Cum să ardeți chitara pe computer?

Cum să ardeți chitara pe computer?

Când noii veniți sunt doar stăpâni chitara, mulți dintre ei încep să inventeze propriile compozitii – pentru a crea muzică nouă. Apoi, nevoia de intrare a melodiilor apare, dar studiourile de înregistrare profesionale sunt foarte scumpe – pentru tinerii chitariști devine adesea un obstacol irezistibil.

Dar Datorită tehnologiilor moderne, cale de ieșire din această situație o este destul de simplu – este posibil să se scrie în jos compoziția de la domiciliu, folosind un program sau un program de preluare. Pentru a obține aproape de calitate de înregistrare în studio, este necesar să se respecte mai multe reguli și nuanțe, care sunt descrise în acest articol.

Ce poate lua?

Există destul de multe moduri de a scrie compoziții de chitara la calculator: cu ajutorul unui pickup, microfon, procesor de efecte sau printr-un pieptene.

in afara de asta, Așa că melodia este de înaltă calitate, în cele mai multe cazuri, va avea nevoie de mai mult de un instrument pentru înregistrare. Precum și pentru diferite tipuri de chitare folosesc diferite tipuri de înregistrare.

Luați în considerare Citește mai mult în fiecare tip de instrumente.

 • Înregistrarea sunetului de o chitară acustică poate fi realizată în două moduri: Eliminarea acorduri cu microfon sau preluare specială. Traseul înregistrat prin microfon va fi transferat cel mai eficient la sunetul multilateral și surround al notelor. O astfel de tehnologie este destul de complicată, creând condiții favorabile pentru că este destul de problematică, astfel încât noii veniți sunt mai des utilizați de pickup-uri.
 • Scrieți acordurile de chitară cu chitară electrică pot fi în trei moduri: Eliminați utilizarea unui microfon dintr-un combo, printr-o consolă de amestecare sau prin procesorul de efecte. Fiecare metodă are propriile caracteristici pe care le descriem mai detaliat în acest articol.
 • Melodiile cu chitare bas sunt de obicei scrise prin conectarea la cilindrul audio utilizând o consolă mixerului – Această metodă este adesea numită direct sau „în linie”. Această metodă este utilizată chiar și în studiouri profesionale.

În plus față de dispozitivele de scris, veți avea nevoie de programe speciale de procesare a sunetului. Pentru a vă face mai ușor să vă pregătiți pentru crearea unui studio de înregistrare la domiciliu, oferim mai multe detalii cu soiurile de pickup-uri și programe de procesare de înregistrare.

Ridicări

Un dispozitiv care înregistrează compoziții cu șase șiruri acustice, există 3 tipuri: senzor magnetic, senzor piezoelectric sau un microfon special.

Ultimul mod este destul de complicat, deoarece microfonul nu este ușor de instalat, astfel încât chitarii folosesc cel mai adesea senzori.

Vă oferim evaluarea celor mai convenabile și de înaltă calitate pickups pentru uz casnic.

 • EMG 81. Caracteristicile acestui dispozitiv vă permit să înregistrați intens și umplute cu tone diferite ale compoziției. Cel mai adesea, pickupul este instalat lângă pod – permite echipamentului cât mai exact posibil toate notele de chitară.
 • SOHO ST-701. instrument de înregistrare pasivă proiectat pentru a instala într-o priză de platine rotund. Cel mai bun dispozitiv funcționează în acustică cu corzi de metal.
 • Shadow SH099. Firma numita Shadow Electronics produce diferite tipuri de accesorii pentru chitariști, inclusiv Pickupri. Modelul Shadow SH099 este un senzor piezoelectric, care este instalat sub pragul inferior de chitară. Un dispozitiv destul de convenabil și compact, care va evidenția toate subtilitățile sunet șir.
 • Fishman Presys 301. pickup piezoelectric activ, în carcasa care este instalat microfon ajustabil. O parte suplimentară este un tuner incorporat, cu care puteți configura chitara înainte de înregistrare.
Citește mai mult  Care sunt chitarele de aeronave și cum să le joace?

Programe

Pentru înregistrarea de înaltă calitate a compozițiilor la domiciliu, programe speciale sunt adesea folosite. in afara de asta, Trebuie să instalați drivere suplimentare la computer, astfel încât efectele diferite să nu întârzie sunetul.

Luați în considerare câteva dintre cele mai populare programe create pentru eliminarea compozițiilor.

 • Cockos Reaper 6.paisprezece. Aplicație universală care permite utilizatorului să înregistreze, să modifice și să creeze compoziții muzicale pe mai multe niveluri. În interfața programului, un număr mare de funcții și efecte diferite, datorită căruia puteți îmbunătăți înregistrarea. Cu toate acestea, Reaper este creat nu atât de mult pentru procesarea fișierelor, cât de mult să le creați, deoarece include astfel de instrumente, cum ar fi un mixer, un compartiment de aranjament și o pistă separată pentru fișierele muzicale. Funcționalitatea largă a programului dezvăluie oportunități uriașe pentru creativitate, în timp ce greutatea sa este destul de mică.
 • Cubase 10.5.douăzeci. Programul este o reconstrucție virtuală a unui adevarat studio de inregistrari profesional – numărul de opțiuni diferite permite utilizatorului sa creeze cele mai multe efecte interesante și vii. Printre funcțiile, puteți selecta filtre de frecvență și dispozitive virtuale care pot fi prelucrate suplimentar. Cubase permite utilizatorului să dezvolte proiecte reale muzicale, deoarece există multe instrumente diverse prezentate sub forma unui sintetizator. Creatorii studio electronice au lucrat în special la crearea unui chitară virtuală. Pentru a dezvălui pe deplin potențialul programului, trebuie să aibă o educație muzicală sau interesate în mod serios în muzică și să fie gata pentru studiu.
 • Guitar Rig 5. procesor Guitar, cu o interfață foarte convenabil și număr mare de funcții. În program puteți alege independent amplificatoarele, microfoanele și un set de instrumente – acest lucru vă va permite să faceți procesul creativ de a crea compoziții confortabile și ergonomice. Aplicația transmite sunetul acusticii, chitarelor electrice și basului ca înaltă calitate, volum și adânc. În plus, programul este completat de analogi virtuali ai amplificatoarelor de bas, create de tehnologia tehnologiei dinamice dinamice a tubului. Pentru fiecare amplificator, a fost creat un birou separat în care puteți crea o îmbunătățire a basului nu mai rău decât pe echipamentul original.
 • Ableton trăiește 10. Această versiune a programului este complet tânără, astfel încât cele mai noi metode avansate pentru crearea și prelucrarea pieselor muzicale sunt colectate în acesta. În mod tradițional, producătorul reprezintă un program în trei ori – Suite, Intro și Standard, funcționalitatea în aceste programe este personalizată pentru diferite nevoi ale muzicienilor. Particularitatea constă și în faptul că funcționează numai în versiunea pe 64 de biți – datorită extinderii capacității programului, o versiune pe 32 de biți pur și simplu nu face față cu sarcina. În cazul în care utilizatorul are adăugiri sau plugin-uri rare, producători oferă de a utiliza adaptor de 32 de vieti.

Cel mai frapant reprezentant al procedurii cererii este opțiunea Capture – vă permite să capteze părțile din melodii de la operator și a le transfera la proiect, păstrând ritmul compoziției.

Înregistrarea chitara electrica

Primul pas înainte de înregistrare este conectarea chitara electrica la calculator folosind o placă de sunet extern încorporat sau speciale.

Citește mai mult  Totul despre standuri pentru chitare

Prima opțiune este bugetul, dar există o lipsă de o întârziere de sunet, acesta poate fi ușor netezită printr-un dispozitiv special – Dibox, dar chiar și o astfel de măsură nu va face un sunet fin perfect.

A doua opțiune este mai scumpă, dar scrierea muzicii prin placa de sunet exterioară este mult mai confortabilă, iar tonalitatea va fi transmisă mult mai curată.

Apoi, luați în considerare metoda de înregistrare din exemplul programului Cubase, dar puteți utiliza orice alt instrument convenabil pentru dvs.

Pentru a crea o piesă muzicală virtuală Urmați instrucțiunile.

 • Instalați Cubase pe computer, deschideți aplicația și verificați conexiunea instrumentului muzical. Când se stabilește conexiunea, programul ar trebui să înceapă să reacționeze la bustul corzilor.
 • Apoi, computerul dvs. începe să redea muzică prin căști sau coloane, trebuie să instalați driverele externe ale plăcii de sunet – puteți găsi suplimentele necesare pe site-ul producătorului. Dacă intenționați să utilizați cardul audio încorporat, trebuie să instalați driverul Asio4all, care vă va ajuta să adaptați sunetul.
 • După instalarea driverelor, deschide programul de înregistrare a sunetului și sincronizați-l cu adaptorul. Pentru a face acest lucru, deschideți meniul Dispozitive și mergeți la setările de configurare a dispozitivelor. În lista care apare, selectați driverul dorit.
 • Alegerea unui conducător auto, faceți clic pe OK și reporniți Cubase.
 • În continuare, în meniul File, deschide un nou proiect (proiect nou) și de a crea o înregistrare audio în ea. În fereastra de selecție, alegeți „Mono“, deoarece chitara electrica este un instrument mono-.
 • După toate pregătirile, activați monitorizarea prin clic pe difuzorul pe pista. Încearcă să-și piardă câteva acorduri – le vei auzi de coloane sau căști.

Întregul proces descris este un semnal de „prime“, care transmite curat, nici un sunet de rotație chitara electrica. Pentru a adăuga muzica colorfulness, efecte și distorsionat, este necesar să se stabilească programe de completare în formă de VST-plugins.

Luați în considerare tehnologia detaliată pentru adăugarea de plugin-uri în Cubase.

 • Pentru a extinde capacitățile programului, trebuie să adăugați plug-in-urile din folderul corespunzător de pe PC. Acest dosar este numit VST2 – este în folderul aplicației instalate.
 • Extinderea modulelor software trebuie adăugate la rândul său de sus în jos. Studioul virtual trebuie să repete designul camerei reale – în cabinetul original este situat în spatele amplificatorului, înseamnă că ar trebui să fie sub listă.
 • Pentru a termina adăugarea unui plugin, în fereastra din stânga, faceți clic pe fila Inserts.
Citește mai mult  Care este chitara de sistem?

Locația corectă a adăugărilor din program este etapa finală a setării cubose. După aceea, puteți începe să vă scrieți creativitatea făcând clic pe butonul de înregistrare REC. Această metodă de înființare a unui program de muzică este un program de bază pentru o varietate de programe, de exemplu, FL Studio – Secvența de acțiuni în el este aceeași, doar numele componentelor diferă.

Cum să înregistrați sunetul unei chitară acustică?

Înregistrați tonuri de apel de chitară acustică în două moduri: preluare sau microfoane cu microfoane.

Prima opțiune nu are nevoie de o mulțime de efort – conectați piezoelectric sau senzor magnetic, și apoi cu ajutorul cricul 3.5 „La capătul cablului, conectați instrumentul la amplificator sau direct la PC. În plus, metoda repetă complet sunetul chitarei electrice descris mai sus.

Acest mod simplu este mare pentru înregistrarea sunetului la domiciliu, atât de mulți muzicieni novice aplică exact pickups.

A doua modalitate este mai dificilă și mai costisitoare, dar dacă instalați corect microfoane, sunetul va fi mult mai luminos și natural. În plus, dacă utilizați mai multe microfoane dintr-o dată, veți primi note volumetrice, adânci pe înregistrarea.

Luați în considerare mai multe opțiuni pentru a elimina sunetul de dispozitive.

 • echipamente Localizarea în apropierea Bridge, veți obține o gamă luminoasă de frecvență medie de tonalități.
 • Microfonul instalat la puntea de jos va scrie în jos cele mai mici și profunde note.
 • Înregistrarea sunetului în zona de soclu va da recordul de bas armat – acesta va fi un ton de rezonanță profundă.
 • Dacă aveți nevoie pentru a înregistra sunetul curat al șirului, plasați microfonul lângă primul Lada a grilei.
 • Cel mai bun loc pentru amplasarea microfonului este zona de lângă 12 Lada – în acest loc, gâtul este conectat la chitară, astfel încât înregistrarea se va dovedi cu tonalitatea optimă. Scoaterea sunetului de pe „de aur de mijloc“, veți primi o cale moale non-bază cu o gamă largă de frecvențe.

Pentru a obține un sunet surround pe mai multe, vă puteți conecta 2 microfoane, dar înainte de a începe înregistrarea, verificați compatibilitatea acestora.

Cum de a înregistra jocul pe chitara bas?

Scoaterea sunetul de chitara bas este identic cu metoda de înregistrare chitara electrica. Singura Nuanța – a compozițiilor de scriere este necesară în forma „brânză“ – fără a utiliza plugin-uri și completări. Toate vopselele de efecte și plug-in-uri sunt adăugate în etapa de prelucrare în program, astfel încât în ​​timpul înregistrării vă puteți juca cu sunetul pe măsură ce crezi.

Procesul de înregistrare chitara pe computer, a se vedea video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: