Cachon: Descriere și dispozitiv Instrumentul

Cachon: Descriere și dispozitiv Instrumentul

Cachon – un instrument muzical neobișnuit provin din Peru. Despre istoria de origine, dispozitiv, specii, precum și cum să-l aleagă și corect joace, a declarat în cadrul acestui articol.

Istoria originii

Nu există un consens cu privire la momentul de origine a sculei și istoricul apariției. Versiunea oficială sugerează că Kachon a apărut în prima jumătate a secolului al XIX-lea, iar neoficiala trimite încă două secole mai devreme.

În apariția sculei există un punct de vedere ca sclavi din America de Sud a devenit „vinovații“. Au interzis strict să joace tobe tradiționale. Africanii rezidenți nu au fost confuzi și au folosit în schimb sertare din cutii de tutun, cutii de tutun și cutii de țigări, respectiv, sunet scăzut, mediu și ridicat.

O altă versiune afirmă că un fel de tort era încă în Europa Centrală și Africa de Vest. Și împreună cu sclavi, a sosit în America Latină. Din cauza simplității, a devenit rapid popular în America Colonială. Și din vremea aceea, limba spaniolă a fost ferm înrădăcinată, numele instrumentului a fost dat în limba spaniolă.

Ce este?

Numele instrumentului muzical „Cachon” în traducerea din spaniolă înseamnă „cutie”. În exterior, arată ca un din lemn obișnuit, nici o cutie vizibilă. În prezent, diferite metale sunt folosite pentru a crea un instrument și nu doar un copac. Cachonul se referă la șoc, deși acest lucru nu este un tambur în înțelegerea obișnuită. Principalul său avantaj este practic.

Designul instrumentului ca întreg este simplu. Un perete al carcasei este fabricat din material mai ușor și alți cinci – materiile prime sunt mai puternice. De regulă, utilizați un copac sau un fane.

Cele mai populare soiuri de lemn – fag, tees, frasin, arțar. De la rare rare – Zebrano, Tubbing. Prezența unor părți separate, cum ar fi pedalele, arcurile și t. Ns.., Depinde de tipul de instrument.

Există două soiuri principale: șir și prăjituri mici. Primele sunt echipate cu 2-5 corzi de chitara, fixate pe interior pe peretele din spate al structurii (o dată a fost siruri de caractere chitara situate în colțuri, iar acum marginea standard) este adesea găsit). În mici, în loc de cabluri de 4 ochiuri. Torturile mici în timpul jocului fac sunete de crackling, motiv pentru care sunt folosite atunci când se joacă cu instrumente electrice.

Citește mai mult  Tuba: Descriere și joc pe instrument

Dimensiunile instrumentului clasic (cm) – 50×30 (lățime și lungime), dar de obicei acest instrument este fabricat în funcție de creșterea muzicianului.

Există încă un tip afro-peruvian fără șiruri și fără fire. El face un sunet curat cel mai pur, pentru care artiștii de flamenco sunt apreciați.

Vizualizări

Dacă mai întâi a existat un simplu design, atunci elementele diferite au început să adauge diferite elemente de atunci. Ca rezultat, au fost create mai multe specii.

  • Șir kachon despre care.
  • Fără șiruri – cel mai simplu model care a devenit larg răspândit. Cel mai adesea este folosit pentru a crea muzică de flamenco.
  • Pliabile – o opțiune practică, deoarece poate, dacă este necesar, dezasambla și se adună în doar câteva minute. Acest lucru este deosebit de important dacă deplasați adesea și transportați Kachon. Este atât de compactă încât se potrivește cu ușurință dezasamblate într-un caz sau într-o pungă.
  • BASS – model non-standard. sunet specială și o serie de alte dimensiuni fac kachon speciale.
  • Octakiaon, Congakiaon și altele. Acestea sunt deja variații de o altă formă (șase și octogoane). În astfel de versiuni, Tapa este situat pe orizontală, astfel încât modul de execuție este diferit și amintește jocul la conva.
  • Există instrumente cu un design complicat, atunci când sunetul atunci când lovind stânga și dreapta marginile diferă în mod semnificativ, cu o formă diferită.
  • Printre instrumente moderne – prăjituri electronice.

Criteriile de alegere

Decizia de a achiziționa un instrument muzical exotice, este în valoare de pui intrebarea principala cu privire la obiectivul de achiziție (pentru amatori sau un joc profesionale), cu privire la frecvența de utilizare. Toate acestea vor determina tipul de tort, de fabricație materiale, preț.

Material

Cerința principală pentru materialul este puterea. Cu cât mai puternică, cu atât mai mult durata de viață a sculei, pentru că muzicianul se așează pe Cachon. Se are în vedere încă în valoare de masa corpului jucatorului.

Citește mai mult  Totul despre instrumente muzicale Viola

Instrumente de la diferite tipuri de sunete diferite materiale, inclusiv din diferite specii de lemn. De exemplu, prăjituri din fibra de sticla sunet foarte puternic. Ea nu poate veni pentru fiecare artist.

La alegerea este în valoare de verificarea modului în care fiecare dintre sunetele unelte, și încredere în propriul auz.

Carcasa din placaj rezistent este opțiunea cea mai comună. Există un astfel de model de costuri reduse, dar durabil. Deteriorare sau deforma este pur și simplu imposibil. Dar turte din lemn au un cost mai mare. Cu cât este mai valoros pentru pomul de copac, din care se face Cachon, prețul este mai mare.

Materialul din care este fabricat Tapa este, de asemenea, de mare importanță. Acesta poate fi atât de plastic sau placaj si lemn masiv.

Nu este necesar pentru a salva aici – puteți alege un model cu un robinet realizat din lemn de înaltă calitate. sunet clar, în acest caz, este prevăzută.

instrument de „interior“

Unii muzicieni nu pot face fără amplificatoare de sunet, microfoane și alte accesorii, în timp ce altele nu recunosc nici elemente complementare artificiale.

Preț

Iubitorii și kachers pur și simplu merită pasionați familiarizarea cu instrumentul pe o copie ieftina. Este chiar important să se înțeleagă că instrumentul bugetar este opțional sărac și rău. Merită să căutați aici, deoarece printre modele ieftine, există opțiuni foarte demn, cu sunet excelent (nu mai rău decât analogii mai scumpe). Diferența principală, de regulă, constă în prezența unor elemente suplimentare în urmă. Muzicale de brand instrumente are o semnificație importantă.

Pentru cei care fac profesional sau au intenții serioase și planuri îndepărtate, nu regret fonduri pentru achiziționarea unui instrument mai scump.

Este important să se ia în considerare toate detaliile și să fie meticulos în alegerea: instrumentul trebuie să respecte pe deplin toate cerințele. În astfel de modele, există adesea amplificatoare de sunet, iar acest lucru crește posibilitățile de aplicare.

Accesorii

Accesorii pentru lot kachonov un. Aici sunt pungi speciale pentru transport, și capace, și pedale pentru compoziții cu setări de percuție, și microfoane, și baghete pentru a obține un sunet mai profund, și modele suplimentare de dimensiuni reduse, care pot fi montate pe instrumentul principal.

Citește mai mult  Totul despre instrumentul muzical prost

Cum se joacă?

Cachona joc – ocupație interesant. Se pare că nu este nimic complicat în asta, de ce să ia niște lecții. Cu toate acestea, există reguli proprii, caracteristici, subtilitățile. Prin urmare, dacă doriți să stăpâniți instrumentul, este necesar să învățați de la un muzician profesionist.

Există mai multe recepții de joc pentru a extrage sunete de diferite înălțimi.

  • Pentru a elimina sunetul de înaltă frecvență, trebuie să faci șocuri pe partea de sus a feței frontale.
  • Pentru bas, va fi necesar pentru a lovi toată palma ușor mai scăzute decât în ​​primul caz. Alternativ, puteți utiliza o lovitură cu un recul de palmier sau presat.
  • Când te-a lovit degetele în colțuri, „Click“ sunet este preluat.

Atenţie! Nu a lovit centrul carcasei, deoarece vibrația a robinetelor.

Concluzie

Cachon – instrument exotic dreapta din Peru, cu o istorie interesantă de origine. În ciuda simplitatea designului, suna perfect si divers. Se referă la instrumente de șoc. Cu toate acestea, este imposibil să-l numim un tambur în sens literal. Sunetul depinde, în principal, de fabricare a materialelor, tipul de construcție.

Atunci când alegeți un instrument, este necesar ca mai întâi să se determine scopul achiziției. Pentru iubitorii, versiunea bugetară va fi destul de demn, iar profesioniștii ar trebui să ia în considerare modelele mai scumpe de la producători bine-cunoscute. Dacă este necesar, puteți achiziționa accesorii suplimentar în formă de amplificatoare audio, microfon și alte. Capac obligatorie pentru transport.

Puteți maestru elementele de bază de jocuri de pe tort puteți singur prin tutoriale video de pe Internet sau pe site-urile tematice. Dar pentru a deveni un virtuoz, va fi necesar un studiu mai aprofundat și imersia în subiect.

Despre modul in care sunetele kachon, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: