojire și iritarea.

masca pielea uscata

Ingrediente:

 • Carnea de avocado coapte – 20 g+

 • Extract Oil Carite – 5 g+

 • Miere – 5 g+

 • Extract de ulei de Jojoba – 5 g.

Pentru a pregăti o mască de care aveți nevoie pentru a amesteca toate ingredientele sale și se aplică un amestec pe pielea feței, evitând zona din jurul ochilor, la 12 minute. După expirarea timpului, resturile măștii poate fi îndepărtată cu un șervețel, se spală fața cu apă caldă și se aplică crema.

Proprietarii de piele de vârstă pot fi recomandate cremă cu mușețel și lavandă. În această rețetă, se recomandă utilizarea uleiului de coacere. Prin urmare, înainte de a găti crema, este necesar să lași untul în camera caldă sau să-l puneți pe baterie pentru interpretarea substanței uleioase.

Ingrediente:

 • Blue Shea – 10 g+

 • Extract de ulei de migdale – 20 ml+

 • Daisy eter – 3 picături+

 • Lavandă eter – 2 picături.

Citește mai mult  Caracteristicile utilizării uleiului de ricin pentru gene

Toate componentele cremei trebuie să se încălzească și într-o formă caldă pentru a se amesteca în același fel de mâncare cu un whin. Amestecarea produsului, trebuie să fie lăsată de ceva timp pentru a îngheța și apoi se deplasează într-un borcan pentru depozitare și îl folosește pentru noapte, folosind un deget cu șurub pentru a îndepărta crema de la borcan, dar o lamă specială de unică folosință.

Extract de ulei Cartitul funcționează perfect pe fața pielii grase, care are nevoie și de hidratare. Contrar așteptărilor, porii produsului petrolier nu scriu deloc, deși are o textură grasă. Acesta este motivul pentru care uleiul Shea, datorită absorbției excelente și a lipsei de luciu pe față, a pielii adecvate și a problemei. Din același motiv, cicatricile de la acnee se vindecă mai repede, iar cicatricile sunt formate mai puțin.

Masca „fără acnee”

Ingrediente:

 • Capota de ulei caritul – 10 g+

 • Miere – 10 g+

 • Hood ulei de nuc – 3 picături+

 • Acid salicilic în tablete – 1 buc.

Ingredientele sunt amestecate într-un singur recipient, preîncălzit hostekul de ulei și amestecul este aplicat pe față. Masca poate fi folosită atât în ​​zona problemei, cât și pe întreaga suprafață a feței, dacă locul de inflamație este destul de extins. Scoateți masca fără apă folosind doar un prosop uscat curat sau un șervețel. Procedura este cea mai bună peste noapte și după ce se duce imediat la culcare.

Extract de lemn Cartitul – Activator excelent pentru tineret. Cu ajutorul produselor de unt, ridurile de pe față sunt mai puțin vizibile și imită și pot dispărea, astfel încât fetele timp de 30 de ani ar trebui să se uite la acest produs magic, care trage momentul de epocă a schimbărilor legate de vârstă pe față. Începând cu uleiul în stadiul apariției ridurilor de mimică superficială, le puteți elimina complet.

Masca pentru piele-piele

Ingrediente:

 • Esența uleiului Shi – 5 g+

 • Esența uleiului Aloe Vera – 5 g+

 • Apă roz – 5 g.

Amestecarea tuturor componentelor măștii, este necesar să se aplice ușor compoziția pe față prin linii de masaj și să plece timp de 20 de minute. După mască, îndepărtați cu șervețele umede și spălați apa caldă.

Crema de fata cu ceara

Ingrediente:

 • Extrageți carita – 50 g+

 • Ceară – 30 g+

 • Infuzie scorțișoară – 30 ml.

Înainte de gătit, ceara trebuie să fie capabilă să se încălzească astfel încât să devină moale și militantă. După ce uleiul, ceara și scorțișoară sunt amestecate într-un container folosind un mixer sau un mixer. După ce a obținut o masă omogenă, este deplasată într-un borcan pentru cremă și folosit după cum este necesar. Această cremă este perfectă și trage pielea.

Masca „hidratantă profundă” pentru pielea legată de vârstă

Ingrediente:

 • Shi extract – 40 g+

 • Ceară – 20 g+

 • Extract de avocado – 10 g+

 • Sucul Jules – 10 g+

 • Ulei de santal – 3 picături.

Gătit:

 • Înmuiați ceara și Shea+

 • Se amestecă sucul de suc, extract de sandal și suc de avocado+

 • Conectați compușii rezultați într-un castron și amestecați pană sau mixer+

 • Aplicați o mască timp de 5-7 minute+

 • Spălați masca de pe față cu apă caldă.

Buzele în timpul iernii adesea crack. În perioada rece, ei nu dispun de hidratare și nutriție, astfel încât balsamul pentru buze cu un carti de unt va fi asistentul credincios în lupta pentru frumusețe.

Balsam pentru buze „Orange și jojoba”

Ingrediente:

 • Extract de ulei Carritul – 15 g+

 • Extract de ulei de Jojoba – 10 g+

 • Extractul de ulei din lemn de lămâie – 3 picături.

Pe soba, trebuie să pregătiți o baie de apă și să așezați componentele balzamului în castron amestecat periodic. La atingerea unei consistențe omogene pentru a obține un amestec, umpleți-l cu un borcan de depozitare și scoateți-l în frigider. Balsamul poate fi folosit ca ruj obișnuit, de îndată ce masa se răcește.

În forma sa pură, uleiul poate fi utilizat în zona de licitație sub ochi. Adevărat, merită să utilizați doar un produs nerafinat cu cea mai mică cantitate de aditivi pentru a evita o reacție alergică.

Aplicati cateva picaturi pe buricele degetelor, au trecut cu atenție în toată zona de sub ochi. Mișcările nu trebuie să fie ascuțite și să frece. Este necesar doar să atingeți pielea ușor ușor, condusă ușor în ea. Mai ales eficient va fi un astfel de masaj pentru cei care suferă de edem sistematic sub ochi.

În grija genelor și sprâncenelor, se folosește și untul, Folosind-o în formă pură și în compoziții cu alte uleiuri. Cea mai convenabilă utilizare a uleiului este de a le umple cu un borcan gol curat de sub carcasă și în fiecare zi înainte de a merge la culcare, aplicați ulei curat sau în combinație cu ricin sau povară, pe gene și sprâncene. Rezultatul poate fi estimat după 3 săptămâni. Genele vor avea un pigment strălucitor, iar firele de păr vor fi mai dense.

Pentru picioare

Carita de ulei afectează în mod magic pielea uscată. Aplicându-l în forma sa pură pe talpa opririi pe timp de noapte, punând șosete și căderea în jos, dimineața este posibil să se trezească cu pielea nouă pe picioare. Ei vor fi absolut moi și blând ca un copil.

Textura de ulei poate fi utilizată în combinație cu sare ca o curățare pentru a exfolia pielea, precum și creme de hidratare excelente.

Cu ajutorul uleiului, puteți găti balsam minunat pentru picioare, ceea ce va funcționa nu numai împotriva pielii uscate. El este, de asemenea, capabil să aducă picioarele picioarelor în ton, care adesea suferă de o jumătate de umanitate.

Citește mai mult  Compoziție, proprietăți și sfaturi privind utilizarea uleiului USP

Ingrediente:

 • Extract de ulei Carritul – 40 g+

 • Ulei de arnica – 9 g+

 • Lavandă capota de ulei – 12 picături+

 • Extract mirokarpus – 10 picături+

 • Extract de ulei de menta – 12 picături+

 • Extract de rozmarin – 0,5 g+

 • Chestnuta Extract – 0,5 g.

În primul rând, este necesar să înmoaie uleiul de carti, apoi să adăugați ulei de arnica la ea. Amestecându-le cu un mixer, componentele rămase adaugă la amestec, biciind aproximativ un minut. Schimbați masa în capacitatea pregătită. Balmul sa bucurat de noapte înainte de a merge la culcare.

Crema universală a piciorului, care ajută la uscarea pielii cu fisuri, și, de asemenea, luptele cu transpirație excesivă, are, de asemenea, un ulei de scobit ca parte:

 • Extract de ulei Carritul – 70 g+

 • Extract de nucă de cocos – 35 g+

 • Extract de ulei de cacao – 12 g+

 • Ceară – 9 g+

 • Extract de migdale – 9 g+

 • Extract de avocado – 9 g+

 • Extract de jojoba – 9 g+

 • Ulei de lavandă – 9 picături+

 • Ulei de arbore de ceai – 5 picături+

 • Ulei de menta – 5 picături+

 • Vitamina E – 5 g.

Gătit:

 • duce la o stare lichidă de ulei de Shea, de nucă de cocos și cacao+

 • Adăugați restul ingredientelor și bateți masa mixerului pentru un minut+

 • Trimiteți crema la recipientul preparat pentru înghețat în frigider.

Unele femei sunt adesea folosite în procesul de spălare, nu geluri și spumă, ci un alt săpun. Ele conțin adesea aditivi sub formă de particule cuprinzătoare și uleiuri de hidratare.

Săpun pe bază de ulei poate fi pregătit de la sine. Mai mult, se va aborda nu numai pielea uscată, ci și atunci când se adaugă astfel de componente ca ulei de arbore de ceai, va deveni un bun ajutor în purificarea pielii grase.

Scaun de ulei pentru pielea uleioasă

Ingrediente:

 • Baza de săpun – 100 g+

 • Glicerina – 3 g+

 • Clay – 5 g+

 • Ceai din lemn Eter – 6 picaturi.

 • ulei Carite – 5 g.

Baza de săpun trebuie să fie tăiată în cuburi de 1,5 cm și a pus tăierea în cuptorul cu microunde pentru ca baza să se topească. nevoie Clay să se amestece cu glicerină și ulei de Shi pentru a pune pe o baie de apă pentru înmuierea.

Uleiul nu poate fi adăugat prea mult, în caz contrar nu se va face spumă de săpun, și sentimentul că fața nu se spală, va rămâne chiar și după spălarea acestora.

După ce ingredientele solide topite, care au nevoie să se răcească un pic, și apoi conectați totul într-un bol și se amestecă bine. Apoi, se adaugă ulei de arbore de ceai, se agită din nou și se toarnă în forma pregătită pentru săpun.

Înainte de așezarea masa în formă, trebuie să stropească cu alcool pentru a evita apariția de bule pe suprafața uleiului. Dupa completarea formularului, suprafața săpunului trebuie tratată cu soluție de alcool cu ​​același scop. Produsul rezultat nu poate fi îndepărtat în frigider, deoarece este solid și la temperatura camerei.

Săpunul combinat cu untul este rapid încețoșat și vine în lipsă de depozitare incorectă, deci merită să lucrați pentru a plasa tot timpul săpun cutia într-o stare uscată.

Cum se păstrează?

Perioada de valabilitate depinde de calitatea sa. Uleiul bun de înaltă calitate poate fi utilizat 1 an. În plus, uleiul de scobit nu poate fi lăsat sub soare și într-o cameră fierbinte, mai bine lăsați-o să fie rece, colțul îndepărtat al camerei sau frigiderul în care orice ulei este mult mai lung. Temperatura de topire a uleiului este de 32 de grade, deci consistența sa lichidă poate reaminti proprietarului că este suficient de fierbinte în cameră, astfel încât produsul este mai bine trimis la frigider pentru a salva proprietățile sale utile.

Adezivitatea produsului nerafinat poate, de asemenea, să-și vorbească mirosul. Dacă se remarcă în mod clar, atunci produsul este proaspăt. Dacă aroma de nuci din produsul nerafinat nu este aproape simțită, atunci este fie întârziată, fie pur și simplu nu este curată, iar aditivii sunt prezenți în el, deoarece uleiul rafinat nu este practic ulei rafinat.

Recenzii

Cartitul de petrol nu este la fel de popular ca, să spunem ulei de cocos, deci nu există atât de multe recenzii despre acest produs. Se întâlnesc rar în segmentul pieței rusești. Da, este prezent în stoc, dar numai o mică masă de oameni din țara noastră, inclusiv cosmetologi, a recunoscut eficacitatea produsului și a se bucura de ea cu plăcere. Recenzii despre ea, deși puțin, dar toate sunt doar pozitive. Femeile de la 30 la 55 de ani au mai multe șanse de cumpărători de uleiuri între 30 și 55 de ani și sunt încântați de textura, mirosul și rezultatul pe care îl primesc după utilizare. Prin urmare, proprietarul uleiului de Shea este fericit să utilizeze acest produs în Proceduri de plecare și cine știe, poate într-o zi va fi capabil să concureze cu același unt de nucă de cocos sau chiar în ceva depășește.

Pe proprietățile și utilizarea uleiului de Shea (carti), consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: