Totul despre pianul electric

Totul despre pianul electric

De mult timp sa crezut că arta executivă poate fi învățată numai pe pianul acustic. Caracteristica instrumentului a rămas dependența de rezistența și natura sunetului de la apăsarea tastei, care nu a fost disponibilă pe sintetizatoare. Cu toate acestea, dezvoltarea muzicii electronice a condus la faptul că au apărut analogii de pian, capabili să imite raportul dintre senzațiile tactile și sunetul. Caracteristicile, avantajele și regulile pentru alegerea pianului electronic ar trebui să fie considerate mai mult.

Ce este?

Pianul electric apelați instrumentul cheie, sursa sunetului cărora sunt eșantioane, și nu un ciocan de lovitură în șir.

Probă – Acesta este sunetul înregistrat, jucat pe instrumentul acustic. O astfel de înregistrare utilizează piane de concerte bine-minte. Experții sunt apoi fixați alternativ sunetul fiecărei taste cu diferite puteri de presare, deschise și închise cu un capac, cu o pedală presată. Înregistrările sunt încorporate în instrument.

Cele mai multe eșantioane sunt utilizate în pian, curat și natural sună, iar compozițiile mai complexe pot fi jucate.

Ca urmare, instrumentul este obținut, nu numai că nu inferior la capacitățile unui analog acustic, dar, de asemenea, superioare calitățile sale.

 1. muzician de obicei Instrumentul are nevoie de configurare regulată. Eșecurile în mod strict poate fi consecință a schimbărilor de temperatură (de exemplu, atunci când porniți sau oprit încălzirea centrală), utilizarea regulată sau deteriorarea instrument mecanice. pian electric este lipsit de slăbiciune similare.
 2. volumul sunetului instrument acustic este aproape imposibil de controlat. Ca urmare, posibilitatea de a exercita în joc are limitări temporare. boxe electronice pian reglementa putere de sunet. Acesta oferă posibilitatea de a face fara a irita vecinii.
 3. Atunci când cumpără un pian acustic, prima întrebare devine alegerea locului unde să-l instalați. Versiunea electronică de dimensiuni compacte în care elimină parțial această problemă. Iar greutatea redusă va crea mai puțin inconveniente în timpul transportului.
 4. Utilizatorul primește caracteristici suplimentare, inclusiv un metronom, o timbre, abilitatea de a imita jocul în ansamblu, pune efecte speciale, creați aranjamente și înregistrați-vă propria compoziție fără un studio special echipat. Funcțiile descrise nu sunt disponibile pentru toate modelele.
 5. Un alt avantaj al instrumentului electric devine utilizarea unei scheme de culori mai diverse. Prin urmare, nu este dificil să alegeți o opțiune care să armonizeze cu interiorul.

Dezavantajul unei astfel de opțiuni este considerat lipsa de eșantioane, care nu oferă suficientă culoare bogată. În plus, discipolul care este angajat în instrumentul electronic, este dificil să se adapteze la jocul de la pianul obișnuit din clasă. Cu toate acestea, aceste deficiențe sunt inerente la cele mai ieftine modele. Când cumpărați pian digital de înaltă calitate, proprietățile sale acustice nu sunt inferioare originale.

Citește mai mult  Ce poate fi făcut din vechea pian?

Descrierea speciilor

În funcție de dimensiunea, instrumentele sunt împărțite în următoarele soiuri.

 • Compact sau pitoresc. Ele se disting prin absența unui suport din lemn. Această opțiune este convenabilă pentru muzicienii forțați să transporte instrumentul sau pentru utilizarea rară stocată în dulap.

 • Corp. Această opțiune păstrează compactitatea, dar echipat cu un corp de lemn deschis la culoare dintr-un PAL, un capac care acoperă tastatura, precum și o consolă cu trei pedale. O astfel de plus vă permite de a pune vorbitori mai buni.

 • Cabinetul clasic. Acesta folosește un caz masiv cu difuzoare care transmit mai multe nuanțe de pian.

Ultimele 2 opțiuni se disting prin acustică mai bună, dar nu sunt concepute pentru transportul frecvent.

Cele mai bune branduri

Printre producătorii de pian digital sunt populare Casio. Acest brand a fost considerat a fi lider în domeniul instrumentelor electrice de mai mulți ani. Dezvoltarea de ingineri japonezi care lucrează în cadrul companiei, a făcut de formare și un joc de pian este accesibil și mai convenabil. Gama de model include cele mai simple Modele (CDP-S100), Opțiuni pentru categoria medie, cu caracteristici suplimentare, precum și instrumente cu funcționalitate avansată. Asa de, CDP-S350 combină pian electric și sintetizator.

avantaje Produsele de acest brand este considerat compactitatea, confortul tastaturii. Dezvoltată serie de tip ciocan CDP-S atrage full-visability, elasticitatea și viteza de returnare a cheilor. La modelele scumpe, caracteristicile de instrument poate fi administrat printr-o aplicație mobilă specială. Uneori este un bun ajutor în procesul de învățare compoziții noi.

Principalul rival Casio în acest domeniu este un alt producător japonez – Yamaha. Gama de model al brandului include opțiuni compacte, cu un set minim de funcții și costul de aproximativ 30.000 de ruble (Yamaha NP-32WH, Yamaha P-45). Compania produce, de asemenea, instrumente premium cu o gamă largă de caracteristici (Yamaha CLP-645WA, YAMAHA P-515). Prețul acestora începe cu 130-150 de mii de ruble. Există opțiuni cu un segment de preț mediu (50-90 de mii de ruble).

Avantajele produselor Yamaha Luați în considerare producția de instrumente pentru muzicieni cu nevoi diferite și nivelul de pregătire, o gamă largă de gama de modele, capacitatea de a cumpăra pian bugetul cu introducerea celor mai recente funcții. Din propunerile de concurenți, astfel de produse sunt caracterizate prin calitatea tastaturii, realismul sunetului, puritatea și lățimea timbre a gamei dinamice.

În plus față de aceste giganți în domeniul muzicii digitale, puteți lua în considerare produsele companiilor Roland sau Becker. Aceste mărci reprezintă, de asemenea, diferite de pian și de umplere tehnică.

Criteriile de alegere

Având în vedere că pianul electric se caracterizează printr-un set de funcții și de sunet, pentru a cumpăra instrumentul ar trebui să fie responsabil. În procesul de verificare, expertii recomanda:

 • Evaluează durata și calitatea sunetului, înfruntând cheia pentru atenuarea+
 • Verificați reacția sistemului de presare+
 • Ascultați compoziția de demonstrație pentru a vă familiariza cu calitatea sunetului+
 • Ca alternativă, pentru a juca ceva independent, cere un prieten pentru a evalua calitatea executării de către.
Citește mai mult  Pian Unitati + Zarya

Pentru a simplifica alegerea instrumentului, acesta este în valoare de a introduce caracteristicile principalelor sale componente prezentate mai jos.

Tastatură

Cheile – aceasta este prima pentru a contacta mâinile muzicianului. În funcție de tehnica de execuție, acestea sunt următoarele specii.

 1. Molotchkovye, în cazul în care funcția de coarde executa senzori care alimentează semnale la procesor. Inițial a creat două-touch modele. Dezavantajul lor a fost lipsa de sunet atunci când cheia este incompletă. Ca urmare, remedierea repetițiilor unei note s-au dovedit a fi imposibilă. Prin urmare, un al treilea senzor care reacționează la o scurtă gamă de clicuri este adăugat la opțiunile de pian mai nou și scumpe.
 2. Tastatură absolută. Designerii ei au calculat greutatea fiecărei taste, pe baza caracteristicilor instrumentului acustic. Ajută la recrearea senzațiilor tactile apărute când jucați pianul în diferite registre. Singura opțiune minus este considerată a fi costul ridicat.

Un parametru important la alegerea este materialul de fabricație. Pentru modelele bugetare, utilizările din plastic, uneori cu o acoperire sintetică sub osul elefantului.

Opțiunile pentru cheile mai scumpe sunt fabricate din imitarea lemnului, care mai corespunde texturii instrumentului acustic. Dar în același timp nu necesită îngrijire.

Un alt criteriu de selecție tastatură este sensibilitatea clic. Majoritatea modelelor prezentate în piață au 3 nivele. În funcție de setare, senzorii vor răspunde la mișcările pianistei un pic mai devreme sau mai târziu.

Polifonie

În lumea muzicală, acest cuvânt se numește polifonie. În domeniul instrumentelor electronice, termenul este definit ca numărul de unde sonore care procesorul va produce, în același timp,. Instrumente moderne piață oferă cu parametrii polifonie 32, 64, 128, 192, 256.

Trebuie să se țină seama de faptul că, din punctul de vedere al un sunet de program nu este egal cu apăsare de tastă. Numărul de valuri afectează puterea și viteza de execuție, o combinație de tonuri și utilizarea pedalei. În cazul în care numărul de voturi depășește capacitățile procesorului, unele dintre ele pur și simplu nu va suna.

Prin urmare, pentru un muzician novice, 48 de voturi va fi suficient. Un interpret încrezător poate lua în considerare modelul cu polifonie 128. Și indicatorul 256 se va potrivi cu un profesionist.

Dinamică

Calitatea acestui dispozitiv va determina cât de tare, luminoase și saturate va fi sunetul instrumentului. Acest lucru este important, deoarece calitatea sunetului scăzută la ieșire poate fi redusă la nici o posibilitate de un procesor bun muzical. De obicei sunt estimate vorbitori:

 • Prin puterea totală+
 • Locație+
 • mărimea+
 • Calitate.
Citește mai mult  Cum de a juca la pian?

Deși indicatorii tehnici joacă un rol important în evaluarea dispozitivului, nu este nevoie să ignore propriile senzații. În cazul în care calitatea și puterea sunetului de ieșire nu provoacă plăcere estetică, este mai bine să ia în considerare o altă opțiune.

Scop

Având în vedere că instrumentele electronice sunt caracterizate printr-un set de funcții, sunet de calitate și preț, trebuie să alegeți o opțiune care satisface propriile nevoi.

 • Un pian muzician joc profesional, alege un model care va stăpâni artiștii complexe. Amator va căuta mai ușor și mai ieftin analog.
 • Pentru a efectua muzică academică, este suficient să achiziționați o opțiune cu o tastatură confortabilă și un sunet de înaltă calitate în pianul Rubrel.
 • Pentru performanța de concert și POP merită să acordăm atenție Timbrelor corpului și secției cuptorului, prezenței efectelor, acompaniamentului auto și alte opțiuni.
 • Poate părea că artistul novice este suficient pentru a cumpăra cel mai simplu instrument. Cu toate acestea, de la primele lecții, munca începe cu privire la dezvoltarea auzului muzical și esteticii. Prin urmare, nu merită salvarea instrumentului de calitate acustică.

Caracteristicile jocului

  Ghid pas cu pas.

  • Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă familiarizați cu caracteristicile noului instrument. Această cerință se referă atât la nou-veniți, cât și pe profesioniști.
  • Apoi, memorați toate cheile de pe tastatura pianului selectat.
  • Joacă un cuplu de octavă.
  • Ferește-te pentru mutarea degetele pe taste, amintiți-vă intervalele, se dezvolta sincronizare menținând în același timp concentrația.
  • Joaca la pian cu ambele mâini alternativ.
  • Memorati acorduri, le pierd. La început va fi greu, de calificare va veni cu timpul și practică.
  • Încercați să joace o melodie ascultat anterior. Puteți reda piesele ei sau imediat – după cum va fi mai convenabil. Încercați să joace în timp ce ascultați, repetarea compoziției, iau note pentru zvon.
  • Experiment cu stilisticii și tonalitate, nu insista pe ceva unul.
  • Practica cât mai des posibil: repetiție trebuie să dureze cel puțin 25 de minute și au loc zilnic.
  • Treptat crește viteza.
  • Utilizați căști atunci când joacă un instrument digitale, mai ales în cazul în care „concerte“ dvs. trece în apartament oraș.
  • Înregistrați-vă propriile repetiții – pian electric are o astfel de funcție.
  • Dacă este posibil, găsiți un profesor bun.

  Cum de a preveni erori la alegerea unui pian electric – în clipul video de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: