Setarea murzures de chitara electrica

Setarea murzures de chitara electrica

Menzur Chitara se numește distanța de la clema superioară la pod (modul inferior). Această distanță este partea de lucru a șirului instrumentului în care efectuează oscilații. Tradus din Latină Menzura înseamnă „măsură”. Se măsoară în inci și milimetri. Distanța este o valoare constantă (multe chitare au o lungime de Menzuras, este de 25,5 sau 24,7 inci), independent de numărul de băieți de pe Jif. Menzura – principalul parametru care afectează acuratețea sunetului instrumentului muzical.

De ce configurați

Chitariști sunt cunoscute ca 12 moduri pe chitara, inclusiv chitara electrica, ar trebui să fie exact în mijlocul Menzura. Setarea Menzura este o modificare a lungimii de lucru a corzilor, în scopul de a obține un sunet exacte cu privire la orice ciudați.

Se măsoară înălțimea sunetului de siruri de caractere și de a regla chitara electrica MOZUPE cu ajutorul unui dispozitiv special – tuner.

Înainte de a continua cu procesul, trebuie să se adapteze pod. Pentru acest șir în șa sunt construite în poziția lor corectă în ceea ce privește Griff. Distanțele optime de la șirurile de la rețea pot fi găsite în tabelul.

numărul Strings

Distanța până la

Cele mai recente

Lada mm

1

1.5

2

1,6

3

1,7

4

1,8

5

1.9

6

2

Configurarea tehnologiei

Înainte de a începe cu rigla, lungimea menzura este măsurată. Pentru aceasta Este necesar să se determine cu exactitate distanța de mijloc, și anume: de la orificiul superior la 16 Lada. Rezultatul trebuie să fie multiplicată cu 2. Acest lucru va fi lungimea dorită a Menzura. Apoi, aveți nevoie pentru a determina distanța de la centrul 12 al Lada în vena inferioară și comparați numerele obținute.

În cazul în care rezultatele aproape coincid, înseamnă că instrumentul nu are nevoie.

În cazul în care un pod de greu este instalat pe chitara, există 2 șuruburi pentru reglementarea acesteia. Cu ajutorul lor, puteți configura toate șirurile în același timp. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna convenabil, astfel încât există o oportunitate de a strânge fiecare dintre ele separat. Este permis să depășească ușor distanțele prevăzute în tabelul de mai sus. Nevoia de acest lucru este determinat de stilul de joc.

Dar, în nici un caz, nu trebuie să facă mai puțin, deoarece în acest caz, va fi format mândrie inutilă.

Pentru a regla distanța, procedați în felul următor.

  1. Conectarea la tunerul instrument muzical.
  2. Apoi, reda șirul pe care este ajustat în acest moment. Dacă acesta este primul, acesta corespunde nota „MI” a primei octave (pe instrument trebuie să existe același indicator, de exemplu, E4 pentru primul șir sau valoarea frecvenței de oscilație corespunzătoare).
  3. Pe lângă ține șirul de la 12 Lada. Tunerul trebuie să prezinte o notă similară în desemnarea litere, dar cifra după scrisoarea se va schimba în cazul nostru de 5 (a doua Octava). Menzur cu configurația corectă ar trebui să dea aceeași notă la 12 lada ca pe un șir deschis, dar la octava de mai sus. Dacă sunetul este mai mic, lungimea Menzura trebuie redusă, deasupra – a crește. Este ușor reglabil cu șuruburi. Aceeași verificare trebuie să fie efectuată cu alte corzi.

Trebuie remarcat faptul că verificarea și, dacă este necesar, stabilirea mezelor este mai bună pentru a produce imediat după achiziționarea instrumentului.

Atunci când funcționează periodic, de asemenea, este necesar să se verifice starea instrumentului, în special în cazurile în cazul în care notele false sunt observate pe niște ciudați.

Pentru prima dată, procesul de ajustare trece mai mult decât de obicei. Nou-veniții au adesea probleme – ei nu pot ghici cum să se miște șa. Așa cum experiența acumulată, acest proces nu durează atât de mult timp (nu mai mult de 10 minute).

Un alt mod de configurare este utilizarea de programe în Internet. Este un pic mai complicat decât configurarea cu un tuner pentru desktop, deoarece va fi nevoie, cu excepția pentru căutarea și descărcarea programului dorit, un microfon destul de înaltă calitate. Pentru a configura, veți avea nevoie de un smartphone, o tabletă sau computer la care este conectat microfonul. Trebuie să deschideți orice program pentru a configura și a începe procesul. Serviciul va reproduce sunetul șir reglabil până când acesta este pur și simplu a jucat pe chitara. Toate corzile sunt configurate la rândul lor.

Puteți configura menzuru folosind un sintetizator sau pian. Cu ei, procesul de configurare este similar cu ajustarea prin aplicarea, pentru că baza este o comparație a notelor publicate de sintetizator și fluctuațiile de coardele chitara electrica.

Uneori este folosit de un CHARTON, ceea ce face un sunet care corespunde nota „La“ – aceeași notă ar trebui să fie făcută din primul șir la 5 Lada.

Adevărat, această metodă se poate folosi numai cei care au o ureche muzicală dezvoltată, în caz contrar chitara nu va funcționa eficient.

Ce se poate face în cazul în care chitara încă fals

În acest caz, este necesar să se atribuie chitara electrica de la un specialist. Doar o persoană cu experiență va fi în măsură să evalueze sunetul și să înțeleagă ce cauză. Uneori, problema poate fi în setările mensure de slabă calitate, uneori, in accesorii sau ancora. Aceasta se poate datora faptului că freturi sunt purtate – atunci trebuie să le lustruiască. Un alt motiv motiv pentru care calitatea sunetului nu este satisfăcută cu chitaristul, sunt adesea amenajate incorect stabilite, sau un curs insuficient al șei de chitară. O astfel de problemă o este caracteristică de instrumente ieftine.

Menzura este un parametru important pentru un sunet de înaltă calitate, atunci când joacă o chitară electrică, care necesită, fără îndoială, o atenție. Datorită setării greșite, instrumentul va publica note de sunet inexacte. Pentru un muzician, care este în mod constant vorbind la locul de desfășurare concert, este deosebit de important să se efectueze procedura de verificare și înființarea menzures de chitara electrica sale in mod regulat – cel puțin 1 dată în 3 luni. După procedura de chitara dobândește sunetul corect al corzilor pe toate ciudații.

Cum de a crea un mezour de chitara electrica, veți afla în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: