Gamma pentru pian

Gamma pentru pian

Este dificil de a prezenta o ocupație mai plictisitoare în viața studentului un pianist decât jocul de Hamm. În același timp, cadrele didactice cu experiență nu numai că nu exclud aceste exerciții din clase, dar, de asemenea, necesită acordând o mare atenție pentru a le. Chiar și pianiști cu experiență, cu mulți ani de practică dedica o mulțime de timp pe antrenament de Gamm. Este demn de înțelegere decât aceste clase utile și cum să le abordeze dreapta.

Ceea ce este și de ce aveți nevoie?

Gamma se numește secvența de sunete într-o direcție în amonte sau în jos formând o anumită tonalitate. Sursa este construit pe o formulă specială definită de Lad, dintr-o anumită notă. Dezvoltarea unor astfel de exerciții are mai multe goluri.

 1. Accelerarea dezvoltării diferitelor tonalități, care în muzică există 24 (pe suport de hârtie acestea sunt mai în detrimentul sunetelor de sunet). Arcuring gama, pianistul se obisnuieste cu numărul de semne și aplicații, ceea ce face mai ușor să memoreze plăcile artistice scrise în aceste tonalități.
 2. Fixati bazele de scrisori muzicale, inclusiv cunoașterea feciorilor și tipuri de tonalitate.
 3. Dezvoltarea memoriei mecanice. Ca urmare, o parte a lucrărilor bazate pe mișcare gampely va fi amintit mai rapid.
 4. Lucrări în tehnica de execuție, fără de care executarea de lucrări de virtuozitate concert este imposibil.

Jocul de joc este adesea comparat cu un warm-up pentru sportivi sau balerine. La fel cum gimnasta nu începe să lucreze la elementele complexe ale programului cu mușchi pătrunde adânc, un pianist profesionist nu va trece la jocul de piese de la bun început de clase.

Vizualizări

Pianul Gamma diferă în manualul, structura și metoda de execuție. În funcție de cunoștințele muzicale și de abilitățile de pianism, sunt disponibile următoarele tipuri de exerciții fizice.

 1. Gamma joc direct în octavă (distanța în 8 note). Aici mâinile joacă aceleași note în sus și în jos. În ciuda simplității aparent a sarcinii, de muzician este nevoie aici pentru a controla calitatea sunetului, corectitudinea înlocuirii degetelor pe fiecare parte.
 2. Divergența gamma. Aceasta înseamnă că mâinile se mișcă să se îndepărteze unul de celălalt și apoi pe apropierea. Acest exercițiu este adesea combinat cu o mișcare gamma în mișcare directă.
 3. Gamma în Terrare (distanța dintre note în 3 pași). Dacă mâna stângă începe să se joace cu notele înainte, atunci dreapta începe cu MI. Deoarece mâinile sunt în același Octava, acest exercițiu ajută la îmbunătățirea coordonării într-un spațiu mic. Pentru comoditate, puteți muta mâna dreaptă la octavă mai sus. Ca rezultat, Gamma va fi în Devim.
 4. Gamma în sesiunea amintește opțiunea anterioară, dar aici mâinile schimba locurile.
 5. Cel mai complex tip de gamma este considerat a fi o dublare tertol. Un astfel de exercițiu învață în același timp, 2 voturi, cu o singură mână. Atunci când se lucrează cu el, este important să se realizeze netezime și conectivitatea fiecărui interval, și fără o declarație corectă aici nu se poate face.

Sondare jocul în mai multe moduri, la pian va ajuta la dezvoltarea spiritului de lucru, evitând monotonia mișcărilor și a sunetului.

Atunci când un sentiment de oboseală după Gamm, specialistii recomanda atentie trecerea la Etudes cu tehnici similare.

Major

Maior numit lumina, mod vesel. O astfel de gamă poate fi construit din orice tastă de pe pian. Și alegerea prima notă va afecta titlul de tonalitatea. Deci, maiorului va începe cu notele înainte, iar re majoră începe să se joace cu notele de re.

gamma majore, naturale este construit în conformitate cu principiul: 2 tone – semitonuri – 3 tone – semitonuri. În muzica populară, este numit Ionică.

În plus față de ea există alte soiuri.

 1. armonice majore. Din gama de obicei se distinge printr-un stadiu scăzut al șaselea (la plat în maiorului). Ea îi dă o aromă de Est. Dacă coborâți în plus a doua etapă, se va transforma în mod armonic de două ori.
 2. majore melodic. Diferențele sale de la Lada naturale se manifestă numai atunci când se deplasează în jos, în cazul în care 6 și 7 trepte sunt jos.
 3. Major pentatonic. Etaj, lipsit de semitonuri, este caracteristic culturii asiatice. Spre deosebire de europeni analogi șapte fețe, este format din 5 etape, cu două intervale de o oră și jumătate. Deci, într-un punct de plecare cu tonalitate înainte, nu vor exista note ale FI și C. Și pe tastele negre pentru a juca un pentatonic major cu un tip de fază.
 4. Blues majore. Era baza pentatonică cu adăugarea unei etape suplimentare a treia. Deci, în Lada, de la același timp, există MI și Mi-Beleol. Ca rezultat, compozitorul care folosește acest mod se poate utiliza în mod activ pâlpâire de vopselele majore și minore.
 5. Lidi Lad, care este executat cu un al patrulea pas ridicat. Acesta poate fi jucat pe tastele albe de tipul.
 6. Freigian Lad, caracterizată prin etape a șaptea scăzute. Corespunde vorbitorul de sare, interpretați de chei albe.

Conacul este gama cromatica, care nu se aplică minore sau majore. Acesta este format din sunete localizate strict de halftons. Iar în aplicația este activată numai 3 degete la fiecare mână.

Minor

Minor numit trist, Dark Lad. Numărul de tonalități minore corespunde majore. O pereche de tonalități cu același număr de semne se numește paralelă. Un exemplu în acest sens devine maiorul și La Minor, care sunt executate pe taste albe.

Natural (sau Aeolic) Minor este construită prin formula: Tone – semitonului – 2 tone – semitonuri – 2 tonuri.

Luați în considerare soiurile sale în continuare.

 1. Minor armonice, care este format prin creșterea etapei a șaptea. Cu o creștere care trece în a patra, este format dintr-un mod dublu armonic.
 2. minor melodic, în care, atunci când se deplasează în sus, 6, 7 trepte crește, și în mișcare în jos sunt înlocuite cu specii naturale.
 3. Minor pentatonic. Structura de 5 etape, fără semitonuri se păstrează aici. Dar gamma este construit pe formula, care diferă de varianta majore: 1,5 tone – ton – Ton – 1.5 tone – ton. Pe cheile negre ale minore pentathonic convenabil pentru a juca din nota de re-dyz.
 4. Blues Minor. Ca un analog majoră, există un pentatonic minor cu sunet adăugat. In La Minor, ele devin o Mi-bembol, care este utilizat pe un picior de egalitate cu mi curat. O astfel de schiță este popular pentru petreceri chitara în compozițiile scrise în stilul blues, rock si altele.
 5. Dorian Minor diferit de gama naturală a șasea etapă ridicată. Este ușor de a juca pe tastele albe din nota.
 6. Freigian Lad, Prezentarea Natural Minor cu Low a doua. Corespunde vorbitorului, construit pe clape albe din notic.

Una dintre secțiile de exotice și rar folosit este considerat Locarian. Sunetele sale de sprijin formează o sobră redusă, așa că nu face parte din mare sau mai mică.

Este mai ușor să-l construiască la un minor gamut naturale, a redus al doilea și al cincilea pas. Pe tastele albe, o astfel de sursă se va dovedi din arg.

Cum se joacă?

Jocul la pian necesită aterizare dreapta, indiferent de repertoriul. Prin urmare, efectuarea unei gamma, nu este nevoie de a uita despre poziția picioarelor, spate si brate. În plus, jocul de elemente tehnice complexe necesită abilitatea de a se relaxa corect. De fixare umeri și coate duce la oboseală rapidă a periilor și a degetelor, ceea ce reduce calitatea claselor. Și incapacitatea de a recunoaște semnalele corpului conduce la o astfel de fenomen prieten al unui pianist, cum ar fi replaying mâini. Ca urmare, să lucreze la alte lucrări vor trebui să suspende timp de câteva ore sau zile.

Pentru a stăpâni rapid gama, aceasta este în valoare în considerare mai multe principii.

 1. Este necesar să învețe imediat formularea corectă a degetelor. Toate înlocuirile trebuie să fie verificate și controlate, în caz contrar este imposibil de a atinge fluența necesară a degetelor, și pentru a corecta erorile învățate vor fi ulterior mai dificil.
 2. Pentru a aminti corect gamma, trebuie să colaboreze mai întâi în fiecare mână separat. În cazul în care prima etapă este absorbită la automatism, puteți trece la jocul cu două mâini.
 3. În primul rând, activitatea se desfășoară într-un ritm lent pe secțiunea de tastatură în două octave. În etapa următoare, puteți juca octave mai rapid și 4.
 4. Când joci Hamm, este important să se realizeze o putere egală de sunet din toate degetele. La început, nu este ușor, pentru că degetul mare asupra parametrilor fiziologici este mai puternică decât Misma. Puteți perfecționa cu abilitatea de exercițiu pe masă. Slimming de manipulare la pian, ai nevoie pentru a lovi cu degetele peste suprafața, căutând să obțină același sunet.
 5. Puteți diversifica Hamm joc folosind diferite desene ritmice. De exemplu, aveți posibilitatea să alterneze două note lungi cu două scurte.
 6. Gamma, de asemenea, funcționează cu diferite accidente vasculare cerebrale. Acestea includ legato (lin), Stakkato (bruscă), Non Legato (separat), Marcato (detașare, cu accent pe fiecare sunet).
 7. Muzicienii sunt, de asemenea, recomandați în paralel cu Gamma pentru a rezolva nuanțe dinamice, inclusiv Forte (tare), pian (liniștit), KRESENDO (cu o creștere treptată a volumului), Diminuendo (cu o atenuare graduală a sunetului).

Dezvoltarea Gamm începe în mod tradițional cu major și La Minora, care sunt efectuate pe cheile albe.

În etapa următoare, puteți trece la fripturi cu semne cheie care încep cu tastele albe. Acestea includ dieta majoră și minorele Bramole Gamas. Mai complexe sunt slăbiciunile care încep cu cheile negre.

Aplicații pentru începători

Pentru a simplifica desemnarea degetelor în note, ele sunt numere numerotate 1-5. Când jucați pianul, numerotarea începe cu un deget mare, așadar – 2, mediu – 3, anonim – 4, mysinets – 5. Pe unelte în care doar 4 degete sunt folosite pentru joc (chitară, vioară), degetul arătător devine primul și așa mai departe.

Atunci când stăpânirea aplicarea AGMM, se acordă atenție înlocuirea degetelor. Pentru mâna dreaptă, atunci când se deplasează în sus prima este pus mai întâi după a treia, iar apoi, după al patrulea. La schimbarea mișcării pe nota finală a urcării, al cincilea deget este pus. În direcția opusă după prima, a treia și a patra degete sunt puse alternativ.

Aplicarea mâna stângă este construit în ordine inversă. Atunci când se deplasează în sus după primul deget, o alternativ a treia și a patra. Iar în mișcarea inversă aceste degete se înlocuiesc alternativ.

Pentru a verifica corectitudinea aplicației, este important să se controleze poziția patrulea deget. In gamms dieta, incepand cu o cheie de culoare albă, el apasă întotdeauna a șaptea notă în mâna dreaptă, iar a doua notă din partea stângă.

Dacă a patra presă degetul a reprezentat o altă cheie, efectuat eroarea de a fi găsit și fixe.

În beromoltone tone, începând cu o cheie de culoare albă, al patrulea deget al mâinii drepte cade pe si bembol. În mâna stângă, al patrulea deget din FA Majer joacă cea de-a doua notă, iar în amortizările ulterioare, el presează cheia corespunzătoare Bemolo nou apărut. Deci, în MI Ferol Major, cel de-al patrulea deget al mâinii stângi va trebui să fie pe LA, iar în major – pe sare.

O parte separată a exercițiilor la pian devine arpegiu. Așa-numitele coarde ale căror sunete sunt efectuate alternativ. Trei din apariția arpeggio distinge:

 • Mic de statura+
 • Loars+
 • Lung.

arpegii scurte sunt un tonic sobru, cu referiri la partea de jos a dublat, care sunt redate pe rând, cu urcare și coborâre treptată ulterioară. Arpeggioul rupt este similar cu scurt, dar notele fiecărui fragment individual sunt jucate în următoarea secvență: 1, 3, 2, 4.

Arpeggio lungă este o coardă, jucată într-o singură mișcare în sus, câteva octave urmate de întoarcere. În acest fel, puteți juca major și minor sobru, Sextakkord, o vrac, sepkords de specii diferite.

Să ne rezumăm: Gamma este considerată o parte integrantă a claselor de pian. Ei sunt obligați de novice și de muzicieni experimentați, deoarece contribuie la dezvoltarea scrisorilor de amigratori, dezvoltarea echipamentelor performante. Gamma diferă în Lada, gradul de complexitate și metoda de execuție. Redați împrăștiați începând cu cheile negre mai greu decât cu albul.

Prin urmare, dezvoltarea GAMP-urilor începe de la un simplu la complex, de la lentă la Rapid, de la două octave la patru. Este necesar să pregătim gamma în mișcare directă, divergentă, combinată, în închisoare, Decima și Sext.

Și este important să se controleze corectitudinea aterizării pentru instrument, arme și aplicații.

profesori cu experiență va plăti cu siguranță atenție la libertatea zonei de umăr și cot, pentru că atunci când nu are o mână, este rapid obosit, ceea ce reduce durata de clase și calitatea executării.

   Pornind de fiecare ocupație cu șuncă și Etudides, muzicianul se pregătește pentru percepția operelor artistice. abilități tehnice Ei bine, rectificata îl va ajuta să se deplaseze rapid din analiza de note pentru a lucra la accidente vasculare cerebrale, nuanțe dinamice și caracterul. Rezultatul va fi împlinirea care va aduce interpret, și va provoca, de asemenea, un răspuns viu din ascultătorii.

   Cu unele exerciții pentru a dezvolta abilitățile de joc pe pian, puteți obține, de asemenea, cunoștință în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: