Tipuri și scheme de joc chitara strumming

Tipuri și scheme de joc chitara strumming

Redarea chitara este o căutare destul de exhaustivă într-un mod frumos insoti vocea melodic in piesa cantata sau solist. Cu toate acestea, multe tipuri de căutări nu sunt considerate construcții complexe punct de vedere tehnic, chiar și pentru un chitarist incepator.

Prin analiza simple, circuite deschise vibreze siruri de caractere începători începe cu practic primele lecții. Acest lucru a fost detaliat în articolul de mai jos.

Ce este?

Guitar bust în literatura de predare (Tutorial jocuri școli chitară și teoria muzicii) este numit în mod corespunzător termenul „arpeggio“, tradus din mijlocul arpeggio italian „ca o harpă“. Harpă este caracterizat prin aceea că șirurile pe ea se mișcă degetele alternativ de ambele mâini pentru a juca melodii. arpegii de chitară, de asemenea, mijloace șiruri de amestecare consistente de mâna dreaptă în timp ce juca acorduri ale degetelor de la mâna stângă.

Cu alte cuvinte, ARPEGGIO este un joc de acorduri de bun venit prin extragerea consecventă a sunetelor în ele, inclusiv bas, în diferite combinații. Ca urmare, toate sunetele sunt combinate în consonents întregi.

În timpul redării Arpeggio într-o coardă, este imposibil să slăbească presării siruri de caractere, în caz contrar consonanța să nu funcționeze.

Cum se joacă corect?

Pentru a juca un bust, trebuie să-l pregătească punct de vedere tehnic:

 1. În primul rând să învețe țineți chitara corect (adică, se referă cu atenție la regulile de aterizare cu instrumentul și poziția mâinilor la joc)+
 2. atunci explora plasarea degetelor mâinii drepte În performanța de exerciții simple de pe corzi deschise, inclusiv suprainfectia+
 3. Apoi, începe Eliminați sunetele de la corzi în diferite moduri+
 4. a face exerciții fizice Mai multe tipuri de arpegiu pe siruri deschise.

Luați în considerare regulile de stabilire a mâinilor pentru jocul de plictisire necomplicată și metodele de bază de recuperare a sunetului Citiți mai multe.

setare de mână

Deoarece învățarea diferitelor scheme de enumerate cu zgârieturi se efectuează exclusiv pe șiruri deschise, mâna stângă este plasată pe carcasa sculei în zona de prindere, asigurând stabilitatea și poziția corectă. În același timp, nu ar trebui să interfereze cu recuperarea sunetului – nu se referă la șiruri de caractere.

Mai târziu, când se va calcula prima construcție a coardei, dezvoltarea de combustie va avea loc deja în anumite secvențe armonice folosind degetele mâinii drepte, strângerea de strângere pe băieți. Apăsarea șirurilor de caractere în coarde ar trebui să fie efectuate pe ciupercile corespunzătoare, atât de îndeaproape la stropi metalici, în ceea ce privește schemele de locație ale degetelor și posibilitatea unui muzician de novice, fac detalii complexe ale mâinii stângi. În ultimul caz înseamnă, Cât de bine sunt degetele întinse și independența lor.

De asemenea, este important practic perpendicular pe planul presei de măcinare a șirurilor cu ultimele falange ale degetelor. O astfel de geometrie a apăsată elimină pe o chitară acustică riscul de atingere cu degetele presate de corzi învecinate.

Dacă orice deget se referă cel puțin ușor la șirurile localizate lângă un șir presat, atunci nu vor suna în coardă.

Degetul mare al mâinii stângi este situat cu partea din spate a rețelei de-a lungul liniei sale centrale. El se confruntă cu puterea presiunii asupra flintelor celorlalte degete, compensând-o pentru partea sa. Degetul mare urmărește întotdeauna chitara autentică din spatele indexului și degetelor mijlocii, în timp ce în mijlocul lor. Newbie trebuie să-l urmeze, fără să-i permită să devină de-a lungul jocului (o eroare tipică a tuturor începătorilor).

Degetele mâinii drepte, efectuând schema ARPEGGIO, pentru primele exerciții, ar trebui să fie după cum urmează (fiecare pe „șirul său):

 • Degetul mare este la al 6-lea șir de caractere (a 5 sau 4-a)+
 • Index – pe al 3-lea+
 • Orientul Mijlociu – pe 2+
 • Nedenumit – pe 1.

Cu manipulare și locul degetele pe corzile specificate corespunzătoare, degetul mare ar trebui să fie ușor nominalizat (În direcția Griff), în raport cu restul degetelor. Linii de antebraț și perii cu degetele trebuie să fie pe o singură linie dreaptă, nu în jos, nici sus mutat. Peria din partea redarea ar trebui să arate un ușor rotunjit, curbat afară.

Dacă oricare dintre semnele de dispunere corespunzătoare a mâinii drepte nu converg, aceasta înseamnă că ar trebui să găsească și să stabilească eroarea.

Modalități de sunete extract

Tehnica de arpegiu chitară și flamenco utilizarea clasică două modalități de recuperare a sunetului:

 1. Apanyando, Când coardele resturile de mana dreapta pe șirul adiacent+
 2. Tyrando, non-pin.

Muzicieni joacă chitare acustice, semi-acustice și electrice, în plus, atunci când joacă dezintegrări poate utiliza tehnica media de recuperare a sunetului.

Numărul copleșitor de chitaristi care aleg să efectueze instrumente clasice cu nailon siruri de cuie de joc, care au o lungime de câțiva milimetri (3 – 5). Unghiile pot obține mai expresiv și sunete puternice. Iubitorii de muzică curent liniștită, precum și începători este recomandat să joace un mod fără speranță.

exerciții pregătitoare

Jocul practic Arpeggio pe chitara începe întotdeauna cu exerciții simple pe corzi deschise. Dar pentru asta ai nevoie de pregătire:

 1. Tehnica de extracte de sunet cu degetul mare este practicat (un joc cu un suport și fără ea), conform schemei: pe fiecare șir de bas separat (Apanyando, apoi Tyrando) ⇒ pe două șiruri cu o tranziție alternativă în fiecare tact Cu un metru 4/4, cu un șir de caractere pe un șir de caractere și o metodă de recuperare a sunetului ⇒ pe trei siruri de caractere, cu tranziții umezite Cu 6-Sforile de pe 5 și 4 (și apoi – Revenire la al 6-lea Strong retur) ⇒ Ultima opțiune pentru a efectua cu o schimbare: Pe 6 și șiruri de a 5-a de a juca aponeando, iar pe al 4-lea schimbarea modului de sondare la Tyrando.
 2. Instruirea în stabilirea corectă a tuturor degetele mâinii drepte la siruri de caractere „lor“ – în primul rând pe rând și încet, începând cu unul dintre șirurile de bas, și apoi – în același timp, și cât mai curând posibil și mai precise.
 3. Cunoștință cu notația, Rail printre iubitorii și profesioniști, pentru transmiterea schemelor secțiunii transversale în textele tipărite și în resursele de pe Internet.
 4. Studiu practic de enumerările simplu pe siruri deschise la un anumit ritm și cu respectarea strictă a tuturor regulilor de recuperare a sunetului și cote de sunete.

Concomitent cu exercițiile pregătitoare, este necesar să se învețe mâinile stânga pentru a prinde siruri de caractere și de a lucra producerea mai multor acorduri populare, cel puțin pentru o secvență logică armonică. Acestea pot fi acorduri de tonalitate minoră: EM, AM, C și D.

Prima dintre ele se numește Minor Chord, al doilea – La minor, al treilea – la maior, a patra – D Major. Aici cu ei și este necesar să se dezvolte în continuare tehnicile de ardere, folosind ambele scheme simple, deja cheltuite și clădiri mai complexe.

Tipuri și scheme de joc

Cele mai simple tipuri de combustie pe chitara șase coarde includ astfel de sisteme de populare ca „patru“, „sixer și“ Opt „. Luați în considerare caracteristicile lor separat.

„Patru“

Această forță brută se numește, deoarece există patru sunete consecutive de coardă în desenul său, de exemplu: bass ⇒ sunet pe al treilea șir ⇒ sunet pe al doilea șir ⇒ sunet pe primul. În conformitate cu următoarea schemă:

Această probă a integrității este înregistrată în tabletă, care este șase linii orizontale, indicând convențional 6 șiruri de chitară. Rigla superior simbolizează numărul string 1 (cel mai bun). String inferior – bas Nr. 6. La începutul liniei, există o fracțiune 4/4 – aceasta este o măsură a lungimii unui ceas care înseamnă 4 facturi: „O dată, două, trei, patru”. Asta este, fiecare exerciții ar trebui să fie luate în considerare bate până la patru.

În total, în exemplul de 4 tacturi, și frontierele lor pe tabletă sunt marcate de caracteristici verticale. Caracteristica verticală este numită – „trăsături de ceas”. Pentru fiecare scor, este necesar pentru a elimina o secventiala un sunet cu mâna dreaptă corespunzătoare degetul:

 • pe „Times” – sunetul numărului de șir deschis 6 este extras cu un deget mare (P)+
 • la doi” – degetul arătător (I) este extras de sunetul unui număr de șir deschis 3+
 • pe trei „ – degetul mijlociu (M) – șiruri deschise numărul 2+
 • pe „patru” – degetul Nedenumite (a) – șiruri deschise numărul 1.

În al doilea, al treilea și al patrulea ținte, desenul de căutare se repetă neschimbat.

Bass-ul este jucat aponeando, cele 3 sunete rămase – Tyranto.

Trebuie amintit: sunetele chitarelor în pasajul trebuie să continue să sune atâta timp cât posibil, și dacă eliminați, de exemplu, după al treilea șir, a doua acceptare a apoyando, apoi degetul, alunecarea de-al doilea șir la a treia, se va opri (și este imposibil să-l permite).

Basul pe al 6-lea șir este extras printr-un deget, care va găsi un suport după acceptarea acceptarea aponendo de pe coarda 5, care nu participă la sistemul de căutare, astfel că va fi corect să se aplice pentru cea mai bună calitate a sunetului de bas.

Spargerea dezasamblat este numit în chitara clasica „ascendent Arpeggio“, Deoarece sunetele chitarelor sunt arogant „creștere“ de la sunet scăzut la un nivel superior.

Următoarea versiune a „sferturilor” este un „Arpeggio descendentă”: în sine, cu excepția basului, sunt îndepărtate în mod constant de la cea mai înaltă în conformitate cu schema:

În plus, puteți specifica că literele „fila” din fața tablei indică faptul că înregistrarea înregistrării la tablă nu este confundată cu o tonă. Nimic în comun, în plus față de posibila desemnare a duratei sunetelor (ca și în exemplele de mai sus), nu există nici un notepolic.

Pe o moară de tonă, 5 linii servesc pentru a indica înălțimea sunetelor, Și în tabletul liniei înseamnă șiruri de caractere (în tobani pentru „șase șiruri” dintre ele 6, pentru chitara de bas – 4 sau 5, pentru Ukulele – 4, pentru chitara baroc – 5, pentru Balalaika – 3). Privind regulile indică numărul de lada, pe care este necesar unul sau alt șir. În exemplele de mai sus pe regulile de șir, este denumirea „0” (zero), ceea ce înseamnă extragerea sunetelor pe șirurile deschise (care nu este presată, liberă).

„Şase”

Un altul este destul de ușor, chiar și pentru începători din arpeggio numit „sixer“ – în tabulature este scris după cum urmează:

Acest tip de enumerare în instituțiile de muzică pentru a învăța jocul pe o chitara clasica este numit „Arpeggio mixt“. El are două variante: arpegiu directă și inversă. Exemplul de mai sus rezultă este – un reprezentant al Arpeggio mixte directe, în care sunetele sunt îndepărtate mai întâi într-o ordine crescătoare în înălțime, și apoi – în sens descendent. Acest sistem poate fi reprezentat într-un timp mai scurt pentru scrierea formularului, indicând doar mișcarea degetelor mâinii drepte: P-I-M-A-M-I. Această opțiune implică faptul că degetele de la mana dreapta sunt situate pe locurile „lor“: P – pe șirul de bas, I – pe al 3-lea șir, M – pe 2, A – pe 1.

Aspectul schema inversă și sunete în mod diferit: În primul rând, sunetele după bas muta în jos, și apoi în sus înălțimea:

Într-o versiune scurtă, înregistrarea enumerării inverse va fi astfel: P-A-M-I-M-A.

Ambele scheme „Sixters“ prezentate au triolis interesante și opțiuni de execuție sexti. Luați în considerare pe exemplul introducerii tabulare a arpeggioului mixt direct.

Triolo Arpeggio:

Aici trebuie să acordați atenție schimbării dimensiunii ceasului de la 3/4 la 2/4. Ar trebui considerat „ori, două”. Trei sunete joacă pentru fiecare scor:

 • Pe „o dată” – șiruri în secvența: 6, 3 și 2+
 • pe „doi“: 1, 2 și 3.

Arpeggio Sexti:

Sextial Arpeggio este jucat într-un ritm ridicat, astfel încât scorul în tact să fie împărțit în „Times și, două și”.

„Opt”

Cele mai populare punctul de vedere al căutării de ceas dimensiuni 2/4 si 4/4 este „opt“. Diferitele scheme ale secvenței de șir sunt posibile aici. Dar, de exemplu, vei alege un bust prin care se poate face o melodie frumoasă numai prin acorduri (fără linii melodice). În literatura muzicală, un astfel de bust se numește „laturi de arpeggio”. Acesta este afișat după cum urmează: P-I-M-I-A-I-M-I. Schema de tablouri:

În imaginea în aplicația în roșu, este indicat degetul arătător (I). Dacă priviți cu atenție, atunci al treilea șir care extrage exact degetul arătător, sună după un sunet. Datorită faptului că, după fiecare sunet, există o rambursare a celui de-al treilea șir, acest tip de busting și numit rupt.

Waltovye

Pasajele Waltovy includ diagramele de curgere a șirurilor de caractere în direcția în creștere în dimensiunile ceasului 3/4 și 3/8. De exemplu, următoarele tabesse:

Exact aceeași specie va avea, de asemenea, pentru dimensiuni de ceas 3/8, numai durata fiecărei acțiuni – al optulea, și nu a patra, la fel ca în exemplele date. Scorul în orice formă și dimensiunea este efectuată pentru trei: „O dată, două, trei”.

În degetul (aplicația) a opțiunilor din dreapta 2, 3 și 4 există denumiri de două și chiar trei degete, scrise unul în coloană. Aceasta înseamnă extragerea simultană a două sau trei șiruri cu degete adecvate.

Figurile 1 și 2 privind standardele de tablei, care indică prima, a doua și a treia șiruri de caractere, așa cum am menționat deja, înseamnă că acestea sunt presate pe primul sau al doilea lada, respectiv. Aceste exerciții pot fi făcute deja după ce studentul a stăpânit tehnica de bază a jocului cu mâna stângă.

Pinch

Conectorii trebuie studiate după toate cele anterioare vor fi stăpânite, cu excepția variantelor Waltovoe. Faptul este că aici trebuie să strângeți simultan mai multe șiruri de caractere (două sau trei). În tabletare, aceste șiruri sunt scrise pe o verticală, precum și desemnarea degetelor mâinii drepte (așa cum se menționează în descrierea pierderilor Waltovoe. O astfel de dublu-circuite sau sobrietatea sunt adesea notate în înregistrarea de acompaniament la un fel de muzică în cuvântul „acc„(Acord). Tipul de acompaniament ia forma, de exemplu, „Basaccaccacc„Fie”BasaccBasacc»La ceas dimensiuni 2/4 sau 4/4. Aici sunt tipul lor de tabulature:

Dopurile includ, de asemenea, opțiunile pentru construcții waltovoe, în cazul în care două sau mai multe forcepsul sunt folosite simultan.

Sofisticat

După dezvoltarea de simplu și tweezes, este necesar de a experimenta forțele lor pe varietăți complexe de Arpeggio. Foarte frumoase modele de acompaniament pot face unele combinații de simplu. Puteți cita un exemplu de o melodie vals, în care un simplu ascendor este utilizat în primul rând, și apoi merge în tweeter 3/4 dimensiunea pe trei niveluri:

Dar sunt absolut diferite tipuri de arpegiu, schemele de care pot fi greu de stăpânit nu numai începători, dar și chitariști avansate autodidacți. Dreapta și în ritmul potrivit, doar muzicieni profesioniști. Să presupunem că este începutul Etudelor:

Opțiunile everborn sunt multe duzini, dar sunt puțin probabil să fie necesare. Pe măsură ce studiați atât ARPEGGIO, cât și alte tehnologii de chitară, puteți învăța un număr mare de șolduri diferite. Unii dintre ei vor „pune” în banca lor muzicală de porci, alții vor discuta la timp, contribuind la procesul de dezvoltare a tehnicianului chitaristului artistului.

Recomandări Novikom

Puteți oferi chitarisiștilor novici câteva sfaturi care vor ajuta mai repede și vor evidenția dezvoltarea multor enumerate simple.

 1. Neapărat Obțineți un metronom bun pentru clasele dvs Cu tehnica de neînțelegere. Șuruburile din corzi nu sunt doar un acompaniament frumos pentru cântând și un instrument de solotare care necesită acuratețea duratei fiecărei acțiuni și sunet, dar și muzică independentă, armonie, capabilă de ritm uniform și rapid al ascultătorului, chiar fără cuvinte sau fără cuvinte compoziţie. Trebuie să începeți să învățați să auziți nu numai sunete, ci și ritm. Și acest lucru este foarte dificil de realizat fără un metronom în stadiul inițial de formare.
 2. Studiul echipamentului arpeggio poate fi pornit de la primele lecții – aceasta afectează în mod pozitiv motilitatea mușchilor mâinii drepte. Și nu este probleme dacă mâna stângă nu știe cum să prindă acorduri – tren pe șiruri deschise. Simultan cu metodele instruite Arpeggio de recuperare a sunetului.
 3. Faceți totul în timp ce într-un ritm lent, La degete au timp pentru a „auzi” și pentru a înțelege echipele creierului. Tempo-ul rapid mărește erorile și trebuie să fie afectate imediat și nu se acumulează.
 4. În fiecare zi Repetați materialul practic (Recuperarea sunetului, următoarea vedere a arpeggioului, coarde), aduceți-o la automatism.
 5. Nu fugi înainte, Fără obținerea unor rezultate bune din lecție.
 6. Nu încercați să masați vederile complexe ale arpeggioului, fără a fi stăpânit schemele simple („Al patrulea”, „șase”, „opt” și opțiunile lor). Redați exercițiile de independență a degetului și vă întind vârful degetelor. Fără va fi dificil să se ia coarde.

Și mai departe: Antreneaza ureche pe joc și ciocănirea simultană în gamps tare. Începeți cu o gamă majoră sau cu cea mai apropiată de oportunitățile dvs. de voce.

În acest sens, chitara ar trebui să fie întotdeauna personalizată corect. Utilizați la configurarea unui tuner electronic sau a unui program special pe un PC.

Numai clasele persistente și atente pot reuși. Din păcate, longitudinea timpul claselor este mai puțin importantă pentru succesul decât regularitatea lor, precum și attentiveness atunci când învățarea exerciții de formare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: