Cum se schimba corzile pe chitara?

Cum se schimba corzile pe chitara?

Schimbarea siruri de caractere devreme sau mai târziu fiecare proprietar de chitara. Surprinzător, în ciuda faptului că acest proces este destul de simplu, a pus în mod corect detaliile nu gestiona fiecare muzician.

Caracteristici de înlocuire

Ai nevoie pentru a începe cu faptul că siruri de caractere chitara astăzi sunt produse două specii – nailon, acestea sunt sintetice, precum și de metal. nailon Softy este cel mai des folosit pentru instrumente clasice, si metal dur este potrivit pentru soiurile acustice. Pentru a înțelege care firele sunt potrivite pentru un anumit instrument, este suficient pentru a estima aspectul său – nylon este întotdeauna fixat pe margine, și metal – direct în carcasă, îmbunătățită placa de lemn capabile să reziste la tensiunea materialului.

Nevoia de o schimbare de siruri de caractere apare în multe cazuri. De exemplu, ar trebui să se facă în cazul în care detaliile oprit sclipind, întunecat sau începe rugina. Înlocuiți firele mai bine și în cazul în care chitara a început să sune mai rău sau nu a fost folosit pentru o lungă perioadă de timp.

Trebuie să modificați detaliile pentru muzicieni profesioniști – o fac înainte de fiecare performanță, și iubitori, chiar și în mod regulat practicieni, va face doar o dată la două luni.

Cum de a elimina siruri de caractere vechi?

Primul lucru de făcut pentru a înlocui șirurile de chitara este de a elimina detaliile privind extensia. Totul începe cu relaxarea: necesitatea fir la băț, după care începe să răsucire. În cazul în care sunetul devine mai subtire – acest lucru înseamnă că șirul, dimpotrivă, este întinsă, iar rotația are loc în direcția greșită. În cazul în care sunetul devine mai jos, puteți continua să se miște.

De îndată ce inelele răsucite va slăbi atât de mult încât firul va atârna liber, acesta poate fi tras cu atenție din gaura corespunzătoare. Această secvență de acțiuni se repetă la rândul său, pentru fiecare șir de caractere. Pentru comoditate, puteți profita de o placă turnantă specială.

  În etapa următoare, este important să se elimine cuie de fixare că firele din partea de jos. Este mai convenabil de a lucra cu un element puternic plat – o linie de lemn, o lingura sau un instrument destinat acestui scop. Specialiștii avertizează că utilizarea cleștilor în această situație se poate dovedi a fi o soluție fără succes, deoarece sub efectul cuiere slabe vor fi rupte în bucăți.

  Detaliul este detașabil de mai jos, după care este extras prin metoda pârghiei. Apropo, este important să se aștepte o slăbire completă a siruri de caractere, și apoi deja începe prin cuie de. Piesele obținute sunt salvate și pentru un timp acestea sunt pur și simplu retrase din circuitul agricol.

  Scoaterea șirurile de găuri pentru blocajele de trafic, le puteți arunca sau lăsați doar în cazul despre rezerva. Trebuie menționat faptul că șirurile unor chitare sunt fixate fără participarea cuie pur și simplu pe noduli in miniatura – va scapa de ele chiar mai ușor.

  Chitara dezasamblată este șters cu o cârpă moale, iar gâtul este curățat de murdărie. Puteți verifica suplimentar tensiunea, precum și ajustați vulturul prin rotirea ancorei. Trebuie să spun că unii iubitori preferă barbari pentru a tăia șirurile vechi, dar această metodă este dificil de numit dificil – poate duce la răniri din apropiere. În plus, o schimbare ascuțită a tensiunii afectează negativ starea unui Guitar Griff.

  Este necesar să se clarifice faptul că etapa de a scăpa de vechiul șiruri este cel mai potrivit timp de îngrijire a locuințelor sculei. Desigur, este posibil să se utilizeze mijloace specializate, dar nu mai puțin eficace este utilizarea apei calde și a uleiului de lămâie.

  Totul începe cu ștergerea căptușelii de grilă cu un țesut umezit de grăsime, murdărie și praf. Când în câteva minute suprafața se va usca, este timpul să începeți cu impregnarea petrolului. Aplicând câteva picături pe gât și pod, acestea vor fi confundate doar cu un șervețel. După aceea, chitara ar trebui să obțină o strălucire ușoară.

  În etapa următoare, cârpa microfibră este impregnată cu un polololol și este utilizată pentru a gestiona carcasa de pe ambele părți. Atenție nu puteți ajunge în jurul grifonului. Uleiul excesiv este eliminat de o cârpă uscată.

  Instalarea pe diferite chitare

  Stringurile de înlocuire pe noile începe cu despachetarea unui kit achiziționat. De regulă, piesele de schimb sunt vândute deja ambalate în conformitate cu numerele de ordine sau posedă bile multi-colorate la bază, permițând înțelegerea secvenței. Dacă părțile nu sunt numerotate, acestea vor trebui să se descompună în ordinea de a crește de la gros la subțire, după care este tocmai cu Tolstoy. Pe măsură ce loviturile din ambalaj sunt rulate de un inel, vor trebui, de asemenea, să se desfășoare și să se îndrepte.

  Pe acustice

  În primul rând, firele trebuie să fie fixate în găurile cu cârlige. Corectați acest lucru în așa fel încât în ​​spațiu sfaturile șirurilor de caractere cu inele mici de obicei colorate. Atașamentul este fixat până când se oprește, iar capătul rămas al șirului este îndepărtat pe gâtul grilajului, la care trebuie să fie înfășurat. Împingeți șirurile de pe chitara de 6 șir, începând cu a șasea fir. Partea principală va trebui să se înfășoare în jurul axei barei în așa fel încât vârful să fie sub răsucire.

  Mai departe, Deci, pentru o mai mare fiabilitate pentru a lega un nod, are sens pentru a face câteva mișcări de fitness în sine – prin urmare, vârful va fi fixat între rotiri, iar șirul însuși este puțin probabil să pop în timpul jocului. Puneți șirul de pe inel mai bine, ușor deținând mâna. Mișcările similare sunt repetate cu inelele rămase. Pentru a lega al șaselea, al cincilea și al patrulea șir, inelul va trebui să fie răsucite de la stânga la dreapta, iar al treilea, al doilea și primul – respectiv, invers acelor de ceasornic.

  Este demn de a fi gata pentru că, dacă șirurile au fost eliminate inițial până când se oprește în fixarea inferioară, o vor face pe cont propriu, cu un sunet tangibil.

  După ce ați terminat să puneți șirurile, sfaturile care privesc din baloane, merită tăiat un instrument adecvat. În caz contrar, fragmentele metalice vor fi interferate atât atunci când joacă și când configurați instrumentul. La finalizarea pentru a pregăti o chitară pentru utilizare, va trebui să utilizați tunerul sau reglarea. După finalizarea setării, este mai bine să setați designul pentru o vreme și să oferiți șirurilor să se stabilească.

  Este demn de menționat faptul că, trăgând sforile de metal, este mai bine să adere la secvența „primul-șasea, a doua-a cincea, a treia-a patra“. Astfel, firele deja fixe nu va interfera cu cei care încă mai trebuie să înăsprească. Efectuarea transformă în jurul inelului, nu trebuie să uităm că ceea ce ei sunt mai mult, cu atât mai des chitara este suparat. Acest lucru înseamnă că numărul acestora trebuie să fie minimă, dar în același timp de tensiune Înfruntarea. Nodulul în acest caz se va face doar cu sarcina. În cazul în care chitaristul decide încă să facă un număr mare de rotații, el trebuie să monitorizeze că ei nu vin unul de altul, dar au mers împreună unul cu celălalt în spirală.

  Pe clasic

  Pentru a trage siruri de caractere pe chitara clasica, acesta va trebui să fie aproximativ aceeași schemă, dar cu unele modificări. Diferența principală este, în cele mai multe cazuri, firele vor fi atașate la partea de jos, fără cuie prin legarea unui nodul. Acest lucru se face după cum urmează: În primul rând, bucla este formată, atunci trebuie introdusă în partea inferioară a podului și după partea rămasă a șirului. În principiu, pentru a înțelege modul în care nodulii sunt legați, relativ pur și simplu, dacă vă uitați la modul în care a fost făcută inițial. Chitara clasică necesită, de asemenea, controlul inelelor, care sunt adesea minimate din vibrații.

  Conducând pentru a vă deplasa, se străduiește să nu le lipsească reacția și rezistența în timpul deplasării trebuie să fie doar ușor tangibilă. În acest stadiu, dacă este necesar, puteți utiliza o șurubelniță. Unele chitare clasice sunt încă echipate cu blocaje de trafic, deci va trebui să purtați șiruri noi, ia în considerare. Primul lucru pentru firul este format o îndoire, care va împiedica plecarea lui Pina. Apoi, acesta va fi instalat în locul potrivit în partea de jos a chitară și asigurați PEG fiabil.

  Munca începe din nou cu al șaselea șir – mai întâi este introdus în gaura din tija, și apoi trage în sus, până la realizarea unui neted și de stat ghinionist. Interceptarea firul la nivelul inelului următor, acesta trebuie să fie strânse la limită. În mod ideal, aproximativ 2 centimetri de stoc ar trebui să fie utilizate pentru tensiune. După ce a urcat șirul de perna la degetul, de data aceasta la răsuciți gâtului, astfel încât un para-triplu de întoarceri merge pe partea de sus în jos.

  Mai fiabile vor fi înfășurării cu buclă.

  În acest caz, șirul este de asemenea adusă la inelul următor, apoi împinge înapoi, după care șirul este apăsat cu o mână la gât, iar celălalt – coturile sale de margine de-a lungul razei interioare. Coada de detaliu începe sub șirul, și după ce „înconjoară“, ea, astfel încât muchia atins poziția inițială. Inelul cel mai rău care iese din raza interioară de pe extern, care dă câteva ture în urma sus în jos. Buclele de pe cealaltă parte sunt procesate într-un mod similar, având în vedere faptul că va trebui să se întoarcă în direcția opusă.

  Sfaturi cu forceps, puteți merge la setarea chitară. Apropo, în timp ce șirurile sunt întinse, este logic să pierdeți podurile superioare cu un lubrifiant de grafit, plasând substanța în locașul sub fire.

  Nylon Strings sunt tensionate în același mod ca și metalul: „Primul șase”, după „a cincea cincea” și, în cele din urmă, „a treia-al patrulea”. Firul fiabil în gaura pragului, este mai bine să adere la o lungime de 10-12 centimetri. Corzile unei chitara clasice vor sta aproape o saptamana.

  Recomandări utile

  • Novice muzicieni efectuează procesul de a actualiza instrumentul recomandat cu atenție și fără o grabă. În general, înlocuirea completă nu este mai mare de 15-20 de minute chiar și de la începători.
  • Este, de asemenea, important la sfârșitul anului pentru a da o chitară „relaxați”. Vulturului trebuie să fie în loc, iar copacul este ajustat la tensiunea firelor.
  • Așa că șirurile nu izbucni înainte de timp, acestea nu sunt importante pentru a trage, dar lasă o foarte ușor slăbit înainte de setarea instrument.
  • Unii experti recomanda sa nu muște cozile de siruri de caractere până când acestea se întind.
  • Prin achiziționarea o chitară acustică de la producător, are sens să-l înlocuiască imediat șirurile instalate, deoarece acestea diferă de calitate destul de scăzută.

  Despre cum se schimba siruri de caractere pe chitara electrica, uita-te în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: