Joc pe bloc pentru incepatori

Joc pe bloc pentru incepatori

Blockball este un instrument destul de populară în rândul populației din alamă care vrea să se alăture culturii muzicale. Acest lucru se datorează simplitatea atât a sculei în sine și relativ ușor de a stăpâni jocul pe ea chiar și pe clase independente. Luați în considerare principalele sarcini care trebuie să rezolve muzicieni novice din primele lecții pentru a învăța să joace ulterior decent pe blockball.

principalele nuanțe

Pentru începători care au decis să „cuceri“ un blockfleut, este important să se asimileze mai întâi formulările de bază cu instrumentul:

 • cum să stea sau să stea+
 • Cum să păstrați instrument+
 • Unde sunt degetele de la ambele mâini+
 • Reguli pentru plasarea muștiuc în gura muzicianului+
 • cum lovitură pentru a obține sunete.

Dar, înainte de asta, trebuie să studieze dispozitivul flaut pentru a reprezenta ceea ce se spune despre acest subiect.

Instrumentul este format din trei părți pliabile, care pot fi îndepărtate, curățate (recomandat după fiecare utilizare a acestuia). Prima parte este purtătorul de cuvânt, care este adesea numit „fluierul“. A doua parte este cel principal – este jocul, deoarece aproape toate găurile de joc (sau supapele) ale instrumentului muzical sunt plasate aici. Aceste supape – 7 bucăți: șase tuburi de top și unul – de mai jos (denumit „octave“ supapă). A treia parte a defectelor bloc se numește „Skin“. Între prostul și tubul principal este ultima – a opta – o gaură (sau chiar două următoare), care poate fi deplasat în jurul cercului pentru a ajusta în mod convenabil mâna dreaptă.

Jocul de pe instrumentul de alamă iese din ceea ce trebuie în poziția în picioare. Doar așa poate fi liber să respire, să acționeze cu mâinile și corp, iar sângele nu formează un zone de stagnare, care sunt adesea formate din muzicieni ședinței.

Adevărat, în unele cazuri, puteți juca și ședința, în special cu muzică de clasă lungă sau oboseala de îngrijire de zi.

Cazul muzicianului atunci când joacă pe un blockball în poziția stând în picioare trebuie să fie drepte, capul este, de asemenea, drept. Nu ar trebui să fie încordate, mușchii spatelui, gâtului și umerilor sunt relaxate. Orice zgariat tensiune mișcările mâinilor și degetelor, pot provoca dureri chiar. În acest caz, urmează să se oprească cursuri, relaxați-vă. Picioarele aranja mai bine un pic, și ar trebui să fie uniform.

În poziția picior de așezare sunt plasate de ambele picioare în fața lor pe podea. Nici o schimbare a picioarelor unul la altul, nu ar trebui să fie.

Set de mână:

 • coatele nu ating cazul: au pus înainte un pic înainte și a pus pe părțile+
 • Antebrațele ambele mâini ar trebui să fie între ele un unghi de dur, al cărui vârf este un blockball+
 • Degetele mâinii drepte sunt plasate pe jumătatea inferioară a flautului, mâna stângă – pe partea de sus (mai aproape de fata).

plasare deget următor:

 • Degetul mare Sunt din partea de jos a sculei (tub) a sculei: se închide stânga gaura octavă (situată pe partea din spate, este la fel ca și găurile de joc din partea de sus a flaut), iar dreptul este responsabil pentru sprijinirea instrumentului+
 • Restul degetele mâinii drepte Închide 4 găuri de joc situate în partea de jos a corpului blockbiles+
 • Index, Orientul Mijlociu și nedenumit stânga mână Degetele Ele sunt suprapuse pe celelalte 3 găuri de pe partea din față a instrumentului: fiecare deget – pe propria gaură (micul deget rămâne fără un caz).

Instrumentul în sine este situat pe buzele muzician de jos suc de fructe, care alcătuiesc un unghi de 45 de grade în raport cu podeaua. Piesa pentru gură este introdus în gură, iar din configurația sa seamănă într-adevăr o formă fluier, dificultăți atât de special cu poziția sa în gură, care apar atunci când joacă saxofon sau clarinet, nu apare aici. Muștiul este apăsat pe buza superioară, dar trebuie să monitorizați că este complet acoperit cu buze pentru a preveni ieșirea aerului pe lângă canalul fluierului.

Respirația muzicianului jucăuș este o parte destul de complexă a antrenamentului, astfel încât să ne limităm numai de momentele principale:

 • Trebuie să suflați în buclă folosind o respirație cu diafragmă (respira abdomen)+
 • Inhaleaza aerul ar trebui să fie rapid, făcând-o și prin gura, relaxare circumferinta buzelor ale piesei pentru gură și nas+
 • Ai nevoie să expiri lin, uniform, care nu permite întreruperea prematură a sunetelor sau cutremur lor.

Cum să înveți să joci?

Lecțiile direct artiștii începe imediat după familiarizare cu dispozitivul instrumentului, scopul găurilor, inclusiv funcția de așa-numita valva octavă, precum și dezvoltarea mâinilor și amplasarea degetelor pe părțile destinate acestora.

Trebuie remarcat imediat că să învețe de la zero, fără un mentor, fără un manual sau fără materiale video de pe internet nu are nici un sens cu privire la orice instrument muzical.

Acest lucru nu se aplică în cazul celui care are auz absolut. Persoanele cu zvon absolut amintesc sunetele la un moment dat, astfel încât acestea sunt supuse foarte repede pentru a naviga aproape peste tot în intervalul chiar și cele mai complexe instrument, să nu mai vorbim de blockball. Ei au nevoie doar de a lucra tehnica degetelor, respirației și a limbii (în cazul instrumentelor de brand).

Restul care nu există nici o audiere muzicală înnăscută, va trebui să lucreze atât deasupra tehnicii, și deasupra ședinței, iar pe cealaltă pe drumul spre o artă executiv decentă sau de master în muzică.

Deci, trebuie să luați o blockball și să se pregătească pentru a juca primele sunete pentru a reproduce:

 1. Stai drept, picioarele pe lățimea umerilor+
 2. muștiucul pentru a aduce la gură și prindere în buze+
 3. degetele mari de la ambele mâini – în locurile lor (suporturi dreapta pe instrumentul, stânga cleme supapa octate)+
 4. Degetele rămase ale mâinii drepte sunt deasupra orificiile de jocuri de pe partea laterală a terminalului+
 5. Degetul arătător al mâinii stângi prin strângerea primei găuri de sus.

Este o poziție atât de inițială în imaginea de mai jos.

Apoi, ar trebui formați în plămâni și să încerce să joace primul sunet din blockball.

Această încercare se repetă de mai multe ori mai târziu, și va fi primul exercițiu în procesul de învățare instrument de joc.

La sunetul sa dovedit a fi muzical, trebuie să efectuați următorii pași (în ordine):

 1. capturarea piesei dulci după buze de respirație, strângeți-le puțin înăuntru+
 2. Atingeți vârful vârfului la dinții superiori din interior+
 3. Glisați silaba „tu”, respinge în același timp limba din dinți.

Ca urmare a acestor acțiuni, aerul va merge la canalul de sunet al piesei muștiuc și va fi mai departe – la cavitatea tubului cu găuri. Ar trebui să existe un fel de sunet, dar din prima dată este puțin probabil să facă un potențial muzician cu timbrul și puritatea sa.

Dar ar trebui să inima nu pierde – totul se va rezolva, probabil, cu a zecea sau o sută de încercări al zecelea. Toate în diferite moduri. Care a studiat fluierând cu ajutorul degetelor, ar trebui să înțeleagă dificultățile de stabilire a poziției limbii, buzelor și degetele într-un singur mecanism capabil sa emită un puternic și strident fluier, la ieșirea aerului prin ea.

În plus față de „TU“ silabă, există și alte opțiuni pentru a controla jeturi de aer, de exemplu, se pronunță „TI“ sau „TU“. Ai nevoie pentru a încerca toate mijloacele, și apoi alege cele mai bune. În nici un caz nu ar trebui să pronunță silaba „Fu“ – aceasta este o încercare de opțiune de rău pentru a obține un sunet dreapta.

Atunci când se dovedește o notă curată, trebuie să vă amintiți poziția limbii în gură, buzele, piesa bucală și unghiul aproximativ al sculei: totul contează pentru lecții suplimentare.

Dacă închideți toate 8 găuri, blockballs, se pare cel mai mic sunet al gamei instrument în funcție de sistemul de. Și, odată cu deschiderea completă a găurilor de sunet, dimpotrivă, flautul publică cea mai mare sunet care este capabil. Instrumentul în mod strict „înainte“ cu valvele închise sună o notă „pentru“ prima octavă, și cu un închis – notew „la“ a treia octavă.

Astfel, puteți începe viitorul lecții de joc pe sistemul de blocare „la“ (C) de la învățare gamma majore. Pentru cei care cunosc cel litere mici adeziv, este necesar să se studieze applicature (degetul) din notele obținute pe blockball, și apoi trece la recuperarea sunetului succesivă a acestui mână de sunet simplu, în prima octava: a, re, si , fa, sare, la, si, la. Ultimul sunet „înainte de“ se aplică deja la a doua octava, dar atunci când joacă gamma, este necesar să se termine cu sunet tonic, deși alte octave (în cazul nostru, o notă „la“ a doua octavă):

În ceea ce privește o învățare a adulților și un copil care nu știu încă o scrisoare scrisă, studiul său va fi un mare avantaj în paralel cu cunoștința schemelor de aplicare și formarea pentru extragerea sunetelor bune pe instrument.

Lucrul cu profesorul este mult mai ușor, mai interesant și mai rapid. Profesorul va face un program de clase (teoretice și practice), se va ridica exerciții, schițe, repertoriul educațional și de concert, va juca din nou într-un duet pe un bloc sau un alt instrument, protejează de erori și deficiențe tehnice.

Și dacă există o mare dorință de a învăța propria mea, va trebui să câștigi răbdare, să stăpânească cu scrupulozitate alfabetizarea muzicală, să mutați în mod constant pas cu pas prin tutorial, fără a închide prematur înainte. Și în toate acestea – atenție, repetare și control. În caz contrar, vor exista probleme care uneori rezolva este foarte dificilă.

Dificultăți posibile

Listăm principalele dificultăți în procesul de învățare a jocului pe blocuri de blocare.

 1. Respirația este foarte dificil de pus sub supravegherea profesorului, ca să nu mai vorbim de clase independente. Mai bine la început găsiți un mentor.
 2. Acțiunile limbajului, degetelor și respirației asupra recuperării solide ar trebui să fie coordonate. Există mai multe modalități de a obține sunete în funcție de natura piesei muzicale, dar cea principală este Legato și Stakkato, ceea ce trebuie să fie elaborat cu exerciții speciale.
 3. Independența degetelor ambelor mâini este, de asemenea, realizată de clasa de zi cu zi: Game Gamm în diferite rate și dimensiuni de ceas (4/4, 3/4, 6/8, 2/4).
 4. Pentru cei ce fac, Este foarte dificil să vă organizați corect pregătirea. Puteți obține un program de învățare adoptat în școli de muzică sau achiziționați o școală de joc de înaltă calitate „pe bloc”. Pe aceste surse și să învețe, nu lipsesc nimic.
Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: