Descrierea și instrumentul muzical

Conținutul articolului
 1. Ce este?
 2. Unde este folosit?
 3. Joc tehnic

Descrierea și instrumentul muzical

Printre numărul mare de instrumente muzicale cu tambur există o serie de dispozitive numite „axate”. Despre ele și vor fi discutate în viitor.

Ce este?

Numele acestor instrumente de percuție este derivat din cuvântul englez agitat, ceea ce înseamnă „agita”. Cu toate acestea, numele nu se deosebește cu cazul: agitatorul instrumentului muzical de șoc trebuie să se agită în mâini pentru a obține acele sunete pentru care a fost creat.

Shakers au o formă diferită: minge, elipsă (această opțiune se numește de obicei „ou”), cilindru sau altceva. Aspectul lor este, de asemenea, destul de Moligin: există vibratoare sub formă de legume, fructe, messenger, zornăitoare pentru copii. Apropo, zgomotul pentru copii – un exemplu destul de luminos al unui agitator.

Dar indiferent de forma sau forma pe care o alegeți producătorii pentru acest instrument de zgomot, principiul dispozitivului său nu este mult diferit între modele.

Orice formă selectată pentru produs este, de fapt, închisă cu un recipient (recipient, cutie), parțial completat în interiorul oricărui material vrac, publicând diferite sunete de percuție (de exemplu, ruginii continue sau, dimpotrivă, panouri intermitente ritmice și curând). Efectele specifice de zgomot sunt create atât în ​​timpul frecării particulelor individuale ale umpluturii între ele cât și prin lovirea și frecare despre pereții interiori ai recipientului.

Ea devine clar că natura sunetelor (timbrul, volumul, ritmul) reprodus de către agitatorii individuali depinde de următorii factori:

 • Material de umplere (poate fi un nisip mare sau mic, margele, bile metalice, cereale, semințe solide de plante și multe altele)+
 • Material de caz (plastic solid, metal, lemn)+
 • Forme și dimensiuni de capacitate+
 • ocupat de volumul corpului+
 • Tehnicile de mișcare ale artistului atunci când joacă un instrument.
Citește mai mult  Totul despre instrumentul muzical darbuka

modele gata făcute de instrumentul descris a produs destul de mult. Fiecare dintre ele poate fi ales în preferința lor, având în vedere scopul, efectul de sunet, volumul său de zgomot și alte criterii. De asemenea, nu este dificil de a face un astfel de produs și un independent, folosind recipiente de lemn sau aluminiu ca o carcasă (cazuri, tuburi, cutii de aluminiu din cafea, cutii de cafea).

Unde este folosit?

Shakers aparțin unor instrumente de percuție mici, care sunt în arsenalul de aproape fiecare percuționist grave. Adesea, ele sunt numerotate printr-o câteva zeci de muzician realizate din diferite tipuri de materiale, având orice dimensiuni și care emit sunete unice. Ele sunt folosite în grupuri muzicale de mai multe direcții și stiluri. Se poate spune chiar că Aceste instrumente de percuție vor decora și diversifica orice stil muzical – de la Folka la jazz si rock grele.

Schiței agitatorul nu este atât de puțin:

 • Crearea unui zgomot de fond unic pentru muzica executabil+
 • concentrându-se în acțiuni puternice tact+
 • Construirea unei structuri ritmice mai bogată a lucrării muzicale+
 • Oferirea muzica de originalitate și claritate specială.

Cel mai adesea, trei sunt cel mai adesea de numeroasele forme ale carcasei instrument:

 1. Elipsă (ou)+
 2. cilindru simplu+
 3. cutie dreptunghiulara.

Toate celelalte specii sunt mai susceptibile de a purta o „naționalitate“, prin urmare, acestea sunt utilizate în principal, printre cântece și dansuri populare interpreți sau executanți, precum și în divertisment, copii și populare evenimente festiva. De regulă, astfel de vibratoare sunt dispărut în imagini luminoase sau culori „fabuloase“. De exemplu, sub culoarea pielii dinozaur:

Citește mai mult  Câte pian cântărește?

Pare destul de festiv ca o pereche de rainstics de mai jos, care pot fi luate în considerare, de asemenea, vibratoare (aceste elemente de percuție sunt mult mai renumite numit „Personal Rain“).

Este necesar să se în mod specific nota că raffes sunt utilizate nu numai in muzica, dar, de asemenea, pentru sesiuni de relaxare acasă (Foșnetul lor calmeaza nervii, după cum amintește zgomotul de ploaie, distrage de la gânduri sumbre decât în ​​cele din urmă se ridică starea de spirit).

Joc tehnic

Agitatorul se referă la grupul de percuție idiophones, adică, la astfel de instrumente de zgomot, sunetul în care are loc ca urmare a propriului corp. Exemple de alți reprezentanți ai acestui grup: Gong, Bell, vibrafon.

Pe jocul agitator nu numai cu mâinile, dar, de asemenea, picioare. Puteți acționa în același timp cu două instrumente sau de un singur. Principalele modalități de mișcări:

 1. Se agită în sus, în jos, în fața dumneavoastră sau părți+
 2. Circulară sau cu model (puteți scrie o varietate de modele în orice plan al spațiului înconjurător disponibil)+
 3. Axial (prin mișcările de rotație ale pensulei simultan cu antebrațul în același plan de tipul „Brascover“ cu un revers).

apar mai active mișcări, mai tare sunetele sunt redate. Pentru a asigura cel mai bun accent, trebuie să se acționează brusc, greu, creând o limpezime și volum pe anumite mize de tact, în conformitate cu ritmul specificat.

În cazurile în care percutionist cu mâinile joacă în plus, pe un alt instrument muzical, agitatorul poate fi fixat pe jos sau cu pedală specială. Ca rezultat, se pare să combine două instrumente, scuturarea shaker în locurile potrivite. Adevărat, alegerea mișcări vor fi foarte limitate, dacă vom compara cu acțiunile mâinilor.

Citește mai mult  Caracteristicile Kalyuki și jocul pe el

Exemplu de vibratoare picior:

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: