Totul despre pedalele de chitară

Totul despre pedalele de chitară

Mulți adolescenți care sunt îndrăgostiți de stâncă în muzică, există o mare dorință de a avea propria lor chitară electrică. Ei visează să învețe să joace pe acest instrument muzical, a crea un grup, să devină popular, joc pe platforme mondiale. Din păcate, nu este posibil pentru a obține faima, dar un hobby devine jocul pe chitara electrica. Dar chiar și în acest caz, „cameră“ chitariști de upgrade instrumentele lor muzicale, completarea acestora cu diverse efecte de efecte.

Ceea ce este și de ce aveți nevoie?

Fiecare chitarist este extrem de important pentru a atinge perfectiunea sunetului de un tonuri de apel executabile. Este acest rezultat, care va fi capabil de a obține folosind pedala de efecte. Cu toate acestea, înainte de a grăbindu să achiziționeze un astfel de act aditional simplu pentru chitara, este necesar să se familiarizeze cu caracteristicile de design ale acestui aparat, afla ce tip de soiuri sunt, și rafina o listă de funcții care s-au bucurat de modele.

Producătorii moderni de instrumente muzicale eliberează în fiecare an noile dispozitive electronice pe piață, permițând convertirea semnalului de chitară pentru a fi nerecunoscut. Forma tradițională a pedalei pentru chitară este o cutie metalică mică, de la diferite părți ale căreia există conectori pentru conectarea cablurilor și regulatoare de efecte ale efectelor pe afișaj.

Pedala de efecte ar trebui să stea direct pe podea, lângă chitarist. Muzicianul în timpul funcționării nu poate fi distras manual de la șiruri, respectiv reglarea dispozitivului se efectuează folosind piciorul.

În formă colocvială, muzicienii numesc efectul pedalei de către un rând de chitară. Fiecare model individual al rândului se caracterizează prin anumite capabilități de distorsiune a sunetului, astfel încât orice muzician să se imagineze ca un renumit idol de rock. Majoritatea companiilor angajate în fabricarea echipamentelor muzicale creează adesea pedale multifuncționale pentru chitară. Ele pot îmbunătăți solo, înmoaie basul și dau sunetul efectului acustic al ritmului.

Revizuirea speciilor

Până în prezent, producătorii de instrumente muzicale au dezvoltat o mare varietate de pedale de chitară, care în conformitate cu principiul procesării solide se referă la diferite grupuri.

 • Gaineye. Summiile referitoare la acest grup sunt caracterizate de severitate, pe măsură ce lucrează cu sunetul volumului maxim.

 • Dinamic Heinovy. Aceste bume sunt concepute pentru a gestiona sunetul cu un răspuns al diferitelor niveluri de volum.

 • Gaytes. În sfera muzicală se numesc zgomot. Ele sunt capabile să controleze semnalul fără a reduce intervalul de sunet.

 • Ton. Acțiunile acestor pedale au ca scop modificarea volumului domeniului de frecvență.

 • Modularea modulului. Cu aceste abordări, muzicianul creează o emulare de suprasarcină, care dă sunetul unei expresii chitara speciale.

 • Emulant. taurilor unice capabile de a crea mai multe efecte diferite. De exemplu, ecou, ​​întârziere de sunet și chiar tonalitatea chitara acustica.

Conform informațiilor prezentate, devine clar faptul că lista de inele este foarte diversă. Și, în plus față de grupuri, acestea sunt împărțite în mai multe categorii.

Citește mai mult  Ce este Arpeggio pe chitară și cum să îl jucați?

Wah-wah

pedale de chitară care permit crearea unui efect triplu de sunet. Când apăsați puterea sunetului este în creștere, iar atunci când presiunea piciorului de pe pedala slăbește, puterea efectelor este redusă și, treptat, se estompează. La fel ca acest aparat și sa bucurat de Jimmy Hendrix, îndeplinind compozitiile sale.

Distortian

rând Rock capabil taie o reproductibil. Acest efect este cel mai des utilizat în proiectarea compozițiilor de rocă și metal.

Distorsurile sunt utilizate pe scară largă de către chitarisi de bas, deoarece efectele create de dispozitiv sunt distorsionate sau ușor plictisitoare, reducând intervalul de frecvență.

Overdrive

Datorită circumciziei rotunjite a bobinelor superioare ale sinusoidelor, varietatea prezentată a unui bummer slăbește fără probleme nivelul semnalului sonor prin amplitudine. Un astfel de efect este adecvat în balade calme ale directii de rock.

Booster

RIM specifică capabilă să transforme un sunet cât mai repede posibil. Acesta este adesea folosit ca un amplificator de semnal, care este extrem de asemănător muzicieni distorsionare semnale care rulează pe un volum redus. Astfel de pedale se bucură de multe ori chitaristi solo în îndeplinirea partidelor lor.

Fusz

Dispozitivele care creează un sunet de conversie neliniare folosind tranzistori. Acestea garantează excluderea completă a semnalului plic, datorită căruia se obține sunetul, similar cu organul.

Modele populare

cunoscătorii moderne de noutăți de echipamente muzicale, care au încercat fiecare nouă marcă, lăsați un comentariu cu privire la aceasta. Utilizatorii pictate în detaliu până la cele mai mici lucruri, ce efecte au dispozitivele pe care acestea sunt speciale, ele sunt descrise dacă dispozitivul este convenabil atunci când funcționează, și cel mai important – cât de bine se obține sunetul. Pe baza acestor observații, a fost posibil să se elaboreze un rating de cele mai bune pedale pentru chitara electrica. În top 5 misiuni recunoscute incluse modele ale producătorilor străini și o companie din Rusia.

Zoom MS-50G

ZOOM este un lider mondial pe piața pentru producția de instrumente muzicale si echipamente suplimentare. In fiecare an, brandul produce mai mult și mai nou cu caracter obligatoriu, dotarea fiecarui model de caracteristici unice. Cu toate acestea, cel mai bun astăzi este pedala ZOOM MS-50G. Acest dispozitiv este la un moment dat pentru a reproduce 6 variante de efecte. Da, nu este dificil să controlați dispozitivul deloc, există 3 butoane pe carcasă. Afișajul afișează informații despre opțiunile stabilite și, datorită prezenței unui port USB, proprietarul dispozitivului poate schimba firmware-ul sistemului.

Un avantaj important al acestui model sunt:

 • Emulare înaltă+
 • Dispozitivul funcționează la conexiunea USB la rețeaua electrică, bateria încărcată sau la bateriile AA+
 • Proprietarul rândului poate controla în mod independent consumul de energie consumată.

Dezavantajele includ doar câteva puncte:

 • Complexitatea operațiunii pentru începători+
 • Când conectați USB, apar zgomote străine.

Electro-Harmonix Nano Looper 360

Cu această abordare, fiecare proprietar al chitara electrică va fi capabil să transforme sunetul reproductibil, deci va avea o similitudine maximă cu sunetul electric. Dacă este necesar, chitaristul poate ajusta volumul fragmentelor individuale ale melodiei folosind o ușoară mișcare a piciorului. În carcasa produsului există 11 celule destinate înregistrării. Adaptor de alimentare atașat ca elemente componente.

Citește mai mult  Înălțimea chitară șir

Un avantaj important al lingoizei sunt:

 • Dimensiuni compacte+
 • Prezența funcției de supradub.

Dezavantajele acestui utilizator ale acestui dispozitiv nu au dezvăluit.

Nux Cerub Tape-Core-Deluxe

Caracteristica acestui model este În capacitatea de a crea un film comprimat ecou și un sunet clar de cristal. Proiectele sale au 3 capete de redare care pot oferi 7 combinații de sunet diferite. Și datorită utilizării nanotehnologiei moderne, pedala este capabilă să modifice semnale, dacă este necesar pentru a le face atenuarea.

Acest rând se referă la echipamente muzicale profesionale. Prin urmare, în viitorul apropiat, se poate observa langa picioarele de muzicieni celebri. Principalele avantaje ale dispozitivului sunt:

 • Compactitate+
 • Ușor de utilizat+
 • Pur sunet reproductibil+
 • valoarea plăcut.

Minusurile acestui dispozitiv nu a găsit.

PIGTRONIX REM KEYMASTER, REAMP EFECTE MIXER

dispozitiv unic cu conectori de bilanț și non-echilibrate. În proiectarea, există, de asemenea, bucle de efecte, moduri de inconsistente, funcția de Crossfield, care permite muzician sa dezvaluie noile nuante de sunet de chitara electrica sale. Utilizatorii remarcat faptul că Atunci când comutare efecte, neted apar tranziții. Nu există întreruperi și secțiuni ale melodiei.

  Avantajele acestui model sunt:

  • operațiune ușoară+
  • capacitatea de a obține cel mai pur sunet+
  • mobilitate+
  • portabilitate+
  • Forma eleganta.

  Dar dezavantajele includ costul ridicat.

  Yerasov TS-1

  Producătorul rus al Instrumentelor muzicale din Yerasov a fost mult timp popular în rândul interpretorilor de rock intern. Din primele zile ale aspectului, compania sa stabilit ca un producător de încredere de echipamente de înaltă calitate pentru munca profesională a muzicienilor.

  Modelul de pedale prezentat pentru chitara electrică vă permite să creați o distorsiune moale moderată, specifică amplificatorului tubului supraîncărcat. Datorită capacității de a configura independent, muzicienii reușesc să găsească sunetul, potrivit pentru o anumită melodie și personalizează efectul compoziției de acompaniament. Avantajele acestui model sunt:

  • Utilizare ușoară+
  • Abilitatea de a opera noii veniți+
  • Design frumos+
  • calitate superioară.

  Despre deficiențele și discursurile nu pot fi.

  Accesorii

  Orice efecte pedale pentru chitara achiziționate în magazin este completat de un anumit set complet. Și ceea ce este interesant, fiecare producător are fiecare model, care însoțesc diferă set. Numai sursa de alimentare este prevăzută pentru modelele de buget, și chiar și în cazul butonul de alimentare este atașat la dispozitive scumpe.

  Prezența sursei de alimentare ar trebui să fie plătit mai întâi. În principiu, instrument sau dispozitiv electric nu, sau dispozitiv. În cazul jantelor de chitara, sursa de alimentare rezolvă problema de joasă tensiune, care afectează calitatea culorii.

  Cei mai mulți producători încearcă să facă pedale pentru chitare din aluminiu sau cutie de plastic. Aluminiu ca material a crescut rezistenta la efecte mecanice. Carcasa din plastic este mai puțin fiabile, deși este realizat din conexiune armat. În caz de deteriorare a cazului, proprietarul rândului poate merge la magazin pentru o nouă cutie sau face în mod independent,. În proiectarea de plastic va trebui să schimbe partea interioară a corpului foliei, astfel încât să scuturi.

  O altă parte importantă a proiectului este butonul. În seturi de unele modele există un tampon suplimentar pe elementul de presiune. Cel mai adesea, butonul de injectare mecanism de impact sufera constant pe jos. Uneori, muzicienii nu poartă adidași, dar polizoare, se disting prin inserții îmbunătățite, care crește impactul mecanic asupra dispozitivului.

  Citește mai mult  recenzie chitara Epiphone

  Și, de asemenea, în configurația există cablu și patch-uri. Modelele separate sunt atașate de 2 din cordonul ombilical. Nu există patch-uri în unele seturi, la toate. Ei trebuie să achiziționeze separat. Pentru a conecta o pedală, este suficient pentru a utiliza mai multe cabluri incluse în dispozitiv. Și pentru a conecta circuitul fără conectori de patch-uri, nu va fi posibil să se facă.

  Seres de alegere

  După achiziționarea chitarăi electrice nu stabilește capul la magazinul de muzică și cumpărați primul pedale de efect. Nu faptul că proprietarul instrumentului muzical nu va pierde interesul în corzile și coarda. Și trimite un instrument dobândit și o marcă la mansardă, costul căruia este al treilea preț al chitara, cumva neplăcut. Înainte de a cumpăra, în principiu, orice echipament suplimentar, trebuie să învățați să jucați chitara și să realizați doar că muzica va fi dată suficient timp pentru a comanda o marcă.

  Cu toate acestea, căutarea unei pedale adecvate va fi o sarcină dificilă. Muzicianul va dori cu siguranță să aibă toate funcțiile posibile într-un singur dispozitiv, care este încă doar rachete universale. Caracteristica generală numai între vândute în comerț astăzi este caracteristica de înregistrare a tonului de apel playd, astfel încât muzicianul poate asculta compoziția și dezvăluie deficiențele.

  Ceea ce este de remarcat, o pedală folosit pe diferite instrumente muzicale lucrează în diferite moduri. De exemplu, efectul responsabil pentru atenuarea sunetului de chitara bas atunci când se lucrează cu o chitară ritmică va traduce sunet electronic acustic.

  muzicieni cu experiență pentru a alege un marcaj adecvat este ușor. În primul rând, ei studiază parametrii de alimentare cu energie. Standardul pentru pedale chitara este de 9 volți, cu toate acestea, există modele care necesită mai multă tensiune.

  Cum să vă conectați?

  Fiecare configurație a pedalei Efectul este o instrucțiune în cazul în care este indicat dispozitivul pentru conectarea dispozitivului la amplificator și chitara.

  • Înainte de a conecta un rând, Este necesar să se scoate de sub tensiune întregului echipament. În caz contrar, se va crea un scurt-circuit, ceea ce va duce la echipamente rapid declanșând.
  • Trebuie să vă conectați la chitară la conectorul de intrare. Pe multe modele de tije sunt situate de intrare și ieșire conectori. instrument muzical și pedală sunt conectate cu ajutorul cablului. Principalul lucru nu este polaritatea confuza.
  • Acum este necesar să se facă o pedală conexiune la commiss. Aceasta se face, de asemenea, cu ajutorul unui cablu complet.
  • Este necesar să porniți amplificatorul și instalați nivelul cerut de lucru pe ea.
  • Apoi, butonul de activare pedalei este activată. Cu toate acestea, este necesar să se reducă toate nivelurile efectului la zero.
  • Puteți trece la testarea echipamentelor noi. Asigurați-vă că pentru a verifica și ajusta built-in efecte. Undeva pentru a reduce sunetul, iar undeva, în mod contrar, creșterea.

  La momentul jocului pe chitara, pedala trebuie să fie conectat la puterea. Deci, muzicianul reușește să încarce dispozitivul. Și după repetiție, este necesar să se scoate toate cablurile. În caz contrar, curentul de intrare va afecta negativ bateria instalată, ceea ce va duce la ei rapid.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: