caracteristici fluier

caracteristici fluier

Fluierul din lut este considerat unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale populare care existau în Rusia sunt încă în perioada pre-creștină. Astăzi, este mult mai îndeplinește rolul de jucărie pentru copii sau un suvenir național.

Ce este?

Fluierul din lut se referă la vasele tradiționale de flothe echipate cu un mecanism special de fluier. Instrumentul muzical are mai multe găuri care sunt închise cu degetele – unu-patru, deși într-un număr de modele care sunt în general absente. Fluierul cade din argilă sau ceramică fără păr în formă de păsări, animale sau călăreți. Subiectul este acceptat pentru a decora sau geamuri. Produsele din lut sunt de asemenea cunoscute sub numele de „fluiere“, „fluier“, „Gudukhi“, „Dudks“.

Cele mai vechi fluierele gasit in Rusia sunt datand din secolul, deși au apărut, desigur, chiar mai devreme. În Rusia, la prima dată când au rămas un produs de ambarcațiuni de ceramică, dar la intersecția dintre secolele XIX-XX, împreună cu alte jucării de lut, a luat forma într-o direcție completă. În timpurile pagane, jucăria a fost înzestrată cu proprietăți magice – de exemplu, se credea că cu ajutorul ei este posibil de a provoca ploaie sau speria necurat. Jocul de pe fluierul a fost, de asemenea, parte a unor astfel de evenimente rituale ca o reuniune de primăvară.

Revizuirea speciilor

fluiere din lut pot fi diferite de configurare si design.

În funcție de tipul de produs

Cele mai multe fluiere rusești sunt echipate cu cavitate interioară. Pe plan extern, ele seamănă cu un vas mic, iar fluierul lor se află în stand. Cu toate acestea, în spațiul post-sovietic, jucării de lut cu un fluier bandă sunt considerate cele mai comune, de exemplu, cu Filimonovsky mai simplu si Dymkovsky cu ornamente mai complexe. În cele din urmă, există o varietate neobișnuită de produse – apă „fluier-Nightingale“, din care cavitatea interioară trebuie să completeze într-o cantitate mică de apă. După introducerea lichidului, jucăria începe să facă un sunet neobișnuit, care seamănă cu un fluier privighetoare.

În sens larg, sub fluierul, vă poate însemna absolut orice instrument de fluierând.

Proiecta

Inițial, fluierul poseda forma unei păsări, având o importanță deosebită pentru strămoșii noștri: Dove biblice, bufnițe, „păsări albastre”, rațe, pui sau cockerel. În timpul timpului, o jucărie obișnuită a copiilor, ea a păstrat un aspect de păsări, dar a dobândit noul „larvă”: Animalele sălbatice și domestice caracteristice unei anumite localități, eroii basmelor populare și epicei. Conacul era un fel de fluier de argilă, ca Ocarina.

Nu a fost creat pentru distracție, și anume, ca instrument muzical, așa că nu era acoperit cu vopsea și nimic nu a fost decorat. model natural pe suprafață a fost obținută datorită șifonier în lapte sau făină diluat, urmată de coacere în cuptor.

Cum să-l faci singur?

Înainte de a începe pas cu pas pentru a implementa orice clasă master, comandantul ar trebui să determine alegerea materialului utilizat. Ca orice ceramica, agitația este în centrul lut, devenind în roșiatic de ardere sau alb. Cu toate acestea, material natural nu este deosebit de potrivit pentru creativitatea, deoarece conține adesea stropi de nisip, pietricele mici și celălalt, în esență, gunoi. Clay, care conține până la 5% din nisip, are un nume gras, și până la 30% – slab. Materialul potrivit pentru crearea de jucării din argilă trebuie să conțină între 10 și 15% din nisip, adică, să fie o argilă grasă medie.

În producție, materialul naturale trece de prelucrare specială, rezultând într-un aluat în masă sau argilă ceramică, mai potrivite pentru modelare. Cu toate acestea, astfel de activități pregătitoare pot fi realizate în mod independent, în cazul unei cantități mici de substanță.

  • La prima etapă, argila este eliminat din cariera, cu ajutorul. Apoi, noduli sunt uscate pe o suprafață orizontală și curată zdrobit cu un ciocan. Imediat, piesa de prelucrat trebuie să fie curățate de pietricele, moloz, chips-uri, paie și alte impurități.
  • Masa rezultată este divorțată în apă, și pentru o parte din lut, trei părți ale lichidului trebuie să aibă. Amestecul se amestecă bine cu un flutter, după care este apărat până nisip și pietricele cad în jos, iar apa limpezită nu va rămâne la partea de sus. Glisarea întregul lichid, este necesar să se învețe din vasul la lutul în sine – adică, stratul de mijloc – și puneți-l într-o găleată sau o baie specială ipsos. Materialul se usucă până la consistența aluatului gros sau până când se oprește lipirea la mână. Protejarea argilă pentru a elimina bulele de aer, este necesar să se testul: taie rola cu un diametru de aproximativ 15-20 mm și îndoiți în jumătate.
  • În absența fie cantități mici de fisuri, puteți trece la fluierul de împingere. Masa ceramică trebuie să fie stocată în pachetul de polietilenă închise ermetic. În cazul în care se fixează peste pentru această perioadă, atunci puteți turna o cantitate mică de apă în interiorul și este atent înțeles. Perioada de funcționare a piesei de prelucrat este de câteva luni.
  • Pentru ardere jucării, profesioniști implică cuptoare muflă fie dispozitive de ardere speciale ceramica, Deși este posibil să se consolideze produsul în incendiu, cuptor sau aragaz la gaz. În cazul extrem, cifra este uscată pur și simplu: se va dovedi destul de durabil și va fluierul cu voce tare, dar se prăbușește atunci când lichidul.

Pentru începătorii creatorilor, una dintre primele clase de masterat poate fi fabricarea păsărilor de argilă cu ciuperci – cea mai simplă tehnică care nu necesită instrumente speciale și chiar abilități speciale. Singurul lucru care va fi necesar pentru muncă este o baghetă rotundă, destul de subțire, care pe o parte este îndreptată de un con, iar pe cealaltă este accentuată sub forma unei lame dreptunghiulare. Instrumentul de casă va fi capabil să construiască din vechea tasină fie un portocaliu pentru manichiură.

Tipul vopotoxic trebuie să se dovedească în mod necesar pentru a fi neted și posedă o lățime de 3-4 milimetri, precum și o grosime de 0,5 până la 1 milimetru.

  • Lucrul începe cu formarea unei bile elastice dintr-o bucată mică de lut. Apăsând pe piesa de prelucrat cu un deget mare și, prin urmare, formând o adâncire, urmează cu mișcări netede pentru a tăia o ceașcă cu pereți groși. În timpul funcționării, degetul mare ridică, de obicei, masa din interior, iar restul comprimă-o afară. Vă puteți înscrie după contrari: să plasați un deget mare, iar restul este plasat înăuntru. La cupa terminat, ar trebui să existe pereți, care sunt egale cu cel puțin 4 milimetri, dar stăpânii experimentați, ca regulă, aduce acest indicator la 2 milimetri.

  • În etapa următoare, cifra de volum ar trebui să fie închise, adică, pereții vor trebui să „searcate“. Acest lucru se întâmplă după cum urmează: pliul se formează mai întâi, și apoi când este aliniată, cele trage lut sus de sus. Când repetarea acestei secvențe, cupa trebuie tras treptat și devine pară în formă. În timp ce gaura nu scade, din interior cifra ar trebui să fie menținută de către degetul arătător. Grasing piesa de prelucrat cu degetele mari și index din toate părțile, este necesar să se reducă treptat diametrul până când se formează proeminența în formă de Troth – coada păsării viitorului. Dacă doriți, puteți chiar ridica.

  • Pentru fluier a început să fie stabil, o mică adâncire este stors în partea sa inferioară. Ciocul este format dintr-o minge mică, care este comprimată cu degete de la trei laturi pentru a obține un con, după care este fixat pe corp. Capătul ascuțit al sculei de casă, în ochi formă de păsări și contururile aripilor sunt trase. Găuri pentru sunetul fluierelor se obțin, datorită utilizării aceluiași stick-. Se introduce cu un capăt ascuțit sub coadă la un unghi de 45 de grade la suprafață.

  • Apoi, „spatula“ taie gaura din coada. Este important ca banda instrumentului să fie la o margine acută formată în pasul anterior. Pentru ca fluxuri de aer a trecut cu calm prin fluier, toate găurile ar trebui să fie netedă și curățate de bavuri. Apropo, sunetul va deveni mult mai interesant dacă adăugați alte sau două găuri mici pe aripile care pot fi fixate. Designul finit este supus la ardere și, dacă este necesar, vopsea.

Exemple frumoase

Diversificarea unui fluier simplu sub forma unei porumbei va reuși, colorându-l cu culori strălucitoare, desenarea ochilor, ciocurilor și aripilor și adăugarea unor modele elegante.

Astfel de culori „moderne”, cum ar fi roz, salată, albastru deschis și adăugând un sclipitor se va îndepărta de aspectul tradițional al instrumentului muzical.

Pentru o variantă mai clasică, jucăria poate fi efectuată în forma unui călăreț așezat pe cal și vopsea, inspirat pictura națională rusă.

Master Clasa Uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: