Joc pe Balalaica pentru începători

Joc pe Balalaica pentru începători

Balalaika este unul dintre principalele simboluri ale Rusiei, dar este în prezent foarte popular în rândul tinerilor. Cu doar un secol în urmă, nu numai reprezentanți ai celor săraci, dar și oficialii de rang înalt ar putea juca pe Balalaica. Există informații că chiar și membrii familiei regale se distrează să se joace pe acest instrument muzical. O mulțime de scriitori și compozitori au vorbit despre balalaica. Nu este nimic gallopped în minte să învățați cum să-l joace. La urma urmei, acest ajutor nu va numai în viitor, pentru a învăța jocul de chitară, ukulele sau alte instrumente cu coarde, dar este destul de ușor și de ocupație veselă. Total 3 siruri de caractere sunt capabili de a reproduce compoziții întregi. Ce să se aștepte de la jocul pe balalaica, precum și despre principalele puncte pentru incepatori, citiți în acest articol.

Reguli de bază pentru începători

Pentru a afla cum să joace un balalaica de la zero, trebuie mai întâi să studieze piesele compuse ale instrumentului.

 1. Cadru. Este cea mai mare parte a Balalaika, are o formă triunghiulară. La rândul său, este format din corpurile inferioare ale corpului, puntea de sus și partea din spate. Elementele enumerate în formă general, o parte acustică a acestui instrument muzical popular. Puntea are o gaura rezonator, prin care și transmise pentru a spori sunetele din oscilațiile de șiruri de balalaiki.
 2. Vigra. O parte îngustă și lungă a sculei care este montat la carcasă. De obicei, făcut din abanos. Șiruri întinde peste ea. Vultura este împărțită cu praguri de metal pe Lada. La aceste șanse, muzicianul apasă șirurile de pe ciudat, datorită căreia sunetul corzilor.
 3. Cea mai mică parte este capul Griff. Acesta este situat pe el, care este necesar pentru fixarea șirurilor și a setărilor acestora.

Orice Balalaika are mai mult de 70 de detalii diferite. Vederea modernă a Balalaika dobândit relativ recent – la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Se crede de a învăța jocul pe un balalaica, după cum sa menționat deja, nu este atât de dificil, cum ar fi o chitară sau vioară. Motivul este simplu – prezența unei cantități relativ mici de șiruri (3 buc.) și o mică lungime a gâtului. Și trebuie, de asemenea, să fie pregătite pentru faptul că pernele degetelor vor fi rănite și rădăcini.

O altă regulă importantă – trebuie să învățați cum să păstrați instrumentul în mâini. Acest lucru vă va ajuta să evitați oboseala excesivă în timpul clasei, să îmbunătățiți calitatea sunetului. Trebuie să stea pe marginea scaunului și să pună picioarele pe lățimea umerilor. Șoldurile trebuie să fie paralele cu podeaua. Instrumentul trebuie să fie aranjat între picioare, astfel încât puntea să fie amplasată în diagonală corpului, iar vulturul a fost amplasat departe de corp, menținându-și mâna stângă.

Așa că poți învăța repede cum să joace pe balalaica, trebuie să-și exercite în fiecare zi la diverse tehnici (Bryatsania, aliniere de acorduri, tremolo, și așa mai departe), vom vorbi despre mai jos.

  Este important să puteți distinge tipurile de balalalak.

  1. Academic Balalaika. De regulă, este folosit numai de muzicieni profesioniști. Adesea la concerte joacă exact pe modelele de instrumente academice. Caracteristică – prezența șirurilor de nailon, setare fixă. Învățați jocul pe o astfel de balalaică individual fie în școlile de muzică, cât și în alte instituții de învățământ muzical.
  2. Tradiționale balalaika. O astfel de Balalaica se bucură de muzicieni auto-învățați și iubitorii obișnuiți. Astfel de modele pot avea trei șiruri de caractere și mai mult (până la șase). Există modele în care sunt instalate 7 corzi. Motivul este că unele dintre șiruri de caractere fac dublu. Caracteristică – Corzi metalice, Setări colectoriale.
  Citește mai mult  Care sunt saxofoane și care le-a inventat?

  Instrumentul de configurare

  Există mai multe tipuri de setări Balalak. Imediat trebuie remarcat faptul că instrumentul academic a pus șirurile de diferite grosimi. Pe Balalaica obișnuită, primul șir este foarte subțire (de exemplu, 0.003 inci), iar celelalte două sunt aceleași și mult mai groase (0.010 inci). Există alte opțiuni de grosime.

  Chitara de rang

  Este cea mai populară în ziua noastră în calea înființării Balalaika. Conform acestui principiu, primele trei șiruri de chitara rus șapte coarde (GBD, dacă se consideră cu gros de ele). Acesta este un standard important, dar sunetele clădirii pot fi cele mai diferite:

  • CEG+
  • DF # A.

  Setare include următorii pași.

  1. Este necesar să configurați primul șir la înălțimea dorită a chalkton sau alt instrument muzical configurat (pian, de exemplu). Sau prin voce, dacă Balalaika cântând insotite.
  2. Șirul mediu este fixat pe al 3-lea Lada. După aceea aceasta trebuie să fie configurat la unison de primul.
  3. La finalizare, al treilea șir este fixat pe al 4-lea Lada și ajusta media. Acestea ar trebui să sune la fel.

  După o astfel de setare, Balalaika sună o coardă subțire majoră în forma sa principală.

  Balalana Stroy

  Este cel mai tradițional și setare de stil vechi. De multe ori, în plus față de muzicieni profesioniști, este folosit de muzicieni sat autodidacți. Configurarea unui instrument pentru această clădire este destul de ușor – trebuie doar să faci mai multe acțiuni.

  1. Mai întâi trebuie să se adapteze primul șir la înălțimea dorită.
  2. Apoi, trebuie să țineți șirul de mijloc a cincea Lada. După ce trebuie să faci să sune la unison cu primul șir deschis.
  3. Cu al treilea șir trebuie să faci același lucru: de prindere pe a cincea și Lada compun sunetele deschid.

  Ca urmare, cele două șiruri sunt aceleași în calibru (2 și 3) de sunet la unison, iar cel mai subtire – 1 – are sunet curat de mai sus quarts. Unele dintre cele mai populare clădiri – SEE și DDF.

  Alte setari

  Aceste construcții pot fi numite non-standard. Ele sunt folosite extrem de rare – în principal, de către profesioniști, pentru un sunet instrument mai original sau de expansiune repertoriu. Acestea includ:

  • Setarea toate șirurile nu într-o coardă majoră, dar în minor (DFA sau ACE)+
  • chitară inversă (EGC)+
  • ° Sistem destul de rare.

  Instrumentul de instalare este un proces important. Dacă în cazul unui singur note de joc, de sondare fals, neplăcut, apoi, în cazul unui joc în orchestra sau în combinație cu alte instrumente, setarea corectă a Balalaika devine critică.

  Prezentare generală a recepții de sunet

  Ceaikovski numit un Balalaika „miracol rus“, datorită capacității sale de a reproduce sunete neobișnuite. Unul dintre motivele pentru care acest lucru este o varietate de tehnici tehnice pentru acest lucru. Aproape fiecare dintre melodiile populare care au ajuns până în ziua de azi, există o recunoaștere specială de execuție pe balalaica.

  Pur și simplu pune, orice melodie are o recepție care este utilizat foarte des la redarea. Cele mai multe dintre aceste tehnici pot fi stăpânit de învățare în mod independent.

  Ia în considerare detaliile lor.

  • Tremolo. Această tehnică sugerează o extracție foarte rapidă a aceluiași sunet în durata notei. arata ca un bust de sunet de mai multe sunete. Aceasta tehnica este cea mai caracteristic pentru Balalaika solo. Interpretat de degetul arătător, greve alternativ conform schemei „sus-jos“, sau un mediator.
  • Bryatsian. Această metodă de joc include o lovitură cu toate șirurile de degetul arătător sau a unui mediator. Într-un mod diferit, această recepție se numește „Lupta“. imagini schematice sunt după cum urmează:
  1. ^ Ce face media deget suflare+
  2. v – șoc arătând cu degetul în jos.
  • Pizzicato. Pentru a reda corect în această tehnică, aveți nevoie pentru a face un biberon cu un deget. Pentru a face acest lucru, incuietoare patru degete carcasa Balalaika pentru sprijin, și cu un extract de degetul mare de sunet din orice șir de caractere în jos spre. Considerat cel mai ușor de admitere. De obicei, învățarea de la ea.
  • vibrato. Diagrama jocului vibrato este destul de complicat – trebuie sa ușor presată cu o perie cu o perie, după stand, și degetul mare pentru a juca pizzicato. Asigurați ambele acțiuni de care aveți nevoie, în același timp,. Este permis să se joace cu mâna dreaptă, ca și cu tremolo. Și, de asemenea, puteți degetele să apăsați șirul pe Lada dorit (pe melodia) si repede trecerea peste grila (primirea de multe instrumente de coarde cu corzi de metal).
  • Fracțiune. Această tehnică se numește mișcarea în jos mână, și apoi în sus. Cunoscutul prin două litere „DR“ și un semn al unei linii ondulate verticale.
  • Flagole. Această tehnică include mai multe mișcări. Mai întâi trebuie să atingeți ușor șirul de perna de la mâna stângă peste anumite grătare metalice. Apoi, el ar trebui să atingă mâna dreaptă pe același șir și îndepărtarea aproape simultană a degetului de la mâna stângă din șirul.
  Citește mai mult  Tot ce trebuie sa stiti despre lauta

  De asemenea, puteți adăuga altele la metodele descrise. Ele reprezintă un grup de acțiune, în urma cărora se obțin sunete, nu foarte similar cu muzical: ecrane, lovituri percuție pe corp, siruri de caractere, și așa mai departe. Unele lucrări pot necesita astfel de sunete.

  O listă completă de tehnici care pot fi redate pe instrumentul nu se limitează la aceste exemple. Aici sunt doar principalele.

  Unii profesioniști pot, tehnici de amestecare tehnice, ușor de jucat rock, care este considerat cel mai mare arta jocului pe balalaica.

  dificultăți de bază

  După cum sa menționat deja, degetele, mai ales tampoane, va afecta. De asemenea, trebuie remarcat faptul că Fetele angajate în joc pe un balalaica, va trebui să spună la revedere de la frumoasa manichiura.

  Un factor important este alegerea instrumentul potrivit. Faptul că instrumentul este bun, cel mai adesea, poate fi văzut aproape imediat – el are un aspect frumos, ordonat. Suprafața unei astfel de balalaică este bine lustruit, marginile acesteia sunt netede și plăcute la atingere. Instrumentul trebuie să fie netedă. Nu ar trebui să fie prea mare sau, dimpotrivă, prea îngustă. Suprafața trebuie să fie fără fisuri, zgârieturi sau alte neregularități.

  În mod ideal, freturi trebuie să fie netedă, bine lustruit. Când joci, acestea nu ar trebui să împiedice mișcarea degetelor. Toate freturi trebuie să fie situate pe același plan. În caz contrar, atunci când faceți clic pe drum va fi eliminat sacadată sau chiar un sunet cremos. Bine făcut bine, puțuri din metal alb sau Nichelină. Inele nu ar trebui să fie ruginite, și ar trebui să fie, de asemenea, ușor de filare, dar în același timp, în mod clar stabilească starea de spirit.

  Uneltele bune sunt marcate sub formă de puncte, care indică locul în care suportul trebuie să fie pus. Distanta de la stand de până la 12 Lada ar trebui să fie aceeași cu distanța de la tulpina superioară la aceeași 12 Lada. În cazul în care suportul va fi instalat incorect, sunetul balalaica va fi inexacte. În plus, trebuie să ne amintim că dimensiunea instrument va fi direct legate de sunetul său. Cu cât este mai mare cazul, mai gros de șir și mai mult decât creasta, cu atât mai mici sunetele care conțin nuanțe de bas. Pentru începători, instrumentele de dimensiuni medii sunt cele mai bune.

  Profesioniștii susțin că de la zero pentru o săptămână cu antrenamente zilnice pentru câteva ore este destul de posibil să înveți cum să joci câteva cântece populare. Dacă, desigur, degetele vor permite sau mai degrabă durere în ele.

  Recomandări

  Cei mai mulți dintre cei care doresc să învețe să joace într-o Balalaica fără a vizita cursuri specializate. Începătorii pot folosi lecții pe diferite platforme și site-uri pentru instruire independentă. Pentru cei care doresc să strângă cunoașterea teoriei muzicii și abilitatea jocului lor, sunt tutori.

  Citește mai mult  Harpsian: Descriere și Unelte

  Profesioniștii dau pentru a ajuta începătorii o serie de sfaturi. Acestea ar trebui să fie ghidate.

  1. Pentru a plăti lecții în fiecare zi 2 ore – la ora de 2 ori pe zi. Deci, puteți obține rapid folosit la instrument, și cu timpul și să accelereze memorizarea melodii.
  2. Este necesar să se urmeze poziția corpului în timpul jocului pe balalaica. Cel mai bine este să se așeze pe marginea scaunului, să păstreze instrumentul stoarse între picioare la un unghi, vulturul trebuie să fie cu mâna stângă, coatele nu ar trebui să fie presat la corp, dar ei trebuie să se relaxeze. aterizare adecvată va reduce oboseala în timpul jocului și de a îmbunătăți calitatea sunetului.
  3. Dacă degetele rănit, atunci acest lucru nu înseamnă că trebuie să le dea o pauza. După o pauză, durerea va fi reluat. Clasele ar trebui să fie continuată – cel puțin câteva minute la 3-4 ori pe zi, până când se formează bataturi.
  4. Asigurați-vă că instrumentul este întotdeauna configurat corect. În caz contrar, rezultatele învățării pot fi reduse la zero.
  5. Este important să se verifice calitatea terenurilor. În cazul în care acestea sunt brute sau pur și simplu să interfereze cu jocul, atunci ai nevoie pentru a submina cu atenție și cu grijă smirghel lor ( „zero“).
  6. Când se rupe de instrumente, este recomandat să-l dea la repararea un expert calificat, și să nu se grăbească să le repare.
  7. Grija instrument este, de asemenea, un eveniment important. Șiruri necesita degresare după fiecare antrenament. Dacă nu intenționați să utilizați balalaica în curând, atunci ai nevoie pentru a slăbi șirurile de stres. Toate aceste acțiuni vor avea ca rezultat în viața șirurile va crește. Instrumentul este de preferat pentru a stoca într-un caz. Depozitarea balalaika într-o cameră umedă puternic sau condiții de umiditate ridicată se va adânci de calitatea. Vulturului poate pierde forma sa originală, iar corzile se va deforma.
  8. Cel mai bine este să înveți într-un studio special cu un profesor care poate oferi note sau alte literaturi educaționale necesare în timpul formării.
  9. Nu este cea mai bună soluție este înregistrarea imediat cu cercurile plătite. Acest lucru este valabil mai ales pentru adulți. Cel mai bun va lucra mai întâi independent cu clase gratuite. Vă va ajuta să înțelegeți ce aveți cu adevărat nevoie.
  10. Încercați să participați la învățare la concerte, lecții deschise, clase de masterat. Acest lucru oferă un stimulent bun pentru dezvoltarea ulterioară a echipamentelor performante și stabilirea unor noi sarcini.

  Este demn de remarcat faptul că jocul de pe Balalaica este simplu, astfel încât abilitățile de joc pot chiar să cumpere un copil. Toată lumea care știe cum să joace Balalaica Există întotdeauna un motor bine dezvoltat. Prezența sa îmbunătățește nu numai capacitatea bună de a-și controla corpul, dar îmbunătățește și abilitățile de învățare noi.

  Despre cum să joace pe balalaica, uite în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: