soiuri Biva

soiuri Biva

La fel ca intreaga cultura din Japonia, muzica țării soarelui răsare este cunoscut inițial un străin. Și mai ales această aprobare pentru instrumentele populare, care au folosit vechii maestri Zen în timpul meditațiilor lor. Cu toate acestea, între ei japonezi, alama etnice, tobe sau siruri de caractere sunt foarte populare, nu numai datorită faptului că locuitorii onorează istoria și cultura lor, dar, de asemenea, datorită faptului că aceste instrumente sunt folosite în teatrul Kabuki tradițional și unele producții și concerte de artă contemporană. Un loc aparte în astfel de discursuri ocupă sunetele Castore.

Ce este?

Biva este un vârf de cuțit japonez instrument muzical tradițional, de familie Micul. Ea a primit numele de la Sâmburi lauta chinezi aduse în Japonia în secolul al VIII-. Aceeași Pipa a primit numele de la cuvintele „Pi“ și „Pa“, care sunt traduse ca mișcarea pe coarde la degete în sus și în jos, respectiv.

Design Biva poate fi împărțit în trei părți principale.

Cadru

Cazul în formă de pară, cu un vultur mic este alcătuit din pereții din spate și din față, precum și suprafața laterală. Peretele din față are o pereche de găuri de rezonare, care sunt amintite de forma lor de semilună și una ascunsă în striper. Partea din spate a berii este dreaptă, iar suprafețele laterale sunt destul de înguste, ca rezultat al căror scula pare destul de plată. Capul Biva este respins din carcasă la un unghi de 90 de grade.

Citește mai mult  Joc pe Huslyah

doamnă

În funcție de vizualizare, pot exista 5 sau 6 băieți. O caracteristică caracteristică a lutei japoneze este de mare frezare, tangibile proeminente peste vulturul, care în timp devine mai mare.

De aceea, jucând pe Beel, ca pe o chitară obișnuită, stringurile de prindere pe ciupercile nu vor funcționa.

Siruri de caractere

Șirurile, comparativ cu instrumentele europene, sunt întinse destul de prost, ceea ce oferă caracteristica „sună” Timbre de muzică. Ele pot fi de 4 sau 5. O altă caracteristică importantă este că instrumentul nu este configurat și face ca Lutnu japonez să fie chiar mai dificil în mastering. Muzicianul controlează înălțimea tonului doar prin apăsarea șirul.

Istoria Biva are câteva sute de ani și merge de-a lungul celor două direcții principale. În primul rând, în timpul Evului Mediu, se credea că acest instrument este obligat să fie capabil să joace orice aristocrat sau vasal lui. VIF în mod necesar incluse în componența sa orchestra instanței. Ea nu a fost păstrat în mâinile lor și au pus pe podea și bate șirurile cu un mic mediator de lemn sau os. În al doilea rând, până la începutul secolului 20, lăută japonez a fost un acompaniament tradițional pentru Bival – muzicieni orbi citesc sunetele muzicale legende epice despre eroi sau chiar imnuri budiste și sutrele.

De-a lungul timpului, tradiția cântarea eroică a Bivakhoshshi a fost mutat în trecut, au supraviețuit mai multe încercări de renaștere și moderne Bival puțin seamănă cu un modest lăută orb călugări budiști. Sună mai mult curaj și de apel din cauza lemn masiv, din care face acum corpul ei. Melody muzicii clasice Gagaku a devenit mai solid și luminos.

Citește mai mult  Totul despre configurarea hussing

Revizuirea speciilor

Până în prezent, 5 variante diferite de Castore.

Gaku

Prima varietate de lăută, obținut de distribuție în Japonia. Prin designul său, acesta este cel mai aproape de Pipe chinez: un caz masiv, un gât scurt, cu un cap îndoit și numai 4 Lada. 4 cântă sunt situate pe gemul, care a stabilit 4 siruri de mătase. Lungimea piulita-beyu vine la 1 m, iar lățimea este de până la 41 cm.

Sunt puse Performer un astfel de instrument în genunchi sau pe podea orizontal, șirul este apăsat cu degetele.

Gogian

Pe această Bive, Gagaki a jucat doar până în secolul IX, iar astăzi este, practic, nu este utilizat. Distincția principală și numai de la Biva Biva este de 5 siruri de caractere și un cap plat al Griff, care nu înapoi nu se abat.

Moso

Provine din sudul orașului Kyushu la sfârșitul secolului al VII-lea pentru a însoți cântecul budist și pildele. Diferă în dimensiuni mici și lipsa unei singure forme. Are 4 corzi și 5-6 ființe, care erau adesea detașabile pentru a face Moso Biva se potrivește în sacul de umăr.

Sasa

Un tip separat de Moso Biva pentru a efectua o concentrare de curățare a țăranilor japonezi vechi. Acesta este cel mai mic Biva, realizat astfel încât să fie convenabil să îl transferați de la o casă la alta.

Heeke

Au originat la sfârșitul secolului al X și a înlocuit Moso Beiva. Muzica specială creată pentru acest lut, a primit numele lui Hayek. A fost efectuată de călugării budistici rătăciți care au spus despre exploatările militare și eroi din Japonia antică.

Chicuser

Bival cu un șir foarte ridicat. Datorită sunetului său moale, este considerat modelul de instrumente pentru femei.

Citește mai mult  Totul despre Nickelharpe

Joc tehnic

In timpul secolului lung, dezvoltarea Muzicienilor Biva a creat multe jocuri școli și cântând. Dar principalele tehnici ale jocului pe lăută, permițându-vă pentru a obține un sunet frumos, și astăzi rămân neschimbate.

 • Pizzicato. Eliminarea unui sunet liniștit stripată cu un șir de caractere. De obicei, cu degetele mâna dreaptă, vă permite să creați modele ritmice clare.
 • Arpegiu. Redarea acorduri în mod constant de jos în sus pe instrumentele de coarde prin metoda.
 • Pleps de joc. Transformarea siruri de caractere cu un os, placă de lemn sau plastic largă, numit, de asemenea, un mediator.
 • Cizme. lovitură puternică pentru a lonjeroane Castore cu o oprire bruscă ulterioară.
 • Apăsarea în spatele lacurilor. Pentru a crește tonul, șirul este presat de către unul sau mai multe degete din spatele LAD. Cu cât mai puternică împinge, cu atât mai mare și mai subțiri se transformă dintr-.

În ciuda tehnica familiară a jocului, sunetul rezultat al Castore nu arata ca european.

  Latul japonez implică o atitudine puțin diferită față de modelul ritmic, tonul, cu o impresie generală. Deci, modul tradițional de a înregistra o astfel de muzica este oarecum diferită de cea în general acceptată, se caracterizează printr-o frecvență mai mare și poate chiar parea foarte aproximative.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: