Cum de a schimba siruri de caractere pe o chitară acustică?

Cum de a schimba siruri de caractere pe o chitară acustică?

Mulți nou-veniți, achiziționează o chitară acustică, nici măcar nu suspecta că, în plus față de joc, instrumentul va trebui să se schimbe periodic kit-ul de coarde. Desigur, în cazul în care apare o astfel de necesitate la domiciliu, puteți înțelege în siguranță această problemă cu ajutorul prietenilor sau a Internetului. Cu toate acestea, situațiile se întâmplă atunci când este necesar să se înlocuiască o parte a setului într-un loc incomod pentru aceasta, în cazul în care și ceva nu este de a cere. În acest caz, trebuie să știți dinainte cum să înlocuiască în mod corect șirul rupta sau întregul kit de coarde pe chitara.

Particularități

Procesul de schimbare a setului șir nu este atât de dificil pentru un chitarist experimentat, cu toate că este nevoie de o mulțime de timp. Nevoile nou-venit trebuie înțeles cât de des este necesar să se facă, precum și să învețe unele nuanțe și recomandări care vor ajuta la greșeli evita și de modificări nedorite care dăunează calității produselor. Neat lucru – un depozit de succes în acest domeniu. Absența unei grabă și neglijență va permite pentru a obține sunetul perfect de siruri de caractere noi instalate în toate regulile.

Trebuie să modificați orice detalii chitara, deoarece acestea sunt deteriorate, iar în cazul șirurilor – imediat după achiziționarea unui set mai bine, și apoi – în cazul unor circumstanțe neprevăzute sau periodic, de exemplu, 1 dată în 2-3 luni de nailon, 1 dată în 3 -6 luni de metal la un joc constant.

Acum, nu există probleme, în scopul de a dobândi un nou set de chitara accesoriu de vânzare în toate magazinele de muzică.

Singura dificultate cu care se confruntă nou-veniți în această afacere este de a alege o varietate de produse.

Ele pot fi realizate din diverse materiale:

 • Sintetice (carbon sau nylon)+
 • Metal (ca bază poate fi din oțel, oțel și aliaje de nichel, bronz sau cupru).
Citește mai mult  Prezentare generală Electricitate Yamaha

Atunci când alegeți, trebuie să ia în considerare tipul de chitara, ca chitarile clasice, acustice, electrice și bas au cerințe diferite pentru echipare. in afara de asta, Masives și ce muzică se face pe chitara – materialul siruri de caractere poate afecta puternic sunetul de chitara.

Cel mai bine este de a cumpăra 2 set identic în prealabil, dintre care unul a pus imediat pe instrumentul, iar restul de purtarea cu tine în cazul în care va fi necesar să se înlocuiască corzi rupte.

schimba complet setul în următoarele situații.

 • Sunetul devine surd, joacă la fel ca înainte, aceasta nu funcționează. Observați că poate doar certificat de muzică. Începător chitariștii de multe ori nu aud modificări, așa cum se obișnuiesc cu sunetul răsfățat treptat.
 • Toate termenele limită de actualizarea periodică a kit-ului după achiziționarea o chitară sau ultima înlocuire.
 • În cazul în care produsele contaminate sau oricare dintre acestea au eșuat din cauza abraziune sau deformare. Trebuie să se înțeleagă faptul că șirurile sunt mai bune pentru a schimba totul dintr-o dată. înlocuirea extremă a unui șir undeva rupt la un picnic în afara orașului – o măsură temporară. Atunci când se întoarce acasă, este necesar să se schimbe întregul kit de.

Cum de a elimina siruri de caractere vechi

Pentru a scapa de siruri de caractere nepotrivite, primul lucru pe care trebuie să slăbiți feliile. Ei au nevoie să fie răsucită până când corzile poate fi liber pentru a elimina.

magazine de muzică vinde un dispozitiv special care vă permite să salvați forțe și timp pentru a splating inele, dar puteți face rapid, fără ea.

După aceea, puteți elimina șirurile din partea laterală a inelului. Ele pot fi îndepărtate fie la o dată, fie la rândul lor, dar profesioniștii recomandă să acționeze treptat și să elimine unul pentru a nu deteriora chitara. Cu ajutorul instrumentelor, prizele mici sunt îndepărtate pe tulpina inferioară, apoi trageți complet șirurile. Vultura și chitara sunt frecați cu o cârpă uscată pentru a îndepărta tot praful care a adunat sub șiruri în timpul utilizării sculei.

Citește mai mult  Dreadnought tip chitare

Schema de instalare

Stringurile de înlocuire începe cu secvența în care vor purta. Specialiștii din această zonă declară definitiv că este necesar să se instaleze mai întâi șirul cel mai gros, apoi să urmeze contractul subtil. În acest caz, nimic nu va interfera cu lucrarea: șirurile întinse sunt doar pe de o parte din cel care este instalat în prezent.

Și în cazul în care instalația este pe schema de un șir de caractere – stânga, celălalt – dreptul, temându-se de a înclina gât, apoi instalarea de siruri de caractere medii cu extreme deja întinse ar provoca neplăceri.

Pentru a face mai ușor pentru ei înșiși și nu înșel, trebuie să urmați instrucțiunile.

 1. Preparată și aranja set șir de lângă instrument muzical.
 2. Unul dintre capetele șirului este necesară introducerea sigură în striper (partea de jos a gropii inferioare). Guitar poate avea un alt tip de filament șir: cuiere sau prize în gaura, elementele de fixare șir și găuri în gaura. siruri de caractere nailon clasic chitara șase coarde sunt atașate la nodul.
 3. Un alt scop ar trebui să fie atașat la gâtul mecanismului cap grilă. Acolo aveți nevoie pentru a transforma vârful șirului în gaura axei de bare. Nevoile nu trebuie confundate – fiecare dintre ele este destinat pentru siruri de caractere „lor“.
 4. Apoi trageți „coada”, care nu trebuie să fie mai mare de 7 cm și să le facă să se întoarcă în jurul inelului. Următorul ar trebui legat astfel încât să fie de sus.
 5. Spălați capetele de pe gât numai într-un rând. Finisaje inutile.
Citește mai mult  Privire de ansamblu Gatar Stagg

În aceeași ordine, este necesar să se stabilească șirurile rămase.

Când toate corzile sunt instalate, chitara trebuie să fie configurată prin tragerea sau relaxarea acestora. Newbies au probleme cu acest lucru. Cel mai bine este să contactați o persoană care are experiență de configurare a instrumentului sau să achiziționeze un tuner – un dispozitiv care trebuie să fie pus pe chitară pentru a determina și ajusta înălțimea sunetului fiecărui șir.

Probleme posibile

Corzile de înlocuire sunt considerate a fi finalizate cu succes, dacă ați reușit să evitați o serie de probleme. Să le numim.

 • Prea multe turnee. Dacă întoarceți mai mult decât aveți nevoie (și aveți nevoie de – 2-3 porniți basul, 4-5 – pe restul), puteți strica baloanele și puteți obține un sistem de chitară instabil.
 • Organe de asamblare poate acoperi în cazul în care nu Trasarea pentru răsucire splicer. nevoie de viteză lentă atunci când șirul începe să se întindă.
 • Siruri de caractere se poate rupe dacă începeți prin a le adapta imediat la tonul pe care aveți nevoie. Este mai bine să configurați câteva tonuri de mai jos, sau mai mare și numai după o jumătate de oră pentru a începe în mod corect de configurare.

Unii sunt prea începători grăbește să taie. Din acest șir poate aluneca din inel, și va fi imposibil de a restabili decupată.

Cum se schimba corzile pe chitara acustica, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: