Cum să păstrați chitara?

Cum să păstrați chitara?

Pentru chitariști începători, este important de a alege tipul potrivit de aterizare cu un instrument, pentru că depinde de manipularea mâinilor, și comoditatea de joc, și progresul nou venit în formare.

Plantare atunci când joacă

Este necesar să se înțeleagă un punct foarte important pentru tine: juca pe toate tipurile de chitare aparținând instrumente acustice(Clasică, flamenco cuirasat popular occidental),„Implicit“ ar trebui să fie ședinței. Și acest studiu în mod clar în aceeași poziție – pe scaun.

Există mai multe opțiuni pentru plantarea chitarist cu un instrument în clasă, sau redarea muzicii. Începătorul trebuie să stăpânească mai întâi aceleași două poziții: clasic si casual (poți numi „populară“).

Clasic

O astfel de plantare prefera muzicieni cantand la instrumente clasice cu corzi de nailon. Ea a predat, de asemenea, elevii școlilor de muzică în acest domeniu Chitare.

Așezat pe marginea scaunului trebuie să aibă o înălțime adecvată. Înălțimea scaunului trebuie să fie de așa natură încât este așezat pe ea (picioare dispuse complet și uniform pe suprafața suport) sa dovedit șold linie paralelă cu podeaua. Nu este perfect, desigur, în paralel, dar cu un unghi de divergență minimă în sus sau în jos.

Sub piciorul stâng, dreapta, este necesar să se instaleze un stand înălțime de la 12 la 20 cm, care depinde de preferințele muzicianului, caracteristicile sale anatomice și înălțimea scaunului pe care el stă.

Lefters, care au decis să nu standardul, standul va fi nevoie de sub piciorul drept. Apoi, stângacilor ar trebui să fie ajustate în mod independent, așa cum este proiectat pentru dreptaci.

Stand ofera un genunchi chitarist de mai sus și astfel împiedică deplasarea involuntară a carcasei jos șold. Salvat poziția și comoditatea de joc acceptat inițial de muzician. Atunci când nu există scaune adecvate, dar este prea mică sau mare, este posibil să facă acest lucru temporar: la nivelul – fără suport sub piciorul stâng, sus – cu un stand (ridica mai mare).

piciorul stâng doar ușor a revenit la partea stângă Din direcția axei de axă a chitaristului înainte, formând un unghi mai mic cu axa umărului stâng, iar piciorul drept este îndepărtat mult mai departe de axa direcției de carcasă înainte – creează un unghi de aproximativ 45 de grade cu axa dreaptă a umărului (vezi. schema de mai jos).

Cazul chitaristului trebuie să fie îndreptat, Nu au tensiune.

O înclinare mică este permisă să fixeze convenabil chitara în zona toracică.

Chitara cu producție clasică este plasată de locașul său pe coapsa stângă. Partea inferioară a corpului este între picioare și Capul grilă se ridică la nivelul umărului. Suprafețele punții de scule sunt situate ideal într-o poziție verticală – fără înclinație în orice parte.

Caracteristicile acestei debarcări sunt următoarele:

 • chitară confortabil și fiabil fix La mai multe puncte: la locul mâinii drepte în partea de sus a corpului, pe sold piciorul stâng, în locul de contact cu pieptul muzician și parțial susținută de interiorul șold cu piciorul drept, în care resturile corpului+
 • creștere ridicată a rețelei oferă acces liber la toate Ladam Rumeni coardelor cu degetele mâinii stângi, face mai ușor pentru ea, poziția periei sale – mai mare vulturului, cea mai mică deducerea „cotitură“ a antebrațului și a periilor+
 • Poziția picior Desfășurat nu interferează cu fluxul sanguin În zona inghinală a omului și a picioarelor, care vă permite să se angajeze în formare sau musitizing pentru o lungă perioadă de timp.

aterizare clasic este potrivit pentru toate chitariști joc orice stiluri pe instrumente acustice.

Femeile o astfel de aterizare este de asemenea potrivit pentru formarea internă. Dacă trebuie să joace un chitară în prezența oamenilor, va trebui să aibă grijă de hainele adecvate în avans – alege pantaloni, pantaloni scurți sau vrac rochie de până la glezna. La concerte, femeile joacă cel mai adesea rochii la podea.

O opțiune pentru chitariști atunci când joacă poate fi următoarea aterizare: Piciorul stâng stă, de asemenea, pe suport, și dreptul retrasată, dar nu în lateral, și în sine (în jos de genunchi, a căzut din nou – pe șosete). În acest caz, este destul de potrivit pentru o rochie sau fusta chiar de lungime medie.

accent miji specială Pentru un joc de chitară mai convenabil, poate fi, de asemenea, un excelent plus la aterizare de sex feminin.

Normal

Muzicieni de joc chitare acustice cu corzi de oțel stai jos cu un instrument diferit, dar pozițiile principale pot fi alocate.

 • Aterizare „picior picior“. O astfel de aterizare pentru un motiv oarecare în special femeile de dragoste. Oameni ca ei, dar, cel mai probabil, își dau seama că jumătate de sex masculin al omenirii nu este mai bine să abuz, astfel încât să nu îmbolnăviri. Cu această aterizare, un picior este aruncat pe alta, iar pe coapsa lui, care se dovedește a fi ridicate, este destul de convenabil situat chitara a incintei cauzei. Mai bine, dacă vă rola piciorul drept în stânga, deoarece această opțiune permite gât de a ridica mai sus. În cazul în care piciorul stâng a mutat, apoi ridica problematica vultur: coapsa dreapta împiedică carcasa mașinii, limitând astfel creșterea rețelei.

 • Pe coapsa piciorului drept. Această destinație este cel mai utilizat. Pentru chitariști stil Fingerstyle, împreună cu poziția de „picior picior“ este principalul. Uneori, sub piciorul drept pentru o mai bună fixare a sculei Instalați un stand de înălțime mică.

În orice poziție, trebuie să oferiți confortul și libertatea de acțiune a ambelor mâini atunci când jucați, prevenind membrele, tensiunea și oboseala, gâtul și alte părți ale corpului.

Staționarea mâinii drepte

La primele ocupații, simultan cu aterizarea chitativilor novice, predau regulile pentru aranjarea mâinii drepte pe instrument și degetele ei – pe șiruri de caractere. Aterizarea corectă cu un instrument este inseparabilă de a pune exact mâna dreaptă, Deoarece este unul dintre cele două puncte principale de fixare a chitară. Primul punct – Acesta este suportul de jos al sculei de pe piciorul șoldului, Al doilea – corpul superior suportă mâna dreaptă antebraț.

Cu orice formă de aterizare după plasarea chitara pe coapsa piciorului selectat Guitarist cu mâna dreaptă ține corpul impunând antebrațul cel mai convex La locul marginii formate de puntea de sus și de coajă:

În special, trebuie remarcat următoarele momente în formularea mâinii drepte.

 1. Locul de contact al antebrațului cu cazul de chitară– Chiar sub îndoirea cotului. Distanța afectează dimensiunea sculei și caracteristicile structurii mâinilor. În medie – sub cot cu 6-10 cm. Dar această valoare poate varia în timpul jocului, care depinde de natura compozițiilor aplicate de tehnicile jocului și loviturile efectuate. Poate chiar mișcarea sau o îndepărtare completă a antebrațului din instrument (execuția steagurilor artificiale, schimbarea sunetului Timbre și așa mai departe).
 2. Greutatea mâinii nu poate fi transferată complet până la punctul de atingere a antebrațului cu o chitară. Mâna muzicianului trebuie să fie simțită într-un întreg – de la umăr la vârful degetelor. Dacă mutați greutatea mâinii pe corpul sculei, acesta apare așa-numitul „efect de mână spart” (antebraț și perie separat de umăr) și este rău pentru artist.
 3. Linia de antebraț și perii cu degetele din același motiv ca și punctul anterior (excepția „efectului mâinii sparte”) ar trebui să fie drept. O eroare larg răspândită pentru majoritatea covârșitoare a începătorilor este locația palmei șirurilor:

Rămâne doar pentru a pune degetele pe șiruri de caractere. Acest lucru trebuie făcut ca acesta:

 • deget mare Puneți una din corzile de bas (trei sus)+
 • indicând – pe al treilea fund+
 • in medie – pe al doilea fund+
 • fără nume – pe cel mai bun (primul) șir.
 • degetul mic rămâne fără un caz, așa că se ridică ușor deasupra șirurilor, fără să le atingă.

În același timp, forma periei trebuie rotunjită, curbată pe partea exterioară în articulația Cranky:

Acum, chitaristul este pregătit pentru jocul din dreapta pe șiruri deschise.

Mâna stângă în primele zile de clase poate fi poziționată pentru fixarea suplimentară a chitara în zona jumătății inferioare a cazului de pe coajă sau pe punte sub vulture.

Stadând mâna stângă

Puteți începe să puneți mâna stângă după ce ați învățat corect cum să eliminați corect sunetele de la șiruri, să jucați câțiva șolduri (Arpeggio), iar chitaristul viitor se va simți confortabil pentru instrument.

Locul de plasare al mâinii stângi pe jocul chitara se numește poziția determinată atunci când poziția degetului arătător: Dacă el strânge șirul de pe I lada, înseamnă că mâna este în prima poziție, dacă pe V Lada, atunci – în a cincea. În acest caz, Când în coardă presată sau sunete, degetul arătător nu participă, atunci poziția este considerată ca fiind modul în care ar putea fi. Toate cele patru degete de joc simultan pot fi amplasate pe patru ciuperci adiacente, deci ar trebui să fie considerată fundația condiționată a degetului arătător (și poziția).

Reguli de localizare a mâinilor stângipot fi identificate prin următoarele elemente.

 • Degetul mare este așezat pe spatele grifonului strict peste el. Partea superioară a degetului este puțin deasupra axei medie longitudinală a sitei.
 • Este mai scăzut poziția mâinii (de numărul de Lada), suplimentare deplasează cotul din carcasă chitarist. Acesta va oferi posibilitatea de a reduce colțul periei de la mâna stângă.
 • Perie și degetele de joc ar trebui să fie din față Griff. Degetele sunt plasate „peste“ sau „pe“ siruri de caractere.
 • Șiruri sunt prinse cu o perna de mijloc, cu partea frontală.
 • Ultima falanga a degetului atunci când este apăsat perpendiculara șir pe planul rețelei.
 • Perie are o formă rotunjită.

Locul de coarde presat este mijlocul Lada (între Treierătoare) sau mai aproape de faclă mai mare (de la caz la chitară).

Cum de a păstra chitara atunci când?

Lupta este anumite desene ritmice și armonice ale acompaniamentul la chitară: alternarea coardelor în conformitate cu tonalitatea cântecelor și a diferitelor glande de robuste și șocuri pe corp, care îmbunătățesc suplimentar efectul, imitând unele instrumente de percuție (tobe mari și mici, plăci). Mai multe enumerate face ca chitara potrivita.

Când efectuați tipuri simple de luptă („patru„,”şase„,”opt») Cu prize Abilitatea principală este un ritm clar de exploatație și tranziții exacte de coarde. Nu au loc schimbări speciale în regulile de stabilire și de a păstra chitara: coardele cu cleme din stânga în diferite poziții, loviturile corecte într-un ritm dat de-a lungul șirurilor, le-au blocat în locurile potrivite exclusiv în detrimentul perii relaxate, fără schimbarea producției lor.

Cum să joci în picioare?

Pentru a juca, trebuie să achiziționați curele speciale, Pentru care chitara electrica, semicastic si unele modele de chitare acustice cu corzi de metal au elemente de fixare.

La chitara clasic nu se obișnuiește să se joace în picioare, astfel încât acestea nu au elemente de fixare pentru curele.

Cu toate acestea, pentru astfel de modele, întrebarea a fost rezolvată: curele apărut la vânzare relativ nu atât de mult timp în urmă, la capetele cărora cârlige metalice plate. Cu aceste plăci, agață de curea la puntea superioară în zona găurii rezonatorului pe ambele părți (de jos și de sus) și bucla rezultată a curelei picături din spatele umărului muzicianului.

Orice modele de curea sunt reglabile în dimensiune, astfel încât jocul devine în picioare chiar și confortabil. Orice altceva – pozițiile mâinilor și chitarele de prindere – nu se schimba.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: