KIFARA: Descrierea și diferența față de Lyra

KIFARA: Descrierea și diferența față de Lyra

Instrumentul de șir, cunoscut sub numele de Kifara, este considerat în mod corect unul dintre cele mai vechi, deoarece imaginea sa poate fi găsită în multe artefacte. În cele mai vechi timpuri de muzicieni cu monede de kifar, au pictat în poze și au fost așezate pe fresce. De asemenea, în timpul săpăturilor din vechile orașe grecești vechi, au fost găsite multe resturi Amphore bine conservate pe care s-au distins contururile instrumentului muzical șir. În acest articol vă vom spune cum a apărut Kifara și cum sa uitat la zilele noastre.

Istoria apariției

Există o legendă greacă antică că, o dată, Dumnezeu numit Hermes a adunat un Kifara folosind o coajă de broască țestoasă, coarne bovine și mai multe tendoane ca șiruri. Cochilia a servit ca bază de construcție, coarnele încadrate și ținute bara transversală superioară, tendoanele tauri subțiri au devenit șiruri. Pentru a obține materii prime pentru corzi, un zeu grec vechi a recurs la crimă – a furat un taur la Apollo, frate de sânge.

În Grecia antică, Hermes au fost adesea descrise pentru astfel de clase, așa că a fost atribuit patronajul nu numai de comerț, dar, de asemenea, pentru furt, sulfice.

Apollo nu a lăsat furt neobservat de vitele și sa dus la Zeus pentru a realiza o pedeapsă justă a criminalului. Cu toate acestea, Dumnezeu elocinței lui Hermes atât de înșelat Zeus cu jocuri de cuvinte și cântecele sale pe care a decis să rezolve problema în această dispută. Zeul cerului și tunet a ordonat să se întoarcă Hermes proprietarul bovinelor, deși sub forma unui instrument de coarde, și pentru a netezi conflict, se adaugă la întoarcerea vacilor Divine. Zeul-patron al comercianților și a Vorishek fost de acord cu aceste condiții, Apollo nu a fost, de asemenea, împotriva unui astfel de eveniment de evenimente, pentru că el a fost fascinat de sunetul de patru instrumente. Astfel, furt și înșelăciune a servit ca bază pentru crearea unui nou instrument muzical numit Kyifara.

Pe soarta ulterioară a instrumentului vechi din Grecia, puteți învăța din legenda lui Orfee și iubitul său. Tradiția spune despre faptul că frumoasa brest a orfeus – Nymph a numit eurodic – moare de mușcătura șarpelui. Văduvul ucis de durere este hotărât cu privire la un pas disperat – coboară în lumea interlopă, pentru a convinge pe Dumnezeul Dungeonului, Aida, să-l întoarcă la iubitul Său. Orpheus alege Kifaru ca instrument pentru o călătorie atât de îndrăzneață, deoarece instrumentul i-a fost dat de Dumnezeul grecesc vechi – Apollo.

În prezent, descendentul Kifara este foarte popular – o chitară bine-cunoscută.

De-a lungul timpului, instrumentul sa răspândit în întreaga Europă și dincolo, dar în fiecare țară a fost numită în moduri diferite: în Franța, Kifara a fost numită „chitară”, pe teritoriul Italiei – „Chutarra” și în Anglia – „Hittern”.

Primul Kifar, care, credincios, a fost prezentat oamenilor cu zeii, a fost echipat cu doar patru șiruri de caractere. Pentru muzicienii greci antice, această clădire a fost destul de suficient, deoarece atunci nu au existat compoziții complexe, multi-nivel. Toate melodiile din Grecia antică erau destul de luminoase și simple, în cea mai mare parte au fost efectuate ca acompaniament de cântece eroice.

Primele modificări ale designului Kifara au făcut un Bard numit Terpandr, care sa născut în Sparta. Muzicianul a adăugat încă trei șiruri de caractere decât au extins semnificativ posibilitățile predecesorului de chitară. Un kifarist talentat cu jocul său de masterat a reușit să calmeze ascensiunile cetățenilor decât să se prospere și să se prospere și instrumentul muzical.

Următorul muzician Kifaru complicat din orașul Mitilini – a adăugat un alt șir, iar numărul total al acestora a fost de 10 bucăți. Este acest design pentru o lungă perioadă de timp a fost un standard clasic în Grecia antică.

Pentru a imagina o viață de o anumită epocă este mult mai ușor, dacă știi ce fel de oameni de muzică, apoi a preferat. Din cauza tradițiilor barzii grecești, una dintre creațiile dispărut în cale orală, de cele mai multe creații au dispărut, dar încă unele informații pot fi obținute din înregistrările antice.

Scriitor grec antic Mesutri Plutarh a creat o descriere a mai multor lucrări pentru kifara, care s-au păstrat până în zilele noastre. Aceasta este „Anthem la Nemesis“ compoziție, „Imn la Apollon“ și „Seiquloch Epitaph“.

În plus, Plutarchs a lucrat bine pe notația iconic de note, grație căreia muzicieni pot acum muzica recreate scrise în Grecia antică. Pentru această zi, nu a fost posibil să se păstreze nu atât de multe lucrări ale vechilor kifarists grecești, dar acum teoria muzicală a acelor timpuri sa dovedit a colecta destul de mult. barzii grecești a jucat cittern, aplicarea modelelor complexe, precum și tranziții lente și rapide. Oamenii care studiază muzica veche, jocuri metodologia cotei în trei tipuri: Lydiană (moale), dorice (strict) și frigieni (violent). La baza fiecarei tehnici se intinde o anumită secvență de note, care cuprinde patru tonalitate adiacente.

Ce este?

Cittern – un instrument muzical cu un corp trapezoidală, două brațe și o bara transversală care conectează-le. Pe plan extern, stramosul chitara arata aproape la fel ca o liră obișnuită. Pe arfa, de obicei, găzduit șapte șiruri diferite grosimi între doorsteps întinse pe jumătatea inferioară a carcasei și transversal de fixare între mânerele din partea superioară a sculei. Chitare cu coarde grecești strămoșii utilizate pe scară largă de barzii și povestitorii populare.

Ei au cântat despre isprăvile îndrăznețe oameni, lăudând și glorificarea acțiunile lor, precum și completarea poveștile lor cu acompaniament muzical plăcut.

De asemenea, sunetul de patru toasturi a însoțit întotdeauna diverse ritualuri și sărbători, organizate în onoarea vechilor zei greci – patronii de păstori, artizani, comercianți și fermieri. Din păcate, de cele mai multe cântece și melodii au dispărut fără urmă, pentru că au fost transmise de la profesor la elev numai pe cale orală. Dar încă mai au unele informații foarte curios, de exemplu, despre stilurile muzicii antice grecești.

La acea vreme, Kiphara a fost cel mai popular instrument, și, prin urmare, muzicienii acelor timpuri create productiv o varietate de direcții în muzică, ia în considerare mai multe dintre ele:

 • Himezos – melodii care au fost foarte populare pe nunti luxuriante+
 • Nomes – cel mai adesea astfel de melodii interpretate pentru spectacole de teatru, observând genul folcloric al compoziției+
 • Peanos – cântece de dans, lăudând faptele eroilor din antichitate+
 • Commos – melodii pe care cel mai adesea iubit asculta companii de mers pe jos.

Grecii antici îi plăcea să muzicieni înfățișeze cu kiframi pe fresce și amfore, aceste imagini au fost păstrate până în zilele noastre și au fost atent studiate de cercetători. Dar înregistrările compozițiilor muzicale și cântece, practic, nu au păstrat – printre creatorii antice grecești melodii a fost o tradiție de a transfera activitatea lor din gură în gură. Kyifara a fost una dintre cele mai populare instrumente de antichitate, dar ei au jucat în principal din bărbați.

De „relativă“ a Lyra a fost creat dintr-o bucată solidă de lemn, astfel încât greutatea sa a fost destul de mare, dar a fost, de asemenea, un avantaj – corpul păstrat sarcina de tensiune siruri de caractere puternice.

În Grecia antică, au iubit moale, preaplin și, ca în cazul în care sunetul creșterea unui instrument de coarde donat de Dumnezeu. Oamenii din acel moment au crezut că compozițiile de pe Kifare au restabilit armonia în sufletul omului și, de asemenea, vindecați și i-au șters aura. Bardele au jucat patru pâine prăjită, ținându-l sub o ușoară înclinare față de corp, sau ședinței, plasând în mod convenabil scula pe genunchi. Metoda jocului seamănă cu chitara modernă – muzicienii au fost mișcați și au apărat șirurile cu mâna dreaptă, iar notele inutile nereușite stângi.

În Grecia antică, Kyifar a fost considerat un instrument rafinat și elegant, în timpul jocului Maestrul a cerut mai mult timp decât orice alt instrument. Mai mult, profesioniștii care creează strămoșul de chitară au fost de a lucra cu atenție totul la cele mai mici detalii ale designului, deoarece orice emboss ar putea strica sunetul șirului. Abilitatea de a juca Kifara în Grecia a fost considerată artă sublimă, pentru a înțelege subtilitățile cărora nu poate fi fiecare persoană. În cele mai vechi timpuri sa crezut că pentru jocul pe un instrument de conectare a șirului are nevoie de talent congenital, memorie impecabilă, precum și puterea și dexteritatea degetelor.

Care este diferența față de litri?

Diferența principală a acestor două instrumente este materialul fabricației, ia în considerare fiecare versiune de citire mai mult. Lirue în vremurile străvechi, broască țestoasă sau mâncăruri de la ceramică au fost făcute din coajă, pe care pe celelalte lucruri au fost strânse de pielea de schi, efectuând membrana. Kifara creat dintr-o bucată solidă de lemn realizată sub forma unui cadru.

În plus, diferențele de la litru au fost, de asemenea, în cantitatea de șiruri de caractere – dacă, pe lire, numărul lor este strict instalat, pe kifare, numărul lor poate fi de la 4 la 12 bucăți.

Kifara modern

  Unul dintre cele mai vechi instrumente de pe planeta noastră de mai multe secole a fost puternic schimbat, de asemenea, a avut loc metamorfoza și cu titlul – treptat termenul „Kifara” a fost înlocuit de „chitară”. Mai mult, vechiul kifar grec de șapte ori a fost strămoșul nu numai pentru chitară, ci și pentru multe alte instrumente muzicale moderne. Lyra „relativă” a devenit baza pentru crearea unui număr de echipamente muzicale, cum ar fi Domra, Balalaika, Husli, Crytra și Lute.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: