Corzi de nylon pentru chitara acustica

Corzi de nylon pentru chitara acustica

Fiecare proprietar al propriei sale chitară a apărut problema selecției șirurilor potrivite. În prezent, sunt disponibile două soiuri principale ale unor astfel de componente pentru instrumentul muzical șir: metal și nailon. Astăzi vom vorbi despre a doua opțiune, luăm în considerare principalele avantaje și dezavantaje ale șirurilor din nailon.

Particularități

Corzi Nylon pentru chitară sunt o linie de pescuit calibrată specială. Materiile prime pentru fabricarea lor are apariția celor mai mici bile. Cel mai adesea este utilizat în combinație cu o varietate de componente suplimentare chimice.

Pentru producerea unor astfel de șiruri, materiile prime inițiale sunt încălzite mai întâi și apoi masa rezultată este trecută prin orificiile diametrului dorit. Firele se întind pe dispozitive de role speciale și apoi răcite prin fixarea formei dorite. Acest lucru le permite să le dea elasticitatea și rigiditatea necesară.

În procesul de creare a unor astfel de fire de nailon în mod necesar prelucrate de componente speciale, care sunt capabili să crească semnificativ nivelul de elasticitate, rezistență și durabilitate a acestor produse sintetice. Datorită prezenței unei varietăți de aditivi în fabricarea unui șir de acest tip poate avea o varietate de culori.

Avantaje și dezavantaje

siruri de caractere nailon au o mulțime de avantaje importante. Luați în considerare fiecare dintre ele separat:

  • Ușor pentru a trage pe chitara+

  • Este mai ușor să clemă în flăcăii+

  • un cost relativ scăzut.

Trebuie remarcat faptul că Spre deosebire de modelele de metal, astfel siruri de caractere nu va răni mâinile redarea. La urma urmei, acestea sunt destul de moi, au un diametru mare, nu de avarie în piele. Acest material va fi plăcut la atingere.

Produsele de nailon pot fi folosite pentru diferite tipuri de chitare, inclusiv pentru acustică.

Dar aceste tipuri de siruri de caractere au o serie de deficiențe, care, de asemenea, trebuie să fie luate în considerare înainte de a cumpăra-le:

  • Este mult mai dificil de configurat+

  • Poate un sunet surd+

  • Nu este suficient un sunet clar (nylon este foarte greu păstrează o notă la același nivel).

Citește mai mult  BOY SIX chitara

Ce servește mai bine?

Înainte de a achiziționa astfel de produse sintetice pentru chitară, merită să ne amintim câteva reguli importante de selecție. Există tipuri separate de corzi de nailon pentru chitare clasice și acustice.

În primul caz, se utilizează modele convenționale cu o înfășurare moale dens. În același timp, produsele din alamă, cupru, bronzul fosforic sunt de preferință luate în principal. Și, de asemenea, o opțiune bună pentru instrumentele muzicale clasice sunt seturi de carbon.

Ei vor fi mult mai puternici în comparație cu eșantioane simple. În plus, soiurile de carbon vă vor permite să oferiți un sunet neobișnuit și cel mai clar al melodiilor.

Perioada operațională a acestor șiruri va fi destul de mare.

Pentru chitarele acustice, corzile metalice convenționale sunt luate cel mai adesea, care sunt întărite în continuare cu material de nailon. În acest caz, ca bază, este mai bine să ia piese fabricate din galben sau din bronz fosforic.

Cum de a pune?

Pentru a obține cea mai înaltă calitate și sunet curat în joc de joc pe chitara, este necesar în primul rând în mod corect bloca toate șirurile. Dacă ați ales modele de nailon pentru instrumentul muzical, atunci primele elemente vor trebui să fie eliminate (este recomandat să se schimbe toate șirurile dintr-o dată).

Pentru a elimina detaliile vechi, acesta va avea nevoie doar pentru a deșuruba un pic inel, care va slăbi în mod semnificativ tensiunea. Deci, firul va fi eliberat și slăbit, apoi se îndepărtează treptat de găuri.

Atunci când marginea superioară este liber, puteți trece de a elibera nodulul, care este amplasat la capătul de jos. Și numai după care trage firul complet. Apoi, puteți începe instalarea de nailon siruri de caractere noi.

Citește mai mult  Care sunt chitarele de aeronave și cum să le joace?

Pentru a trage în mod corect detaliile, Mai întâi trebuie să curățați instrumentul de șir de la toate gunoiul și murdăria, dacă este pe suprafața carcasei. Firele sunt necesare într-o ordine strict definită: 6, 1, 5, 2, 4, 3. Numai această secvență va fi adevărată.

Folosind această metodă de secvență, luați șirul al șaselea, capătul său este strâns legat de un nodul mic special, care a format o gaură mică în gaură.

După aceea, ei iau al doilea capăt al firului de nailon, acesta se întinde într-un inel și apoi a tăiat aproximativ 10 centimetri deasupra ei, au fost prinși în gaura făcută și rotiți complet întregul mecanism. Un astfel de dispozitiv de fixare este obținut cât mai fiabil posibil.

Cel mai adesea pentru a instala șirurile de nylon pe chitară, trebuie să profitați de elemente de fixare speciale. În acest caz, toate firele se strânge mai întâi un pic, apoi introduceți-le în ele.

Pentru a face acest lucru, este necesar să se stabilească un mecanism special destinat inelul, în timp ce mânerul pe care o conduce în mișcare este atașat la partea. Personalizeaza chitara poate fi atât de auz și cu ajutorul unui dispozitiv special conceput special pentru acest lucru.

îngrijire șir de nailon

Pentru a maximiza durata de exploatare a unor astfel de părți, ar trebui să fie amintit de câteva reguli importante pentru îngrijirea. Dacă joci mai mult de 5-6 ore pe zi, atunci astfel de elemente de nailon poate fi suficient pentru câteva săptămâni. Durata de viață va fi mai mare, dacă ai pus imediat pe instrumentul detaliile cele mai puternice tensiune cu înfășurare a firului de cupru.

Citește mai mult  Cum de a juca la chitara Barre?

De asemenea, nu trageți produse de nailon în timpul procesului de instalare chitara. Nu este recomandat pentru a stoca astfel de produse în camere prea rece sau în condiții cu diferențe de temperatură ascuțite.

Modelele fabricate din material de nailon trebuie șterse cu un agent special de curățare după fiecare joc. Și este necesar, de asemenea, să vă spălați cu atenție mâinile înainte de fiecare joc pe chitară.

Depozitați astfel de detalii sunt recomandate în capace sigilate într-o cameră uscată și caldă. Nu uitați să schimbați felii și pragurile în timp.

Amintiți-vă că nailonul nu tolerează viziunea de șoc a jocului. Acesta va fi ridicat rapid și va deveni nepotrivit pentru utilizare ulterioară. Firele cu înfășurare pot fi șterse periodic cu Köln sau alcool.

Alegerea șirurilor de nailon este luată în considerare în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: