Totul despre Chonguri

Conținutul articolului
 1. Istorie
 2. Particularități
 3. Structura

Totul despre Chonguri

Chonguri este un instrument muzical folcloric cu patru pachete care sa răspândit în regiunile occidentale din Georgia (Guriya, Samgreo, Adjara). Se referă la grupul de instrumente muzicale plug-in. În locuri diferite, are diferențe minore în design. Majoritatea instrumentelor sunt utilizate pentru însoțire. Însoțită de Chonguri, este obișnuită să efectueze melodii – atât solo, cât și pentru mai multe voturi.

Istorie

În mod tradițional, Chonguri perceput ca un instrument pur de sex feminin, dar acum jocul este adesea instruit și bărbați. În același timp, cu succes. Mai des, partidul Chonguri acționează ca un acompaniament pentru a cânta și dansuri, dar sună foarte rar. Cred că acest instrument muzical folcloric nu a apărut mai devreme decât secolul al XVII-lea. Cel mai probabil, aceasta este doar o versiune îmbunătățită a unui alt instrument muzical vârf de cuțit în aceste margini – Pandouri, care are doar 3 siruri de caractere.

Recepția principală a jocului pe instrument georgian original este de a sparge cele trei sau patru șiruri. Chonguri a fost îmbunătățit în anii ’30 ai secolului trecut din cauza de calificare. A. Vashakidze, K. E. Tsanava, S. V. Tamarashvili și alți specialiști. Există o familie de Chonguri, care include astfel de instrumente: Prima, bas si contrabas. Aceste instrumente de proiectare Vashakidze a constat în ansamblul orchestral de instrumente populare georgiene.

Printre muzicienii care stapanesc jocul pe Chonguri, destul de multe virtuozi. Instrumentul de sunete neobișnuite și fermecător, ca și în cazul în care el spune frumoasa legenda despre frumusețile Georgiei.

Particularități

Instrumentul considerat are propriile sale caracteristici care îl deosebesc de alte produse similare, în cultura muzicală a popoarelor lumii.

 • Nu atât de mult timp în urmă, în fabricarea de siruri de caractere pentru Chonguri, a fost folosit doar de păr de cal, iar astăzi nu este atât de relevantă. Acum, pentru siruri de caractere, fire de mătase de înaltă calitate sunt utilizate.
 • Pe Chonguri moderne, puteți juca în tonuri diferite, care depinde de melodii executabile. Cu toate acestea, melodii individuale de la început până la sfârșit pot fi executate în aceeași tonalitate.
 • În mod tradițional, gâtul (vulture) din Chonguri nu are diviziuni pe Lada (ca o vioara: dar vă puteți întâlni și cu opțiuni cum ar fi ciudați (domra sau chitară).
 • Pentru a juca pe acest instrument, degetele, care deține chonguri într-o poziție verticală pe genunchiul stâng.
 • Dimensiunea produsului în lungime este de aproximativ 100 cm (carcasă cu capul de gât și de col uterin).

Probabil, cineva care este interesat de Chonguri va curios să învețe și secretul de fabricare a instrumentului. În locul cel mai de vânt atent ales copac mai lin, fără catea (ei aleg de obicei un copac val). Cea mai mare parte pentru Georgian Chonguri foloseste o parte buna a arborelui între ramuri. Cu curbe ale expertului nu funcționează.

Arborele selectat este tăiat, și care rezultă se imparte log in jumatate. Fiecare parte se numește „bunicul“. Dintre ei și să facă chonguri. Arborele recoltate sunt stocate într-un loc răcoros (departe de lumina soarelui și proiecte). Lemnul se usuca 30 de zile. Dacă nu așteptați pentru o moarte completă a materialului, produsul nu va funcționa cu înaltă calitate. Cu o mare probabilitate, un fisuri de copac, lucrările maeștrilor vor fi în zadar.

Bunicul este tratat ca: dalta este îndepărtată și apoi curățat. Preparată în avans partea frontală este fixată la bunicul pregătit și să păstreze câteva ore. După aceea, gâtul este setat pentru nituri și consolida Yarm (sau pod). Apoi, suportul pe care se face siruri de caractere sunt fixate. Pe pod și colțarul, patru crestături pentru montare de siruri de caractere de mătase de tăiere sunt alungite.

Pentru sunetul de apel al Chonguri, lemnul mijlocul de sus a sculei de sus punte trebuie să fie pin.

Fabricarea unuia aceasta durează trei zile, care corespunde normelor pentru crearea acestui instrument muzical.

Structura

Lungimea medie Chonguri 100 cm. Acest indicator poate diferi în intervalul de 1,5-3 cm. Erori de dimensiune nu au o importanță fundamentală pentru acest subiect de artă.

Chonguri Design este destul de simplu. Constă:

 • Din carcasa+
 • Neck (prăjituri)+
 • Capete Shaika+
 • Piese suplimentare (bracket, Yarm, inele de fixare șir).

Fuselajul se caracterizează printr-o formă de pară neted, trunchiat jos. Pentru fabricarea de locuințe, rase diferite de lemn – pin, dud, nuci. Pe puntea de sus puteți vedea câteva găuri mici rezonator. Gâtul sculei este lung, gâtul unui șir scurt este încorporat în ea, numit „Zili” și completează designul capului curbat cu 3 inele și același număr de corzi majore (lungi).

  Chonguri nu este exact același instrument pe care Pandouri, deși în unele zone din estul Georgiei se numește. Și nu este numai în numărul de șiruri de caractere. Pandouri are întotdeauna diviziune în Lada. În timpul executării melodiei pe Chonguri, muzicienii își conduc degetele de jos în sus și când joacă platformele în direcția opusă. Dar funcțional și extern, sunt foarte asemănătoare. Ambele instrumente acționează în principal ca acompaniament, sunt folosite pentru a însoți cântecele în activitatea colectivă a femeilor georgiene. La fel, instrumentele sunt aplicate și atunci când conduceți ritualuri de epocă.

  Corpul de fragmentar din Chonguri este construit din plăci subțiri subțiri, ceea ce permite obținerea unor pereți maximi de subțiere a carcasei. Ele pot fi îndoite să creeze un volum mai mare de rezonanță, care are un efect pozitiv asupra rubrei și volumului instrumentului muzical.

  Mai multe informații despre Chonguri Vezi următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: