Totul despre flexitone

Conținutul articolului
 1. Ce este?
 2. Proiecta
 3. tehnica de execuție

Totul despre flexitone

Muzicienii din toate timpurile și popoarele în tot felul au căutat să diversifice genul muzical preferat. Deși Flexon rămâne încă un instrument muzical puțin cunoscut pentru masele largi, totuși acest mic design a fost capabil să promoveze nici un atac muzical înainte. Este vorba despre sunetul unic al unui instrument muzical de șoc.

Ce stocuri de seclexone sunt stocate, ceea ce înseamnă numele acestui instrument muzical, deoarece a influențat muzica în general, și încă citește o mulțime de informații interesante în articol.

Ce este?

Apariția unui astfel de instrument muzical de șoc, ca Flexoton, cade în anii 20 ai secolului al XX-lea. Instrumentul este membru al familiei instrumentelor auto-vizuale. Prevalează sunetul pur metalic.

Flexton poate fi numit pe bună dreptate „Cardinal Gray” în lumea muzicii. Acest mic instrument de șoc este puțin familiar, în timp ce destul de des folosit în astfel de genuri muzicale ca:

 1. jazz+
 2. muzica clasica+
 3. muzica pop.

Dacă în primele etape ale existenței sale, instrumentul a fost distribuit numai în jazz, după care acest „val” a luat compozitorii-clasics, acum sunetul lui Flexton este folosit peste tot.

Instrumentul poate să audă adesea în film. Toate acestea sugerează că sunetul lui este foarte specific și în felul său unic. Pentru cuvinte de transfer este imposibil, dar în lucrările compozitorilor – cu ușurință. Aici, în aceste lucrări puteți auzi vocea Flexton:

 1. Antigona Artur Oneguger+
 2. „Nas“ și „Lady McBet Mtsensky County“ Dmitri Șostakovici+
 3. Moise și Aaron Arnold Schonberg+
 4. „Simfonia I“ Erwin Schulgof.

  În plus, lotul acestui instrument muzical de luptă este inclusă în componența avangardiștilor gardeists, cum ar fi:

  1. Alfred Schnitke+
  2. Sofia Gubaidulin+
  3. Serghei Slonim și altele.
  Citește mai mult  Învățarea jocului Cello

  Toate cele de mai sus sugerează că sunetul Flexiton, într-adevăr, este unic, din cauza pe care el a iubit atât mulți creatori și ascultători.

  o atenție separată merită istoria numelui acestei structuri muzicale. Nu există nici o îndoială că rădăcina este cuvântul de origine latină – Flexus. Ea are o astfel de traducere ca „ori“, „schimbare în voce“. Dovada că confirmă fidelitatea teoriei, servi cuvântul francez flexie ( „Bendness“) și italiană Flessibilita ( „flexibilitate“). Aceste adjective caracterizează foarte precis esența instrumentului, deci nu este surprinzător faptul că un astfel de nume a fost fixat în spatele Flexanton.

  Proiecta

  Flexacon implică un instrument de limbă auto vizibil, vibrații în care se datorează plăcii de oțel. Această placă se numește limbă, are o formă subțire și curbată, care se îngustează de la „liber“ sfârșitul anului. Lungimea limbii, ca regulă, nu depășește 18 cm, iar lățimea este de până la 6 cm.

  Un sfat larg al limbii bride un bloc de lemn, care, pe de altă parte, există un cadru de sârmă și un mâner. Două tije metalice flexibile sunt fixate cu partea îngustă. La sfârșitul fiecăreia dintre ele există o minge. Se întâmplă în două variante: din lemn si metal.

  Înălțimea sunetului poate varia în funcție de presiunea limbii. Sunetul în sine, în detrimentul vibrațiilor ceva seamănă vânt în jos și are un caracter tremory.

  Alți parametri, cum ar fi dimensiunea și materialul de bile nu afectează timbrul și sunetul în general.

  tehnica de execuție

  Pentru sunetul acestui instrument muzical este foarte important să adere la două reguli de bază. Apoi, sunetul va fi curat și atractiv. Pentru a juca pe Flexatone aveți nevoie de:

  1. păstra designul în mâna dreaptă pentru mâner+
  2. Împingerea degetul mare pe capătul liber al limbii.
  Citește mai mult  Caracteristici de meserii electrice

  instrucțiune simplă vă permite să aducă un instrument în acțiune, după care are loc agitarea, iar bilele sunt făcute în detrimentul impactului. Reglați înălțimea poate fi reglată cu o simplă apăsare toate același degetul mare. Din colțul plăcii de îndoire se va schimba și sunetul. Poate că acest lucru este la prima vedere și se pare sarcină simplă, dar, de fapt, totul este mai dificil. Faptul este că sunetul este destul de rău de a reglementa. De aceea, am maestru perfect instrumentul va veni numai după câțiva ani de formare. Și totuși virtuozi sunt capabili de a schimba timbrul în termen de 2 octavă. timbrul Flexomton lui în sine are mai degrabă un apel, chiar caracterul urlând, iar în cazul superior și la toate piercing.

  Și, de asemenea, există un mod experimental de a juca pe Flexitone. Pentru a face acest lucru, înlocuiți versiunea clasică a bile care fac sunetul, la prova sau stickuri de triunghi și așa mai departe. Cu toate acestea, această abordare nu este foarte popular printre muzicieni. În ceea ce privește notele de Flexiton, atunci ele sunt desemnate în funcție de sunetul lor. Ca parte a orchestrei, partidul acestui instrument este scris sub clopote tubulare și deasupra triunghiului.

  Despre cum suna Flexton, uite în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: