Cum de a juca dom?

Cum de a juca dom?

Calmucă Dombri Chichirdik este un instrument popular cu un luminos, sunet neobișnuit, având o istorie bogata. instrumente similare sunt distribuite în Kazahstan, Uzbekistan și alte țări din Asia. Dombré, desigur, nu atât de popular ca o chitară, dar o persoană care și-a însușit arta jocului pe ea nu va fi ignorat. Prin urmare, este important să înțelegem cum să învețe cum să joace Calmyk Dombra, ce cunoștințe vor fi necesare pentru acest lucru.

Ceea ce este necesar pentru a juca?

Masterizarea inițială a instrumentului presupune 4 etape.

  1. Ai nevoie de a învăța cum să stea cu instrumentul. Spatele trebuie sa fie drept, umerii – relaxat. Piciorul drept este pus pe partea stângă, iar instrumentul este convenabil situat în partea de sus. erori de aterizare poate afecta nu numai sunet, ci și asupra stării de sănătate a studentului.
  2. setările de competențe. Cel mai frecvent utilizat setarea quart șirurilor se utilizează atunci când se formează intervalul de patru etape (2,5 tone) între sunetele șirului superior și inferior.
  3. Elaborarea tehnicii Boy. Soundotes sunt produse de cuiul a degetului arătător, însoțit de mișcarea jos antebrațului. Degete pe mâna rămân ușor comprimat, dar nu într-un pumn.
  4. Stăpânirea unei diplome tăbăcire. Cunoașterea notelor, duratei, aplicațiilor și alte subtilități de înregistrare a muzicii vor ajuta la învățarea lucrărilor noi în mod independent.

Studiind echipamentul jocului pe Kalmyk Dombra este mai ușor sub îndrumarea unui profesor care va detecta și va corecta erorile în timp. Cu toate acestea, cu suficientă răbdare și perseverență, puteți stăpâni instrumentul pe Tutorial sau Lecții video.

Cum să păstrați Dombru?

Jocul pe acest instrument se face ședință. Poziția înapoi – strict 90 de grade. Carcasa jurnalului este plasată pe picior. Instrumentul este plasat la un unghi de 45 de grade. În acest caz, capul grilă ar trebui să fie la nivelul umărului sau ușor de mai sus. Dacă ridicați Domball prea mare, va crea dificultăți în joc. Și poziția inferioară a cercului sculei va provoca spatele spatelui.

Citește mai mult  Harpsian: Descriere și Unelte

Când jucați în casă, mâinile sunt clar distribuite. Sarcina stângă este aceea de a fixa șirurile pe anumiți ciudați ai Griff. Se pune astfel încât cotul să fie la nivelul gâtului de scule. Degetul mare este plasat pe partea superioară a gâtului în zona unui șir mai gros (de sus). El va fi responsabil pentru clema acestui șir. Și degetul nu trebuie să scrie.

Degetele rămase sunt puse la rândul de mai jos. Ele sunt folosite pentru a fixa un șir subțire. Ca rezultat, gâtul Dombra se dovedește a fi între degetul mare și index.

Pentru a ține șirul fără fals, trebuie să împărțiți vizual în două părți. Fixați degetul cu șirul urmează în acea parte a lada, care este mai aproape de corpul DOMBRA. Dacă strângeți șirul strict pe o bară transversală metalică sau în parte a lada, situată mai aproape de cap, sunetul va fi zgomotul și vag, ceea ce va afecta impresia generală a jocului.

Mâna dreaptă se luptă cu șiruri. Pentru a face acest lucru, pensula se transformă cu șirurile de 20-30 de grade, iar degetele îndoiți în inelele. În care MySinets, Anunmed și Mediu sunt în același rând. Se înregistrează mișcări ușor mai apropiate, iar un deget mare este investit în decalajul rezultat, formând o sesiune a inimii.

Punerea de strungă cade pe unghii. Mișcarea în jos este efectuată de degetul arătător, iar întoarcerea la vârful de sus pe mare. Sperând că o pernă a unui deget va duce la faptul că sunetul va pierde luminozitatea. În plus, unghiile nu pot atinge puntea. În caz contrar, muzica este furnizată de mândrie neplăcută. În mișcări numai mâinile. Zona umărului și a cotului în participarea la joc nu acceptă.

Contează în ce parte a jurnalului să joace. Zona de lucru pentru mâna dreaptă este situată strict în bucata de punte vopsită. Lefter sau joc relevant este considerat o eroare.

Cum se configurează?

Există doar două șiruri pe Dombie, care sunt reglementate de urechile situate pe cap. Înălțimea lor coincide cu nota primei octave (string subțire) și o octavă mică mică (șir mai gros).

Citește mai mult  Banjo caracteristici și subtilitățile jocului pe ea

Dăm mai multe modalități de configurare pentru începători.

De-a lungul Tuneor

Aparatul este atașat capului dombra. Display-ul se rotește la un unghi, convenabil pentru revizuire. Pentru șirul de jos, sunetul „re“ (literă latină D) este expus. Dacă atunci când se aude șirul de indicatorul luat foc cu verde, aceasta înseamnă că setarea este corectă. Dacă sunetul șirului nu se potrivește cu nota, afișajul se va aprinde portocaliu sau roșu. Șirul superior este configurat pentru „La“ (litera A).

Pe un program de calculator

Există mai multe programe de instrumente cu coarde Configure, inclusiv un dom. Puteți lua una dintre ele, de exemplu, Aptuner.

Lucrarea se face prin schema similar cu tunerul, dar prin microfon pentru PC, stând cu instrumentul cât mai aproape de computer.

Prin Charton

Sound-ul trebuie să formeze o octavă cu șirul superior. Apoi, mai întâi trebuie să configurați șirul „La“, și apoi cu ea să se adapteze „re“. Instrumentul este configurat corect, dacă șirul superior, fiind mărginit în a cincea toci și ton forma inferioară deschisă.

De multe ori pentru configurarea dombra utilizează un instrument diferit, inclusiv pian sau chitară. Astfel de practici atunci când joacă într-un ansamblu.

Mai experimentat muzicieni poate ton instrumentul de ureche, în cazul în care nu la instrumente de mana sau alte instrumente. Dar acest lucru necesită o memorie precisă a înălțimii sunetelor.

Learning note

Studiul de notație muzicală – o etapă foarte importantă în dezvoltarea unui muzician. La fel ca și capacitatea de a citi muzica nu este limitată la cunoașterea permite un anumit set de piese învățat de la mâini. În funcție de vârsta elevilor utilizate diferite tehnologii.

Copii sub vârsta școlară care nu poate citi și scrie, poate explica notele, utilizând combinații de culori și forme geometrice. Culorile permit să se distingă diferite note de înălțime. Sub raza de acțiune, stea, semicerc, triunghi și pătrat însemna degete. Sistemul său este, de asemenea, disponibil pentru realizarea tehnicilor. De exemplu, starea calmă a corzilor este indicată de o cruce. Iar bifarea implică pumnul.

O metodologie similară este utilizată cu succes în învățarea copiilor cu dizabilități.

Pornind de la vârsta școlară, merită să ne gândim la dezvoltarea scrisorilor muzicale în versiunea tradițională, care include o serie de cunoștințe. Enumerăm cele principale.

  • Noapte Stan. Având în vedere Dombra Stry Kalmyk, este suficient să stăpânească cheile de vioară.
  • Durata notelor și desene ritmice. Fără acest lucru, stăpânirea competentă a muzicii este imposibilă.
  • Contoare și dimensiuni. Sentimentul de alternanță a mizelor puternice și slabe este important pentru percepția și reproducerea diferitelor genuri muzicale.
  • Fingering. Executarea compozițiilor virtuozi depinde în mod direct de capacitatea de a plasa corect degetele pe instrument, precum și a sincroniza mișcarea mâinilor.
  • nuanțe dinamice. Într-o persoană care nu se simte diferența dintre liniște și sunet puternic, execuția va fi distinge prin monotonie și inexpressiveness. Se pare ca citit poemul „fără expresie“.
  • efectuarea tehnici. Jocul pe calmucă Dombra implică utilizarea unei serii de ciudat tehnician la acest instrument. Ele pot fi stăpânit în mod independent sau sub îndrumarea unui cadru didactic cu experiență.
Citește mai mult  Totul despre sutyr

Să rezumăm: Dombour Chichirdik este considerat un instrument popular calmucă cu „rudele“ în multe țări și popoare. Arta jocului pe ea în ultimii ani este în mod activ renaște. Prin urmare, cei care doresc să stăpânească acesta a crescut în mod independent.

Predarea jocului pe instrument este de neconceput fără aterizare corectă, precum și o înțelegere a fundamentelor de recuperare a sunetului. Este important să cunoașteți cunoștințele instrumentului, abilitatea de a ajusta independent zvonul, cu o melodie sau folosind un dispozitiv electronic. Unii muzicieni pot juca câteva melodii pe Dombra, și-au stăpânit mâinile. Dar pentru a stăpâni un repertoriu mai extins este imposibil fără scrisori muzicale. Metodele pentru studiul său depind de vârsta și abilitățile studenților. Prin urmare, ar trebui să se găsească o metodologie optimă pentru capacitățile și preferințele sale.

Despre cum să jucați pe Kalmyk Dombra, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: