Cum se joacă vargan?

Cum se joacă vargan?

Instrumentul muzical-vizual limba Vargan are un design simplu, destul de. În deschidere, fluidul limbii liber, cu care este creat sunetul. În același timp, flota și nazofaringea muzicianului acționează ca un rezonator. Pentru a stăpâni instrumentul nu este atât de dificil, principalul lucru – învață să-l păstreze corect.

Reguli fundamentale

Instrumentul muzical poate fi arc și lamelar. Aflați cum să jucați Vagan destul de interesant. Design simplu vă permite să creați melodii fascinante. Sunetul influențează caracteristicile fizice ale instrumentului, în special partea sa vibratoare.

Cea mai ușoară modalitate de a configura Vagan, dacă există un inel la sfârșitul părții de lucru. Astfel încât limba poate fi scoasă cu ceară sau lipire de staniu. Ca rezultat, tonul va scădea. În absența unui inel, materialul suplimentar poate fi lipit direct la genunchi.

Nu utilizați plumb în această afacere, el dăunează corpului.

După cântărirea Vaganului este spălat. De asemenea, experții nu sunt recomandați să subestimeze semnificativ. Inițial, Vargan a fost inventat ca un instrument cu sunet ridicat. Cu upgrade-uri excesive, melodia este slabă, inexpresivă.

Ridicați tonul este un pic mai dificil. Ar trebui să reducă inelul pe limbă sau genunchi. Procedura se efectuează cu ajutorul instrumentelor, iar clemele convenționale sunt potrivite. Nu poți să o faci cu dinți sau cu prietena. După scăderea inelului, trebuie să evacuați din nou limba la setarea exactă.

Este demn de remarcat faptul că toate manipulările similare cu un muzician de scule ar trebui să fie extrem de responsabile. Nu puteți să vă îndoiți sau să flexați o limbă în absența abilităților. Riscul mare doar sparge genunchiul. De asemenea, nu se poate face din grosimea limbii. Acest lucru va afecta negativ numărul maxim de mândrie reproductibilă.

Pentru a configura instrumentul pentru muzicieni fără experiență nu este recomandată deloc. Când faceți un vrăjitor pune parametri specifici. Dacă le rupeți, apoi întoarceți-vă caderul la forma originală nu va funcționa. Instrumentele pentru formarea jocurilor de pe instrument vor fi binevenite cu începători.

 • Tehnica de extragere și schimbare a sunetului ar trebui adusă la automatizare. Acest lucru va permite redarea melodiilor frumoase pentru o lungă perioadă de timp.
 • Toate mișcările muzicianului trebuie să fie tăcute. De asemenea, trebuie să acordați atenție poziției instrumentului. Baza nu trebuie să fie o piedică pentru elementul vibrator. În caz contrar, melodia va fi saturată cu mândria.
 • În timpul jocului pe Vargan, trebuie să vă relaxați. Tensiunea strică melodia, deci este important să împingeți capacitatea de a păstra instrumentul.

Unde să începeți învățarea?

Bazele jocului pe Vargane începe cu alegerea poziției corecte. Pentru a suna cea mai înaltă calitate, trebuie să strângeți corect un instrument în gură. Abilitatea de a păstra Vargan ar trebui adusă la automatism. Apoi puteți studia deja diferite tehnici de extracție a sunetului.

Cum să păstrați vaganul?

Muzicienii profesioniști știu că este convenabil și deținut cu încredere instrumentul este foarte important. Ea afectează nu numai starea de joc, dar, de asemenea, pe frumusețea sunetului de Vargan. Există mai multe moduri, toată lumea poate alege cel mai confortabil pentru el însuși.

Opțiunea optimă pentru modelul cu arc:

 • o parte din Districtul Vargan Place indexa și degetele vecine+
 • Degetul mare ferm de presă la locul de fixare a limbii, ar trebui să fie ușor de deplasat în timpul creării melodiei, în caz contrar elementul vibrant nu va rezona.

Poziția atunci când joacă

Vargan de sunet din cauza vibrațiilor de la mișcarea limbii. În acest caz, acest sunet va auzi într-adevăr numai dacă poziționați instrumentul în apropierea gurii. Baza sculei trebuie să fie presat la gură. Dinții sunt atât de deschise încât elementul de lucru al Vargan ar putea fluctua și Vibrații. Vârful părții active a instrumentului ar trebui să fie situat aproximativ în mijlocul gurii.

Astfel, vă puteți bucura de sunet mai deschis și curat. Melodia pătrunde în interiorul muzicianului și rezonează. In acest caz, organele respiratorii și vorbire acționează ca un amplificator. Un alt mod de a realiza un sunet de la acest instrument muzical este imposibil.

În același timp, procesul participă la procesul în sine, și circulația aerului chiar și joacă un rol. Cu o abordare competentă în Vargan, puteți reda o melodie de orice complexitate. Instrumentul muzical este capabil de a publica un sunet curat și mândrie. Ca urmare, tonul primește un timbru special și umbră.

Pentru a începe cu, apăsați Vagan pentru dinți. Atunci un element instrument de vibratoare și da drumul. Acest lucru vă va permite să auzi vocea lui Vargan. Mai departe în procesul de învățare muzician poate extrage cele mai diverse sunete.

Dacă în interiorul cavității orale pentru a muta limba și apăsați-l la cer, atunci structura sunetului se va schimba. Pentru a mări volumul și extinderea sunetul Vagan apasă pe dinti. Cu toate acestea, nu numai contează. Buzele ar trebui să fie capturate și fixate instrumentul. Poziția lui Vargan afectează direct volumul.

Puteți face sunetul mai sileter dacă apăsați instrumentul la buze. În acest caz, durata și volumul sunetului depinde de tensiune. Dacă buzele sunt relaxate, atunci sunetul este liniștit și scurt. În același timp, efortul optim ar trebui să li se permită să dețină Vargan pe loc. Ar trebui să fie ușor relaxat dacă există un sentiment de tensiune în buze sau mână.

Modalități de extragere a sunetului

La începutul antrenamentului, ar trebui să fie stăpânite tehnici simple. Înainte ca jocul să fie important să se asigure că elementul de lucru nu are obstacole pe drum. Suficient pentru a începe pentru dinți și pentru a reveni la poziția inițială. Dacă limba se mișcă liber în ambele direcții, atunci nu există probleme și puteți merge la următoarea etapă.

Vargan ar trebui să fie păstrat cu o singură mână, iar al doilea pentru a muta partea de lucru a instrumentului. Pentru a face acest lucru, este suficient pentru a lovi cu degetul pe limbă. Atingerea trebuie să fie ascuțită, dar moderată, scurtă, abruptă.

Aplicați un mare efort și presumpt.

Sufra poate fi directă și inversă. În prima versiune, partea de lucru este atinsă atunci când degetul se deplasează spre sine, în al doilea – de la sine. De obicei, cu orice formă de impact, instrumentul muzical sună la fel. Alternarea speciilor vă permite să efectuați o melodie cu un ritm complex sau o rată ridicată. Puteți afla această recepție la domiciliu, trebuie doar să practici foarte mult.

Primele lecții constau în învățarea diferitelor scheme de extracție a sunetului de la Vargan. Există 4 moduri principale. Fiecare muzician trebuie să selecteze opțiunea optimă bazată pe abilitățile și caracteristicile melodiei. Luați în considerare modalitățile cheie de jucat.

 • Cot inferior. Trimiteți degetul mare și strâns tensionat, restul sunt colectate într-un pumn. Cizme din partea de lucru a sculei sunt realizate de către partea sau pad. Și pentru a atinge degetul arătător, este necesar să se aplece și amestecuri peria în încheietura mâinii. Această metodă vă permite să execute melodii în conformitate cu orice sistem, cu o varietate de tempo și dinamicii. Cele mai populare tehnici universale se bucură în America și Europa.
 • Poziția cotului la nivelul umărului sau ușor mai mare. Perie păstrează puțin deasupra instrumentului muzical, acesta ar trebui să atârne peste warrgan fără tensiune. Lăsați degetul arătător, iar restul să se adune într-un pumn. Pentru a face o lovitură, marginea trebuie să se rotească peria în încheietura mâinii. Metoda este, de asemenea, universal, ca în cazul precedent. Popularitatea specială a primit în Asia.
 • Coborâți cotul sub nivelul instrumentului muzical. Degetul pliat în barcă, mare ușor să ia în lateral. Mână ca și în cazul în care acoperă limba. Punch este realizat de un deget liber, partea de mijloc. Pentru a face acest lucru, îndoiți și amestecați mâna în cot. Modal bun pentru melodia lentă și măsurată. De asemenea, metoda de recuperare a sunetului vă permite să ascundeți un instrument muzical din condiții meteorologice, cu ochii altor oameni.
 • Localizați cotul la nivelul umărului sau ușor deasupra. Pensulă relaxată Țineți peste Vargan într-o poziție liberă. Degetul mare pentru a aranja lângă templu. Pentru suflare, îndoiți alternativ 2-3 degete de la indexul fără nume. Tehnica este destul de dificilă, să o aplicați de la prima dată aproape imposibilă, veți avea nevoie de o mulțime de formare. Metoda este utilizată în cazurile în care complexul de 2-3 sunete trebuie îndepărtate. Ar trebui să se țină cont de faptul că lovitura cade numai pe o parte a limbii.

Puteți învăța cum să jucați Vargane, principalul lucru este să urmați toate regulile și instrucțiunile de bază. Cizmele pe limbă trebuie efectuate astfel încât elementul să nu iasă din planul mișcării sale. În caz contrar, partea de lucru va atinge baza instrumentului. Ca rezultat, în loc de melodie, apartamentele neplăcute vor suna.

Unele metode de extragere a sunetului sunt universale, altele vă permit să rezolve o anumită sarcină. Muzicianul în sine ar trebui să aleagă metoda optimă a jocului, ținând cont de caracteristicile melodiei. În unele cazuri, acestea vor trebui să le alterneze pentru executarea unei compoziții de. Ca urmare a ascultătorilor, nu numai sunetul, ci și mișcarea muzicianului.

Pentru un sunet de înaltă calitate, este necesar de a respira corect în procesul de a juca melodie. O respirație lungă, împreună cu lovitura, va face sunetul mai lung. Respirația scurtă și rapidă vă permite să reglați rezistența și durata sunetului. Inhalarea loviturii se pot face aproximativ 2-3.

Când jucați o melodie rapidă, respirați diafragma. Cu o astfel de respirație, mușchii presei sunt implicate. Uneori Vargan sună chiar și numai din suflarea muzicianului, fără a lovi elementul de lucru. Incho și respirații ar trebui să fie ajustate în conformitate cu caracteristicile melodiei.

Există o relație între sondare și mișcarea buzelor. Acest lucru este asociat cu mișcări de aer. Daca buzele sunt deschise, apoi sunetele instrumente muzicale mai liniștită, și dacă sunt acoperite – mai tare. În respirație, este recomandat pentru a închide gura, astfel încât să nu creeze obstacole în calea limbii.

schimbare de sunet

Vargan cu o singură limbă este configurată pentru o notă. Un astfel de sunet a este numit tonul principal al instrumentului muzical. Cavitatea gura rezonează doar sunetul, nu-l creează. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că posibilitățile sunt limitate Vargan. Muzicianul cu ajutorul organelor de vorbire poate extrage o varietate de nuanțe de la instrument.

Există metode pentru a schimba sunetul pe care trebuie să fie învățat să automatism completă. Acest lucru vă va permite să combinați o varietate de sunete, le transformă în muzică. Este deosebit de important să se dezvolte aceste abilități pentru muzicieni care le place să joace improvizație. Într-o astfel de situație o, este important să existe moderație clar în sunet, care va suna a doua următoare. Luați în considerare caracteristicile tehnicianului.

 • Pentru a obține cel mai mic sunet, ar trebui să se pregătească pentru pronunțarea „O“. În acest caz, gura este rotunjit și extins, iar limba se întoarce. Pentru a efectua tehnica, toate organele trebuie să simuleze pronunțat, dar ligamentele vocale nu ar trebui să tulpina.
 • Pentru a obține cel mai mare sunet, este necesar să imite pronunția sunet „și“. Ca rezultat, cavitatea devine mai puțin roth, iar limba este aproape presat la dintii inferiori.

Deci, mișcare limbaj simplu, puteți schimba tonalitatea Vargan. Se schimbă volumul cavității orale, care joacă rolul de rezonator. In plus, buzele connect, gât și aparate de voce. În acest caz, sunetele vor fi cele mai multe fațete.

Pentru o lungă perioadă de timp există o recepție celebru – imitarea ciocârlia. Ei se bucură de mulți muzicieni care au stapanit Vagan. Pentru punerea în aplicare, este necesar să se pronunță în tăcere sunetele „Cy“. În același timp, limba se mișcă rapid înainte și duce înapoi, la domiciliu.

Pentru a începe cu, ar trebui să repetați mișcarea împreună cu lovitură, și apoi puteți experimenta.

Nu mai puțin populare și imitație de canto gâște. O astfel de recepție a, în general, mai mult se referă la categoria clasică, tradițională. Mișcarea limbii de aici este mai complexă. Ar trebui, de asemenea, muta înainte și înapoi, se deplasează în plus, vârful în sus și în jos. Limba ar trebui să atingă cerul și să scoată din el.

Caracteristica sunetului depinde în mare măsură pe care organul este utilizat atunci când eliminarea. Opertones, două frânghii pot fi obținute în diferite moduri. De obicei, implicate organismele respiratorii și orale.

 • Respiratia nas provoacă sunete nazale. Este demn de remarcat faptul că nu este necesar să respire. Doar pentru a simula aceeași poziție nazofarigelui, ca și cu respirație nazală. Tehnologia necesită o anumită înțelegere practică. În timpul antrenamentului, nu este recomandat pentru a muta și ligamentele alte organe ale discursului.
 • gât mișcare silențioasă produce o sipset de Vargan. În procesul de respirație ar trebui să fie amânată. Pentru a schimba sunetul, mișcarea faringelui închis. Pentru a imita cântând cuc, mușchii gâtului ar trebui să tulpina. Limba este tradus în poziție ca atunci când sunetele „E“ și „O“. După lovirea instrumentului, muzicianul se mișcă limba, ca și în cazul în care proking „Gatiti-Gatiti“. Este important să se înțeleagă că sunetul de la pronunția nu ar trebui să fie. Unul ar trebui să traducă numai diferite organe în pozițiile potrivite.
 • Metoda de schimbare a sunetului cu un faringe este destul de complicată fizic și tehnic. Cu toate acestea, o astfel de abilitate vă permite să reproduceți melodiile pe Vargan, care pur și simplu imposibil de repetat pe orice alt instrument muzical. În același timp, aici trebuie folosite tehnicile de oprire a sunetului.

Volumul și lungimea sunetului

Mai mulți factori afectează aceste caracteristici. Inițial, merită luarea în considerare a puterii părții de lucru și a poziției instrumentului în sine. Sunetul va fi tare în timp ce limba se va mișca cu amplitudinea maximă. Instrumentul muzical în sine trebuie să fie presat la dinți, iar buzele – fixați-l cât mai strâns posibil. Într-o astfel de poziție, aerul circulă numai între caz și elementul de vibrație al Vargan.

Durata maximă a sunetului este posibilă dacă apăsați instrumentul muzical la dinți. Cu această locație, partea de lucru fluctuează mult mai mult. Sunetul va fi mai scurt dacă apăsați instrumentul pentru buze. Maximă reduce durata poate fi posibilă în cazul în care degetul este situat lângă locul în care limba este atașat la baza. Sunetul se va opri la momentul tactil.

În unele melodii, este important să se controleze în mod clar oprirea sunetului. Nu este întotdeauna posibil să se aștepte, în timp ce limba se va opri în mod independent,. Vargan este destul de diversă în sunetul lui, așa că ar trebui să învețe cum să-l folosească posibil. Există mai multe moduri de a opri sunetul.

 • Scoateți instrumentul muzical din gura. În primul rând, ar trebui să-l împingă departe de dinți, fără a îndepărta buzele. Numai apoi îndepărtați complet wagan. Această regulă acționează pentru siguranța muzicianului însuși. În caz contrar, partea vibratoare poate atinge dinții și prejudiciu Aplica. Ca rezultat al manipulării, sunetul va dispărea complet.
 • Atingeți limba. Nu este nevoie de acea mână care ține instrumentul muzical. În cazul în care este incomod să acționeze, atunci puteți utiliza același deget care lovește off. Unii muzicieni folosesc un limbaj pentru a opri oscilații instrument. Sunetul va dispărea, dar vițel va auzi. Nu este potrivit pentru toate melodiile.
 • Asigurați-un puternic expirație, ascuțit. Sunetul va crește în primul rând, și apoi dispare și dispar. Respiratia în joc de joc vă permite să controlați comportamentul instrumentului muzical.

Wargane joc potrivit pentru persoanele creative. Cu un astfel de instrument muzical aveți nevoie de a experimenta și de tren. Pentru început, este important să stăpânească tehnicile de bază și să le aducă la automatism completă. Apoi, chiar și o melodie complexă poate fi îndeplinită fără prea mult efort.

Citeste mai mult Citeste caracteristicile jocului în Vargan în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: